Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By nass
#110357 3-4 ετών σε booster και μάλιστα isofix ? :thumbsdown:
1ον είναι απίθανο να έχει το απαιτούμενο ύψος για να λειτουργεί σωστά η ζώνη.
2ον απ΄όσο γνωρίζω οι ζώνες των αυτοκινήτων είναι ρυθμισμένες να ενεργοποιούνται με ένα ελάχιστο βάρος 25-30 κιλών. 3-4 ετών θα είναι μάλλον κάτω από 20 κιλά, που σημαίνει ότι, χωρίς το βάρος του καθίσματος να συμμετέχει στην όλη κίνηση (λόγω isofix) ώστε να υποβοηθά την ενεργοποίηση των ζώνης, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ενεργοποιηθεί η ζώνη στην κρίσιμη στιγμή.
ΙΜΗΟ το παιδάκι αυτό ακόμα θέλει δικό του κάθισμα με αυτόνομο δέσιμο. Εναλλακτικά ΟΧΙ isofix κάθισμα (όχι απλό booster).

Εικόνα

EDIT: Επιπλέον στο παρακάτω λέει το προφανές που δεν ανέφερα, ότι δεν θέλεις να δώσεις σε ένα μικρότερο απ΄ό,τι πρέπει παιδάκι πολύ μεγάλη ελευθερία κίνησης:

κλλλιιικ
Άβαταρ μέλους
By xenos
#110836 Εμένα με προβληματίζει περισσότερο πως θα έχει η μαμά άμεση πρόσβαση στο μωρό που κάθεται μπροστά. αν έβαζε τα 2 καρεκλάκια πίσω (αρ./δεξ.), στη μέση η μαμά και το booster μπροστά; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By soch
giannik1977 έγραψε:Μονο που πανω του έχει ραμμένο το λογότυπο volvo αρκεί να είναι κ 100€ ακριβότερο απο αυτό που λες...

popolaros έγραψε:292 αλλα σηκωνει και εκπτωση.

Επέτειος και… έκπτωση από τη Volvo
Με αφορμή αυτήν την επέτειο, η Volvo Car Hellas προσφέρει έκπτωση 25% σε όλα τα παιδικά καθίσματα Volvo, ανεξάρτητα αν προορίζονται για βρέφη, μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά. Η ειδική προσφορά ισχύει έως και 30 Ιουνίου 2015 σε όλο το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της μάρκας. Αξίζει να τονιστεί ότι φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος μοντέλου Volvo για να προμηθευτεί παιδικό κάθισμα της σουηδικής μάρκας σε ειδική τιμή.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#171054 Ψάχνω και εγώ κάθισμα αυτοκινήτου.
Το παιδί είναι 1 ετόυς, 10 κιλά και 73cm.
Μέχρι τώρα είχαμε το Graco Snugfix 0-13Kgm με τη βάση του, που ήταν set με το καρότσι Graco Evo Trio.

1. Ποια κατηγορία να προτιμήσω; Θα με βόλευε να πάρω κατι με... προοπτική (9-36Kg)
2. Πόσό απαραίτητο θεωρείτε το isofix;
Έβαλα δοκιμαστικά ενα Britax 123 Evolva το οποίο δεν έχει isofix αλλα "πιάνει" πολύ καλα και σφικτά χωρίς να κουνιέται καθόλου

Περιμένω κάποια value for money πρόταση, γιατί θα αγοράσω 2... :help:
Άβαταρ μέλους
By edmond
kovathe έγραψε:Και γω ψάχνω πλάκα πλάκα. Αλλά ο δικός μου είναι 73cm, 9 kg, και 6,5 μηνών..

σε πρασινάκι να είναι ετσι? :lol:

στα ιδια...κυβικά με τον δικο σου, πηρα στον δικό μου (ηταν 9 μηνων τοτε) ένα της prenatal από την ομωνυμη αλυσιδα. για μεχρι 36 κιλα.
:omg: και το γελιο είναι πως το χρωμα του είναι...κόκκινο!!
Άβαταρ μέλους
By xenos
#171083 To isofix θα παθετε πλακα ποσο γρηγορα/ευκολα μπαινοβγαινει (αν σας ενδιαφερει). Εγω εχω ενα romer britax κ ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#171085 Ναι με isofix θέλω κι εγω (το χρώμα δε με νοιάζει ρε ... Σιφτυ.. ).
Το θέμα μου είναι οτι ο μικρός μεγαλώνει γρήγορα και σύντομα δε θα χωράει στο τωρινό (ένα peg perego της νύφης μου).
Είναι όμως μικρός ακόμη ηλικιακά για να κοιτάει μπροστά.
Οποτε δεν ξέρω τι να παρω..
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
saxon_747 έγραψε:Ψάχνω και εγώ κάθισμα αυτοκινήτου.
Το παιδί είναι 1 ετόυς, 10 κιλά και 73cm.
Μέχρι τώρα είχαμε το Graco Snugfix 0-13Kgm με τη βάση του, που ήταν set με το καρότσι Graco Evo Trio.

1. Ποια κατηγορία να προτιμήσω; Θα με βόλευε να πάρω κατι με... προοπτική (9-36Kg)
2. Πόσό απαραίτητο θεωρείτε το isofix;
Έβαλα δοκιμαστικά ενα Britax 123 Evolva το οποίο δεν έχει isofix αλλα "πιάνει" πολύ καλα και σφικτά χωρίς να κουνιέται καθόλου

Περιμένω κάποια value for money πρόταση, γιατί θα αγοράσω 2... :help:

Εμείς πήραμε δυο Maxi Cosi Axis, αυτά που περιστρέφονται. Είναι χωρίς iso fix, αλλά δένουν με τη ζώνη πάρα πολύ σφιχτά γιατί έχει ένα ρεγουλατόρο στο κέντρο, πίσω από το κάθισμα το οποίο περνάει τη ζώνη και το σφίγγεις. Είναι πάρα πολύ σταθερό.

Αυτό που έχω βρει απίστευτα ξεκούραστο και χρήσιμο είναι το ότι το κάθισμα περιστρέφεται και το φόρτωμα/ξεφόρτωμα είναι παιχνίδι. Δεν είναι πολύ ογκώδες, οι ζώνες έχουν λάστιχο από μέσα για να είναι σταθερές, σηκώνεται κιόλας υπό γωνία για κοιμηθεί το παιδί και πλένεται εύκολα.

Γενικώς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Είναι αυτό (σε μαύρο):

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Nikos! έγραψε:Εμείς πήραμε δυο Maxi Cosi Axis, αυτά που περιστρέφονται.

Νίκο, δε μπορώ να διαθέσω 650€...

Περισσότερο προσανατολίζομαι σε κάτι απο τα παρακάτω:
Graco Nautilus Elite
Chicco Gro-up 123

Υπάρχει κάποιο site με tests;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:
Nikos! έγραψε:Εμείς πήραμε δυο Maxi Cosi Axis, αυτά που περιστρέφονται.

Νίκο, δε μπορώ να διαθέσω 650€...

Περισσότερο προσανατολίζομαι σε κάτι απο τα παρακάτω:
Graco Nautilus Elite
Chicco Gro-up 123

Υπάρχει κάποιο site με tests;

https://www.adac.de/infotestrat/tests/k ... sitz-test/
Επιλέγεις ηλικία παιδιού, χρονολογία τεστ και βλέπεις βαθμολογίες
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#171285 Νίκο Παππά, ευχαριστώ πολύ.

Μερικά μοντέλα που βλέπω:

Britax EVOLVA 1-2-3 : 9-36Kg - χωρίς ISOFIX - 119€
MAXI-COSI Priori XP : 9-18Κg - χωρίς ISOFIX - 122€
CYBEX PALLAS FIX : 9-36Kg - ISOFIX - 162€

οι τιμές γενικά είναι χώμα σε σχέση με Ελληνικά eshops και καταστήματα.
Το πιο καλό βάσει ADAC είναι το Cybex αλλά με προβληματίζει ο τρόπος που λειτουργεί... :hmmm:

Άβαταρ μέλους
By xenos
#171303 Και εγώ το cybex ήθελα αλλά με το μαξιλάρι μπροστά ο μικρός ωρύονταν! :lipsealed:

κοβαθε, όπως σου είπαν υπάρχουν κάποια που γυρίζουν (συνήθως πιο ακριβά).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#171309 saxon, το cybex ειναι πολυ καλο γενικα αλλα το μαξιλαρι θα σου κανει την ζωη δυσκολη λογω γκρινιας παιδιου.
Επισης δεν ξαπλωνει αρκετα σαν 9-18 και μολις βγαλεις την βαση δεν θα ξαπλωνει καθολου. Βρες ενα που να ξαπλωνει αρκετα.
Δεν ξερω για το δικο σου, ο δικος μου παντως εχει ριξει επικους υπνους σε ταξιδι, με επικα κουρασμενους γονεις μετα αφου εμεις κουτουλαγαμε και αυτος ειχε ορεξη για παιχνιδι :lol:

Εχω cybex 18-36 κιλων και οντως εχει πολυ μικρη ανακλιση, αλλα μετα τα 4 χρονια του παιδιου ο υπνος στο αμαξι μειωνεται και στα 6 σταματαει.
Θα ελεγα να δεις το maxi-cosi, ψαξε και για bebe comfort, ιδια εταιρια, αλλο ονομα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
xenos έγραψε:Και εγώ το cybex ήθελα αλλά με το μαξιλάρι μπροστά ο μικρός ωρύονταν! :lipsealed:

κοβαθε, όπως σου είπαν υπάρχουν κάποια που γυρίζουν (συνήθως πιο ακριβά).

Ακόμα και βλέποντας το video, δεν κατάλαβα πως λειτουργεί. :s_blush :lol:
Δηλαδή, δε χρειάζεται καθόλου ζώνη; Το παιδί προστατεύται μόνο με το μαξιλαράκι;