Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#172614 re Pitt gia milate αν βαλω αυτον τον φορτιστη σε 160αρα μπαταρια τι θα γινει; δεν θα την φορτισει; επειδη λεει μεχρι 120.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#172630 Για να μην κάνω υποθέσεις και επειδή τον έχω αυτόν τον φορτιστή αλλά δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμη, το βράδυ που θα είμαι σπίτι θα δώ τις παίζει με τις ρυθμίσεις του και θα σου πώ. Έχω την εντύπωση ότι έχει κάποια προγράμματα ανάλογα με την χωρητικότητα της μπαταρίας, οπότε μάλλον θα επηρεάζεται η σωστή του λειτουργία αν η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι εκτός των προδιαγραφών του.
Άβαταρ μέλους
By otso
#172653 a γεια σου , τον αγορασα βεβαια σημερα ,αλλα εμεις εχουμε και μπαταριες απο τρακτερ.
προσπαθω να μαντεψω τι δουλεια κανεις αλλα δεν τα εχω καταφερει.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#172696 Προσωπικά με λίγα λεφτά παραπάνω προτιμώ το "χαζό" φορτιστή της Einhel: http://www.skroutz.gr/s/3456494/Einhell-BT-BC-10-E.html

Αυτός του Lidl δέν είναι κακός φυσικά, όμως ούτε πολύ δυνατός είναι, και έχει μερικά θεματάκια, πχ ορισμένες φορές κόβει πολύ νωρίς τη φόρτιση, ή αν η μπαταρία είναι πολύ πεσμένη δέν ξεκινά κάν να τη φορτίζει.

Με την 160άρα μπαταρία δέν θα έχει πρόβλημα, απλά θα κάνει παραπάνω ώρα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#172705 και τετοιον ιδιο εχω αλλα απ το λιντλ πριν 10 χρονια , δεν μπορω να πω οτι εχω παραπονο , απλως δεν ξερω αν σταματαει να φορτιζει οταν ειναι τερμα φορτισμενη η μπαταρια . οκ δειχνει να κατεβαινουν τα Α οσο περναει η ωρα και φορτιζει αλλα ποτε δεν μηδενιζει.
ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
otso έγραψε:και τετοιον ιδιο εχω αλλα απ το λιντλ πριν 10 χρονια , δεν μπορω να πω οτι εχω παραπονο , απλως δεν ξερω αν σταματαει να φορτιζει οταν ειναι τερμα φορτισμενη η μπαταρια . οκ δειχνει να κατεβαινουν τα Α οσο περναει η ωρα και φορτιζει αλλα ποτε δεν μηδενιζει.
ευχαριστω

Όντως με αυτό το φορτιστή η φόρτιση δέν σταματά ποτέ, όμως αυτό δέν είναι πρόβλημα γιατι ρίχνει αυτόματα την τάση και δέν υπάρχει περίπτωση να καταστρέψει την μπαταρία.
Άβαταρ μέλους
By otso
fubar.gr έγραψε:Το έβαλα στα τηλεκατευθυνόμενα όμως ταιριάζει και εδώ:

Σήμερα ήρθε αυτό απο ebay.

Εικόνα

Εντελώς τέρας. Έβαλα μπρός το δίλιτρο Citroen με την μπαταρία αποσυνδεδεμένη τρείς φορές απανωτά και δέν έδειξε τον παραμικρό δισταγμό.

Ο λόγος που το βάζω εδώ είναι οτι η μπαταρία που έχει μέσα είναι μια LiPo 3S σαν αυτές που χρησιμοποιούν στα τηλεκατευθυνόμενα.

Το 3S σημαινει 3 κελιά σε σειρά. Το κάθε κελί LiPo έχει ονομαστική τάση 3,7 Volt οπότε το σύνολο βγάζει 11,1 Volt (ονομαστικά). Στην πράξη όταν είναι πληρως φορτισμένο βγάζει κάπου 11,8 Volt.

Υποτίθεται οτι η χωρητικότητα του είναι 16800mAh, αλλά το μέγεθος της μπαταρίας που έχει μέσα μου φαίνεται κάπως μικρό για να είναι αληθινό αυτό το νούμερο. Πιστεύω το μισό απο αυτό είναι πιό κοντά στην πραγματικότητα.

Υποτίθεται οτι μπορεί να δώσει ρεύμα εκκίνησης 300Α. Δέν λέει πόσα C είναι η μπαταρία, αλλά υπολογίζοντας ένα μάλλον συντηριτικό 20C και το μισό απο 16800 = 8400mAh, το ρεύμα πρέπει να είναι γύρω στα 170Α, το οποίο είναι υπέρ αρκετό για να βάλει μπρός ένα τυπικό αυτοκίνητο.

Ο κονέκτορας που συνδέει το μηχάνημα με τα κροκοδειλάκια είναι τύπου EC5. Τέτοιοι επίσης χρησιμοποιούνται σε τηλεκατευθυνόμενα, ο συγκεκριμένος σύμφωνα με τις προδιαγρφές αντέχει 120A συνεχόμενα, οπότε δέν έχει κανένα πρόβλημα με τα 170 για τα λίγα δευτερόλεπτα κατα την εκκίνηση.

ηθελα να αγορασω κροκοδειλακια για να φτιαξω ενα ακομα σετ με καλωδια μιας και εχω μια τρελλα καθε αυτοκινητο να εχει καλωδια μαζι του. κοιταζα τα καλωδια του λιντλ που ηταν απαισια , ειχαν κατι τριχες χαλκου γυρω απο αλουμινιο. σκεφτηκα να τα παρω για τα κροκοδειλακια και να αλλαξω καλωδια. και μου ηρθε φλασια το πιο πανω ποστ . νομιζω οτι ειναι πολυ καλυτερο να το εχεις μαζι σου .
μονο μια ερωτηση , ποσο καιρο κραταει μεχρι να το επαναφορτισεις; μπορω να το ξεχασω 2 μηνες ;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#172790 Δέν το έχω αφήσει ξεφόρτιστο για μεγάλο διαστημα γιατι το χρησιμοποιώ συνέχεια στο βενζινάδικο.

2 μήνες μάλλον είναι οριακά για lipo μπαταρία, το φορτίο θα έχει πέσει στο 60% και πιό κάτω.

Το καλό είναι οτι μπορείς να το φορτίζεις απο τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Μπορείς να το έχεις και μόνιμα πάνω στον αναπτήρα ωστε να είναι πάντα φορτισμένο.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#172854 fubar, αυτός ο φορτιστής της einhell (με άλλο όνομα, που είναι φασόν απ'ότι φαίνεται) ακόμα και στο low όταν τον έχω, πλησιάζει επικίνδυνα τα 15volt μετά από ώρα.
Στο high δεν το συζητάμε, τον είχα ξεχάσει μια νύχτα και το πρωί η μπαταρία είχε βγάλει ασπρίλες (ασβέστιο) στο πάτωμα..
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#172859 Otso, αυτός που έχω εγώ είναι ο Ultimate Speed ULGD 3.8 A1. Το Lidl τώρα πουλάει τον Ultimate Speed ULG 3.8 Β1. Οπτικά φαίνονται ίδιοι, αλλά δεν ξέρω τι διαφορές μπορεί να έχουν.

Όσον αφορά τα προγράμματα που έχει, για 12βολτες μπαταρίες είναι τρία. Ουσιαστικά αυτά που σ’ ενδιαφέρουν είναι τα προγράμματα 3 & 4. Και στα δύο το μέγιστο ρεύμα φόρτισης είναι 3,8Α. Το κύκλωμα του φορτιστή απενεργοποιείται αυτόματα για προστασία όταν ανιχνεύσουν πρόβλημα (κρίσιμη πτώση τάσης κατά τη διαδικασία φόρτισης, ανοιχτό κύκλωμα ρεύματος, βραχυκύκλωμα ή αντίστροφη σύνδεση των ακροδεκτών) και μειώνει το ρεύμα φόρτισης όταν ο φορτιστής ζεσταθεί. Δεν έχεις πρόβλημα ακόμη κι αν αφήσεις συνδεδεμένη την μπαταρία για μεγάλο διάστημα, καθώς όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση μπαίνει σε κατάσταση διατήρησης φόρτισης.

Μετά απ΄αυτά νομίζω ότι μπορείς άφοβα να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα 3 στην μπαταρία των 160Ah. Επειδή όμως όπως είπα το μέγιστο ρεύμα φόρτισης περιορίζεται στα 3,8Α, θα σου πάρει παραπάνω ώρα να την φορτίσεις.

Τα καλώδια του Lidl μου φάνηκαν μια χαρά για την συνήθη χρήση σε ΙΧ. Είναι 25mm2 και αντέχουν σε ρεύμα 300Α.
Αν θέλεις να δώσεις ρεύμα σε Oshkosh αλλάζει το πράγμα... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#172862 Τον είχα αυτόν τον.. φορτιστήρα στην προηγούμενη έκδοση, αλλά έμεινε κανά 8μηνο σε σχεδόν καθημερινή λειτουργία, και RIP.
Τελευταία επεξεργασία από BASSstarlet και 13 Οκτ 2015, 00:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By otso
BASSstarlet έγραψε:Τον είχα αυτόν τον.. φορτιστήρα στην προηγούμεν έκδοση, αλλά έμεινε κανά 8μηνο σε σχεδόν καθημερινή λειτουργία, και RIP.

τα προιοντα του λιντλ εχουν τριετη εγγυηση , οι αποδειξεις τους τις βαζω στον φακελλο αποδειξεις εγγυησεις και αν κατι χαλασει στην τριετια , αλλαγη. το καλο ειναι οτι δεν εχουν τμηματα επισκευης κρατανε το παλιο και σου στελνουν καινουργιο.
Pitt ευχαριστω , ελπιζω ο δικος μου να ειναι καλυτερος απο τον δικο σου . ακομα απορω τι δουλεια κανεις .ο γιαννης fubar.gr
για ηλεκτρονικο τον ειχα , βενζινας μας προεκιψε.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
BASSstarlet έγραψε:fubar, αυτός ο φορτιστής της einhell (με άλλο όνομα, που είναι φασόν απ'ότι φαίνεται) ακόμα και στο low όταν τον έχω, πλησιάζει επικίνδυνα τα 15volt μετά από ώρα.
Στο high δεν το συζητάμε, τον είχα ξεχάσει μια νύχτα και το πρωί η μπαταρία είχε βγάλει ασπρίλες (ασβέστιο) στο πάτωμα..

Ο Einhel του λίνκ που έβαλα δέν έχει καμία ρύθμιση HIGH-LOW, τον συνδέεις όπως είναι. Και τον έχω αφήσει για μέρες πάνω σε μπαταρία χωρίς πρόβλημα.

Μήπως ο δικός σου είναι ταχυφορτιστής και ανεβάσει τόσο μεγάλη τάση?
Άβαταρ μέλους
By xenos
Red Garland έγραψε:FYI
Αυριο Δευτερα σε προσφορα ο φορτιστής του Lidl

Τον πήρα και εγώ, αλλά ρε γμτ ήταν ο τελευταίος και ήταν ανοιγμένο το κουτί. Μέσα είχε μόνο το σώμα του φορτιστή με τα κροκοδειλάκια του. Εκτός από το χαρτί οδηγιών (που σίγουρα λείπει), είχε τπτ άλλο μέσα; (αν είναι να τον πάω πίσω δλδ) :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#172999 Όχι, αυτά έχει μόνο. Αν σου λείπουν οι οδηγίες χρήσης, μπορείς να τις κατεβάσεις από το site της Lidl.