Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#170311 Η φωτογραφία είναι από 307, αλλά όπως και να χει το συγκεκριμένο λαμπάκι είναι όντως για το abs.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#170316 Ετσι είναι στα Peugeot?Δε το ήξερα.Το φωτάκι του ESP πώς είναι?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#170323 Έχει δίκιο ο Κωστής.
Στο 3008 το σχηματάκι αυτό με τα δύο SS κάτω από το εικονίδιο του αυτοκινήτου είναι ενδεικτικό του ESP.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#170330 Ερμ...
3008 Esp Εικόνα

Abs Εικόνα

Εξάλλου ο κύκλος με τα ημικυκλια εκατέρωθεν φανερώνει σύστημα φρένων.
Άβαταρ μέλους
By elvet
drdino έγραψε:Η φωτογραφία είναι από 307, αλλά όπως και να χει το συγκεκριμένο λαμπάκι είναι όντως για το abs.

< >
kostis20 έγραψε:
elvet έγραψε:Αναψε εδώ και 7 μέρες η λυχνία του abs στο 106, αυτό το φωτάκι Εικόνα
Το αυτοκίνητο φρενάρει κανονικά και το ABS εμπλέκεται. Τί να περιμένω; αισθητήρας; υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με τακάκια; καμία ιδέα για να πάω προϊδεασμένος στο συνεργείο;

Αυτο μοιαζει για ESP/ASR...

Η φωτογραφία είναι από 307 γιατί αυτή βρήκα πρόχειρα στο Internet :innocent: Είναι το ίδιο εικονίδιο στο 106 και το manual λέει abs, άλλωστε το 106 δεν έχει ESP.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
drdino έγραψε:Ερμ...
3008 Esp Εικόνα

Abs Εικόνα

Εξάλλου ο κύκλος με τα ημικυκλια εκατέρωθεν φανερώνει σύστημα φρένων.

Κανένα από αυτά δεν είναι ίδιο με αυτο που έβαλε ο elvet,οπότε δικαιολογημένα μου δημιουργήθηκε ή απορία...
edit :αστο τώρα καταλαβα τι εννοεις...
Τελευταία επεξεργασία από kostis20 και 07 Οκτ 2015, 18:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By elteo
#170352 η λέξη κλειδί είναι 106.

δεν υπήρχε περίπτωση το 106 να έχει ESP.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#170390 Σωστό κι αυτό! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By markvag
#170726 Παιδιά την καλησπέρα μου...

Να ρωτήσω λίγο κάτι... Επειδή σκέφτομαι ν' αλάξω αμάξι (για όποιον δεν το έχει μάθει ακόμα... :lol: ) και ένα από αυτά που κοιτάω είναι και αυτό: Peugeot 308 1.6 gt 175ps...

Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες για το μοτέρ... ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο;;; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να κοιτάξω;;; Εννοείται πως αν το πάρω θα το ελέγξω όσο καλύτερα μπορώ, αλλά αν όντως το μοτέρ είναι ζημιάρικο ίσως να πρέπει να κατευθυνθώ αλλού...

Αλήθεια, πως μπορώ να επιβεβαιώσω τα χλμ (πέρα από ΚΤΕΟ και άλλα χαρτιά);;; Αποθηκεύονται μήπως κάπου σε κάποια μνήμη του αυτοκινήτου;;; :hmmm:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#170766 Το THP είναι πλέον πασίγνωστο, σχεδόν όλοι ασχολούνται με PSA το ξέρουν απέξω και ανακατωτά. Το μοναδικό επιπλέον που πρέπει να κοιτάξεις είναι το χρονισμό και βαλβίδες (με μια κάμερα), για να είσαι κομπλέ. Τα υπόλοιπα που βγάζουν είναι τα συνηθισμένα, καμιά αντλία εδώ, κανά σωληνάκι εκεί, τίποτα φοβερό και τρομερό....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
markvag έγραψε:Παιδιά την καλησπέρα μου...

Να ρωτήσω λίγο κάτι... Επειδή σκέφτομαι ν' αλάξω αμάξι (για όποιον δεν το έχει μάθει ακόμα... :lol: ) και ένα από αυτά που κοιτάω είναι και αυτό: Peugeot 308 1.6 gt 175ps...

Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες για το μοτέρ... ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο;;; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να κοιτάξω;;; Εννοείται πως αν το πάρω θα το ελέγξω όσο καλύτερα μπορώ, αλλά αν όντως το μοτέρ είναι ζημιάρικο ίσως να πρέπει να κατευθυνθώ αλλού...

Αλήθεια, πως μπορώ να επιβεβαιώσω τα χλμ (πέρα από ΚΤΕΟ και άλλα χαρτιά);;; Αποθηκεύονται μήπως κάπου σε κάποια μνήμη του αυτοκινήτου;;; :hmmm:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις! :thumbsup:

Δεν υπάρχει μνήμη του αυτοκινήτου ουσιαστικά σε καμία εταιρεία. Track στα χιλιόμετρα κάνεις από την αντιπροσωπεία (αν πήγαινε εκεί πάντα) και από το ΚΤΕΟ. Ρώτησέ τον σε ποιο ΚΤΕΟ το πήγαινε, αυτά έχουν όλο το ιστορικό των χιλιομέτρων.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Anonymous Founder έγραψε:Δεν υπάρχει μνήμη του αυτοκινήτου ουσιαστικά σε καμία εταιρεία. Track στα χιλιόμετρα κάνεις από την αντιπροσωπεία (αν πήγαινε εκεί πάντα) και από το ΚΤΕΟ. Ρώτησέ τον σε ποιο ΚΤΕΟ το πήγαινε, αυτά έχουν όλο το ιστορικό των χιλιομέτρων.

Μνημη λογικα ο Μαρκος θα εννοει καποιο body computer ή οπως το λεει η psa.
Οσο για το ΚΤΕΟ, αν περασε κανονικα στην τετραετια (το 2012) και μετα στη διετια (2014), στο δευτερο ΚΤΕΟ αναφερεται ο αριθμος του προηγουμενου ελεγχου και η ημερομηνια του. Επισης αν ειχε το 2014 λιγοτερα χιλιομετρα απ οτι το 2012, θα το ανεγραφε.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By markvag
rocsta έγραψε:Μνημη λογικα ο Μαρκος θα εννοει καποιο body computer ή οπως το λεει η psa.

A γεια σου! :rtfm:

The Ace έγραψε:Το THP είναι πλέον πασίγνωστο, σχεδόν όλοι ασχολούνται με PSA το ξέρουν απέξω και ανακατωτά. Το μοναδικό επιπλέον που πρέπει να κοιτάξεις είναι το χρονισμό και βαλβίδες (με μια κάμερα), για να είσαι κομπλέ. Τα υπόλοιπα που βγάζουν είναι τα συνηθισμένα, καμιά αντλία εδώ, κανά σωληνάκι εκεί, τίποτα φοβερό και τρομερό....

ΟΚ thanks! :thumbsup:

Φαντάζομαι στην αντιπροσωπεία αυτό... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
markvag έγραψε:
The Ace έγραψε:Το THP είναι πλέον πασίγνωστο, σχεδόν όλοι ασχολούνται με PSA το ξέρουν απέξω και ανακατωτά. Το μοναδικό επιπλέον που πρέπει να κοιτάξεις είναι το χρονισμό και βαλβίδες (με μια κάμερα), για να είσαι κομπλέ. Τα υπόλοιπα που βγάζουν είναι τα συνηθισμένα, καμιά αντλία εδώ, κανά σωληνάκι εκεί, τίποτα φοβερό και τρομερό....

ΟΚ thanks! :thumbsup:

Φαντάζομαι στην αντιπροσωπεία αυτό... :hmmm:

:s_no

Για έλεγχο ρουλεμάν+τεντωτήρα μπορεί και να κάνουν, αν τους πρήξεις, αλλά έλεγχο βαλβίδων ποτέ και με τίποτα. "Αν δεν σέρνεται και δεν βγάλει σφάλμα, δεν κοιτάμε καν" είναι η επίσημη γραμμή, όπως λέει και το inforapid που έχει βγει. Α, και κοστίζει κανά 250αρι η διαδικασία καθαρισμού με spray, το ίδιο περίπου που θα σε χρεώσει κάποιος γνώστης μάστορας για να το κάνει κομπλέ (άνοιγμα, τρίψιμο, καθάρισμα, κλείσιμο).
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#170795 FWIW, μιλώντας με ιδιοκτήτη εξουσιοδοτημένου Citroen για το θέμα των βαλβίδων, μου ανέφερε τα ακόλουθα, τα οποία (disclaimer) δεν υποστηρίζω ότι είναι ορθά/στέκουν/αποτελούν ευαγγέλιο/χρησιμεύουν σε κάποιον: α) τσεκάρουν βαλβίδες στο σέρβις των 100Κ, και β) ΑΝ χρειαστεί (έμφαση στο "αν") χρησιμοποιούν ένα μηχάνημα και καθαρίζουν, το οποίο υπέθεσα ότι είναι κάποιου είδους blaster.

Θέλω να πιστεύω ότι το κόστος είναι μικρότερο από €250 - btw, οι 207άρηδες δεν τα καθαρίζουν κάπου στο Ν. Κόσμο με €100-150; :)