Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#173855 Πάρτους τηλέφωνο να στο κατεβάσουν στα 9db.
Τόσο είναι το default της HOL.
Άβαταρ μέλους
By g47
#173857 Α μαλιστα, το χαμηλοτερο αντιστοιχει σε πιο υψηλη ταχυτητα?
Μπορει το 13 που εχω τωρα να επιβεβαιωσει οτι δεν ειμαι στα 24?
Ποσο θα ηταν αν ημουν στα 24?
Αυτη η ιστορια εχει τραβηξει πολυ και θα ηθελα να ξερω τι να ζητησω.
Σορυ, ασχετος εδω.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#173858 Ναι. Χοντρικά όσο μικρότερο το target snr τόσο μεγαλύτερος ο συγχρονισμός και τόσο περισσότερα τα προβλήματα.
Πρακτικά από 6db και πάνω δεν έχει πρόβλημα, αλλά πολλοί πάροχοι το έχουν στα 9 για μεγαλύτερη "σταθερότητα".
H forthnet το έχει ακόμα 6. ΟΤΕ, HOL, cyta το έχουν 9.

Edit: Άλλο το προφιλ ταχύτητας και άλλο το target snr.
Μπορεί να έχεις 24άρα σύνδεση/προφίλ ταχύτητας και να σε έχουν σε πάνω από 9db target snr. Είναι διαφορετικά πράγματα.
Όπως μπορεί να συμβαίνει και το αντίστροφο.

Παράδειγμα:
Έχεις 24αρα συνδεση, συγχρονίζεις στα 15Mbps με target snr 9db αλλά έχεις αποσυγχρονισμούς/διακοπές κλπ κλπ
Παίρνεις τηλέφωνο στο cc, προφιλ σύνδεσης δε σου αλλάζουν, παραμένεις σε 24άρι. Αλλά ανεβάζουν το target snr στο 11-12db για να είναι πιο σταθερή η σύνδεση αλλά ο συγχρονισμός πέφτει στα 12-13Mbps.
Προφίλ σύνδεσης μπορεί να σε αλλάξουν, αν υπάρχουν 2 εμπορικά πακέτα. Ένα έως 24 Mbps και ένα 8mbps και εσυ συγχρονίζεις στα 5Mbps οπότε δεν είναι ανάγκη να πληρώνεις τα έως 24, σε γυρίζουν στο 8αρι.
Τελευταία επεξεργασία από Bayern7 και 15 Οκτ 2015, 11:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#173864 Μπρβο βρε ΜπαγιερΝ!

Πολυ χρησιμα αυτα! Θα μποω και γω να τσεκαρω νουμερακια.
Η ερωτηση μου σχετιζεται λιγο με αυτα.
Ενα καλυτερο ρουτερ (οχι το μαμα που δινει ο Οτε πχ) θα βελτιωσει καθολου ταχυτητες ,wifi κλπ?
Άβαταρ μέλους
By g47
Bayern7 έγραψε:Ναι. Χοντρικά όσο μικρότερο το target snr τόσο μεγαλύτερος ο συγχρονισμός και τόσο περισσότερα τα προβλήματα.
Πρακτικά από 6db και πάνω δεν έχει πρόβλημα, αλλά πολλοί πάροχοι το έχουν στα 9 για μεγαλύτερη "σταθερότητα".
H forthnet το έχει ακόμα 6. ΟΤΕ, HOL, cyta το έχουν 9.

Edit: Άλλο το προφιλ ταχύτητας και άλλο το target snr.
Μπορεί να έχεις 24άρα σύνδεση/προφίλ ταχύτητας και να σε έχουν σε πάνω από 9db target snr. Είναι διαφορετικά πράγματα.
Όπως μπορεί να συμβαίνει και το αντίστροφο.

Παράδειγμα:
Έχεις 24αρα συνδεση, συγχρονίζεις στα 15Mbps με target snr 9db αλλά έχεις αποσυγχρονισμούς/διακοπές κλπ κλπ
Παίρνεις τηλέφωνο στο cc, προφιλ σύνδεσης δε σου αλλάζουν, παραμένεις σε 24άρι. Αλλά ανεβάζουν το target snr στο 11-12db για να είναι πιο σταθερή η σύνδεση αλλά ο συγχρονισμός πέφτει στα 12-13Mbps.
Προφίλ σύνδεσης μπορεί να σε αλλάξουν, αν υπάρχουν 2 εμπορικά πακέτα. Ένα έως 24 Mbps και ένα 8mbps και εσυ συγχρονίζεις στα 5Mbps οπότε δεν είναι ανάγκη να πληρώνεις τα έως 24, σε γυρίζουν στο 8αρι.

Ωραια, κατανοητος και ευχαριστω.
Στη περιπτωση μου απο οσο καταλαβαινω το προβλημα ειναι το υψηλο nsr οποτε μπορει οντως να μου πηγαν τη ταχυτητα στο 24 αλλα να μη το αφηνει το nsr.
Απο οσο καταλαβαινω ομως, το να ανεβαζουν το snr ειναι καλυψη του προβληματος και οχι λυση.
Μπορω να ζητησω τεχνικο?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#173870 Εμβέλεια και δύναμη σήματος wifi σίγουρα. Για ταχύτητα δε νομίζω ότι θα έχει καμιά τραγική διαφορά. Εγώ όσα χρόνια έχω adsl δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ το router του παρόχου. Όποτε το έχω κάνει μόνο προβλήματα και μειωμένη εμβέλεια είχα.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Geo f1 έγραψε:Μπρβο βρε ΜπαγιερΝ!

Πολυ χρησιμα αυτα! Θα μποω και γω να τσεκαρω νουμερακια.
Η ερωτηση μου σχετιζεται λιγο με αυτα.
Ενα καλυτερο ρουτερ (οχι το μαμα που δινει ο Οτε πχ) θα βελτιωσει καθολου ταχυτητες ,wifi κλπ?

Μπααα. Σε ταχύτητα συγχρονισμού δε θα δεις μεγάλη διαφορά, άντε να πάρεις μερικά Kbps. Της πλάκας δλδ.
Εκτός αν το ψάξεις και πάρεις κανένα router στο οποίο μπορείς να πειράξεις το target snr και να κερδίζεις από εκεί.
Όπως κάνανε παλιά σε κάτι thompson και ρίχνανε το snr στα 4db. Δεν αξίζει imho.
Αυτό που θα κερδίσεις είναι ότι το καλό router (αλλά μιλάμε για καλό, όχι αυτά των 50-60-70 ευρώ) είναι ότι είναι πιο δυνατό ως μηχάνημα.
Οπότε μπορεί να διαχειριστεί πιο πολλά connections κλπ αν ζορίζεις το router.

wifi πρέπει να το ψάξεις. Είναι ανάλογα τη συσκευή, δε σημαίνει πιο ακριβο = πιο δυνατό wifi.
Αλλά και πάλι αν έχεις σοβαρό πρόβλημα με το ασύρματο, πρέπει να τη ψάξεις αλλιώς. Υπάρχουν φθηνότερες και πιο αποδοτικές λύσεις από το να πάρεις ένα router τούμπανο για να βελτιώσεις το wifi.

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι για οικιακούς χρήστες μια χαρά είναι τα περισσότερα μηχανάκια που δίνουν οι εταιρίες. Τη δουλειά σου την κάνεις.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
g47 έγραψε:Απο οσο καταλαβαινω ομως, το να ανεβαζουν το snr ειναι καλυψη του προβληματος και οχι λυση.
Μπορω να ζητησω τεχνικο?

Ναι. Είναι η εύκολη και η φθηνή λύση.
Να σου πω την αλήθεια τώρα που βλέπω τα νούμερα σου, ο συγχρονισμός στο down είναι ΟΚ. 16 Mbps με 21db attenuation είναι μια χαρά (και αν σου κατεβάσουν και το target snr σε 9 θα πάρεις ακόμα λίγο).
Το θέμα το βλέπω στο up.
Αν τα στατιστικά που δείχνει το router είναι σωστά παίζει να έχεις και καλωδιακό πρόβλημα, 21db στο down και το ίδιο και στο up...
Δεν είναι φυσιολογικό.

Δοκίμασε να αποσυνδέσεις ότι τηλέφωνο έχεις σε πρίζα. Άσε το router μόνο του στη κεντρική πρίζα και δες αν τα νούμερα είναι τα ίδια.
Αν ναι πίεσε τους για τεχνικό. Σίγουρα θα σου πουν τη γνωστή παπάτζα ότι για την περιοχή σας είναι ΟΚ αυτές οι ταχύτητες.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Geo f1 έγραψε:http://www.e-shop.gr/asus-dsl-ac68u-dual-band-wireless-ac1900-gigabit-adsl-vdsl-pstn-isdn-modem-router-p-PER.617368

Για αυτο τι λετε?

really? :dizzy:
Θα δώσεις 230 ευρά για να πιάνεις καλύτερο wifi? :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#173881 g στο up από 12.5 πήγε 13;
Κανόνες:
- Όσο πιο μεγάλο το noise margin τόσο πιο σταθερό το link.
- Όσο μεγαλώνει ο συγχρονισμός, τόσο μικραίνει το noise margin, άρα γίνεται και πιο ασταθής.
- Το noise margin του up και του down πρέπει να είναι διαφορετικά, και ειδικά του up να είναι μεγαλύτερο.
- 24 δεν θα πιάσεις ποτέ. Είναι εώς 24

Οπότε από τη στιγμή που έχεις χαμηλό attenuation, υψηλό noise margin και αποσυνδέσεις θα πρέπει να κάνεις trial & error. Αυτά που είπε ο Bayern δηλαδή. Αφαιρείς όλα τα τηλέφωνα από τις τηλεφωνικές πρίζες τους, βάζεις το router κατευθείαν στην τηλεφωνική πρίζα χωρίς splitter, δοκιμάζεις και σε άλλες πρίζες. Αν συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά δηλώνεις βλάβη.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#173882 Απλα μια ερωτηση εκανα :(
Άβαταρ μέλους
By g47
Bayern7 έγραψε:Ναι. Είναι η εύκολη και η φθηνή λύση.
Να σου πω την αλήθεια τώρα που βλέπω τα νούμερα σου, ο συγχρονισμός στο down είναι ΟΚ. 16 Mbps με 21db attenuation είναι μια χαρά (και αν σου κατεβάσουν και το target snr σε 9 θα πάρεις ακόμα λίγο).
Το θέμα το βλέπω στο up.
Αν τα στατιστικά που δείχνει το router είναι σωστά παίζει να έχεις και καλωδιακό πρόβλημα, 21db στο down και το ίδιο και στο up...
Δεν είναι φυσιολογικό.
Δοκίμασε να αποσυνδέσεις ότι τηλέφωνο έχεις σε πρίζα. Άσε το router μόνο του στη κεντρική πρίζα και δες αν τα νούμερα είναι τα ίδια.
Αν ναι πίεσε τους για τεχνικό. Σίγουρα θα σου πουν τη γνωστή παπάτζα ότι για την περιοχή σας είναι ΟΚ αυτές οι ταχύτητες.

Το τηλεφωνο ειναι voip btw. Δεν υπαρχει τιποτα αλλο συνδεδεμενο.
Δυστυχως αυτο βλεπω κι εγω, να αρνουνται τεχνικο.
Εχω ανανεωσει και προσφατα και δε μπορω να τους πιεσω οτι θα φυγω. :rant:

Dimitris_P έγραψε:g στο up από 12.5 πήγε 13;
Κανόνες:
- Όσο πιο μεγάλο το noise margin τόσο πιο σταθερό το link.
- Όσο μεγαλώνει ο συγχρονισμός, τόσο μικραίνει το noise margin, άρα γίνεται και πιο ασταθής.
- Το noise margin του up και του down πρέπει να είναι διαφορετικά, και ειδικά του up να είναι μεγαλύτερο.
- 24 δεν θα πιάσεις ποτέ. Είναι εώς 24

Οπότε από τη στιγμή που έχεις χαμηλό attenuation, υψηλό noise margin και αποσυνδέσεις θα πρέπει να κάνεις trial & error. Αυτά που είπε ο Bayern δηλαδή. Αφαιρείς όλα τα τηλέφωνα από τις τηλεφωνικές πρίζες τους, βάζεις το router κατευθείαν στην τηλεφωνική πρίζα χωρίς splitter, δοκιμάζεις και σε άλλες πρίζες. Αν συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά δηλώνεις βλάβη.

Ναι απο τα 12.5 στα 13 πηγε και παιζει μονιμα σε αυτες τις τιμες.
Γνωριζω οτι δεν προκειται να πιασω 24 ποτε, δεν ζω μεσα στον κομβο. :lol:
Παρολαυτα πριν το καλοκαιρι συγχρονιζα σταθερα στα 18Κ και η ταχυτητα ηταν παρα πολυ καλη με κατεβασματα μαξ 1.4 Μbps.
Πλεον με ολα αυτα συγχρονιζω στα 16Κ με το ζορι και με πολλες αποσυνδεσεις και μαξ ταχυτητα κατεβασματος 800 kbps.
Η βλαβη εχει δηλωθει δυο φορες (!!) και καθε φορα η λυση ειναι να καεβαζουν τη ταχυτητα.

Θα δουμε τι θα γινει στο τηλεφωνο.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Τελευταία επεξεργασία από g47 και 15 Οκτ 2015, 12:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#173887 Νομίζω με ένα netgear των 60-80€ θα είσαι μια χαρά. Εγώ αυτό έχω κάνει πάντως και έχω βάλει και το σύστημα με τις πρίζες και καθάρισα με το θέμα wifi. Απλά αν ρίξεις σκληρό στο router καλό θα ήταν να είναι με δικιά του τροφοδοσία.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#173986 Το ότι σε βάζουν σε άλλο προφίλ δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι κάποιος το κάνει χεοροκίνητα. Ανάλογα την πολιτική/ εξοπλισμό/ ρυθμίσεις κάθε παρόχου είναι πολύ πιθανό όταν το σύστημα βλέπει πολλές αποσυνδέσεις να σε κατεβάζει μέχρι να γίνει σταθερή η σύνδεση. Πριν πάρεις τηλέφωνο τσέκαρε και μόνος σου τα βασικά όπως είπανε οι παραπάνω - άλλο φίλτρο, αποσυνδέση τα πάντα όλα, άλλο καλώδιο rj11 (τηλεφώνου), σύνδεση σε άλλη πρίζα. Επίσης πριν το στάδιο του τεχνικού μπορεί να κάνει ο πάροχος δοκιμές στην γραμμή και ανάλογα με τα αποτελέσματα βλέπει τι θα γίνει. Γενικά το να σε έχουν σε 12αρι προφίλ δεν είναι και τόσο χάλια. Το ζήτημα είναι ότι όταν πάρεις τηλέφωνο αυτός που θα μιλήσεις δεν ξέρεις αν ξέρει ή αν έχει πρόσβαση να τρέξει τέτοια διαγνωστικά άσε που πολλά από αυτά δεν μπορείς να τα τρέξεις όταν χρησιμοποιείς το τηλέφωνο. Γενικά υπομονή και ευγένεια στις περισσότερες περιπτώσεις θέλει και θα γίνει η δουλειά.