Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By leonp
Zorz έγραψε:
mirage έγραψε:Το start stop γιατι ειναι αχρηστο;

+1 Μάλλον επειδή δεν το έχει συνηθίσει, τον ξένισε η λειτουργία του. :hmmm:

Στο δίκυκλο το είχα απενεργοποιήσει, για να μη ζορίζεται η μικρή μπαταρία και γιατί περνάς συγκριτικά πολύ λίγο χρόνο σταματημένος στα φανάρια (η κατανάλωση ήταν έτσι κι αλλιώς γελοιωδώς μικρή). Σε αυτοκίνητο όμως, είναι σαφέστατα χρήσιμο.

Στις δικές μου Ελληνικές αστικές/περιαστικές διαδρομές το start-stop είναι άχρηστο.
Πχ διαδρομή από τα στοιχεία του gps: 1,5 ώρα κίνηση και 10 λεπτά συνολικές στάσεις.
10 λεπτά στάσεις = 0,8 λίτρα/ώρα Χ 10/60 = 0,13 λίτρα οικονομία.

Οι στάσεις όμως στις Ελληνικές συνθήκες διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα έως 15-20" οι μεγαλύτερες.
Με τέτοιες συνθήκες μπορεί να καίει τα ίδια ή παραπάνω με start-stop.
(οι ηλεκτρικές καταναλώσεις κατά την διάρκεια που ο κινητήρας είναι σβηστός - φώτα, ανεμιστήρες - υπερδιπλασιάζονται [συνολικός βαθμός απόδοσης 50Χ75=κάτω από 40%] καθώς ο εναλλάκτης καταναλώνει διπλάσιο καύσιμο [50% βαθμός απόδοσης] για να επαναφορτίσει την μπαταρία [75% βαθμός απόδοσης] καθώς και το επιπλέον καύσιμο για τις άπειρες επανεκκινήσεις του κινητήρα).

Εάν υπήρχε λογική διαχείριση της κυκλοφορίας με λιγότερες σε αριθμό στάσεις μεγαλύτερης διάρκειας, φυσικά και θα υπήρχε οικονομία στο καύσιμο.
Άβαταρ μέλους
By Tsardas
#161868 Οδηγησα για μια εβδομαδα στην Κρητη τη νεα τρικυλινδρη 116d. Να ναι καλα η Avis που μου εκανε εναβαθμιση 2 κατηγοριες πιο πανω (απο 208 or similar).
Το αμαξωμα πλεον δειχνει πιο επιθετικο αν και τα πισω φωτα θελουν καποια περιοδο εξοικιωσης ισως προτιμουσα τα προ fl.
Εσωτερικα οι χωροι ειναι επαρκεις για 4 αν και το κατωφλι της πορτα πιο χαμηλο για τα γουστα μου. Μολις μπαινεις ομως ειναι σα να το φορας, μαλλον κλασικη εργονομια BMW. Ποιοτητα υλικων οπως αναμενοταν πολυ καλη βαρια χοντροκομενη γερμανικη αισθηση. Οι αυτοματισμοι του περιστροφικου διακοπτη θελουν αρκετη περιοδο εξοικιωσης και μεχρι να μαθεις που ειναι τι το βλεμα σου φευγει επικυνδυνα απο το δρομο. Μετα απο 5 μερες ακομα εψαχνα καποια πραγματα.
Ο κινητηρας δεν ακουγεται σαν ντιζελομοτερ εαν εισαι μεσα. Οσο ανεβαινουν οι στροφες η χροια ειναι ξεκαθαρα τρικυλινδρη και περισσοτερο σου φαινεται για βενζινομοτερ. Αρπαζει καλα απο τις 1800 μεχρι τις 4500 και στο προγραμμα sport εχεις ενα ικανοτατο αυτοκινητο για ταξιδι ολη μερα τα 140-150 τα εχει στις 2500 με 6η. Σε αυτα τα χιλιομετρα ειναι πολυ σταθερο και ακουγονται μονο αεροδυναμικοι θορυβοι. Το traction απενεργοποιειται πληρως και πετας λιγο κωλαρακι με 1η. Ειναι παντως πολυ ευστροφος. Σε πιο στριφτερες καταστασεις (Αγ.Νικολαο-Σητεια) ειναι σχεδον απολαυστικο το αμαξι ανταποκρινεται στη γρηγορη οδηγηση και ειναι συμμαχος στις υπερβολες δεν θα σε εκθεσει ευκολα. Απο φρενα δεν εχω να πω κατι ηταν πολυ καλα και ακουραστα μεχρι εκει που πιεσα.
Η αναρτηση ειναι ελαφρως σφιχτη και αποσβενει αρκετες ανωμαλιες δεν κουραζει παντως στα ταξιδια ενω απο τις λακουβες περναει αταραχο.
Γενικα μου αρεσε πολυ και το μονο που με χαλασε ηταν το χαμηλο της υψος αλλα ετσι ειναι αν εχει θεματα μεσης.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#165940 Chevrolet Spark 1.0 cc. 2011.

Κοκκινο, βασικοτερο των βασικων, αγοραστηκε μτχ. με 68.000 χλμ. Ο φιλος μου το χει ερωτευτει και χθες το πηγα και γω μια βολτα.
Μπαινω μεσα και επειδη η βολτα ηταν βραδυνη λατρεψα τον πετρολ φωτισμο, οπως και τα οργανα. Το μονο θεμα.... δεν εβλεπα με τι ταχυτητα πηγαινα! Το τιμονι, μου εκρυβε το ταχυμετρο!! Επειδη δεν ηθελα να χαλασω τη θεση οδηγησης δεν το ψαξα και πολυ. Πολυ ψηλη θεση οδήγησης χωρις δυστυχως να μπορω να ρυθμισω το υψος. Δε βολευτηκα και πολυ.
Εντος πολης ειναι παρα πολυ ευέλικτο και ειναι στο στοιχειο του. Μου φανηκαν σχετικα σκληρες οι αναρτησεις καθως περνουσα απο ανωμαλιες του οδωστρωματος. Πιο ανετο ομως απο το φιεστα.
Ο κινητηρας.... κανει ο,τι μπορει αλλα με 68 άλογα σου εξασφαλιζει απλα την κινηση στο δρόμο. Με το ζορι εφτασα τα....70!
Η εκδοση ηταν βασικη οποτε ειχε αρκετες ελλειψεις. Ουτε trip computer, ουτε πισω ηλεκτρικα παραθυρα, ουτε προβολεις ομιχλης, ουτε την ομορφη αεροτομη.. ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ θυρα usb!! Το ηχοσυστημα αξιοπρεπεστατο.
Δεν μπορεσα να το στριψω γιατι θελει οπωσδηποτε λαστιχα.
Μετρια φωτα μπροστα και αρκετα καλα φρενα να σημειωσω..
Πολλες θηκες για μικροπραγματα αλλα άβολη η θεση που βρισκονται οι διακοπτες των παραθυρων. Κανενα αλλο εργονομικο ζητημα!
Μ αρεσε παρα πολυ η ευελιξια του στην πολη και το σχεδιο του. Με τον 1,2 και στην πλουσια εξοπλισμενη εκδοση θα τ αγοραζα σιγουρα.
Μεχρι τοτε οταν θα μπαινω ελπιζω σε ουριο ανεμο για προσπεραση!!!

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#166336 Δοκιμασα το FIAT 500Χ. Ηταν το Diesel, 1.6 με 130 αλογα και 32 ροπη. τιμη περιπου στα 23000. Βαρος μου ειαν 1450 περιπου. Εντυπωσεις πολυ καλες. Αθορυβο αν και Ντηζελ. εχει εξαρι κιβωτιο και ετσι εχει κοντες 1η, 2η ακομα και 3η. Αποτελεσμα καλη επιταχυνση για την κυκλοφορια της πολης αλλα και για εκτος πολης στις προσπερασεις.
Το τιμονι κοβει πολυ καλα και ετσι παρκαρεις και σε μικρο μηκος. Ανωμαλιες δρομου, σαμαρακια κ.λ.π. δεν σε προβληματιζουν. Ταμπλο και οργανα πληρη και ομορφα. Δυνατοτητα σπορ, νορμαλ, οικονομικη ρυθμιση προγραμματος. Η ροπη του μια απο τις καλλυτερες στη κατηγορια του βοηθαει πολυ για να ελησεται καποιος στην κυκλοφορια. χωροι μεγαλυτεροι λιγο, απο το δικο μου Juke. Γενικα πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης (πορτες, διακοπτες κ.λ.π.) Αναρτηση σωστη, για το ειδος του (Crossover). H τιμη του ομως αλμυρη... η βενζινη με 140 αλογα ειναι φτηνωτερο γυρω στα 21000. Δισταζω να αποφασισω αν θα αλλαζα το Juke με αυτο γιατι ουσιαστικα ειναι σχεδον ομοια σε μεγεθος και δυνατοτητες απλα ειναι πιο "φρεσκο" κατα 5 χρονια.... αλλα θα κοστισει αρκετα η αλλαγη οχηματος. Το εσωτερικο ειναι αληθεια το ζηλεψα οπως και κατι γκατζετακια που ειχε στο ταμπλο. (ηλεκτρικο χειροφρενο, κ.λ.π.) Οδικη συμπεριφορα μια χαρα με ζαντες 17αρες. Σιγουρα θα τραβαει το φουσκωτο πολυ καλλυτερα απο το Juke. Αν καποιος ειναι για τετοιο οχημα αξιζει να το βαλει στη λιστα επιλογης του..
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#171689 Όπως έχω πει και στα αντίστοιχα σχετικά threads, ψάχνω καινούριο μικρό, και είμαι μεταξύ Fiesta, Ibiza, Corsa και Polo. Το Fiesta και το Polo τα έχω δει και οδηγήσει, οπότε πρέπει να δω Ibiza και Corsa. Σήμερα κανόνισα και πέρασα από Βελμαρ στο Γέρακα, όπου και έκανα test drive το Ibiza με τον 1000αρι turbo στο trim των 95 ίππων.

Το Ibiza, όπως πάντα, παραμένει το μεγαλύτερο σε διαστάσεις και χώρους από τους αντίστοιχους αντιπάλους του. Το πορτμπαγκάζ είναι αρκετά μεγάλο με κανονικό -σχεδόν- σχήμα, ενώ 4 ενήλικες χωράνε σχετικά άνετα, ο 5ος ενήλικας θα στριμωχτεί. Λέω "σχετικά άνετα", γιατί το εσωτερικό ύψος, ειδικά πίσω, είναι οριακό για οποιονδήποτε πάνω από 1,85. Εγώ κατάφερα να χωρέσω άνετα μόνο στη θέση του οδηγού με τέρμα κάτω το κάθισμα, σε συνοδηγό και πίσω βρήκα κατευθείαν στην οροφή. Ρώτησα αν το κάθισμα συνοδηγού βγαίνει επίσης με ρύθμιση ύψους, δεν ήξεραν και θα μου πουν Δευτέρα.

Στάνταρ βγαίνει με κιτ επισκευής, η ρεζέρβα είναι extra αλλά δεν αφαιρεί χώρο (είναι κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ). Isofix έχει μόνο πίσω, για τον συνοδηγό δεν είχε και δεν ήξεραν να μου πουν. Επίσης και για 3ο προσκέφαλο που είναι απαραίτητο, δεν έχει (τουλάχιστον στο Style), οπότε θα μάθω και γι'αυτό από Δευτέρα.

Εσωτερικό είναι σχετικά flat, καλύτερο από του Polo αλλά πιο αδιάφορο από Fiesta και φυσικά Corsa και Clio. Έχει όμως standard την οθόνη αφής, αλλά για τα MirrorLink κόλπα θέλει τη μεγαλύτερη οθόνη που είναι extra. Πάντως η Style έκδοση έχει όλα τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά καλούδια, η FR προσθέτει κυρίως καθίσματα και clima, συν 2-3 αισθητικά ψιλοπραγματάκια. Δεν μου άρεσε το υλικό στο πάνω ταμπλώ, αλλά το δέρμα σε τιμόνι, λεβιέ και χειρόφρενο είναι άριστο, συν τα διάφορα controls που είναι σωστά και εκεί που πρέπει.

Η μεγαλύτερη ευχάριστη έκπληξη ήταν το μοτέρ. Δεν ακούγεται και δεν αισθάνεσαι "τρικυλινδρίλα" ποτέ και πουθενά, ακόμα και με 4η και 1000σαλ :s_omg Τραβάει γερά από τις 1800-2000σαλ και δεν αισθάνθηκα ότι οι 95 ίπποι θα ζοριστούν κάπου εντός πόλης. Λογικά όμως στις μεσαίες και ψηλές το μοτέρ παραμένει flat, δεν δίνει το κάτι παραπάνω, προφανώς για να υπάρχει λόγος ύπαρξης των 110 αλόγων. Το τιμόνι μεταβλητού είναι ΠΟΛΥ ελαφρύ στους επιτόπιους ελιγμούς και με λίγα χαω, ενώ ας πούμε ότι βαραίνει αισθητά στα πιο πολλά, πάντα όμως νιώθεις ότι κάτω από το τιμόνι -ή καλύτερα, κάτω από τις ρόδες- έχεις ένα επίπεδο "μπαλόνι" που αποκόπτει το περισσότερο feedback. Ίσως και λόγω τιμονιού, έχει πολύ άμεσο turn-in, δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να το πιέσω παραπάνω για να δω τι κάνει σε πραγματικά πολλά χαω ή σε ζόρικο στροφιλίκι.

Βασικότατο για μένα ότι με τον 1000αρι turbo έχει πίσω δισκόφρενα, ενώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα έχουν ταμπούρα. Προφανώς δεν μπόρεσα να κάνω φρενάρισμα πανικού για να κρίνω αν και πόσο δουλεύουν καλά/καλύτερα από τα άλλα, έχοντας όμως τριγύρω δισκόφρενα και κρίνοντας από τα συγκριτικά που έχω δει, νομίζω ότι το Ibiza έχει τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας.

Αυτό που σίγουρα είναι υπέρ του Ibiza αυτή τη στιγμή (πέρα από το μοτέρ και τη δύναμη), είναι η τιμολόγηση και το προωθητικό. Στη περίπτωση μετρητοίς μου έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση, με 4 χρόνια εγγύηση (2 + δωρεάν επιπλέον 2 δηλαδή), ενώ παίζει και "χαριστική" απόσυρση, αν βρεθεί κάπου καμιά που "περισσεύει". Με αυτά και με αυτά, η έκδοση FR βγαίνει οριακά κάτω από 14Κ.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
The Ace έγραψε:Βασικότατο για μένα ότι με τον 1000αρι turbo έχει πίσω δισκόφρενα, ενώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα έχουν ταμπούρα. Προφανώς δεν μπόρεσα να κάνω φρενάρισμα πανικού για να κρίνω αν και πόσο δουλεύουν καλά/καλύτερα από τα άλλα, έχοντας όμως τριγύρω δισκόφρενα και κρίνοντας από τα συγκριτικά που έχω δει, νομίζω ότι το Ibiza έχει τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας.
.... Με αυτά και με αυτά, η έκδοση FR βγαίνει οριακά κάτω από 14Κ.

Τα καλύτερα φρένα έχει η fabia με 288mm δίσκους μπροστά αντί για 256 που έχουν τα άλλα, αλλά χώρια από αυτό, για να καταλάβεις τη διαφορά δίσκους από ταμπούρα πίσω (τα ταμπούρα δεν υστερούν σε δύναμη, σε αντοχή πάσχουν) πρέπει να κατεβείς ένα βουνό μαλλιά και αυτό μόνο στην περίπτωση που έχεις πολύ ευαίσθητο ποδαράκι.
Γενικά, από ότι είχα δει σε μια γενιά πιο πίσω το σκόνντα ήταν μακράν το λιγότερο δήθεν από τα τρια (ούτε ψευτοσπόρ, ούτε ψευτοπρίμιουμ). Το καινούργιο είναι και πιο όμορφο μέσα, είναι και φτηνότερο...Επίσης δεν υπάρχει σύγκριση στο χώρο αποσκευών, ενώ ένας καλός λόγος για να το επιλέξεις είναι και η λιγότερο καβαλημένη αντιπροσωπεία. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#171831 Το μοναδικό που όντως έχει το Fabia είναι το πορτμπαγκάζ, από πλευράς τιμών είναι πιο ακριβό από το Ibiza (αν και δεν ξέρω π.χ. διαφορές μεταξύ επιπέδων FR και Style, ας πούμε μία ή άλλη), ενώ πιο όμορφο μέσα-έξω δεν θα το έλεγα, είναι και υποκειμενικό το θέμα. Όσο για τα φρένα, προφανώς και ξέρω τις διαφορές μεταξύ δίσκων και ταμπούρων, τις έχω δει ουκ ολίγες φορές στη πράξη, άρα προτιμώ ένα αυτοκίνητο με δισκόφρενα πίσω παρά με ταμπούρα.

Το περίεργο πάντως με τα Skoda είναι ότι δεν υπάρχουν πουθενά στο site τιμές και κατάλογοι, ίσως είναι το μοναδικό site κατασκευαστή με αυτή την έλλειψη :hmmm:

Έτσι και αλλιώς τα Skoda είναι εκτός της λίστας μας εξαρχής, οπότε μάλλον δεν θα το κοιτάξουμε από κοντά....
Άβαταρ μέλους
By edmond
#171854 Q3 1.4 tfsi

μοντελο 9/14 pre facelift δλδ χωρις cod
μπολικα εξτρα όπως
dsg6
δερματινο σαλονι
πανοραμικη ηλιοροφη
bi-xenon
paddles στο τιμονι.
navi μαζι με αναβαθμισμενο ηχοσυστημα.
η τιμη εφτασε γυρω στα 37 χιλιάρικα από τα 28 της βασικής.
ωστοσο δεν ειχε αυτοματο κλιματισμο, ούτε αυτόματα φωτα-υαλοκαθαριστηρες!! :slap: τι να πεις.

μαζεμενο σχετικά σε διαστάσεις. μπήκα μέσα όμως και είναι πιο ευρύχωρο απ' οσο νόμιζα. το ιδιο και το πορτ μπαγκαζ.
σαν αυτόματο είναι φυσικά άπαιχτο στην πολη. τα paddles προσωπικά μου φανηκαν αχρηστα, ασε που μεχρι να τα χρησιμοποιήσω τις πρωτες φορες, εκανα...σινιαλο στον μπροστινο!!
μοτερ αστεράκι. από 1500 είσαι αρχοντας και πανω από 2000 εχει αρχίσει και δείχνει μπόλικα δοντια. γεμάτη λειτουργία (25 κιλα είναι αυτά), κανει έναν καλο αντίλογο στην λαίλαπα των ντιζελ.
με χάλασε λιγο το ss. φρενάρεις σιγά σιγά, κοκαλωνεις και σβηνει όπως προβλέπεται. στην υποψία που αφήνεις το φρένο αρπαζει και το δσγ "θελει" να σπρώξει κομματάκι πιο απότομα απ' οσο θα ηθελα. σαν αποτέλεσμα, μετα από κανα μισαωρο που βγηκα να αισθανόμουν λιγάκι...βαρυς στο κεφαλι, κατι σαν απροσδιόριστη ζαλούρα! ο ιδιοκτήτης πάντως μου ειπε πως το εχει μόνιμα απενεργοποιημένο. :innocent:
γενικα το πατημα είναι πολύ καλο ισοπεδώνοντας τις περισσότερες ελληνικές οδοποιητικες μαλακιες. 17αρες οι ζαντες και το προφίλ μπαμπάτσικο, δεν θυμαμαι όμως σχετικα νουμερα. δεν το εστριψα ιναφ για να εκφερω αποψη και από αυτό το πρισμα. είμαι σίγουρος όμως πως βρισκεται ανω του μεσου ορου αν και μαλλον δεν εχει φτιαχτει για τετοια.
κατανάλωση λιγο πανω από 8 με ποδι που δεν θα το ελεγα κα ελαφρυ. ΕΟ πανω κατω με μπόλικες ρεπριζ...αναγνώρισης :iconcool: και κινηση στην πόλη. για τα ιδια (και χειροτερα) το μεγκαν δεν θα ηθελε λιγότερο από 9. :ninja:
η λειτουργεία του cruise control με χάλασε λιγο ή μάλλον το μαρκούτσι που έχουν βάλει για τον χειρισμο του. ρε παιδιά, ημαρτον δλδ, τα κουμπιά στο τιμόνι ή εστω στον αριστερό μοχλοδιακόπτη που εχει το γκρουπ, σας λέει κάτι? με τα πολλά, παλι εκανα σινιάλο στον μπροστινό μου αν και αμεσως μετα του εστιψα μια 3η στα μουτρα :lol:
φυσικά και είναι θεμα συνήθειας, όπως και η λειτουργεία του ηλεκτρικού χειρόφρενου.
ποιοτικά είναι στο top βέβαια και το δειχνει σε κάθε γωνιά του εσωτερικού του.
συμπερασματικά είναι ένα κορυφαίο -στην κατηγορία του φυσικά- οχημα το οποιο θα τολμούσα να πω πως είναι σχετικά φτηνο για αυτά που προσφέρει ακόμα και με τα εξτρά του. ή τουλάχιστον δε είναι ακριβο. όπως το βλέπει ο καθένας...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#171866 Φαντάζομαι τη στιγμή που φέρνεις το καινούργιο αυτοκίνητο των 37κ σπίτι και η γυναίκα σου ανακαλύπτει ότι δεν έχει βασικά εξτρα που είχανε τα ταπεινά πολύ φτηνότερα προηγούμενα αμάξια σας. Και να της πεις ότι η τιμή είναι "τίμια" on top.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
The Ace έγραψε:Το περίεργο πάντως με τα Skoda είναι ότι δεν υπάρχουν πουθενά στο site τιμές και κατάλογοι, ίσως είναι το μοναδικό site κατασκευαστή με αυτή την έλλειψη :hmmm:

Η skoda ειναι στην αλλαγη ειααγωγεα.
Μαλιστα, οι τιμες του fabia πρεπει να ηταν ο λογος που τα εσπασε η βιαμαρ με την μαμα skoda.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By markvag
#171884 Δηλαδή μας λες ότι αν ένα Q3 μας κάνει σινιάλο χωρίς λόγο, ο οδηγός μάλλον προσπαθεί ν' αλλάξει ταχύτητα ή να ρυθμίσει το cc... :lol: :metalo: :metalo: :lol:

Εγώ οδήγησα αυτές τις μέρες το Suzuki Swift 1.3ddis. Ολοκαίνουριο με το ντηζελομοτεράκι της Fiat που είναι :metalo: (για μικρό ντηζελάκι πάντα).

Θετικά (χωρίς σειρά):

- Εμφάνιση μέσα έξω (υποκειμενικό βέβαια αυτό)
- Μοτέρ. Τραβάει από χαμηλά (ρελαντί) μέχρι ψηλά (4500 σαλ... :svivhaha: ) δεν θορυβεί ιδιαίτερα (ακούς το κροτάλισμα λίγο, αλλά πολύ πιο κάτω από τα όρια του ανεκτού), πολύ καλή ροπούλα, δεν καίει τίποτα. Δεν ξέρω κατανάλωση, αλλά δεν πιστεύω να είναι πάνω από 5-5,5... Υπόψη το οδηγούν πολλοί βάρβαροι (εταιρικό) και κινείται κατά βάση σε μικρές διαδρομές σαν πόλη και οι εν λόγω βάρβαροι το αφήνουν πολλές φορές στο ρελαντί για ώρα... Προφανώς σε πιο ψηλές ταχύτητες ή / και με την (μακριά) 5η δεν μπορείς να το πεις σβέλτο, αλλά εντάξει... μην τα περιμένουμε όλα από ένα μικρό 1300άρι ντήζελ 75 ίππων...
- Ανάρτηση. Απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Όχικ εξαιρετική για την κατηγορία του, εξαιρετική γενικά. Απορρόφηση ανωμαλιών καλύτερα από τη Νίτσα μου, ποιοτική λειτουργία γενικά, καλή απόκριση στις εντολές του τιμονιού, ψιλομεγάλες κλίσεις, αλλά όχι κάτι παράλογο... Νομίζω εξαιρετική βάση για το sport... :twisted:
- Οδική συμπεριφορά. Πάρα πολύ καλή. Αν εξαιρέσεις μία κάπως απότομη υπερστροφή υπό πίεση (και λίιιιιιιγη πρόκληση :oops: :s_biggrin ), το αμάξι κρατάει, επικοινωνεί αξιοπρεπώς με τον οδηγό, ακολουθεί τις εντολές του και το (απενεργοποιήσιμο) ESP δεν επεμβαίνει κάθε τρεις και λίγο... Αξιοπρεπέστατο τιμονάκι. Ελαφρύ, αλλά καλή πληροφόρηση και αμεσότητα.
- Κιβώτιο ταχυτήτων. Πολύ καλός λεβιές.
- Ποιότητα. Γιαπωνέζικο. Όχι και τα καλύτερα πλαστικά που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά ξέρεις ότι θα δουλεύουν όλα σαν καινούρια σε 5000 χρόνια... :lol:
- Φρένα καλά μου φάνηκαν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα δοκίμασα ιδιαίτερα...

Αρνητικά (πάλι χωρίςσειρά):

- Χώρους δεν έχουμε. Οι μπροστά είναι εντάξει, οι πίσω όχι, χώρος για αποσκευές απειροελάχιστος.
- 5αρι κιβώτιο... Θέλει 6άρι...
- Το stop-start κλείνει το A/C... και βγάζει αέρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος... όχι και τόσο καλό όταν έξω έχει 35...
- Δεν έχουμε trip computer ή μάλλον πιο σωστά δείχνει μόνο 1 ένδειξη (χλμ που έκανες). Αν έχει και άλλες ενδείξεις δεν ξέρω, ξεφύλισσα το βιβλιαράκι, έψαξα όλους τους διακόπτες, τίποτα...
- Εργονομία... ΟΚ, αλλά μερικά φάουλ... Πχ γιατί από τουςδιακόπτες των παραθύρων (και τα 4 ηλεκτρικά btw! :thumbsup: ) μόνο του οδηγού είναι one touch;;;; :thumbsdown: Ανοησία cost cutting... Επίσης όταν σβύνεις τον κινητήρα κλείνει αμέσως το ρεύμα και πρέπει να ανοίξεις ξανά την μπαταρία για να κλείσεις πχ το παράθυρο... Στο 206 και στη Νίτσα αφήνει το ρεύμα ανοιχτό για 20-30 δευτερόλεπτα για να κλείσεις παράθυρα πχ...
- ΣΠΑΣΤΙΚΟ μπιπ όταν ανοίξεις την πόρτα και το κλειδί είναι στη μίζα (με σβυστά όλα)... :rant:

Γενικά πολύ θετική εικόνα, ιδίως από ανάρτηση και κινητήρα (που πρέπει κιόλας να είναι η έκδοση με τα 75 άλογα). Σίγουρα θα το σκεφτόμουν για ένα δεύτερο πόλης με δυνατότητα για άνετο ταξιδάκι με 2 ενήλικες + 2 παιδιά, αλλά χωρίς μπαγκάζια! :rtfm: :svivhaha: Νομίζω το δίνουν και σε καλές τιμές κιόλας και ο εξοπλισμός είναι πλήρης...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
markvag έγραψε:Πχ γιατί από τουςδιακόπτες των παραθύρων (και τα 4 ηλεκτρικά btw! :thumbsup: ) μόνο του οδηγού είναι one touch;;;; :thumbsdown: Ανοησία cost cutting...

Δεν ξέρω αν είναι αυτό.
Και στο RAV4 που έχουμε με τριπλό κόστος μόνο του οδηγού είναι.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#172133 Το 'χουν αυτό το φετίχ οι Ιάπωνες...
Στο Jimny του '02 είναι αυτόματο μόνο του οδηγού και μόνο στο κατέβασμα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
Anonymous Founder έγραψε:Είναι ανοησία αυτό το πράγμα, το κόστος να είναι όλα αυτόματα είναι πρακτικά 0.

Δεν είναι μηδενικό.