- 11 Οκτ 2015, 10:06
Δηλαδή μας λες ότι αν ένα Q3 μας κάνει σινιάλο χωρίς λόγο, ο οδηγός μάλλον προσπαθεί ν' αλλάξει ταχύτητα ή να ρυθμίσει το cc...
Εγώ οδήγησα αυτές τις μέρες το Suzuki Swift 1.3ddis. Ολοκαίνουριο με το ντηζελομοτεράκι της Fiat που είναι

(για μικρό ντηζελάκι πάντα).
Θετικά (χωρίς σειρά):
- Εμφάνιση μέσα έξω (υποκειμενικό βέβαια αυτό)
- Μοτέρ. Τραβάει από χαμηλά (ρελαντί) μέχρι ψηλά (4500 σαλ...

) δεν θορυβεί ιδιαίτερα (ακούς το κροτάλισμα λίγο, αλλά πολύ πιο κάτω από τα όρια του ανεκτού), πολύ καλή ροπούλα, δεν καίει τίποτα. Δεν ξέρω κατανάλωση, αλλά δεν πιστεύω να είναι πάνω από 5-5,5... Υπόψη το οδηγούν πολλοί βάρβαροι (εταιρικό) και κινείται κατά βάση σε μικρές διαδρομές σαν πόλη και οι εν λόγω βάρβαροι το αφήνουν πολλές φορές στο ρελαντί για ώρα... Προφανώς σε πιο ψηλές ταχύτητες ή / και με την (μακριά) 5η δεν μπορείς να το πεις σβέλτο, αλλά εντάξει... μην τα περιμένουμε όλα από ένα μικρό 1300άρι ντήζελ 75 ίππων...
- Ανάρτηση. Απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Όχικ εξαιρετική για την κατηγορία του, εξαιρετική γενικά. Απορρόφηση ανωμαλιών καλύτερα από τη Νίτσα μου, ποιοτική λειτουργία γενικά, καλή απόκριση στις εντολές του τιμονιού, ψιλομεγάλες κλίσεις, αλλά όχι κάτι παράλογο... Νομίζω εξαιρετική βάση για το sport...
- Οδική συμπεριφορά. Πάρα πολύ καλή. Αν εξαιρέσεις μία κάπως απότομη υπερστροφή υπό πίεση (και λίιιιιιιγη πρόκληση

), το αμάξι κρατάει, επικοινωνεί αξιοπρεπώς με τον οδηγό, ακολουθεί τις εντολές του και το (απενεργοποιήσιμο) ESP δεν επεμβαίνει κάθε τρεις και λίγο... Αξιοπρεπέστατο τιμονάκι. Ελαφρύ, αλλά καλή πληροφόρηση και αμεσότητα.
- Κιβώτιο ταχυτήτων. Πολύ καλός λεβιές.
- Ποιότητα. Γιαπωνέζικο. Όχι και τα καλύτερα πλαστικά που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά ξέρεις ότι θα δουλεύουν όλα σαν καινούρια σε 5000 χρόνια...
- Φρένα καλά μου φάνηκαν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα δοκίμασα ιδιαίτερα...
Αρνητικά (πάλι χωρίςσειρά):
- Χώρους δεν έχουμε. Οι μπροστά είναι εντάξει, οι πίσω όχι, χώρος για αποσκευές απειροελάχιστος.
- 5αρι κιβώτιο... Θέλει 6άρι...
- Το stop-start κλείνει το A/C... και βγάζει αέρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος... όχι και τόσο καλό όταν έξω έχει 35...
- Δεν έχουμε trip computer ή μάλλον πιο σωστά δείχνει μόνο 1 ένδειξη (χλμ που έκανες). Αν έχει και άλλες ενδείξεις δεν ξέρω, ξεφύλισσα το βιβλιαράκι, έψαξα όλους τους διακόπτες, τίποτα...
- Εργονομία... ΟΚ, αλλά μερικά φάουλ... Πχ γιατί από τουςδιακόπτες των παραθύρων (και τα 4 ηλεκτρικά btw!

) μόνο του οδηγού είναι one touch;;;;

Ανοησία cost cutting... Επίσης όταν σβύνεις τον κινητήρα κλείνει αμέσως το ρεύμα και πρέπει να ανοίξεις ξανά την μπαταρία για να κλείσεις πχ το παράθυρο... Στο 206 και στη Νίτσα αφήνει το ρεύμα ανοιχτό για 20-30 δευτερόλεπτα για να κλείσεις παράθυρα πχ...
- ΣΠΑΣΤΙΚΟ μπιπ όταν ανοίξεις την πόρτα και το κλειδί είναι στη μίζα (με σβυστά όλα)...
Γενικά πολύ θετική εικόνα, ιδίως από ανάρτηση και κινητήρα (που πρέπει κιόλας να είναι η έκδοση με τα 75 άλογα). Σίγουρα θα το σκεφτόμουν για ένα δεύτερο πόλης με δυνατότητα για άνετο ταξιδάκι με 2 ενήλικες + 2 παιδιά, αλλά χωρίς μπαγκάζια!

Νομίζω το δίνουν και σε καλές τιμές κιόλας και ο εξοπλισμός είναι πλήρης...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>