Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Chris έγραψε:
kovathe έγραψε:Ποια η γνωμη των νεων μπαμπαδων για τις βαπτισεις??
Εγω δε θελω με τιποτα και ειμαι υπερ της ονοματοδοσιας, αλλα εχοντας ακουσει απο την κουνιαδα μου (δασκαλα) για την διακριση που δεχονται στην πραξη τα παιδακια που δεν εχουν βαπτιστει (ακομη και απο οπισθοδρομικους δασκαλους-αχαρακτηριστους :s_mad ) εχω αρχισει να το σκεφτομαι...
Το ακομη χειροτερο ηταν μια φαση που ακουσα κατι γνωστων μου αθεων που δεν το ειχαν βαφτισει και στα 5-6 του ηθελε να πηγαινει με τα αλλα παιδια και τους φιλους του στην εκκλησια να κοινωναει :s_crazy και τελικα αναγκαστηκαν να το βαπτισουν επειδη το ζηταγε επιμονα συνεχως! :s_whiteflag
Φαγανε τρελη ηττα. :s_biggrin

γιατί που ξερει ο δάσκαλος αν έχει βαπτιστεί και κάνει διάκριση?
ομοίως και ο παπάς που κοινωνάει

Ακριβώς. Εγω δεν τα εχω βαπτισει. Δε βλεπω να υπαρχει καποιο προβλημα.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#16336 Ο δάσκαλος δεν ξέρει, αλλά επειδή έχει αλλοδαπά παιδάκια μες στην τάξη, λέει ότι τα μη βαπτισμένα δεν κάνει να κοινωνήσουν, οπότε το ακούει το παιδάκι και απέχει. Μπορεί επίσης να το πει κι ο ιερέας από το μικρόφωνο.
Άβαταρ μέλους
By xenos
saxon_747 έγραψε:Δεν έχω καμμιά επαφή με την εκκλησία. Απλά το παιδί θα βαπτιστεί για κοινωνικούς λόγους... Εμένα δε με νοιάζει είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Oμοίως. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η διαδικασία αλλά δεν θέλω να τον "απομονώσουν" άλλα παιδάκια στο μέλλον. Καλά εμείς είμαστε μεγάλοι και δεν μας αγγίζουν πια τέτοιες συμπεριφορές, αλλά τα μικρά...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#16611 Zώνες: Η εξήγηση έγινε από πολύ μικρή και απαιτεί να βάλει ζώνη σε αυτοκίνητο και καροτσάκι. Γενικά την απαιτεί, την φοράει μόνη της και μας ζητλάει να την κλειδώσουμε. Πλέον καροτσάκι δεν βάζουμε αλλά είναι μεγάλη και δεν πειράζει (και μόνο κολυμβητήριο πάει με το καροτσάκι γιατί είναι κοντά και κουβαλάμε πετσέτες κλπ και μετά θα είναι κουρασμένη να περπατήσει).
Αν από την αρχή, από πολύ μικρό του εξηγείς γενικά τα πάντα θα είναι πιο εύκολο να δεχτεί κάτι αργότερα. Αν δεν του εξηγείς και απλά απαιτείς κάτι και δεν το θέλει τότε η εξήγηση θα πάρει πάρα πολύ ώρα…
Γενικά νομίζω υπάρχουν διαφορές από παιδί σε παιδί σε τι θα είναι πιο βολικό και σε τι όχι αλλά το πιο σπουδαίο είναι η μάνα (ή το αντίστοιχο άτομο). Υελικά θέλει προσεκτική επιλογή ποια γυναίκα θα κάνεις μάνα των παιδιών σου γιατί θα επηρεάσει ιδιαίτερα. Κι όσο μεγαλώνω και γνωρίζω παιδάκια τόσο πιο πολύ το επιβεβαιώνω.

Χειροδικία: ξυλάκι έτρωγα στον πωπό, όχι σπουδαία πράματα. Και λίγες φορές έφαγα και κανονικό ξύλο και με ζωνάρι παρακαλώ (και τη μία ήταν άδικα, αυτή μόνο θυμάμαι)! Στην κόρη μου μόνο μικρά χαστουκάκια στη ράχη του χεριού της έχω ρίξει όταν πάει να κάνει ζιζανιά (ή αν αρνείται να το απομακρύνει απο εκεί που δεν πρέπει). 2-3 φορές που ήταν κάπως δυνατά και έβαλε τα κλάματα αμέσως ακολουθήθηκε από αγκαλίτσα και εξήγηση που έδειξε να αντιλαμβάνεται. Γενικά όπως είπα και πιο πριν τα πάντα (σχεδόν) συζητιούνται

Βάπτιση: περίεργο μου φαίνεται, με ξενίζει που είναι θέμα συζήτησης. Κανένα παιδί δεν ξέρει αν έχει βαπτιστεί αφού συνήθως αυτό γίνεται πολύ πριν από την περίοδο αναμνήσεων. Και δεν είναι δουλειά κανενός να το ρωτήσει. Ο αδελφός μου που δεν έχει παντρευτεί είχε κάνει ονοματοδοσία και στα 3 του παιδιά (έτσι κι αλλιώς γιατί η σύντροφος έχει διπλή υπηκοότητα κι έπρεπε να δηλωθεί το όνομα) αλλά βάφτισε το πρώτο πολύ αργά, το δεύτερο πιο νωρίς και το τρίτο όχι ακόμα...
Πάντως τη βαφτίσαμε νωρίς να τελειώνουμε και να μην πολυκαταλάβει τι γίνεται, 4,5 μηνών. Σε πολύ πιο κλειστό κύκλο από το γάμο (που συνήθως οφείλεις να ικανοποιήσεις απωθημένα των γονιών/πεθερικών) και περάσαμε πολύ ωραία. Σε επαρχιακό σέττινγκ οπότε και πολύ οικονομικά.

Γενικά η μαμά προσφέρει υπηρεσίες (φαγητό, καθαριότητα, ντύσιμο) και ο μπαμπάς ψυχαγωγία (παιχνίδια, κόλπα) και επιβεβαίωση (εμένα κοιτάει όταν καταφέρει κάτι για να δει αν εγκρίνω).
Άβαταρ μέλους
By markvag
2014 έγραψε:
markvag έγραψε:
Έχω ελπίδες δηλαδή... :s_biggrin

Πολλές, πάρα πολλές. :s_biggrin

Αν επιτρέπεται να δώσω μια "συμβουλή", είναι να τα στέλνετε να αθλούνται. Ό, τι τους αρέσει, αλλά να αθλούνται.

been there, done that... :s_mad

Εξάλλου, όταν κάνουμε 156.987 100άρια μέσα στο σπίτι την ώρα, δεν θέλουμε και πολύ...

saxon_747 έγραψε:Δεν έχω καμμιά επαφή με την εκκλησία. Απλά το παιδί θα βαπτιστεί για κοινωνικούς λόγους... Εμένα δε με νοιάζει είτε έτσι, είτε αλλιώς.

+1
Άβαταρ μέλους
By gianik

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω , εφόσον είναι επιλογή σου να μην το βαπτίσεις πρέπει να την στηρίξεις..
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#17038 Το θέμα είναι αυτό ακριβώς. Δεν έχω άποψη, δε με νοιάζει άρα δεν τίθεται θέμα επιλογής. Δεν επιλέγω να μη το βάπτισαν, ούτε να το βαπτισω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
giannik1977 έγραψε:

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω , εφόσον είναι επιλογή σου να μην το βαπτίσεις πρέπει να την στηρίξεις..

Το θέμα είναι όμως ότι τυχόν συνέπειες δεν θα πέσουν σε εσένα, αλλά σε άλλον πολύ πιο ευάλωτο... στο παιδί σου. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#17218 Οταν παιρνεις μια αποφαση για το παιδι σου συνηθως ετσι γινεται..
Άβαταρ μέλους
By koutsan
markvag έγραψε:
giannik1977 έγραψε:

Το θέμα είναι όμως ότι τυχόν συνέπειες δεν θα πέσουν σε εσένα, αλλά σε άλλον πολύ πιο ευάλωτο... στο παιδί σου. :rtfm:

Αυτό είναι πούρα υποκρισία και αποτελεί τη συνηθισμένη δικαιολογία όλων όσων αποφασίζουν να μεγαλώσουν το παιδί τους όπως γουστάρει ο γείτονάς τους και όχι όπως θέλουν οι ίδιοι.

Αν η γυναίκα/σύντροφός σου ήταν μαύρη δεν θα σκεφτόσουν ποτέ να μείνεις άτεκνος και να μην φέρεις ποτέ στον κόσμο ένα παιδί - εφόσον φυσικά επιθυμούσες παιδιά - επειδή το παιδί σου στο σχολείο θα αντιμετώπιζε κάποια ζητήματα λόγω του χρώματός του, τα οποία φυσικά θα ήταν πολύ περισσότερα από το να είναι αβάπτιστο. Αν μάλιστα κάποιος σου έλεγε "Ρε συ μην κάνεις παιδί με αυτή τη μαύρη θα έχει πρόβλημα το παιδί", θα το θεωρούσες προσβλητικό για σένα και τη γυναίκα σου.

Αυτό το οποίο έγραψες σημαίνει ότι τα παιδιά δεν τα μεγαλώνουν οι γονείς τους αλλά οι τρέχουσες κυρίαρχες πολιτικές/κοινωνικές/θρησκευτικές αντιλήψεις.
Κάθε φορά που πας "κόντρα" σε αυτές το ευάλωτο παιδί σου ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Ε άμα είναι έτσι να το δώσω να το μεγαλώσει ο γείτονας που είναι "όπως πρέπει", μη σπάω και τα @@ μου.
Αυτή αντίληψη διαιωνίζει τη βλακεία που κυριαρχεί γύρω μας. Κάθε φορά που υποχωρείς στην κυρίαρχη βλακεία, με το πρόσχημα να μην έχει "πρόβλημα" το παιδί, βάζεις την ΚΟΤΡΟΝΑ σου για να συνεχίσει να αναπαράγεται στο αιώνα τον άπαντα η βλακεία. Μην αναρωτιέσαι μετά από που ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί οι τελειωμένοι βλάκες που συναντάς κάθε μέρα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
koutsan έγραψε:να το δώσω να το μεγαλώσει ο γείτονας που είναι "όπως πρέπει", μη σπάω και τα @@ μου.

...και θέλαμε να στο πούμε από καιρό αυτό, αλλά ντρεπόμαστε :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
koutsan έγραψε:
Αυτό είναι πούρα υποκρισία και αποτελεί τη συνηθισμένη δικαιολογία όλων όσων αποφασίζουν να μεγαλώσουν το παιδί τους όπως γουστάρει ο γείτονάς τους και όχι όπως θέλουν οι ίδιοι.

Αν η γυναίκα/σύντροφός σου ήταν μαύρη δεν θα σκεφτόσουν ποτέ να μείνεις άτεκνος και να μην φέρεις ποτέ στον κόσμο ένα παιδί - εφόσον φυσικά επιθυμούσες παιδιά - επειδή το παιδί σου στο σχολείο θα αντιμετώπιζε κάποια ζητήματα λόγω του χρώματός του, τα οποία φυσικά θα ήταν πολύ περισσότερα από το να είναι αβάπτιστο. Αν μάλιστα κάποιος σου έλεγε "Ρε συ μην κάνεις παιδί με αυτή τη μαύρη θα έχει πρόβλημα το παιδί", θα το θεωρούσες προσβλητικό για σένα και τη γυναίκα σου.

Αυτό το οποίο έγραψες σημαίνει ότι τα παιδιά δεν τα μεγαλώνουν οι γονείς τους αλλά οι τρέχουσες κυρίαρχες πολιτικές/κοινωνικές/θρησκευτικές αντιλήψεις.
Κάθε φορά που πας "κόντρα" σε αυτές το ευάλωτο παιδί σου ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Ε άμα είναι έτσι να το δώσω να το μεγαλώσει ο γείτονας που είναι "όπως πρέπει", μη σπάω και τα @@ μου.
Αυτή αντίληψη διαιωνίζει τη βλακεία που κυριαρχεί γύρω μας. Κάθε φορά που υποχωρείς στην κυρίαρχη βλακεία, με το πρόσχημα να μην έχει "πρόβλημα" το παιδί, βάζεις την ΚΟΤΡΟΝΑ σου για να συνεχίσει να αναπαράγεται στο αιώνα τον άπαντα η βλακεία. Μην αναρωτιέσαι μετά από που ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί οι τελειωμένοι βλάκες που συναντάς κάθε μέρα.

Αγαπητέ τρισμέγιστε koutsan, σε βρίσκω ελαφρώς υπερβολικό εδώ.

Ναι, έχεις δίκιο, ωστόσο εν μέρει τα παιδιά μας τα μεγαλώνουν οι κυρίαρχες αντιλήψεις (όπως και εμάς άλλωστε). Προφανώς κάπου πρέπει να μπει ένα όριο και το που το βάζει κανείς είναι προσωπικό θέμα. Απλά, πιστεύω πως δεν αξίζει τον κόπο ένα μικρό παιδί να ακούει βλακείες από εντελώς ανοήτους ανθρώπους για κάτι τόσο ανούσιο...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#17530 :s_sad :sorry:

Για 1η φορα στους 9 μηνες, σηκωσε πυρετο!39,5!! :s_sorry
Άβαταρ μέλους
By gianik
#17532 περαστικά Γιώργη , ενημέρωσε τον παιδίατρο , το πιο πιθανό θα σου πει εναλλαξ ντεπον κ πονσταν (ml ανάλογως βάρους μωρού).
φρόντιζε να πίνει υγρά και μη πανικοβάλλεσαι και τρομάζεις κ την κουτσούνα !!