Πω, τις απελπισίας είναι αυτές οι δουλειές για όσους έχουμε την ατυχία να μην μπορούσαμε να κάνουμε όλες τις δουλειές πριν μπούμε σε ένα σπίτι.
Κυρίως στο σημείο που βλέπεις τα πάντα όλα ξηλωμένα είναι που λες "πω, τι |λογοκρισία| έκανα, καλά ήταν και τα παλιά"
Τα άλλα είχαν αλλαχτεί παλιότερα, αν και δεν με ικανοποιούν και τώρα θέλω να τα αλλάξω και αυτά
.Σίτες, προφανώς (μικρό κόστος σε σχέση με το σύνολο). Όπως μικρό κόστος είναι και αυτοματισμοί somfy κλπ
. Κυρίως αν συνυπολογίσεις ότι αν δεν τα κάνεις ασύρματα, θες σκαψίματα και έξτρα μερεμέτια για τους διακόπτες.Alumil έβαλα, τα 9660 (24mm θερμοδιακοπή).
Αυτό που είχε σημαντική επίπτωση στην τιμή, ήταν τα ρολλά. Από τα "απλά" μέχρι βαρέως τύπου & μεγάλης διάτρησης (και μετά ακόμα μεγαλύτερης "μεγάλης διάτρησης")... πολύ μεγάλες διαφορές
Κόστος με pm ή καλύτερα με μπύρες
Αλλά τι σε νοιάζει; Αφού εσύ καινούρια έχεις;
Για Somfy, θερμοδιακοπές κλπ προφανώς και έτσι έπρεπε να κάνεις. Ελπίζω να έβαλες και σωστό τζάμι ?
mjacob έγραψε:Αλλά τι σε νοιάζει; Αφού εσύ καινούρια έχεις;
Εγώ καινούργια.
Ρωτάω για (να συγκρίνω με) μια συνάδελφο, που έβαλε επίσης αυτές τις μέρες. Βέβαια αυτή δεν έβαλε αλουμινίου, αλλά PVC και όχι ελληνικά, αλλά γερμανικά, ονόματι Finstral (με τους οποίους έφτασε μέχρι και τα δικαστήρια, άλλη ιστορία αυτή)
The Ace έγραψε:Για τα ρολά σκέψου το και έτσι (όπως και εγώ): είναι σαν να έχεις και μια μικρή επιπλέον σιδερόφρακτη "ασπίδα" προστασίας
Μα, το ζήτημα ασφάλειας μπορεί να ήταν και ο Νο1 λόγος που το πήρα απόφαση για την αλλαγή.
The Ace έγραψε:Για Somfy,
Δεν ξέρω αν έπρεπε, αλλά τέτοιες μλκίες δεν έπαιζε να μην μπουν
The Ace έγραψε:Ελπίζω να έβαλες και σωστό τζάμι ?
Ξέρω γω, ποιο είναι το σωστό;
Εγώ έβανα ενεργειακό, guardian, 16mm κενό, το ένα τζάμι πάχους 4mm το άλλο 5mm, argon (μόνο εμένα μου φαίνεται λίγο μούφα αυτό με το αέριο ανάμεσα;).
Asimov έγραψε:Ρωτάω για (να συγκρίνω με) μια συνάδελφο, που έβαλε επίσης αυτές τις μέρες. Βέβαια αυτή δεν έβαλε αλουμινίου, αλλά PVC και όχι ελληνικά, αλλά γερμανικά, ονόματι Finstral (με τους οποίους έφτασε μέχρι και τα δικαστήρια, άλλη ιστορία αυτή)
Υπάρχουν PVC ελληνικά;
Το σκεφτόμουν κι εγώ να σου πω την αλήθεια.
Και εκεί που έκανα την αλλαγή, δεδομένου ότι είναι βορινό (aka δεν το χτυπάει ο ήλιος) αλλά και προστατευμένο (σπάνια να το χτυπήσει βροχή, θέλει πολύ αέρα), παίζει να ήταν καλό fit και για εμένα τα PVC. Τελικά "κώλωσα" και δεν ξέρω αν έκανα καλά.
Σε σημείο που το χτυπάει ο ήλιος, δεν θα το σκεφτόμουν με τπτ για PVC.
Απλά κάποιος της πρότεινε ως υπεργαμάτα αυτά τα Finstral και κάπως έτσι κατέληξε να τα βάλει (βέβαια τα παρήγγειλε Μάρτιο και τα έβαλε την περασμένη βδομάδα, αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία
)
Τα συγκεκριμενα που αγοραζαμε εμεις ηταν πολυ φτηνα με αναλογη ποιοτητα. Τοση πλαστικουρα που αν τα πιεζες παιζει να εσπαγαν.
φανταζομαι θα ισχυει το ρητο οτι δινεις παιρνεις και θα ειχαν και πολυ καλυτερες εκδοσεις απο αυτα.
Asimov έγραψε:Απλά κάποιος της πρότεινε ως υπεργαμάτα αυτά τα Finstral και κάπως έτσι κατέληξε να τα βάλει
Το σίγουρο είναι πως τα συνθετικά προσφέρουν καλύτερη θερμομόνωση από αλουμινίου. Δεν χρειάζεται και φοβερή ανάλυση το γιατί. Το ένα είναι εγγενώς θερμομονωτικό υλικό, το άλλο είναι full αγώγιμο και θέλει πατέντες. Στα αλουμινίου (νομίζω πως) ανεβαίνεις πάρα πολύ σε κόστος για να πετύχεις θερμομόνωση συνθετικού.
Το πρόβλημα είναι η αντοχή στο χρόνο (και πιθανώς στη διάρρηξη, αλλά αυτό πιο ακραίο).
Σε ελληνικές συνθήκες και άμεση ηλιακή ακτινοβολία, δεν θα το έκανα με τπτ.
Κάπου που δεν το χτυπάει ο ήλιος, θα μπορούσα (αλλά τελικά δεν το έκανα
)Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα μαρτυρίες πολυετούς χρήσης. Υπάρχουν πολύ μεγάλες εταιρείες βέβαια.
Το καλύτερο υλικό για εξωτερικά κουφώματα (από άποψη αισθητικής, αντοχής στο χρόνο, θερμομόνωσης και δυνατότητα επισκευής) είναι το ξύλο. Το καλό όμως ξύλινο κούφωμα κοστίζει...
Pitt έγραψε:Στην Ελλάδα τα πλαστικά κουφώματα υπάρχουν εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια.
Το καλύτερο υλικό για εξωτερικά κουφώματα (από άποψη αισθητικής, αντοχής στο χρόνο, θερμομόνωσης και δυνατότητα επισκευής) είναι το ξύλο. Το καλό όμως ξύλινο κούφωμα κοστίζει...
Έτσι ακριβώς. Να προσθέσω ότι θέλει και κάποια συντήρηση σε σχέση με τα άλλα, όμως αξίζει τον κόπο.
Pitt έγραψε:Στην Ελλάδα τα πλαστικά κουφώματα υπάρχουν εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια.
Αν βγεις και αρχίσεις να παίρνεις προσφορές, διαλέξεις 2-3 και τους παίξεις μεταξύ τους, ειδικά αν η παραγγελία δεν είναι 1 πόρτα και 2 παράθυρα, μπορείς να ρίξεις το κόστος ΠΟΛΥ.