- 01 Οκτ 2014, 01:02
pik. έγραψε:NickTG έγραψε:Στην ουσία σε έχει χαρακτηρισει ήδη εξυπνακια καθιστωντας την απάντηση σου ανούσια και αχρειαστη.
Κάτι σαν τις θρησκειες ενα πράμα.
βασικα ηταν τοσο προβλεψιμη σαν απαντηση,μια και την ειχα αναφερει ο ιδιος.
Σε θρησκειες υπαρχει οντως ο παραλογισμος,ομως αλλιως το λεει αυτος που ξεκινησε το τοπικ αλλιως εγω.
Τωρα το να μιλησω για ενα πραγμα τοσο βαθυ και προσωπικο οπως ειναι η πιστη μου με ατομα που δεν θελουν ή δεν μπορουν να καταλαβουν τα στοιχειωδη μου ειναι ,ναι, παντελως αδιαφορο
και με αυτο το ποστ κλεινω την περιπετεια μου σε αυτο το αστειο τοπικο.
buonanotte
Αν νομιζεις οτι ειναι αστειο η (οποιαδηποτε) θρησκεια να κανει ακομα και μορφωμενους ανθρωπους να συμπεριφερονται σαν φοβισμενοι ιθαγενεις*, εγω δεν το θεωρω καθολου αστειο γιατι
α) ειναι πολλοι.
β) ψηφιζουν και επηρεαζουν τα κοινα.
γ) εχουν αποψη για τα παντα τριγυρω τους και για τους υπολοιπους που δεν τσιμπαμε ετσι.
Απο κει και περα αυτο ΔΕΝ εχει σχεση με τη "πιστη" γενικα και με τη δικη σου πιστη, μονος σου εκανες το συσχετισμο πιστος=παραλογος. Οποιος εχει τη μυγα δηλαδη...
*οταν πχ διαβαζω νεαρης ηλικιας μαναδες να λενε οτι δεν πρεπει να μπει στο σπιτι κοπελα με περιοδο πριν τις 40 μερες γιατι θα μεινει σημαδι στο παιδι, οτι πρεπει να βαφτιστει γιατι αλλιως θα βγει δαιμονισμενο γιατι θα το παρει ο σατανας στο πλαι του, ή οτι το παιδι βγαινει απο το σπιτι στις 40 μερες αφου παρει την ευχη του παπα αλλα μπορει να βγει και στις 20 αφου παρει τη μιση ευχη (καραγκιοζιλικια), αυτα ειναι παραλογισμος.