Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#173797 Καμία από τις δύο BMW που εχεις βάλει δε μου αρέσουν. Δε φαίνονται προσεγμένες.

Το Laguna δε το ξέρω, το octavia έχει χώρους και γκαζι αλλά οδηγικα η μπεμπα θα σου μιλήσει.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#173859 Η Laguna αυτή μπορεί να είναι γρήγορη και καλοστημένη, αλλά έβγαζε πολλά προβλήματα.

Κάτι σε 9-3 Aero μήπως; :innocent: Αν και πιστεύω ότι θέλεις 320...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
REALZEUS έγραψε:Αν και πιστεύω ότι θέλεις 320...

Κάτι τέτοιο πιστεύω και εγώ :shifty:

Εδώ είμαστε, και εγώ θα το κοίταγα

Nikos! έγραψε:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6781211/ (δεν είναι si, μη ψαρώσεις :shifty: )
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:Αν πας σε Laguna κοιτα το επομενο μοντελο απο αυτο που εβαλες με τετραδιευθυνση

Είδες πόσο βγαίνει;;; :lol:

The Ace έγραψε:
markvag έγραψε:.....
1) BMW 320
2) Skoda octavia RS
3) Subaru imprezza
4) Renault Laguna
Ford focus 2
Fiesta 1.0 100ps
.....

Σαν σύνολο θα έλεγα τη Laguna, σβέλτο, άνετο, χλιδάτο, χώρους, ταξιδιάρικο και *ολίγον* παιχνιδιάρικο.
Αν θες "σοβαρό", πας και δίνεις προκαταβολή για το BMW αύριο.

Νομίζω και η μπέμπα είναι αρκετά παιχνιδιάρικη... :hmmm: Δεν είναι και drift car προφανώς, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ καλή.

The Ace έγραψε:RS και Imprezza αν θες να το δεις λίγο "διαφορετικά", έχουν τα πάντα όλα μέσα, και είναι και σβέλτα, αλλά το καθένα έχει τα κουσούρια του. Μεταξύ των δύο προφανώς το RS.

Τι εννοείς με τα κουσούρια;;; Προβλήματα αξιοπιστίας ή εμφάνιση / image κτλ...

The Ace έγραψε:Τα δύο Ford δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί τα έβαλες, το Focus δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω ως μεταχειρισμένο (πέραν του κόστους προφανώς),

To focus το έβαλα σαν κάτι σίγουρο και "ασφαλές", εννοώντας ότι έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά, αρκετά αξιόπιστο και γενικά το ξέρω σαν αμάξι, απλά είναι αργό. Επειδή μπορεί τα φαβορί να μην είναι καλά (εννοώ αυτά που κυκλοφορούν σαν μεταχειρισμένα να μην είναι καλά), το έχω σαν "ασφαλή" επιλογή. Αργό, αλλά διασκεδαστικό και αρκούντως ευρύχωρο για την οικογένεια. Και υπάρχουν τόσα, που σίγουρα θα βρω κάτι καλό (σαν αυτό που έβαλα...)

The Ace έγραψε: ενώ αν είναι να πας για καινούριο και κοιτάς Ford, στη τιμή του Fiesta, άντε κανά χιλιάρικο πάνω, παίρνεις Focus 1.0 σχετικά γυμνό, αλλά είσαι κομπλέ από όλα όσα θέλεις.

Δεν παίζει με τίποτα να αγοράσω το focus 3... Εκτός κι αν έχουν βελτιώσει το face lift τόσο πολύ που έγινε άλλο αμάξι. Το έχω οδηγήσει και ήταν για πολλά :thumbsdown: :tomato:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#173897 markvag άρχισε να συνειδητοποιείς ότι θέλεις 320 και ότι τζάμπα μας έπρηξες με αποπροσανατολιστικές προτάσεις.
Το δίλημμα είναι f/l ή όχι.
Το f/l έχει 20 άτια παραπάνω αλλά και -αναλόγως το μοντέλο- φόρο πολυτελείας μέχρι να κλείσει 10ετία.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
markvag έγραψε:Νομίζω και η μπέμπα είναι αρκετά παιχνιδιάρικη... :hmmm: Δεν είναι και drift car προφανώς, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ καλή.

Τι εννοείς με τα κουσούρια;;; Προβλήματα αξιοπιστίας ή εμφάνιση / image κτλ...

To focus το έβαλα σαν κάτι σίγουρο και "ασφαλές", εννοώντας ότι έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά, αρκετά αξιόπιστο και γενικά το ξέρω σαν αμάξι, απλά είναι αργό. Επειδή μπορεί τα φαβορί να μην είναι καλά (εννοώ αυτά που κυκλοφορούν σαν μεταχειρισμένα να μην είναι καλά), το έχω σαν "ασφαλή" επιλογή. Αργό, αλλά διασκεδαστικό και αρκούντως ευρύχωρο για την οικογένεια. Και υπάρχουν τόσα, που σίγουρα θα βρω κάτι καλό (σαν αυτό που έβαλα...)

Δεν παίζει με τίποτα να αγοράσω το focus 3... Εκτός κι αν έχουν βελτιώσει το face lift τόσο πολύ που έγινε άλλο αμάξι. Το έχω οδηγήσει και ήταν για πολλά :thumbsdown: :tomato:

Ως "σοβαρό" εννοώ αυτοκίνητο που είναι premium, είναι high-class, σε βάζει πρώτη-μούρη, πως να το πω ρε αδελφέ ? :lol:
Χωρίς πλάκα, το πιο σοβαρό αυτοκίνητο είναι το BMW, και μπορείς υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις να παίξεις και λίγο (δεν έχει δύναμη για πολλά-πολλά), υπό αυτή την έννοια είναι πιο "παιχνιδιάρικο" από όλα τα άλλα, ακόμα και το Focus.

Κουσούρια εννοώ ελλείψεις ή την συνολική άποψη του κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Τα υλικά στο Octavia, τη σχεδίαση (κυρίως μέσα) του Impreza, τις ελλείψεις εξοπλισμού σε σχέση με τη Laguna κλπ.

Εγώ θα σου έλεγα να το δεις το Focus, με 15Κ πάνω-κάτω έχεις καινούριο, δυνατό, οικονομικό, ευρύχωρο αυτοκίνητο, εγγυημένο, που τικάρει όλα τα κουτάκια που έχεις θέσει. Δεν έχω εντρυφήσει στις διαφορές μεταξύ των γενεών, αλλά από ότι διαβάζω παραμένει το πιο sportive από τα μεσαία hatches. Αυτή τη στιγμή το παίρνεις με 14Κ στους 100HP, στα 15,5Κ με 125 και με 16,5Κ με τους 150HP....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
EDDIE_147 έγραψε:markvag άρχισε να συνειδητοποιείς ότι θέλεις 320 και ότι τζάμπα μας έπρηξες με αποπροσανατολιστικές προτάσεις.
Το δίλημμα είναι f/l ή όχι.
Το f/l έχει 20 άτια παραπάνω αλλά και -αναλόγως το μοντέλο- φόρο πολυτελείας μέχρι να κλείσει 10ετία.

Το facelift έχει το νέο μοτέρ άμεσου ψεκασμού επίσης που είναι πιο πολύπλοκο και έβγαλε και περισσότερα προβλήματα. Πλέον τα περισσότερα έχουν λυθεί βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#173917 Ότι υπήρξαν μπουρδέλα, ισχύει. Θεωρώ πως δεν είναι, εδώ και χρόνια έχει ηρεμήσει αρκετά το πράγμα (αφού χρειάστηκαν κάμποσες ανακλήσεις λόγω πολλαπλασιαστών και μπεκ). Κι εγώ προτείνω πάντως το 150άρι μοτέρ. Αξιόπιστο, παίρνει και υγραέριο αν θέλεις και κυρίως θεωρώ σημαντικότερο να δώσεις τα λεφτά σου σε καλύτερο εξοπλισμό.
Θα ξαναπώ για το αυτόματο. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By famas
The Ace έγραψε:
markvag έγραψε:

Εγώ θα σου έλεγα να το δεις το Focus, με 15Κ πάνω-κάτω έχεις καινούριο, δυνατό, οικονομικό, ευρύχωρο αυτοκίνητο, εγγυημένο, που τικάρει όλα τα κουτάκια που έχεις θέσει. Δεν έχω εντρυφήσει στις διαφορές μεταξύ των γενεών, αλλά από ότι διαβάζω παραμένει το πιο sportive από τα μεσαία hatches. Αυτή τη στιγμή το παίρνεις με 14Κ στους 100HP, στα 15,5Κ με 125 και με 16,5Κ με τους 150HP....

Όσα είχε γράψει ο Markvag για το focus 3, σίγουρα ΔΕΝ ισχύουν για το f/l, ειδικά στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Πραγματικά έχει βελτιωθεί το αυτοκίνητο σε αυτό τον τομέα, σε βαθμό που ίσως θα έπρεπε ο Μάρκος να βρει χρόνο για ένα test drive, πηγαίνοντας στη δουλειά του.
Η τιμή βέβαια είναι κατά τι μεγαλύτερη από τα 15,5Κ εάν θέλει κάτι που συμβαδίζει με τη σημερινή εσωτερική εικόνα των αυτοκινήτων. Από την άλλη ξεπερνάει την οροφή διαθέσιμων χρημάτων, οπότε δεν έχει ελπίδες θεωρώ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
rocsta έγραψε:Mάρκο, μην κάνεις "υπέρβαση" για τα 170ps του N43. Eίναι ψιλομπουρδέλα.

Από που προκύπτει αυτό ?

Μάρκο άσε τον ηφ να λέει, ΟΧΙ αυτόματο στην Ε90 γιατί είναι tiptronic και πολύ αργό.

< >
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#173922 Οι τιμές αυτές είναι τελικές για το Trend χωρίς τίποτα extra. Έχω μπει σε Trend, και δεν θα το έλεγα "φτωχό", προφανέστατα όμως δεν θα το έλεγα ούτε και "καλοεξοπλισμένο". Προσωπικά κοίταγα κατευθείαν σε Titanium και έχω μαρκάρει τη Sport έκδοση για πιθανή μελλοντική αγορά, αλλά αξιολογώντας τις ανάγκες σου και τι χρήματα μπορείς να διαθέσεις, θεωρώ ότι ένα build του Focus 5Θ 1.0 Ecoboost 125HP Trend με 3-4 βασικά extra που θα έβαζα και εγώ παίζει τριγύρω στα 15,5-16Κ με το κλειδί στο χέρι. Με τα 10Κ που υποθέτουμε ως προκαταβολή, τα 5,5-6Κ είναι περίπου 200€/μήνα για 3 χρόνια. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι το άπιαστο, για καινούριο κομπλέ αυτοκίνητο, οικονομικό αλλά με επιδόσεις, και με 5ετή εγγύηση.

Προφανώς βέβαια ο ενδιαφερόμενος ξέρει καλύτερα από όλους μας, εγώ μια ιδέα πέταξα ως πιθανή εναλλακτική....
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Nikos! έγραψε:
rocsta έγραψε:Mάρκο, μην κάνεις "υπέρβαση" για τα 170ps του N43. Eίναι ψιλομπουρδέλα.

Από που προκύπτει αυτό ?

Aπό τις κακές εμπειρίες που είχα (έχω ακόμη δυστυχώς).

Nikos! έγραψε:Μάρκο άσε τον ηφ να λέει, ΟΧΙ αυτόματο στην Ε90 γιατί είναι tiptronic και πολύ αργό.

Με μετατροπέα ροπής είναι το steptronic των E90. Αργό; νταξ σε σχέση με τα smg σαφώς ναι, και σε σχέση με τα νέα 8άρια επίσης ναι, αλλά μια χαρά αρέσει σε πολλούς και για βόλτες. Kαι φυσικά είναι ανθρώπινο σε καθημερινές μετακινήσεις και όχι σαν τις βλακείες τα ημιαυτόματα που πας συνέχεια σαν σε dragster.

Βγάλε βρε Μάρκο τα focus και fiesta, αφού τζάμπα τα έβαλες στην εξίσωση.
Τελευταία επεξεργασία από rocsta και 15 Οκτ 2015, 14:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά