Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
REALZEUS έγραψε:Η Laguna αυτή μπορεί να είναι γρήγορη και καλοστημένη, αλλά έβγαζε πολλά προβλήματα.

Κάτι σε 9-3 Aero μήπως; :innocent: Αν και πιστεύω ότι θέλεις 320...

Δεν ισχυει αυτο που λες για τα phase 2. Μια χαρα αξιοπιστα ειναι. Εχω το ιδιο και μπορω να σου αποδειξω το αντιθετο. Και οχι μονο με ενα αυτοκινητο παραδειγμα αλλα πολλα. Ψαξε στο greekrenaulrclub και θα δεις. Και ειδικα στις τιμες που παιζουν πλεον ειναι η top vfm προταση.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
bibendum έγραψε:Αν πας σε Laguna κοιτα το επομενο μοντελο απο αυτο που εβαλες με τετραδιευθυνση

Ειναι ομως και κατα πολυ ακριβοτερη. Συν του οτι αν πας στην καινουργια αξιζει μονο για να πας στην coupe με την τετραδιευθυνση.
Άβαταρ μέλους
By markvag
EDDIE_147 έγραψε:markvag άρχισε να συνειδητοποιείς ότι θέλεις 320 και ότι τζάμπα μας έπρηξες με αποπροσανατολιστικές προτάσεις.
Το δίλημμα είναι f/l ή όχι.
Το f/l έχει 20 άτια παραπάνω αλλά και -αναλόγως το μοντέλο- φόρο πολυτελείας μέχρι να κλείσει 10ετία.

προ fl... :rtfm:

The Ace έγραψε:Ως "σοβαρό" εννοώ αυτοκίνητο που είναι premium, είναι high-class, σε βάζει πρώτη-μούρη, πως να το πω ρε αδελφέ ? :lol:

Κατανοητό και δεκτό, αν και το ενδιαφέρον μου για αυτά είναι υπό του μηδενός... :lol:

Ακόμα και ΚΙΑ να ήταν το συγκεκριμένο αμάξι θα το ήθελα. Δεν με απασχολεί το σηματάκι ΚΑΘΟΛΟΥ! :rtfm: :)

bibendum έγραψε:Πραγματι, κανει 14000 περιπου και δεν βρισκεις ιδιαιτερα ευκολα.

Υπαρχει και αυτη ομως http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5905409/

3 χρόνια ακόμα φόρο πολυτελείας;;;; +660 τέλη + όχι και τόσο γρήγορο;;; πολλά για τη laguna :)
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#173983 Μην πολυδιασπάσαι με άσχετες π@π@ρίες για νά ' χουμε να λέμε..

Αφού κάνεις την κίνηση, και εφ'όσον διάλεξες το "όλα σε ένα νοικοκυρεμένα" , πάρε αυτό που γουστάρεις και σκέφτεσαι τον εαυτόν σου χαρούμενο όταν το οδηγεί..
-ΒΜW 320 , αν και πιστεύω ότι είναι λίγα τα άλογα για το σασσί της, και
-Οκτάβια RS
Eστίασε , ψάξε, έλεγξε (θα χρειαστεί να "ακυρώσεις" πολλές από τις πιθανές επιλογές σου από κοντά) και μην προσπαθείς να εκλογικεύσεις με διάφορες άσχετες επιλογές π.χ Φόκους, Φιέστα κλπ.
Την λογική τη χρησιμοποίησες για τη Σιτροέν, τώρα είναι η ώρα του συναισθήματος και δεν θα έχεις εύκολα την ευκαιρία ξανά αν κάνεις λάθος επιλογή (κανένα από τα έως τώρα αναφερόμενα, πλην καινούργιων ,δεν είναι ευπώλητο, κυρίως λόγω εποχής).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
The Ace έγραψε:Εγώ θα σου έλεγα να το δεις το Focus, με 15Κ πάνω-κάτω έχεις καινούριο, δυνατό, οικονομικό, ευρύχωρο αυτοκίνητο, εγγυημένο, που τικάρει όλα τα κουτάκια που έχεις θέσει. Δεν έχω εντρυφήσει στις διαφορές μεταξύ των γενεών, αλλά από ότι διαβάζω παραμένει το πιο sportive από τα μεσαία hatches. Αυτή τη στιγμή το παίρνεις με 14Κ στους 100HP, στα 15,5Κ με 125 και με 16,5Κ με τους 150HP....

Τα πιο σπορτίβ hatches είναι τα πολύ ακριβότερα Giulietta και 1 Series. Βέβαια το f/l Focus Mk3 πρέπει να βελτιώθηκε αρκετά όπως είπε και ο Βασίλης (famas), μάλλον από το κράξιμο που έπεσε για το pre-fl που πήγαινε βάρκα-γιαλό. Επίσης είναι και εκτός budget και μάλλον πιο αργό από αυτό που θέλει ο Μάρκος, οπότε εντελώς φιλολογική η συζήτηση...

popolaros έγραψε:ωραια ,

ειναι που ειναι το μυαλο του πολτος με την υπερπληροφοριση,

θα του το κανετε τωρα μαρμελαδα....

(και ποιος τον ακουει μετα....)

Αυτό το γνωρίζουμε από τώρα. Εσύ κι εγώ απόψε, συνοδεία μπύρας!!! :s_drinks :help: :lol:

rocsta έγραψε:Με μετατροπέα ροπής είναι το steptronic των E90. Αργό; νταξ σε σχέση με τα smg σαφώς ναι, και σε σχέση με τα νέα 8άρια επίσης ναι, αλλά μια χαρά αρέσει σε πολλούς και για βόλτες. Kαι φυσικά είναι ανθρώπινο σε καθημερινές μετακινήσεις και όχι σαν τις βλακείες τα ημιαυτόματα που πας συνέχεια σαν σε dragster.

Τρώει αρκετή δύναμη ο μετατροπέας. Αν και το χειροκίνητο της BMW δεν είναι τίποτα σπουδαίο, σε τέτοιες ιπποδυνάμεις θα το προτιμούσα έναντι του αυτόματου. ΥΓ: Στην μπύρα φυσικά ευπρόσδεκτος Δημήτρη! :iconcool:

makis_kanatselis έγραψε:Δεν ισχυει αυτο που λες για τα phase 2. Μια χαρα αξιοπιστα ειναι. Εχω το ιδιο και μπορω να σου αποδειξω το αντιθετο. Και οχι μονο με ενα αυτοκινητο παραδειγμα αλλα πολλα. Ψαξε στο greekrenaulrclub και θα δεις. Και ειδικα στις τιμες που παιζουν πλεον ειναι η top vfm προταση.

ΟΚ, δεν επιμένω, προφανώς ξέρεις καλύτερα ως κάτοχος. Μεταφέρω απλά εμπειρίες γνωστού από αυτό το αυτοκίνητο με άλλο μοτέρ. Βέβαια μπορεί να είναι Ph.1 εκείνο. :oops:
Άβαταρ μέλους
By markvag
tsilis έγραψε:δεν θα έχεις εύκολα την ευκαιρία ξανά αν κάνεις λάθος επιλογή (κανένα από τα έως τώρα αναφερόμενα, πλην καινούργιων ,δεν είναι ευπώλητο, κυρίως λόγω εποχής).

Ούτως ή άλλως δεν θέλω να το πουλήσω σύντομα. Γενικά δεν είμαι της λογικής του να αλλάζω αμάξια συχνά, θέλω ένα που να μ' αρέσει και να το κρατήσω πολλά χρόνια. Δεν μ' ενδιαφέρει να υπάρχουν πιο καινούρια, πιο μοδάτα, πιο καλοεξοπλισμένα, μ' ενδιαφέρει να έχω ένα που να με καλύπτει οδηγικά και χωροταξικά (και με λογικά πράγματα στον εξοπλισμό) και να λειτουργήσει αξιόπιστα για καιρό. Δεν μ' ενδιαφέρει επίσης να είναι BMW, KIA, FIAT ή οτιδήποτε άλλο.

Γι' αυτό και είμαι τόσο προβληματισμένος...

Εξάλλου, γνώμες ακούω (και κατόχων), οι οποίες είναι ευπρόσδεκτες... Λογικά θα πάω για μία 320 ή για Octavia, αλλά πάντα έχω ανοιχτά τα αυτιά μου. :)

REALZEUS έγραψε:ΟΚ, δεν επιμένω, προφανώς ξέρεις καλύτερα ως κάτοχος. Μεταφέρω απλά εμπειρίες γνωστού από αυτό το αυτοκίνητο με άλλο μοτέρ. Βέβαια μπορεί να είναι Ph.1 εκείνο. :oops:

Ο θείος μου είχε μία τέτοια (pro face lift) 1,6. Δεν ήταν χωρίς μικρο-ζημιούλες (όχι κάτι σοβαρό βέβαια, ψιλο-αηδίες...) και κάποια στιγμή του έβγαλε πολλά (που ήθελε κανένα 3χίλιαρο να το στρώσει) και την έδωσε. Στα 300Κ χλμ... :lol: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#174001 Θύμισε μου γιατί απέκλεισες αυτό? http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7039334/

το θεωρώ από τις ποιο failsafe επιλογές στην ιδιαίτερη κατάσταση που ζούμε σε ότι αφορά τα οικονομικά λόγω κόστους χρήσης, φορολογίας και σίγουρα VFM.

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τις επιλογές σου θα προτιμούσα το Octavia λόγω κυρίως του εξοπλισμού, εκτός αν βρίσκεις 320 με ανάλογο εξοπλισμό και τιμή. Θεωρώ απαράδεκτο π.χ να αγοράσεις αυτοκίνητο ΚΑΙ για σπορ χρήση με καθίσματα με μηδαμινή πλευρική στήριξη σαν τις 320 που έβαλες.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
dimik έγραψε:....Θεωρώ απαράδεκτο π.χ να αγοράσεις αυτοκίνητο ΚΑΙ για σπορ χρήση με καθίσματα με μηδαμινή πλευρική στήριξη σαν τις 320 που έβαλες.

Σωστός. Οι 3αρες αυτές έχουν καθίσματα-πολυθρόνες, που είναι λίιιιιιγο καλύτερα μόνο από τα καθίσματα του CX7, δηλαδή προσφέρουν 0,0005% καλύτερη πλευρική στήριξη από το απόλυτο μηδέν που προσφέρουν αυτά του CX7 :lol:

Και δεν μιλάω για σοβαρό χώσιμο, σε στροφιλίκι της πλάκας, ειδικά αν είναι δερμάτινα, θα κρατιέσαι από ότι βρίσκεις εύκαιρο για να μην κουτουλήσεις στο πόρτα ή μην βρεθείς καβάλα στο συνοδηγό (αν είναι γυναίκα, πάει στο καλό :inlove: )

Έχε κατά νου τη πιθανότητα να χρειαστείς έστω μια αναβάθμιση του καθίσματος, ή αλλαγή του σαλονιού με του Μ....
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Θύμισε μου γιατί απέκλεισες αυτό? http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7039334/

Απ' όσο έχω ακούσει δεν έχει σχέση με σπορ... :)

Και το συγκεκριμένο έχει κατά 99% γυρισμένα χλμ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#174021 Τάδε έφη Corsair http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... start=1455

Re: Fiat Bravο 2007
Δημοσίευσηαπό corsair » 07/06/08 0:28

Επειδη ηθελα να ξανααξιολογησω τις 17αρες και την ποιοτητα κυλισης που με απασχολει αρκετα, σήμερα το είχα μόνος το 150αρι Sport (το ιδιο που οδηγησε ο drdino) για μια ωριτσα. Του ηπια το αιμα... :)

Ο κινητηρας είναι πραγματική απολαυση... Θα πω χαλαρα ο καλυτερος μικρος τουρμπιγιον! Ολοζωντανος, αμεση αποκριση, εκρηκτικος, γεμίζει ψηλά... Σκαλοπατια ουσιαστικα δεν εχει στην αποδοση, παει σαν ατμοσφαιρα...

Τιμονι: Κλασσικο FIAT... ultra light αλλα sharp... εκει που σημαδευεις, εκει παει... μεχρι τα 120 που μπορεσα να παω... δεν ειχε ασαφεια... στα πολλα χλμ, και απο την εμπειρια μου με το Punto λογικα θα ψαρευει λιγο γυρω απο την θεση της ευθειας.

Κιβωτιο: κυλουσαν ολες οι ταχυτητες σαν νερακι... Σαφες αν και λιγο χαλαρο. Δεν γρατσουνουσε τιποτα... οποτε η το φτιαξαν απο την προηγουμενη βδομαδα η καποιος ακομα δεν εμαθε να πατα συμπλεκτη στις αλλαγες :innocent:

Φρενα: δυνατα, καλουτσικη αισθηση... καλος ελεγχος σε φρεναρισμα με βρεγμενο οδοστρωμα και πατημα σε διαφορετικες ποιοτητες ασφαλτου.

Εργονομια: Σε γενικες γραμμες καλα, θα μπορουσε και καλυτερα παντως... Η θεση οδηγησης ηταν Οκ, αρκετα ρυθμιζομενη. Η χρηστικοτητα απο το ντουλαπακι θυσιαστηκε για χαρη του design... πολυ βαθυ, αλλα όχι ευκολα προσβασιμο.

Ανεση: Ο θορυβος κρατιεται σε καλα επιπεδα, ζαγρε οδοστρωματα φιλτραρονται αρκετα καλα και δεν φάνηκε να προκαλουν συντονισμο (το πηγα σε οδοστρωμα το οποιο ειναι γνωστο για το τι θορυβο κυλισης προκαλει). Απο εκει και περα... το πήγα σε καροδρομους για να τσεκαρω ενδοτικοτητα αναρτησης, στρογγυλεμα κλπ κλπ... Δεν κοπανά παρα τις 17αρες! Οι πισω ομως σίγουρα θα υποφέρουν απο το κουνημα του πισω αξονα.

Στήσιμο: Σφιχτό! Σε προτρεπει να τσιμπησεις το γκαζακι λίγο παραπανω, μην φανταστειτε ομως τίποτα ιδιαιτερο. Πολυ μεγαλα περιθώρια προσφυσης (ειναι και τα 225/45 που παίζουν ρολο) και όταν φτάσουν τα όρια επεμβαίνει χωρις δράμματα το ESP.

Διαφορα αλλα: Καλη φαση οι αισθητηρες παρκαρισματος χωρις τους οποιους δεν θα ξεπαρκαριζα με τιποτα :lol: Αλλωστε πισω δεν βλεπεις για να ξεπαρκαρεις πλεον. Το στοκ στερεοφωνικο το βρηκα πληρως ικανοποιητικο σε ενταση και πιστοτητα. Αν μπλεξεις σε στενα μέσα ειναι γάματα. Αμαν ποια, με την ψυχη στο στομα περνούσα και έστριβα με φόβο μην φάω τιποτα :help: Νταξει, εγω μαθημένος σε Puntaki είμαι και δεν μπορώ τα πολλά χασίματα.

Τηρουμένων και των χρημάτων που ζητά... u can't go wrong! Πολύ ωραίο πακέτο συνολικά χωρίς να είναι κάτι το φοβερό.

Εγώ πάντως θα έβλεπα-οδηγούσα ένα έτσι για να πω ότι τα απέκλεισα όλα.

btw παράδειγμα έβαλα το link από το car, έχει πολύ πράμα από ότι είδα.
Άβαταρ μέλους
By pik.
Nikos! έγραψε:Κοίτα κι αυτά...

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7026805/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6781211/ (δεν είναι si, μη ψαρώσεις :shifty: )

ωραιο το μπλε...

και ειναι και φορτωμενο.

να μην το ψαχνει ο φιλος...
να μπει στο club μας παραυτα! :metalo:
markvag να του βαλεις και καλα λαστιχακια NON RUNFLAT και αν ξεκολλησεις απο αυτο το τιμονακι να μου τρυπησεις την μυτη... :s_roses :inlove:

το πιο αξιοπιστο αμαξι που ειχα ποτέ με διαφορά.