Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hellenic tifosi έγραψε:Γιατι το λες αυτο με τα χρήματα; Αν δηλαδη συνεισφέρεις σε μια δομή όπως η ύπατη αρμοστεία θεωρείς ότι δεν πιάνουν τόπο;

Φυσικά πιάνουν τόπο. Αλλά όχι όλα και όχι άμεσα.
Αν εσύ θέλεις να βοηθήσεις άμεσα το προσφυγικό θέμα στην Ελλάδα, ο πιο σωστός τρόπος είναι να δώσεις την βοήθεια όσο πιο κοντά στο πρόβλημα. Να πας πχ στην πλατεία Βικτωρίας ή στο Γαλάτσι με φαγητό ή κάποια ρούχα πρώτης ανάγκης. Ή ακόμη καλύτερα, να βρεις μια ομάδα εθελοντών που βρίσκεται μαζί με τους πρόσφυγες και να τους ρωτήσεις τι χρειάζονται να τους πας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#170653 Μην ξεχνάς ότι οργανώσεις όπως πχ ο ΟΗΕ πρέπει να πληρώσουν μισθούς, έξοδα, κτλ... Δεν λέω ότι δεν κάνουν δουλειά, απλά είναι λογικό ότι αν δώσεις 100 ευρώ εκεί, ένα τμήμα αυτών θα πάει σε λειτουργικά έξοδα... :)
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
21 quadra έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Δεν είναι θέμα θρησκείας η "βλαχιά". Και στην Ελλάδα στα χωριά τα ίδια χάλια βλέπεις.

Δεν τα βλέπεις όμως στους δρόμους όταν γυρίζουν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία γιατί οι περισσότεροι έρχονται και φεύγουν με το αεροπλάνο, γαιτί έχουν έναν άλλο πολιτισμό πιά και ούτε είναι μαντρωμένοι σαν τους Τούρκους, ζούνε ελεύθερα όπου θέλει ο καθένας και η ζωή τους είναι περισσότερο σύνομη με των Γερμανών.

Εχεις καταλάβει ότι συγκρίνεις Τούρκους του 1989 με Έλληνες του 2015; Για να μας πεις, τι; Ότι οι μουσουλμάνοι είναι βρωμιάρηδες και οι Έλληνες καθαριάρηδες;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Γιατι το λες αυτο με τα χρήματα; Αν δηλαδη συνεισφέρεις σε μια δομή όπως η ύπατη αρμοστεία θεωρείς ότι δεν πιάνουν τόπο;

Φυσικά πιάνουν τόπο. Αλλά όχι όλα και όχι άμεσα.
Αν εσύ θέλεις να βοηθήσεις άμεσα το προσφυγικό θέμα στην Ελλάδα, ο πιο σωστός τρόπος είναι να δώσεις την βοήθεια όσο πιο κοντά στο πρόβλημα. Να πας πχ στην πλατεία Βικτωρίας ή στο Γαλάτσι με φαγητό ή κάποια ρούχα πρώτης ανάγκης. Ή ακόμη καλύτερα, να βρεις μια ομάδα εθελοντών που βρίσκεται μαζί με τους πρόσφυγες και να τους ρωτήσεις τι χρειάζονται να τους πας.

Επειδή κι εγώ έχω καταλάβει ότι ένα μέρος των χρημάτων (σε κάποιες περιπτώσεις πολλά και όχι αθώα...) χάνονται κάπου στη διαδρομή, εδώ και κάποιο διάστημα, εφαρμόζω αυτό με τους εθελοντές. Π.χ. το καλοκαίρι μάθαμε μέσω εθελοντών για μια οικογένεια με 9 παιδιά κλπ κλπ και φροντίσαμε να τους στείλουμε κάποια πράγματα άμεσα, μέσω αυτών των εθελοντών. Το ίδιο σκέφτομαι να κάνω και τώρα με τους πρόσφυγες.
Την επόμενη φορά που σε αυτό ή όποιο τοπικό αναφερθεί το χρυσαυγίτικο "γιατί σε ξένους κι όχι σε έλληνες κλπ κλπ" θα κάνω report κι ας μη γίνει τίποτα: και μόνο για τον εμετό που μου έρχεται :rant:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#170673 Εμείς πάντως τώρα που μαζεύουμε υλικά να τα πάμε στην Ειδομένη, η μόνη προϋπόθεση που μπήκε στο σωματείο είναι να τα πάμε αυτοπροσώπως. Να μην παρεμβληθεί καμμία κοπριά από αυτούς που πουλάνε τετράδια Παλαιστίνης και βοήθεια σε τσουναμοπαθείς.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Hellenic tifosi έγραψε:Καταλαβαίνω απόλυτα το τι λέτε - η βοήθεια σε είδος έχει ήδη γίνει. Απλώς συζητουσαμε για το κάτι παραπάνω.

Γνώμη μου είναι πως το καλύτερο για όλους μας, είναι να δίνουμε ό,τι μπορούμε όσο πιο άμεσα γίνεται και όχι μέσω μεγάλων οργανισμών. Γιατί το πρόβλημα της χώρας με τους πρόσφυγες είναι τώρα και απαιτείται άμεση ανακούφιση.
Αν λοιπόν έχεις ήδη κάνει το βήμα αυτό (βοήθεια σε είδος), σου προτείνω να το επαναλάβεις. Είναι το καλύτερο θεωρώ.
Να πω επίσης και ένα μπράβο που και έδωσες και ψάχνεις και το κάτι παραπάνω. :s_yes :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By kacey
Νίκος Παππάς έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Ερώτηξις: Πως μπορούμε να προσφέρουμε στους πρόσφυγες, είτε χρήματα είτε είδος; Ποια οργανωση θεωρείτε ότι εμπνέει μια σχετική εμπιστοσύνη για κάτι τέτοιο, ώστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να πιάσει τόπο η προσφορά;

Δεν γνωριζω για οργανωση γιατι στον δημο που μενω υπαρχει η δυνατοτητα να προσφερω βοηθεια ειτε μεσω δημου ειτε μεσω συλλογων. Τωρα τρεχει μια τετοια καμπανια απο τους συλλογους γονεων- κηδεμονων των σχολειων.
Σε καθε περιπτωση χρηματα δεν θα εδινα, μονο ειδος για ευνοητους λογους .
Υπαρχει ζητηση για παπουτσια, ρουχα, κουβερτες, ειδη ατομικης υγιεινης, φαρμακα τυπου παυσιπονα, αντιπυρετικα κτλ.

οπως εχω ξαναπει, εχω φιλο που η οικογενεια του ειχε την εισαγωγη και διαθεση μεγαλων εταιριων αθλητικων ειδων σε Ελλαδα, Βαλκανια και Κυπρο και αφου πεθανε ο πατερας του ασχοληθηκε με το εμποριο ρουχων, οπως επισης και με τη μεσιτεία πωλησης διαφορων ειδων.

πριν περιπου 3 εβδομαδες τον πλησιασε μια ΜΚΟ με προταση να τους βρει να πουλησουν διαφορα τετοια ειδη που ειχαν μαζεψει στα πλαισια μιας μεγαλης κινητοποιησης για τους προσφυγες και να παρει προμηθεια. τους ειπε να πανε στο διαολο.
Asimov έγραψε:Την επόμενη φορά που σε αυτό ή όποιο τοπικό αναφερθεί το χρυσαυγίτικο "γιατί σε ξένους κι όχι σε έλληνες κλπ κλπ" θα κάνω report κι ας μη γίνει τίποτα: και μόνο για τον εμετό που μου έρχεται :rant:

νταξ', οτι να'ναι...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kacey έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Ερώτηξις: Πως μπορούμε να προσφέρουμε στους πρόσφυγες, είτε χρήματα είτε είδος; Ποια οργανωση θεωρείτε ότι εμπνέει μια σχετική εμπιστοσύνη για κάτι τέτοιο, ώστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να πιάσει τόπο η προσφορά;

Δεν γνωριζω για οργανωση γιατι στον δημο που μενω υπαρχει η δυνατοτητα να προσφερω βοηθεια ειτε μεσω δημου ειτε μεσω συλλογων. Τωρα τρεχει μια τετοια καμπανια απο τους συλλογους γονεων- κηδεμονων των σχολειων.
Σε καθε περιπτωση χρηματα δεν θα εδινα, μονο ειδος για ευνοητους λογους .
Υπαρχει ζητηση για παπουτσια, ρουχα, κουβερτες, ειδη ατομικης υγιεινης, φαρμακα τυπου παυσιπονα, αντιπυρετικα κτλ.

οπως εχω ξαναπει, εχω φιλο που η οικογενεια του ειχε την εισαγωγη και διαθεση μεγαλων εταιριων αθλητικων ειδων σε Ελλαδα, Βαλκανια και Κυπρο και αφου πεθανε ο πατερας του ασχοληθηκε με το εμποριο ρουχων, οπως επισης και με τη μεσιτεία πωλησης διαφορων ειδων.

πριν περιπου 3 εβδομαδες τον πλησιασε μια ΜΚΟ με προταση να τους βρει να πουλησουν διαφορα τετοια ειδη που ειχαν μαζεψει στα πλαισια μιας μεγαλης κινητοποιησης για τους προσφυγες και να παρει προμηθεια. τους ειπε να πανε στο διαολο.

Δεν το εγραψα αναλυτικα, αλλα αυτο που κανει ο συλλογος ειναι να μαζεψει τα πραγματα που θα πανε οι γονεις στο σχολειο και να τα παει το Σαββατο το πρωι στο Γαλατσι. Εχει μαλιστα και ανοικτη προσκληση σε οποιον γονιο θελει να παει μαζι τους. Ειμαστε σε γειτονικο δημο και το κλειστο στο Γαλατσι απεχει 5 λεπτα με τα ποδια απο το σπιτι μου.
Μεταξυ δηλαδη των γονιων που θα δωσουν πραγματα και των προσφυγων μεσολαβει μονο ο συλλογος γονεων του σχολειου.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:πριν περιπου 3 εβδομαδες τον πλησιασε μια ΜΚΟ με προταση να τους βρει να πουλησουν διαφορα τετοια ειδη που ειχαν μαζεψει στα πλαισια μιας μεγαλης κινητοποιησης για τους προσφυγες και να παρει προμηθεια

Εδω ας μου επιτραπει να ξερασω εγω, μια και κανεις αλλος δεν το κανει. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:
kacey έγραψε:πριν περιπου 3 εβδομαδες τον πλησιασε μια ΜΚΟ με προταση να τους βρει να πουλησουν διαφορα τετοια ειδη που ειχαν μαζεψει στα πλαισια μιας μεγαλης κινητοποιησης για τους προσφυγες και να παρει προμηθεια

Η φάση είναι για φωτιά και τσεκούρι... :(

Γενικά με τις ΜΚΟ παίζει πολύ απάτη... :(
Άβαταρ μέλους
By trident1971
markvag έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Η φάση είναι για φωτιά και τσεκούρι... :(

Γενικά με τις ΜΚΟ παίζει πολύ απάτη... :(

και οχι μονο...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Corto Maltese έγραψε:
21 quadra έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Δεν είναι θέμα θρησκείας η "βλαχιά". Και στην Ελλάδα στα χωριά τα ίδια χάλια βλέπεις.

Δεν τα βλέπεις όμως στους δρόμους όταν γυρίζουν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία γιατί οι περισσότεροι έρχονται και φεύγουν με το αεροπλάνο, γαιτί έχουν έναν άλλο πολιτισμό πιά και ούτε είναι μαντρωμένοι σαν τους Τούρκους, ζούνε ελεύθερα όπου θέλει ο καθένας και η ζωή τους είναι περισσότερο σύνομη με των Γερμανών.

Εχεις καταλάβει ότι συγκρίνεις Τούρκους του 1989 με Έλληνες του 2015; Για να μας πεις, τι; Ότι οι μουσουλμάνοι είναι βρωμιάρηδες και οι Έλληνες καθαριάρηδες;

Αν δεν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω δεν μπορώ να στο εμπεδώσω καλύτερα, δεν σύγκρινα χρονολογίες, οι Έλληνες μετανάστες ακόμα και αυτοί που γυρνούσαν με τα αμάξια τους από τις αδειές τους στην Γερμανία το 1989 δεν είχαν κοτέτσια στη σχάρα του ουρανού, αλλά και τότε οι περισσότεροι ταξίδευαν με το αεροπλάνο.

Αυτό θέλω να σου πω, ότι ακόμα και σήμερα οι Τούρκοι στις επαρχίες ζούν όπως ζούσαν οι Έλληνες το ΄50-΄60, και ότι και να μου πείς δεν πρόκειται να τους συμπαθήσω, αναγνωρίζω τα καλά τους αλλά δεν τους γουστάρω και δεν τους κρίνω άδικα επειδή δεν τους γουστάρω αλλά από ότι βλέπω, εσύ κοιτάς μόνο στα παράλια του Αιγαίου αν προχωρήσεις παραμέσα στην ενδοχώρα είναι μια άλλη χώρα και ένας άλλος κόσμος, αυτά γνωρίζω και αυτά λέω.