Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
alexandros.K έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Είναι, απλώς τα χιλιόμετρα είναι πολλά, συνήθως πας πάνω από 100 στις περισσότερες στροφές, οπότε εξού και η επικινδυνότητα όταν έχει κίνηση. Το Γιάννενα-Κόνιτσα γίνεται κάτω από 30 λεπτά και το Γιάννενα-Άρτα κάτω από 35 λεπτά.
Επιβεβαιωμένο πολλές φορές και κάποιες και με μάρτυρες από εδώ μέσα, δίπλα μου!

συνηθως εχει κινηση
κι οπως ειπες , αυτες δεν ειναι ακριβως στροφες
ανοιχτες καμπες θα τις ελεγα
σιγα μην παω να παιξω σε εναν τετοιο δρομο με τοση κινηση

Γιάννενα-Άρτα κατω απο 35 λεπτα?
με αδειο δρομο ναι (ελαχιστη κινηση δλδ)
με κινηση, πολυ χλωμο (ειδικα να πας και μεσα απο Φιλιππιάδα)
το Γιάννενα-Κόνιτσα δεν το κυνήγησα ποτε , με φοβιζει αυτος ο δρομος

Anonymous Founder έγραψε:
Το Πέραμα-Περιστέρι είναι διπλάσια διαδρομή από το Λυγγιάδες-Μπαλντούμα.

το ξερω ρε
και το Περαμα-Μετσοβο ακομα μεγαλυτερη
απλα εννοω οτι ειναι ο ιδιος δρομος/ιδια διαδρομη :s_wink

Για να μην μαλωνετε η καλύτερη επιλογή για μένα είναι ο δρόμος πάνω από την Κονιτσα προς Καστοριά.Ωραίες στροφές και με ελάχιστη κίνηση πια.Γιάννενα Κονιτσα ειμουν στα 32-35 λεπτά με το Clio II το 2007 που ανεβοκατεβαινα 2-3 φορές την εβδομάδα με αρκετή κίνηση και από νταλικες τότε.Για Αρτα έπαιζα στα 45-50 με το Γκολφ τα πρωινά αλλά όχι το μεσημέρι καλοκαίρι

.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
belgarion έγραψε:Για να μην μαλωνετε η καλύτερη επιλογή για μένα είναι ο δρόμος πάνω από την Κονιτσα προς Καστοριά.Ωραίες στροφές και με ελάχιστη κίνηση πια.Γιάννενα Κονιτσα ειμουν στα 32-35 λεπτά με το Clio II το 2007 που ανεβοκατεβαινα 2-3 φορές την εβδομάδα με αρκετή κίνηση και από νταλικες τότε.Για Αρτα έπαιζα στα 45-50 με το Γκολφ τα πρωινά αλλά όχι το μεσημέρι καλοκαίρι

σιγα μην μαλωσουμε για τους δρομους (απλα διαφωνουμε)
αυτον τον δρομο απο Κονιτσα προς Καστορια εχω να τον περασω χρονια
οντως ειχε ωραιες στροφες :s_thumbsup (αν και δεν τον θυμαμαι πολυ καλα)
δεν ειχα δουλεια προς τα εκει και δεν ξαναπηγα ουτε για βολτα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#169718 πραγματικό τεστ επίσης, είναι το κομμάτι ΒΙ.ΠΕ ώς Σουλόπουλο άντε κ ως Βροσίνα. Κάθε είδους αναπήδηση διαθέσιμη με κάθε είδους κακής ή καλής κάμπερ της οδοποιίας με διάφορους τύπους ασφάλτους, για να βάλεις κ τον παράγοντα αναρτήσεις στο παιχνίδι. Μια ζωή μου ερχόταν η αρχή του Coyote "firm yet compliant"

___
Βροσίνα, το χαμηλότερο χωριό του νομού
Παλιά ε.ο. {6}
Πάω για πεταλούδες συχνά, δίπλα στον Καλαμά :lol: :lol: (πήγαινα δλδ)

Επίσης, διαολεμένο στροφιλίκι αξιώσεων , με σωστή άσφαλτο κ σωστή (1 αμάξι την ώρα καθημερινές) κίνηση είναι αυτό https://www.google.gr/maps/dir/39.73160 ... !3e0?hl=el , ιδίως το φρέσκο κομμάτι από διασταύρωση Λίστας / Λάβδανης ως (τουλάχιστο) ως Κάτω Λάβδανη και το επικό ανέβασμα μέχρι την Καστάνιανη, μια ανάσα δίπλα στα σύνορα (έχω μπει στο φυλάκιο) με τη Μουργκάνα απέναντι.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
JimClark έγραψε:πραγματικό τεστ επίσης, είναι το κομμάτι ΒΙ.ΠΕ ώς Σουλόπουλο άντε κ ως Βροσίνα. Κάθε είδους αναπήδηση διαθέσιμη με κάθε είδους κακής ή καλής κάμπερ της οδοποιίας με διάφορους τύπους ασφάλτους, για να βάλεις κ τον παράγοντα αναρτήσεις στο παιχνίδι. Μια ζωή μου ερχόταν η αρχή του Coyote "firm yet compliant"

___
Βροσίνα, το χαμηλότερο χωριό του νομού
Παλιά ε.ο. {6}
Πάω για πεταλούδες συχνά, δίπλα στον Καλαμά (πήγαινα δλδ)

Επίσης, διαολεμένο στροφιλίκι αξιώσεων , με σωστή άσφαλτο κ σωστή (1 αμάξι την ώρα καθημερινές) κίνηση είναι αυτό https://www.google.gr/maps/dir/39.73160 ... !3e0?hl=el , ιδίως το φρέσκο κομμάτι από διασταύρωση Λίστας / Λάβδανης ως (τουλάχιστο) ως Κάτω Λάβδανη και το επικό ανέβασμα μέχρι την Καστάνιανη, μια ανάσα δίπλα στα σύνορα (έχω μπει στο φυλάκιο) με τη Μουργκάνα απέναντι.

Μάντεψε που δοκιμάζω καθημερινά την ανάρτηση του Clio,με αυτό τον κολοδρομο θα εκπλαγω αν δεν χρειαστώ αμορτισέρ πριν τις 70000 χλμ, ήδη λάστιχα αλλάζω κάθε 25000. Άμα ξανακατεβεις για πεταλούδες ρίξε πμ να πιουμε καφέ στην Βροσινα

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
belgarion έγραψε:
alexandros.K έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Είναι, απλώς τα χιλιόμετρα είναι πολλά, συνήθως πας πάνω από 100 στις περισσότερες στροφές, οπότε εξού και η επικινδυνότητα όταν έχει κίνηση. Το Γιάννενα-Κόνιτσα γίνεται κάτω από 30 λεπτά και το Γιάννενα-Άρτα κάτω από 35 λεπτά.
Επιβεβαιωμένο πολλές φορές και κάποιες και με μάρτυρες από εδώ μέσα, δίπλα μου!

συνηθως εχει κινηση
κι οπως ειπες , αυτες δεν ειναι ακριβως στροφες
ανοιχτες καμπες θα τις ελεγα
σιγα μην παω να παιξω σε εναν τετοιο δρομο με τοση κινηση

Γιάννενα-Άρτα κατω απο 35 λεπτα?
με αδειο δρομο ναι (ελαχιστη κινηση δλδ)
με κινηση, πολυ χλωμο (ειδικα να πας και μεσα απο Φιλιππιάδα)
το Γιάννενα-Κόνιτσα δεν το κυνήγησα ποτε , με φοβιζει αυτος ο δρομος

Anonymous Founder έγραψε:
Το Πέραμα-Περιστέρι είναι διπλάσια διαδρομή από το Λυγγιάδες-Μπαλντούμα.

το ξερω ρε
και το Περαμα-Μετσοβο ακομα μεγαλυτερη
απλα εννοω οτι ειναι ο ιδιος δρομος/ιδια διαδρομη :s_wink

Για να μην μαλωνετε η καλύτερη επιλογή για μένα είναι ο δρόμος πάνω από την Κονιτσα προς Καστοριά.Ωραίες στροφές και με ελάχιστη κίνηση πια.Γιάννενα Κονιτσα ειμουν στα 32-35 λεπτά με το Clio II το 2007 που ανεβοκατεβαινα 2-3 φορές την εβδομάδα με αρκετή κίνηση και από νταλικες τότε.Για Αρτα έπαιζα στα 45-50 με το Γκολφ τα πρωινά αλλά όχι το μεσημέρι καλοκαίρι

.

Επταχώρι-Πυρσόγιαννη rulez :metalo: .....το έχω κάνει άπειρες φορές το δρομολόγιο λόγω γαμβέτας στα Γιάννενα :lol:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
dimik έγραψε:Επταχώρι-Πυρσόγιαννη rulez :metalo: .....το έχω κάνει άπειρες φορές το δρομολόγιο λόγω γαμβέτας στα Γιάννενα :lol:

Κυπρια φοιτητρια?
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#169895 Και για να μην ειμαστε εκτός θέματος, σε κανα 2μηνο θα χρειαστώ λάστιχα πάλι.

Πήγα σε 2-3 άτομα να πάρω 1 2 απόψεις. Μαγαζί που δούλευε τα κόντι με "απομάκρυνε" από τα conti sport 3, μου αντιπρότεινε με κλειστά μάτια τα uniroyal rain sport 3, που έχω ακούσει καλά λόγια (330 ευρώ περίπου, 195 45 16) και ο έταιρος (που μάλλον ψήνομαι παρά την προκατάληψή μου) τα "βελτιωμένα" p zero nero gt στα 370, με τα gt να έχουν λιγο πιο μαλακό πλαϊνό (από το σκληροπυρηνικό που θυμαμαι στα παλιότερα) και αρκετά γραμμικότερο φάγωμα του πέλματος, που στα ορίτζιναλ στα πρώτα 10 - 15.000 έτρωγαν τα 2/3 του πέλματος κ μετά το καίγαν κ δεν το παρατούσαν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
JimClark έγραψε: μου αντιπρότεινε με κλειστά μάτια τα uniroyal rain sport 3, που έχω ακούσει καλά λόγια

Με κλειστά μάτια κιόλας... :lol:

Προσωπική εμπειρία με uniroyal 550 rallye σε 195/50/15 (στο 206): ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Για 10Κ χλμ καλά σε άνεση, αλλά κάτω του μετρίου σε στεγνό, επίσης κάτω του μετρίου σε βρεγμένο (βροχολάστιχο my ass... τα premium contact 1 ή 2 ήταν κλάσεις ανώτερα στο βρεγμένο και στο στεγνό), με πολύ μαλακό πλαϊνό (καλό για άνεση, κακό για στρίψιμο... "δίπλωνε" πολύ) και μετά τα 10Κ χλμ έκαναν και πολύ θόρυβο... Μετά τα 30Κ χλμ δε ήταν απαράδεκτα... Συνηθίζω να αλλάζω λάστιχα κάπου στα 40Κ χλμ...

Κοινώς, δεν θα ξανάβαζα uniroyal με τίποτα...

Προσωπικά για all-around λάστιχο θεωρώ πολύ καλή επιλογή τα premium contact (όποιο νούμερο)... Διάρκεια, πρόσφυση σε στεγνό και ιδίως σε βρεγμένο και σε λογική τιμή. Τα Pilot sport 3 δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά δεν έχω οδηγήσει λάστιχο της Michelin που να μου άφησε καλές εντυπώσεις παντού... Πχ τα Exalto 2 που είχα στο 206 ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ στο στεγνό (για 10Κ χλμ...μετά... χμμμ μετριότατα), αλλά πανάθλια στο βρεγμένο (torque steer με 4η και 2000σαλ σε 1600αράκι ατμόσφαιρα κανείς;;; :lol: )
Άβαταρ μέλους
By dimik
alexandros.K έγραψε:
dimik έγραψε:Επταχώρι-Πυρσόγιαννη rulez :metalo: .....το έχω κάνει άπειρες φορές το δρομολόγιο λόγω γαμβέτας στα Γιάννενα :lol:

Κυπρια φοιτητρια?

όχι καμία σχέση και μακριά από εμάς :lol:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
JimClark έγραψε:Και για να μην ειμαστε εκτός θέματος, σε κανα 2μηνο θα χρειαστώ λάστιχα πάλι.

Πήγα σε 2-3 άτομα να πάρω 1 2 απόψεις. Μαγαζί που δούλευε τα κόντι με "απομάκρυνε" από τα conti sport 3, μου αντιπρότεινε με κλειστά μάτια τα uniroyal rain sport 3, που έχω ακούσει καλά λόγια (330 ευρώ περίπου, 195 45 16) και ο έταιρος (που μάλλον ψήνομαι παρά την προκατάληψή μου) τα "βελτιωμένα" p zero nero gt στα 370, με τα gt να έχουν λιγο πιο μαλακό πλαϊνό (από το σκληροπυρηνικό που θυμαμαι στα παλιότερα) και αρκετά γραμμικότερο φάγωμα του πέλματος, που στα ορίτζιναλ στα πρώτα 10 - 15.000 έτρωγαν τα 2/3 του πέλματος κ μετά το καίγαν κ δεν το παρατούσαν.

με τα gt δεν ξερω τι παιζει, αλλά τα p zero nero (τα " σκετα") επειδη τα φοραγε το αμαξι μου απο τη μανα του, ηταν αρκετα σκληρο λαστιχο και σαν πελμα και σαν σκελετος
και ηθελαν και λιγο ζεσταμα για να δουλεψουν
και απο φθορα, εβγαζαν αρκετα χιλιομετρα
γενικα δεν ειχα καποιο θεμα, αλλά δεν ενθουσιαστηκα κιολας μαζι τους
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#169949 Γω ειμαι σκεπτικος ακόμα γιατι ηταν το μόνο ελαστικό που με σβούριξε...

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#170266 Είναι εξαιρετικά προβληματική η διάσταση αυτή, γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη κοντινή για να δοκιμάσεις κάποια εναλλακτική. Τα κοίταξα κι εγώ για ένα φίλο προ ημερών.
Από τις μεγάλες, Michelin, Continental.
Από Ασία μεριά, δεν έχω ιδέα. Ρίξε μια ματιά σε Yokohama, Falken και μπορείς να δοκιμάσεις και Κορέα, Hankook, Kumho, αλλά για όλες αυτές δεν υπάρχει αρκετό feedback και δεν ξέρουμε και ποιος λαστιχάς τις αντιπροσωπεύει. Οι μεγάλοι εδώ στην Αθήνα δεν ασχολούνται...