Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#171260 Γιατί Skoda και όχι Golf GTI; Ο Μάρκος έχει μεγάλα παιδιά και δεν χρειάζεται τόσους χώρους. Το Golf είναι πιο όμορφο και πιο πρακτικό λόγω μήκους. Η διαφορά στους χώρους είναι στο χώρο των αποσκευών, άρα; Υπάρχει τεράστια διαφορά στην τιμή; Υποθέτω πως μπορείς να βρεις και λίγο παλιότερο Golf και να αποφύγεις και τον φόρο πολυτελείας ουσιαστικά.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6830792/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6810334/
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί Skoda και όχι Golf GTI; Ο Μάρκος έχει μεγάλα παιδιά και δεν χρειάζεται τόσους χώρους. Το Golf είναι πιο όμορφο και πιο πρακτικό λόγω μήκους. Η διαφορά στους χώρους είναι στο χώρο των αποσκευών, άρα; Υπάρχει τεράστια διαφορά στην τιμή; Υποθέτω πως μπορείς να βρεις και λίγο παλιότερο Golf και να αποφύγεις και τον φόρο πολυτελείας ουσιαστικά.

Δε ξέρω πόσο χρονών είναι τα παιδιά του Μάρκου, αλλά οικογενειακές διακοπές είναι ζόρικες με το GTI σε σχέση με την άνεση του Skoda.

Και μην αρχίσουμε τα "εμένα ο πατέρας μου είχε φίατ 127 και πως πηγαίναμε τότε διακοπές..."

Scotch έγραψε:
GeorgT έγραψε:μπορεί ενας να μου εξηγήσει γιατι σε αυτά τα δυο το Volkswagen Group ειναι γραμμένο με διαφορετική φορά σε καθε κινητήρα:

Γιατί είναι όπως τα αυτοκολλητάκια της apple. Στα έχει στο κουτί και τα κολλάς όπου θέλεις :P

Άσχετο-σχετικό. Τα πορτ-μπαγκάζ σπηλιές τα βολεύεστε; Τα πράγματα στο βάθος πως τα πιάνετε; Αν είναι δε και βρώμικο το αυτοκίνητο (πράγμα όχι απίθανο σ' εκείνο το σημείο του προφυλακτήρα)...

Όταν μιλάμε για αυτά που έχουν 5η πόρτα όπως του Octavia ναι! Άνετα! Απίστευτα βολικά!

Αυτό είναι κάτι που με έχει βολέψει απίστευτα σε σχέση με τη BMW πριν που έπρεπε να σκαρφαλώσω μέσα για να το πιάσω...ενώ όταν ανοίγει η 5η πόρτα η πρόσβαση πίσω είναι απίστευτα εύκολη, ακόμα και από το πλάι.

Δεν υπάρχει σύγκριση...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#171323 Καλά, μην μιλήσουμε πάλι για τα παιδικά μας χρόνια, ας μείνουμε στο θέμα.
Καταρχήν, να πούμε πως μιλάμε για το Octavia προηγούμενης γενιάς που είναι μικρότερο από το τελευταίο σε όλες τις διαστάσεις του. Η βασική διαφορά με το Golf είναι στο χώρο αποσκευών και είναι σημαντική:
350 το Golf 560 το Octavia.
Ταπεινή μου γνώμη βέβαια, το πρώτο είναι κούκλα μπροστά στο δεύτερο, αλλά είμαι και προκατειλλημένος γιατί παραλίγο ν' αγοράσω το πρώτο, ενώ το δεύτερο δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ σαν αγορά. Δεν σημαίνει βέβαια πως δεν είναι καλό αμάξι, κάθε άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Καλά, μην μιλήσουμε πάλι για τα παιδικά μας χρόνια, ας μείνουμε στο θέμα.
Καταρχήν, να πούμε πως μιλάμε για το Octavia προηγούμενης γενιάς που είναι μικρότερο από το τελευταίο σε όλες τις διαστάσεις του. Η βασική διαφορά με το Golf είναι στο χώρο αποσκευών και είναι σημαντική:
350 το Golf 560 το Octavia.
Ταπεινή μου γνώμη βέβαια, το πρώτο είναι κούκλα μπροστά στο δεύτερο, αλλά είμαι και προκατειλλημένος γιατί παραλίγο ν' αγοράσω το πρώτο, ενώ το δεύτερο δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ σαν αγορά. Δεν σημαίνει βέβαια πως δεν είναι καλό αμάξι, κάθε άλλο.

Κούκλα είναι, πρακτικό δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#171435 Βασικά, το octavia για κάποιον λόγο μου κάθεται καλύτερα... Δεν έχει σχέση με τους χώρους, ίσως το ότι είναι πιο διακριτικό... :hmmm:

Δεν θα με χαλούσε προφανώς και ένα καλό golf... :iconcool: Θεωρώ ότι θέμα με χώρους δεν θα έχουμε, μιας και πλέον δεν τίθεται θέμα για καροτσάκια, μπιμπερό, κτλ... Ε, και όπως έχω ξαναγράψει εδώ πέρα για τη μία στο τόσο (1-2 φορές το χρόνο) που θα πηγαίνουμε ταξίδι οικογενειακώς... ε... υπάρχουν και οι μπαγκαζιέρες...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Nikos! έγραψε:Όταν μιλάμε για αυτά που έχουν 5η πόρτα όπως του Octavia ναι! Άνετα! Απίστευτα βολικά!
Αυτό είναι κάτι που με έχει βολέψει απίστευτα σε σχέση με τη BMW πριν που έπρεπε να σκαρφαλώσω μέσα για να το πιάσω...ενώ όταν ανοίγει η 5η πόρτα η πρόσβαση πίσω είναι απίστευτα εύκολη, ακόμα και από το πλάι.
Δεν υπάρχει σύγκριση...

Α, έτσι μάλιστα :s_yes
Στάθηκα στο post του Ace και θεώρησα ότι μιλάμε για 4πορτο (αν ισχύει το sedan = 4πορτο και hatch = 5πορτο)
The Ace έγραψε:Σε hatch κοιτάς 308, Focus ως προτεινόμενα, σε sedan έχεις Oct, C5, Mondeo, 159, είναι μεγάλη η λίστα...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Nikos! έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί Skoda και όχι Golf GTI; Ο Μάρκος έχει μεγάλα παιδιά και δεν χρειάζεται τόσους χώρους. Το Golf είναι πιο όμορφο και πιο πρακτικό λόγω μήκους. Η διαφορά στους χώρους είναι στο χώρο των αποσκευών, άρα; Υπάρχει τεράστια διαφορά στην τιμή; Υποθέτω πως μπορείς να βρεις και λίγο παλιότερο Golf και να αποφύγεις και τον φόρο πολυτελείας ουσιαστικά.

Δε ξέρω πόσο χρονών είναι τα παιδιά του Μάρκου, αλλά οικογενειακές διακοπές είναι ζόρικες με το GTI σε σχέση με την άνεση του Skoda.

Και μην αρχίσουμε τα "εμένα ο πατέρας μου είχε φίατ 127 και πως πηγαίναμε τότε διακοπές..."

Scotch έγραψε:
GeorgT έγραψε:μπορεί ενας να μου εξηγήσει γιατι σε αυτά τα δυο το Volkswagen Group ειναι γραμμένο με διαφορετική φορά σε καθε κινητήρα:

Γιατί είναι όπως τα αυτοκολλητάκια της apple. Στα έχει στο κουτί και τα κολλάς όπου θέλεις :P

Άσχετο-σχετικό. Τα πορτ-μπαγκάζ σπηλιές τα βολεύεστε; Τα πράγματα στο βάθος πως τα πιάνετε; Αν είναι δε και βρώμικο το αυτοκίνητο (πράγμα όχι απίθανο σ' εκείνο το σημείο του προφυλακτήρα)...

Όταν μιλάμε για αυτά που έχουν 5η πόρτα όπως του Octavia ναι! Άνετα! Απίστευτα βολικά!

Δεν υπάρχει σύγκριση...

Και στα σενταν πεφτουν τα πισω καθισματα και πιανεις οτι ειναι στο βαθος. Ειδκα στο Jetta ηταν πανευκολο. Αλλα συμφωνω τα λιφτμπακ ειναι ποιο πρακτικα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Scotch έγραψε:

Δεν υπάρχει σύγκριση...

Και στα σενταν πεφτουν τα πισω καθισματα και πιανεις οτι ειναι στο βαθος. Ειδκα στο Jetta ηταν πανευκολο. Αλλα συμφωνω τα λιφτμπακ ειναι ποιο πρακτικα.

Σίγουρα, άλλα όχι σε όλα (πχ στο si δεν έπεφταν) και όταν έχεις πίσω καθισματάκια των παιδιών δε μπορείς να ρίξεις καθίσματα, πρέπει να τα βγάλεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
Nikos! έγραψε:
GTS έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Scotch έγραψε:

Γιατί είναι όπως τα αυτοκολλητάκια της apple. Στα έχει στο κουτί και τα κολλάς όπου θέλεις

Δεν υπάρχει σύγκριση...

Σίγουρα, άλλα όχι σε όλα (πχ στο si δεν έπεφταν) και όταν έχεις πίσω καθισματάκια των παιδιών δε μπορείς να ρίξεις καθίσματα, πρέπει να τα βγάλεις.

Όχι άλλες παραθέσεις...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#171569 Δεν αφήνει ρε γμτ να κάνεις πάνω από 5 quote... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147

Up

:metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#173774 Λοιπόν...

Θέλω προτάσεις... Έχω καταλήξει μεταξύ κάποιων και θα ήθελα να μου πείτε κάποιο σχόλιο:

Φαβορί (με σειρά προτίμησης):
1) BMW 320 (σε μωβ κατά προτίμιση... :shifty: :lol: όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν... :svivhaha: ). Κάτι σαν αυτό ή ακόμα καλύτερα αυτό, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα πέσουν...

2) Skoda octavia RS, όπως για παράδειγμα αυτό. Το μόνο που έχω οδηγήσει (σε 1,8tsi) και το βρήκα :twisted: :twisted: , οπότε πιστεύω ότι το rs θα είναι ακόμα πιο :twisted: :twisted:

Πάμε τώρα σε outsider (χωρίς σειρά προτίμησης), αλλά για όλα έχω μία συμπάθεια...

3) Subaru imprezza, όπως αυτό

4) Renault Laguna, σαν αυτό

Και οι δύο πρέπει να πέσουν σε τιμή βέβαια...

Και if all else fails υπάρχει και η σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Ford focus 2. Αργό αλλά καλό.

Και στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός καινούριου fiesta 1.0 100ps με σημαντική προκαταβολή και δόσεις 120 ευρώ / μήνα (τα μισά και βάλε θα τα εξοικονομώ από μειωμένη κατανάλωση + ανύπαρκτα τέλη). Από χώρους είμαστε εντάξει (μικρό μεν, αλλά ΟΚ, θα επιβιώσουμε...).

Σχόλια δεκτά, καλοπροαίρετα και κακοπροαίρετα, αλλά κόσμια! :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
markvag έγραψε:.....
1) BMW 320
2) Skoda octavia RS
3) Subaru imprezza
4) Renault Laguna
Ford focus 2
Fiesta 1.0 100ps
.....

Σαν σύνολο θα έλεγα τη Laguna, σβέλτο, άνετο, χλιδάτο, χώρους, ταξιδιάρικο και *ολίγον* παιχνιδιάρικο.
Αν θες "σοβαρό", πας και δίνεις προκαταβολή για το BMW αύριο.
RS και Imprezza αν θες να το δεις λίγο "διαφορετικά", έχουν τα πάντα όλα μέσα, και είναι και σβέλτα, αλλά το καθένα έχει τα κουσούρια του. Μεταξύ των δύο προφανώς το RS.

Τα δύο Ford δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί τα έβαλες, το Focus δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω ως μεταχειρισμένο (πέραν του κόστους προφανώς), ενώ αν είναι να πας για καινούριο και κοιτάς Ford, στη τιμή του Fiesta, άντε κανά χιλιάρικο πάνω, παίρνεις Focus 1.0 σχετικά γυμνό, αλλά είσαι κομπλέ από όλα όσα θέλεις.