Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#172371 Το μικρό μέγεθος, η χαμηλή τιμή, το μεγάλο ζουμ και η όσο το δυνατό καλύτερη δυνατότητα λήψης σε χαμηλό φωτισμό, είναι πράγματα που δεν συνδυάζονται.

Κανονικά θα ήθελες μία καλή DSLR με έναν αρκετά φωτεινό φακό, πράγμα που σημαίνει υψηλή τιμή και μεγάλο βάρος.

Οπότε αναγκαστικά συμβιβάζεσαι με κάποια compact και ρίχνεις αρκετό νερό στο κρασί σου. Δε θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά πλέον οι εταιρείες έχουν αναπτύξει διάφορους αλγορίθμους για να επιτρέπουν στους κατόχους των compact να έχουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Οι compact Sony για παράδειγμα, τραβάνε πολλές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό και στην συνέχεια γίνεται αυτόματα αποθορυβοποίηση της φωτογραφίες, ώστε να δώσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες, είναι για παράδειγμα τραβηγμένες με μια Sony WX350, στο χέρι και σχεδόν με φουλ ζουμ (x20) οι περισσότερες.

ΕικόναDSC01588 by Alex, on Flickr

ΕικόναDSC01618 by Alex, on Flickr

ΕικόναDSC01665 by Alex, on Flickr

ΕικόναDSC01674 by Alex, on Flickr

Από όσες τράβηξα εκείνο το βράδυ, κράτησα κάτι λιγότερες από τις μισές, σχετικά καλό ποσοστό αν λάβουμε υπόψη μας τις συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#172485 Alex12p αν αυτές είναι τραβηγμένες με 20χ ζουμ τι άλλο παραπάνω να ζητήσω; Για τα δικά μου κριτήρια μια χαρά είναι και καλύτερα από αυτό που ψάχνω. Το αποτέλεσμα μετράει και δεν με νοιάζει πολύ πως το κάνει.

Και από ότι βλέπω μια χαρά τιμούλα έχει

Αν ανέβω λίγο και πάω σε κάποια lumix που διαβάζω ότι είναι καλές σε χαμηλό φωτισμό;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#172511 Την Lumix δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά βλέπω ότι έχει αρκετά καλές κριτικές. Έχει επίσης αρκετά πιο φωτεινό φακό από την Sony, κάτι αρκετά σημαντικό όταν μας ενδιαφέρει η νυχτερινή φωτογράφιση.

Μια Lumix που είχαμε παλιότερα πάντως, μας είχε βγει αρκετά καλή.

Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει στις καινούργιες compact είναι πως τα εντελώς αυτόματα προγράμματα (intelligent Auto, κλπ), φαίνεται να κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά.

ΥΓ. Τώρα βρήκα πως την Lumix την έβγαζε το dpreview "Best affordable high-end pocketable compact"
http://www.dpreview.com/articles/6657172030/high-end-pocketable-compacts-2014-roundup/9
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#172533 Ο bujinkan ίσως μπορεί να σε βοηθήσει που έχει αλλάξει πολλές compact, εκ των οποίων και lumix. Και δεν πρόλαβα ρε γμτ να χτυπήσω την αγγελία.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#172553 Την Sony την είχα χτυπήσει πέρσι τέτοιο καιρό στα Amazon Black Fridays, με 180€. Αν κάποιος δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αγορά, μπορεί να περιμένει μήπως βρει καμιά προσφορά στα φετινά Black Fridays.

Αρκετές τέτοιες προσφορές βγάζει βέβαια το Amazon όλο τον χρόνο, μέσω των Today Deals. Την δική μου την είχα βρει στην ίδια τιμή που την είχα αγοράσει (ίσως και φτηνότερα), ένα μήνα μετά τα Black Fridays.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#173287 Image

Lomo’Instant Wide

Λυσάξτε τσαούσες :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By gakost
#173442 Με τρώει πολύ να έρθει ο αη βασίλης νωρίτερα φέτος

επιλογή 1

επιλογή 2

Ερώτησεις:
1) Γιατί να θέλω χωρίς καθρέφτες;
2) Καμιά άλλη πρόταση;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#173447 1) Κυρίως λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα. Από την άλλη βέβαια έχεις και μεγαλύτερο όγκο συνήθως.

Sony, ποια από τις DSC-RX100 κοιτάς; Γιατί στην αγορά υπάρχουν πλέον 4 εκδόσεις, από 380 έως 1150€ :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#173467 Τα MPixels δεν μετράνε πλέον τόσο.

Το κακό με την Panasonic είναι ότι έχει ακόμη μικρότερο αισθητήρα από αυτόν της Sony, από την άλλη όμως έχει καλύτερο φακό.

Ρίξε μια ματιά και σε reviews
http://www.techradar.com/news/photography-video-capture/cameras/panasonic-lx7-vs-sony-rx100-1089834

http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_LX7/verdict.shtml
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
gakost έγραψε:1) Γιατί να θέλω χωρίς καθρέφτες;

Απάντηση: Δεν θες απαραίτητα, αλλά μιας και ξεκίνησες από κόμπακτ και προτάθηκε dslr, έπρεπε απαραίτητα να αντιπροταθεί η λύση mirorrless (ανταλλάξιμων φακών εννοείται) η οποία κατηγορία έχει πολύ μεγαλύτερο μέγεθος αισθητήρα σε σχέση με τις κόμπακτ αλλά όχι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος, ειδικά σε σχέση με αυτές που βλέπεις, και παρόμοιες τιμές, και αυτό συνεπάγεται σχεδόν αυτόματα* πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Βάζω αστερίσκο γιατί δεν ξέρω τι συνθήκες χρήσης θα έχεις - σε παρέα πχ ίσως να είναι καλύτερη η κόμπακτ γιατί βγάζει χωρίς πολλά πολλά ενώ με την άλλη μπαίνεις σε άλλα λουκια που μπορεί και να μην θέλεις να μπεις.

.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#173504 καλά κατάλαβες θέλω κάτι μικρό σχετικά - να μην θέλω βαλιτσάκι δηλαδή - να πατάω On - και να το πουλάκι . Θέλω καλή λήψη σε χαμηλό φωτισμό γιατί στην χρήση που ανέφερα καίγεται ότι είναι κοντά στην μηχανή και πίσω μαύρα σκοτάδια και αν το βάλω χωρίς φλάς είται βγαίνουν κουνήμένες είτε γεμάτες παράσιτα.

Για ρίξε πρόταση mirrorless. Αν είναι να έχω στα ίδια λεφτά και πάνω κάτω όγκο πολύ καλύτερες φωτογραφίες να καθίσω να ξεστραβωθώ να μάθω 2 - 3 -5 ρυθμίσεις
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#173505 Το θέμα είναι πως ο κιτ φακός σε όλες τις mirrorless και ειδικά στις οικονομικές, είναι συνήθως ένας zoom x3 f3.5-5.6 και σχετικά ογκώδης . Αν μπεις στην διαδικασία να αρχίσεις να αγοράζεις φακούς, έχεις ξεφύγει απευθείας κατά πολύ από το αρχικό budget.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
gakost έγραψε:Με τρώει πολύ να έρθει ο αη βασίλης νωρίτερα φέτος

επιλογή 1

επιλογή 2

Ερώτησεις:
1) Γιατί να θέλω χωρίς καθρέφτες;
2) Καμιά άλλη πρόταση;

η lx7 είναι φανταστική μηχανή με φωτεινό φακό Αλλά αν ανεβάσεις iso βγάζει θόρυβο

.