Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#175014 Ζω για την μέρα που θα ζητήσω καθημερινό αυτοκίνητο και ο D-Jet θα προτείνει Model T... :s_rofl

Άλεξ, στο Bournemouth που ζούσα (που είσαι ρε Cavallino συμπολίτη; :yahoo: ) είχαν μια βιοτεχνία που έφτιαχναν ρέπλικες 356 κλπ σαράβαλα. Φαντάζομαι πώς θα τα ζαχάρωνες... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Ζω για την μέρα που θα ζητήσω καθημερινό αυτοκίνητο και ο D-Jet θα προτείνει Model T... :s_rofl

Όταν είχα πάει στο νησί το 2013 και είχα "περιποιηθεί" καταλλήλως εκείνο το αυτόματο Corsa 1.4i και με πήγαινε η οδική, είδα ένα αντίστοιχης ηλικίας να κυκλοφορεί κανονικά στον δρόμο. Ήταν καθημερινή μεσημέρι - απόγευμα... WTF είπα τότε και λέω ακόμα... Ο τύπος γυρνούσε από τη δουλειά του με την αντίκα 100 ετών;;;; :dizzy: :omg: :lol: :lol:

D-Jet έχεις ξαδέρφια εκεί πάνω;;; :lol:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
markvag έγραψε:D-Jet έχεις ξαδέρφια εκεί πάνω;;; :lol:

Δεν έχω σχέση με αυτή την ελεεινή ράτσα (αν είχα θα αυτοκτονούσα πάραυτα).
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν και κάποια καλά. Ένα από αυτά είναι ότι ό,τι είναι καλό ξέρουν να το διατηρούν. Βέβαια, πιθανολογώ ότι αυτό δεν προέκυψε από ευγενή αισθήματα (που να τα βρουν άλλωστε) και καλλιέργεια της ψυχής αλλά από τη βαθειά ταξική κοινωνία τους, που τους επιτρέπει να αντιληφθούν ότι οι πιθανότητες που έχουν να ξεφύγουν από αυτό που ορίζει η μοίρα τους εντός των πλαισίων της τάξης τους είναι αστείες και συνεπώς πρέπει να συντηρούν ό,τι καλό έτυχε κάποια στιγμή να κατέχουν. Αν το καλοσκεφτείτε αυτή είναι και η πεμπτουσία της φιλοσοφίας του τσιγκούνη...

Επιπλέον είναι μια βιομηχανία κάποιων δις, οπότε μαλάκες είναι; (μαλάκες δεν είναι σίγουρα) :)

Παρεπιμπτόντως, στο θέμα μας,
ειδικά στα αντικείμενα χαβαλέ (όπως το ροντστερ...) το βασικό ζητούμενο είναι... ο χαβαλές και συνεπώς, αν μου βάζεις την παθητική ασφάλεια ή τις επιδόσεις ως νούμερο σαν βασικό κριτήριο καταλήγεις σε σχήμα βαθύτατα οξύμωρο* - μήπως να βάλουμε και βοηθητικές στη ZX10R για να μην είναι επικίνδυνη;

Επειδή, όμως, ζουμε σε μια βαθύτατα καταναλωτική κοινωνία που η βιομηχανία μονίμως πρέπει να εφευρίσκει αφορμές για να ανανεώνεις τα υλικά αγαθά που κατέχεις, έχει βρει ένα καταπληκτικό κόλπο για να διευρύνει το πελατολόγιό της, ακόμα και σε άτομα που δεν είναι ούτε παράτολμα, ούτε ικανά, ούτε διαθετειμένα, αν θέλεις, να πάρουν κάποιο όχημα καθαρά χαβαλέ. Πολύ απλά νοθεύοντάς τα και πασσάροντάς τα ως "φιλικά", "ασφαλή" , "για καθημερινή χρήση"κλπ κλπ.
Έτσι, όπως η τεχνολογία έγινε προσιτή στον καθένα που δε χαμπαριάζει το παραμικρό του τι συμβαίνει, παρόλα αυτά έχει ανάγκη το Αει φων 6 με κινούμενες φωτογραφίες και ζουληχτά μπουτόν, στα αυτοκίνητα ενώ κανονικά κάποιος βάσει των ικανοτήτων και των αναγκών του θα έπρεπε να περιοριστεί σε αυτόματο βίβιο με μαξιλάρια στις γωνίες θέλει τουρμπο με 200 άλογα γκαμπριολέ.
Το ΜΧ5** από το κομψό, λοιπόν, μικρούλι ροντστεράκι έγινε ένα υπερτροφικό μπαλόνι, η spider από ένα tail-happy υπέρκομψο αυτοκίνητο που με 1300κ.εκ πετούσε, βαρέλι 3200 κυβικά που πρέπει να κατεβείς για να δεις που κοιτάνε οι ρόδες για να καταλλάβεις που πας κ.ο.κ.
Ναι, έχουν 8 αερόσακους και υδραυλικα αιρκοντίσιον για χοντρομπαλάδες σαν και μένα αλλά είναι αυτό το ζητούμενο;

Εκεί ακριβώς έχει να προσφέρει αυτή η γενιά των ροντστερ που προτείνω...ανόθευτη εμπειρία σε κάτι που ούτως ή άλλως είναι εξαιτετικά ειδικό. Στις μηχανές που είναι ξεκάθαρα τα πράγματα λες στον άλλο κατάμουτρα, ξέρεις ΔΕΝ κάνει αυτό για εσένα και φυσικά, όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο εξειδικευμένες και ανόθευτες (εκεί περιορίζονται από την αναχρονιστική τεχνολογία) γίνονται.
Στο αυτοκίνητο κάτι τετοιο προφανώς δε θεωρείται politically correct.

Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και αναζητήστε να οδηγήσετε ένα super 7, ακόμα και με τα 50 άλογα και αν δε δακρύσετε απο τη συγκίνηση να με φτύσετε...ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως δεν έχει bluetooth!

*θυμάμαι κάπου μια μανούλα που πριν κάτι χρόνια έλεγε ότι ευχαριστιέται που νιώθει ασφαλής στην SL της με το παιδί της όταν ανοίγει το καπάκι... Στρουθοκαμηλισμός του κερατά, ΙΜΗΟ, προφανώς δεν έχει δει (ούτε θέλει να δει) τουμπαρισμένη SL πως μοιάζει και τι πιθανότητες έχει το κεφάλι της να γίνει πολτός ακόμα και με 14 μπαλόνια.

**μετά το smart roadster, που πιστεύω ότι για κάποιο περίεργο λόγο τους ξέφυγαν κάποιοι παλαβοί και το έβγαλαν στην παραγωγή από λάθος, μόνο κάτι γιαπωνέζοι, έχουν καταφέρει να προσφέρουν αυτοκίνητα που έχουν νόημα fun car (αρχής γενομένης απο το gt86 και από ό,τι ακούω το νέο ΜΧ). Απο πλευράς Ευρώπης σκέτο νεκροταφείο...ακόμα και η alfa βγάζει μπαλόνια 1400 τούρμπο και λιμουζίνες με 400 άλογα για να εντυπωσιάσει το πόπολο! :thumbsdown:

Εικόνα
alfaspeed.nl/wp-content/alfa-spider-06.jpg
1300κ.εκ αρκούν...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#175182 Πότε έγινε υπερτροφικο μπαλόνι το ΜΧ5?
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
NickTG έγραψε:Πότε έγινε υπερτροφικο μπαλόνι το ΜΧ5?

Απο τα 940 πήγαμε στα 1150 κιλά (1200 στο cc) και τσιμπησαμε και λίγο στις διαστάσεις...λίγο είναι;
Ευτυχώς το ND μοιάζει να γυρίζει στα βασικά! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#175206 D-jet μας έχεις γκαυλώσει με τα όσα γράφεις, είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε το σπίτι μας για να νομίζουμε πως μοιάζουμε με τον Ντάστιν Χόφμαν, και πας και μας κοτσάρεις στο τέλος το spiderόνι με τα ορθογώνια παραλληλόγραμμα για φανάρια και τον K-tail κώλο; :protest:
Εικόνα Εδώ είσαι :rtfm: :rtfm:
από http://www.alfaholics.com/our-cars/comp ... eady-ship/
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#175210 Κάτι που δεν καταλαβαίνω για το MX5 NC.
Σε βίντεο reviews τρώει "κράξιμο" για την έλλειψη δύναμης την ώρα που το 1,8 βγάζει ένα 0-100 κάτω από 9" (αρχίδια τα 126 άλογα που ανακοινώνουν).

Αυτό έχει γίνει αργό πλέον...; :tomato: :tomato:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#175250 Ε δεν το λες και γρηγορο. Αλλα τι σημασια εχει;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
D-Jet έγραψε:
NickTG έγραψε:Πότε έγινε υπερτροφικο μπαλόνι το ΜΧ5?

Απο τα 940 πήγαμε στα 1150 κιλά (1200 στο cc) και τσιμπησαμε και λίγο στις διαστάσεις...λίγο είναι;
Ευτυχώς το ND μοιάζει να γυρίζει στα βασικά! :yahoo:

Δεν το λες και υπερτροφικό μπαλόνι.
Ειδικά αν σκεφτείς πως έχουν μεγαλώσει τα υπόλοιπα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
rocsta έγραψε:Εδώ είσαι :rtfm: :rtfm:

Ναι, σουπιοκώλα με 15 χιλιάρικα πλέον ξέχνα το, εκτός και η λαμαρίνα της να είναι δαντελωτή από τη σκουριά...

Μπορείς όμως να πάρεις ένα ωραιτότατο τέτοιο (πάντα κομπλέ με πινακίδες):
Εικόνα
autobelle.it/annunci/public/img-1385372282.jpg
To έχεις ακούσει πως κάνει όταν στροφάρει;
Άκου το:
https://www.youtube.com/watch?v=1Qb64A8DJgE (στο τέλος χορεύει κιόλας απ'τη χαρά του!! :lol: )
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
D-Jet έγραψε:Δεν έχω σχέση με αυτή την ελεεινή ράτσα (αν είχα θα αυτοκτονούσα πάραυτα).

Απαράδεκτος!!! Ήμουν σήμερα έξω με Βρετανούς φίλους και απλά κάνεις λάθος και είσαι borderline ρατσιστής.. :rtfm: :thumbsdown:

D-Jet έγραψε:Επειδή, όμως, ζουμε σε μια βαθύτατα καταναλωτική κοινωνία που η βιομηχανία μονίμως πρέπει να εφευρίσκει αφορμές για να ανανεώνεις τα υλικά αγαθά που κατέχεις, έχει βρει ένα καταπληκτικό κόλπο για να διευρύνει το πελατολόγιό της, ακόμα και σε άτομα που δεν είναι ούτε παράτολμα, ούτε ικανά, ούτε διαθετειμένα, αν θέλεις, να πάρουν κάποιο όχημα καθαρά χαβαλέ. Πολύ απλά νοθεύοντάς τα και πασσάροντάς τα ως "φιλικά", "ασφαλή" , "για καθημερινή χρήση"κλπ κλπ.
Έτσι, όπως η τεχνολογία έγινε προσιτή στον καθένα που δε χαμπαριάζει το παραμικρό του τι συμβαίνει, παρόλα αυτά έχει ανάγκη το Αει φων 6 με κινούμενες φωτογραφίες και ζουληχτά μπουτόν, στα αυτοκίνητα ενώ κανονικά κάποιος βάσει των ικανοτήτων και των αναγκών του θα έπρεπε να περιοριστεί σε αυτόματο βίβιο με μαξιλάρια στις γωνίες θέλει τουρμπο με 200 άλογα γκαμπριολέ.
Το ΜΧ5** από το κομψό, λοιπόν, μικρούλι ροντστεράκι έγινε ένα υπερτροφικό μπαλόνι, η spider από ένα tail-happy υπέρκομψο αυτοκίνητο που με 1300κ.εκ πετούσε, βαρέλι 3200 κυβικά που πρέπει να κατεβείς για να δεις που κοιτάνε οι ρόδες για να καταλλάβεις που πας κ.ο.κ.
Ναι, έχουν 8 αερόσακους και υδραυλικα αιρκοντίσιον για χοντρομπαλάδες σαν και μένα αλλά είναι αυτό το ζητούμενο;

Αναρωτιέμαι αν έχεις οδηγήσει καινούριο αυτοκίνητο... :s_blush
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
REALZEUS έγραψε:Απαράδεκτος!!! Ήμουν σήμερα έξω με Βρετανούς φίλους και απλά κάνεις λάθος και είσαι borderline ρατσιστής.. :rtfm: :thumbsdown:

Είναι από τα καλά που προσέφεραν στην ανθρωπότητα τα τελευταία 500 χρόνια που είναι κοσμοκράτορες.
Και εμένα ένας πολύ καλός φίλος μου είναι Εγγλέζος (και μάλιστα από το Μαν τσα στα) και μου έχει εκμυστηρευθεί ότι θα επιστρέψει πίσω μόνο για να αποτεφρωθεί όταν πεθάνει! :lol:

Αναρωτιέμαι αν έχεις οδηγήσει καινούριο αυτοκίνητο... :s_blush

Όλο και κάτι έχω οδηγήσει και είμαι 100% υπέρ ενός καινούργιου καθημερινού.
Κατά τα άλλα, όπως λέει και ένας πολύ γνωστός Εγγλέζος συγγραφέας, πρόοδος μπορεί να είναι και ένας ιεραπόστολος με ένα μπαούλο γεμάτο σουτιέν που πάει στην Ταϊτή.
Δεν είναι πάντα καλή με άλλα λόγια!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#175382 Το nc παντως ειναι 1080 κιλα και οκ δεν το λες κ μοσχαρι, μην τρελαθουμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#175392 Ναι βρε D-jet το άρωμα, την μηχανική αίσθηση, θορύβους κλπ την απώλεσαν τα πιο σύγχρονα, πάει η ανόθευτη αίσθηση αλλά για να φέρεις ένα από αυτά που λες σε ικανή λειτουργική κατάσταση θα πρέπει να ασχοληθείς και να πληρώσεις για ανάφλεξη, καρμπυρατέρ, άξονες, φρένα, αναρτήσεις και άλλα διάφορα και θα συνεχίσεις να έχεις παλιό κιβώτιο, κινητήρα, ίσως μη υδραυλικό τιμόνι, σχεδόν σίγουρα χωρίς κλιματισμό και θα πρέπει να έχεις γκαράζ και άλλο καθημερινό αυτοκίνητο. Δεν το θέλεις απαραίτητα για χόμπυ, μόνο για χαβαλέ, όχι για χόμπυ, κάνει διαφορά. To MX5 ούτε βαρύ είναι, ούτε χαλάει, ούτε θέλει να του αλλάξεις τα πάντα για να γίνει απλά λειτουργικό. Μπορείς από την πρώτη μέρα να το έχεις για το καθημερινό σου αυτοκίνητο και να κάνεις το χαβαλέ σου. Δεν μπορείς να περιμένεις να έρθει ΣΚ και να έχει και καλή μέρα για να το πάρεις τσάρκα. Όλοι μας έχουμε κάποια πονηρά σημεία στην καθημερινή μας διαδρομή που μπορεί κάποιον να εκφραστεί ολίγον αντικοινωνικά, κάθε μέρα!
Σαφώς και όπως είπες μια Boxster τόσο φτηνή θα κρύβει αρκετά δυσάρεστα και ακριβά μυστικά αλλά ακόμα και μια σχετικά παλιά και μικρή αν καλοδιατηρημένη θα έχει λογική τιμή και θα είναι πολύ καλή για πολύ καιρό ακόμα.

Αυτό το 124 ποτέ μου δεν το χώνεψα. Αντίθετα την Spider πάντα την αγαπούσα σε όλες της τις εκδόσεις. Στο βιντεάκι εκεί που κάθε τόσο σήκωνε τα αλεξινέμια μου θύμισε τη δικιά μου Spider, κάθε τόσο έσφιγγα τα βιδάκια για να στέκονται!
Αλήθεια πόσο χάλια θέση οδηγού έχει το 124, ή ο τύπος είναι τεράστιος, με κλειστή οροφή σίγουρα δεν θα χώραγε.... Εντάξει και η Spider που είναι ασύμμετρος ο χώρος οδηγού συνοδηγού άλλη ιστορία αλλά δεν το προσέχεις και δεν σε νοιάζει. Πάντως και τα δύο αυτά είχαν χώρο αποσκευών και είχαν και πίσω καθισματάκια. Παιδικά ναι, αλλά είχες χώρο να βάλεις το παιδί σου ή περιστασιακά καμιά κοπέλα, το σκυλί σου, την τσάντα σου, το μπουφάν σου (αν δεν φοβόσουν μη στα κλέψουν). Τα τωρινά είναι αυστηρά διθέσια, τα παλιά μπορούσαν να είναι μοναδικά αυτοκίνητα (τότε, όχι τώρα).
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
sknipper έγραψε:Ναι βρε D-jet το άρωμα,... To MX5 ούτε βαρύ είναι, ούτε χαλάει, ούτε θέλει να του αλλάξεις τα πάντα για να γίνει απλά λειτουργικό. Μπορείς από την πρώτη μέρα να το έχεις για το καθημερινό σου αυτοκίνητο και να κάνεις το χαβαλέ σου. Δεν μπορείς να περιμένεις να έρθει ΣΚ και να έχει και καλή μέρα για να το πάρεις τσάρκα. Όλοι μας έχουμε κάποια πονηρά σημεία στην καθημερινή μας διαδρομή που μπορεί κάποιον να εκφραστεί ολίγον αντικοινωνικά, κάθε μέρα!

Το καλό είναι ότι ασχολούνται πολύ έξω και έχεις έτοιμες λύσεις που δε χρειάζεται να πονοκεφαλιάσεις και πολύ. Σίγουρα δεν είναι για τον καθένα αλλά no pain no gain, αν θέλεις την άνεσή σου και τη δροσιά σου τότε δεν πρέπει να γκρινιάζεις για τα "τυφλά" τιμόνια και τα επιπλέον κιλά.
Τεσπα, το θέμα εδώ είναι του χαβαλέ, άλλωστε, δε θα πρότεινα σοβαρά σε κάποιον που δεν ξέρω να μπλέξει με κάτι που μπορεί να είναι παραπάνω από τις ικανότητες ή τις επιθυμίες του.

Από την άλλη, μουσική γράφει και ο Καρβέλας μουσική έγραψε και ο Στραβίνσκυ, το γεγονός ότι πρέπει να σου πονέσουν τα αυτιά για να μπορέσεις να ξεμπλέξεις το κουβάρι για να απολαυσείς τη μουσική του δεύτερου δε σημαίνει ότι δεν αξίζει και τον κόπο για τον καθένα, σωστά;

Όσο αφορά το ΜΧ5 ως καθημερινό και μοναδικό, δυστυχώς θεωρώ ότι είναι και αυτό σε μια κατηγορία που μόνο αν την απομυθοποιήσεις καταλαβαίνεις ποσο πρακτικά ενεφάρμοστη μπορεί να είναι στην καθημερινή ζωή ενος φυσιολογικού ανθρώπου. Αν είσαι 25 μπορεί και να γίνεται (εγώ είχα 4-5 χρόνια το smoadster και τίποτα άλλο), απο κάποια ηλικία και μετά όμως είναι σχεδόν απίθανο...
Δεν έχει τίποτα να κάνει με την αξιοπιστία. Καθαρά το πανί και οι δύο θέσεις είναι που σε περιορίζουν.

Σαφώς και όπως είπες μια Boxster τόσο φτηνή θα κρύβει αρκετά δυσάρεστα και ακριβά μυστικά αλλά ακόμα και μια σχετικά παλιά και μικρή αν καλοδιατηρημένη θα έχει λογική τιμή και θα είναι πολύ καλή για πολύ καιρό ακόμα.

Το θέμα είναι όχι το αν αλλά το πότε θα χρειαστεί να της ρίξεις ένα σωρό λεφτά για να τη μαζέψεις και είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτοκίνητο απο πλευράς πρόσβασης για να πεις ότι θα κάνεις κάτι βασικό από μόνος σου. Θα έλεγα να την προτιμήσεις μόνο αν έχεις αρκετά παραπάνω στην άκρη από την τιμή που τη ζητούν και γενικά να αγοράσεις το καλύτερο που μπορείς, ας είναι και ακριβότερο...
Θα πρέπει να σε απασχολήσει, όμως και το που θα την αφήνεις, που θα την κάνεις σέρβις και δυστυχώς ακόμα και που θα την κυκλοφορείς (εδώ στην Αθήνα, σε κάποια μέρη έχουν αγριέψει αρκετά ο κόσμος).

Αλήθεια πόσο χάλια θέση οδηγού έχει το 124, ή ο τύπος είναι τεράστιος, με κλειστή οροφή σίγουρα δεν θα χώραγε.....

Μια φορά που έχω κάτσει μου φάνηκε στραβό και μικροσκοπικό το εσωτερικό και ειδικά τα καθίσματα (μην ξεχνάς βέβαια σε τι εσωτερικό έχω συνηθίσει! :lol: ).

Xenos, το NC δεν είναι κακό, απλώς άρχισε να απομακρύνεται από το αρχέτυπο (που συγκέντρωνε και όλη την ουσία), πράγμα που, όπως δείχνει, μάλλον έσπευσαν να το διορθώσουν με το ND...Είναι κρίμα που δε θα το δούμε σύντομα εδώ, θα περίμενα πως και πως να πιασω στα χέρια μου αυτό με το μικρό μοτερ! :vava: