Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#170809 Βάσει της δικής μου εμπειρίας ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα, οι εξουσιοδοτημένοι PSA μάλλον περιμένουν να δουν κωδικό και παράπονα πελάτη για να ασχοληθούν. Καθαρισμό κάνουν με το ειδικό υγρό σύμφωνα με το inforapid, άνοιγμα και blasting/τρίψιμο κάνουν οι "απέξω" μάστορες.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#170814 τα χιλομετρα μενουν και στον εγκεφαλο , αλλά μπορουν να αλλαξουν
δλδ ενας ψαγμενος ηλεκτρονικος/ηλεκτρολογος με τον καταλλληλο εξοπλισμο μπορει να τα σβησει απο ολες τις μνημες
δεν ειναι πολυ ευκολο αλλά γινετε
μιλαω για το 308 MK 1 (οπως και το 207) (για τα πιο καινουρια πχ 208 , 308 ΜΚ2 δεν ξερω)

οσο για το μοτερ, δεν ειναι χαρχαλο, αλλά δεν το λες και απροβληματιστο
αν θες μπορω να σου πω περισσοτερες λεπτομερεις για το τι ζημιες βγαζει συνηθως
Άβαταρ μέλους
By markvag
alexandros.K έγραψε:αν θες μπορω να σου πω περισσοτερες λεπτομερεις για το τι ζημιες βγαζει συνηθως

Yes please! :)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#171152 λοιπον
μπορει να χασει χρονισμα γιατι γλυστραει ενα μουαγιέ σύσφιξης πανω στον στροφαλο
μπορει να χασει επισης γιατι τα παιζει το γραναζι μεταβλητου χρονισμου του εκκεντροφορου εισαγωγης
πολλες φορες τα παιζει ο τεντωτηρας της καδενας (40€)
ολα τα παραπανω λύνονται, ισως και για παντα, με ενα κοστος γυρω στα 400€
μπορει να καιει λαδι κυριως λογω κακης επιλογης λιπαντικου ή/και γιατι δεν το προσεχε ο κατοχος του (πλακωμα εντελως κρυο κτλ)
αμα καιει πολυ, θελει επισκευη το μοτερ
μπορει να αρχισει να χανει λιγο λαδακι το σωληνακι που λιπαινει την τουρμπινα (κοστος γυρω στα 100€ για φτιαχτο σωληνακι)
μπορει να τα φτυσει η αντλια υψηλης πιεσης ( 400€)
μπορει να χαλασει η Ν75
μπορει και η σκαστρα (80€)
βουλωνουν οι αυλοι και οι βαλβιδες εισαγωγης λογω αμεσου ψεκασμου (καθαρισμος με 150€)
κατι αλλο δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη

εγω απο τα παραπανω, αντιμετωπισα σαν προβλημα, την απώλεια χρονισμου και τον τεντωτηρα
φτιαχτηκε στην εγγυηση , αλλιως θα πληρωνα κανα 200αρι
αλλά σιγουρα θα θελει και καθαρισμο βαλβιδων.αυλων καποια στιγμη

αν εχεις σκοπο να κανεις σε βαθος χρονου, πανω απο 100,000χλμ μαζι του, σιγουρα κατι θα σου βγαλει απο αυτα που ανεφερα
ισως και περισσοτερα απο ενα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#171155 Ευχαριστώ πολύ! :s_thumbsup

Ναι, ότι πάρω θα το κρατήσω για πολύ καιρό, οπότε σίγουρα θα κάνω πάνω από 100Κ χλμ μαζί του.

Γενικά, είμαι της άποψης να κρατάω ένα αμάξι μέχρι να λιώσει... :s_biggrin

Δεν το λες και απροβλημάτιστο το μοτέρ, ιδίως αν σου κάτσει να καίει λάδια ή αντλία υψηλής (τα άλλα απ' ότι βλέπω φτιάχνονται με λογικό κόστος και λογικά δεν θα σου κάτσουν ΟΛΑ... τόσο γκαντεμιά;;;;), οπότε μάλλον με βλέπω να το κρατάω σαν 2η επιλογή... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By ΖανΓρ.
#171414 Πρόκεται να αγοράσουμε ένα καινούριο πεζό 308 και σκέφτομαι την αντιπροσωπεία mini moke στη μεσογείων. Έχει ακούσει κανείς κάτι αρνητικό; Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#171444 Αυτοί σου έδωσαν την καλύτερη τιμή; Έχεις ρωτήσει και αλλού;
Καλό είναι να ρωτήσεις παντού, ίσως πετύχεις κάτι καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By ΖανΓρ.
#171498 Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ρωτήσει σε πολλές μεριές, αλλά με τράβηξε εξ αρχής το γεγονός ότι είχαν για τεστ ντράιβ ένα μοντέλο φουλ εξτρα και με τον καινούριο κινητήρα και δείχνουν ως αντιπροσωπεία ότι έχουν κίνηση και είναι ζωντανοί στις μέρες νέκρας που ζούμε. Αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον περισσότερο..
Άβαταρ μέλους
By drdino
#172085 Αλλαγή λαδιών και φίλτρων σήμερα στο 308. Για μια ακόμα φορά μου κάνει εντύπωση η διαφορά που υπάρχει στα φίλτρα μεταξύ κατασκευαστών. Εξ απανέκαθεν χρησιμοποιούσα Purflux, έτσι κι εδώ πήρα τέτοια. Το αμάξι είχε πάνω το εργοστασιακό φίλτρο αέρα και φίλτρο λαδιού που είχε βάλει συνεργείο πάνω. Στου αέρα το purflux που έβαλα είχε τις διπλάσιες σχεδόν πτυχές σε σχέση με το εργοστασιακό, μου έκανε τρομερή εντύπωση. Στο λαδιού, το purflux επίσης έχει πολύ μεγαλύτερη επιφάνει, μιας κι οι πτυχές είναι σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ, σε αντίθεση με το παλιό που ήταν ίσιες.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#172107 εχεις φωτος?
το εργοστασιακο του λαδιου, εχει πτυχές ζιγκ-ζαγκ στο δικο μου
σιγουρα ηταν εργοσταστιακο το δικο σου?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#172127 Mπα, δεν έχω φωτόζζζ καθώς ήμουν με λερωμένα γάντια κλπ.

Ενδεικτικά:
Της purflux vs αυτό που είχε πάνω (δεν ξέρω αν είναι "εργοστασιακό", το έβαλαν στην peugeot πριν ένα εξάμηνο.
Εικόνα vs Εικόνα

(ετσι πως το βλέπω παίζει και να ήταν της βαλεό)

Aέρα purflux vs oem
Εικόνα vs Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#172491 τωρα που το ξανασκεφτομαι, εχει 2 φιλτρα λαδιου η peugeot
ενα με ζιγκ-ζαγκ , και ενα χωρις
δλδ, εχει και τα 2 ειδη φιλτρων λαδιου, οπως αυτα που εδειξες στο απο πανω ποστ
τι κωδικους εχουν δεν ξερω, αλλά θυμαμαι οτι μου τα ειχε δειξει στην peugeot
Άβαταρ μέλους
By drdino
#172518 Παίζει να είναι για τα σέρβις μειωμένου κόστους που έχουν. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
The Ace έγραψε:Μετά από μερικές δοκιμές, τελικά όντως είναι κάτι μέσα στο κιβώτιο ή/και δίσκο. Βέβαια πρέπει να έχεις κάποιες σαλ για να ακουστεί (στο ρελαντί δεν ακούγεται), αλλά πάνω από τις 2-2,5Κ σαλ είναι ξεκάθαρο ότι συμπλεξάροντας ο θόρυβος σταματάει, και ξαναξεκινάει αμέσως με την εμπλοκή. Ένταση και συχνότητα είναι ευθέως ανάλογα των σαλ. Βέβαια συνεχίζει να ισχύει ότι όσο πιο ανοιχτή είναι η πεταλούδα, τόσο πιο έντονα ακούγεται, αλλά αυτό το αποδίδω σε ακουστικά φαινόμενα εντός της εισαγωγής και των κυλίνδρων.

Οπότε πάμε για κανονικό κατέβασμα και άνοιγμα, και ότι βρούμε εκεί μέσα.... :(

Super νέα....έχουν πάρει όλα τα γρανάζια, και από ότι φαίνεται και τα πλανητικά στο διαφορικό. Σε 120Κ χλμ το 206 θέλει κομπλέ σύστημα μετάδοσης :s_omg :s_no

Θα μάθω εντός ολίγου πόσο πάει η λυπητερή για επισκευή, αλλά επειδή υποθέτω ότι θα είναι περισσότερο από την συνολική αξία του αυτοκινήτου, μάλλον θα πάω για μεταχειρισμένο κιβώτιο/διαφορικό. Αλλά και εκεί δεν την γλυτώνω φθηνά, από ότι βλέπω πάνε 150+150 αντίστοιχα για *άγνωστης* κατάστασης ανταλλακτικά....

Λύση -νόμιμης- πώλησης για ανταλλακτικά δεν παίζει, οπότε ή το παρκάρουμε μόνιμα στο garage και περιμένουμε αν και πότε θα φτάσει η απόσυρση στο 2004, ή το φτιάχνουμε και ελπίζουμε να βγει θετικό πρόσημο από την πώληση...