- 14 Οκτ 2015, 22:06
#173674
[quote="markvag"....Και το χειρότερο είναι πως τα βασικά που χρειάζονται για να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα στην μπανανία μας ΔΕΝ κοστίζουν ή κοστίζουν ελάχιστα.
Σταθερό φορολογικό πλαίσιο, ταχύτητα στη δικαιοσύνη, ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, περιορισμό της διαφθοράς... Αυτά μπορούν και πρέπει να γίνουν ... χθες! Λίγη σταθερότητα και πολιτικά δεν θα έβλαπτε (βλ. 2015..., βλ. 150 κυβερνήσεις τα τελευταία 5-6 χρόνια...)
Μεσοπρόθεσμα, μια βελτίωση των δικτύων (δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομοι)
Μακροπρόθεσμα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
Απ' όλα αυτά τι κάνουμε;;; Βάζουμε ΕΝΦΙΑ σε άνεργους και εργαζόμενους και συνταξιούχους των 500 ευρώ και φόρο εισοδήματος σε ελεύθερους επαγγελματίες με ζημίες (για να αναφέρω 2 χτυπητές βλακείες που μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό)... Δεν υπάρχει σωτηρία...[/quote]
Αφου δεν θελουμε να τα κανουμε τα παραπανω... ειναι πολυ απλο.
Αν τα θελαμε, στην κυβερνηση αυτη τη στιγμη (και φυσικα και παλαιοτερα) θα ηταν καποιοι που θα τα εκαναν. Αντι αυτου, ψηφιστηκαν οσοι υποσχεθηκαν να προσλαβουν παλι "απολυθεντες ΔΥ".
Ο Panosss τα εγραψε μια χαρα.
Σταθερό φορολογικό πλαίσιο Αυτο σημαινει μακροπροθεσμο στοχο να προσελκυθουν πχ ΚΑΙ ξενες εταιριες. Ποιος θα τις υποδεχτει ? Αυτοι που "δεν θελουν να γινουμε τα γκαρσονια της Ευρωπης"? Ποιος θα τις στελεχωσει? Που αμα κανουν κανα αστειο να πουν "να ερθουμε μΠανεπιστημιο να σας δουμε, να ουμε ποιοι φοιτητες αποφοιτοι μας κανουν και να σας δωσουμε και κανα ψιλο για τον κοπο σας" θα γινει ΠΟΛΕΜΟΣ? Ποιος θα τις φορολογησει? Οι κατεξοχην βυσματουχοι του ΣΔΟΕ και ατομο απου εγιναν ελεγκτες σμε 1,5 χρονο υπηρεσια, γιατι φιλησαν κατουρημενες ποδιες για να παρουν θεση που "εχει φραγκα"?
ταχύτητα στη δικαιοσύνη, με νομους που ευνοουν τον κλεφτη εναντι του νοικοκυρη? Με γραμματεις δικαστηριων που "σχολανε" στις 3μμ? πυ γραφουν χειρογραφα και ΜΕΤΑ τα πενανε σε Η/Υ και περιμενεις η αποφαση να "καθαρογραφει"? Με το παραδικαστικο?
ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, με απειρους ΔΥ που δεν κανουν τιποτα παρα μονο να βαρανε σφραγιδες γιατι καποτε καποιοι εφηυραν νομους ακριβως για να δειχνουν οτι κατι κανουν? Με δικτυωση και εφαρμογες επιπεδου δεκαετιας '80, εντελως ασυνδετες μεταξυ τους? Με διοικηση οργανισμων και λοιπων σοβαρων κομματιων της κρατικης μηχανης που διοριζεαι κομματικα και καθε φορα ραβει ξηλωνει τους δικους της?
περιορισμό της διαφθοράς... βλεπε παραπανω.
Αυτά μπορούν και πρέπει να γίνουν ... χθες!ουτε του παραχρονου δε θα γινουν, ουτε ποτε.
Απ' όλα αυτά τι κάνουμε;;; Βάζουμε ΕΝΦΙΑ σε άνεργους και εργαζόμενους και συνταξιούχους των 500 ευρώ και φόρο εισοδήματος σε ελεύθερους επαγγελματίες με ζημίες (για να αναφέρω 2 χτυπητές βλακείες που μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό)... Δεν υπάρχει σωτηρία...Τα οποια γινονται για να ταϊσουν διπλοτριπλοτετραπλοσυνταξιουχους που "τα δουλεψαν" λεει τα ενσημα τους, ΔΥ που ξυνονται, αγαμες θυγατερες (μονο των ΔΥ) κλπ.
Θα πρεπει να ψηφισεις/ουμε, καποιους που θα τα σταματησουν ολα αυτα, για να περισσεψουν για αλλου. Εχεις/ουμε τα κακαλα να σπασεις/ουμε αυγα ομως? Μεχρι τωρα ΟΧΙ.