Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By gakost
#169181 Τα ίδια ισχύουν λίγο ως πολύ και σε άλλες χώρες. Πχ Ιρλανδία 2010-2011 βασικό σέρβις σε premium γερμανικό SUV (ML - X3-5) κάτω από 1000€ σε εξουσιοδοτημένο δεν υπήρχε. Φίλτρο καμπίνας για Nissan n15 απλά το ανταλλακτικό 60€ και εργαοτώρα 150€. Στον κυρ μήτσο της γειτονιάς 100. Και εκεί προφανώς υπήρχαν οι Πολωνοί που έκαναν δουλειές και κάθε είδους επισκευές στο πάρκινγκ του σπιτιού - χωράφι κλπ. Τα ίδια και χειρότερα και στην Νορβηγία συν ότι η αγορά καιούργιου αυτοκινήτου είναι πολύ ακριβή. Πολλοί πάνε Σουηδία για επισκευές - σέρβις. Γερμανία πάνε πολλοί πάνε Πολωνία (αναλογα βέβαια και που μένει καθένας) και για το ΚΤΕΟ προφανώς και σε κόβουν για διαρροές λαδιών και υγρών κλπ εφόσον μολύνουν το περιβάλλον και αν κάποια βλάβη την γράψουν ως επικίνδυνη το πέρνεις το αυτοκίνητο μόνο με γερανό.
Άβαταρ μέλους
By GTS
KiloMeater έγραψε:Και εμένα αυτά μου λέγανε, ότι ΚΤΕΟ δε θα πέρναγα οπότε.....

Και να στο λεγανε δεν ειχες επιλογή παρα να το έφτιαχνες εκει. Θα ηταν ασυμφορο να το παρεις με γερανο και να ψαξεις αλλου. Οποτε move on.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#169542 Να τα παρω με τη σειρα μιας και εχω ραντεβου σε καμια ωριτσα και σημερα το μισο πρωινο πηγε χαμενο με ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Τρακαρισμα καταγεγραμενο στα μητρωα ασφαλιστικων ειναι η 2η φορα που συμβαινει.
Και οι δυο φορες με δικυκλο! Στο αλλο φορουμ ειχα γραψει για εναν που αυνανιζοταν οταν φρεναρα να σταματησω στο φαναρι και δεν με προσεξε. :dizzy:

Ξεκιναμε λεπον.

Με την :inlove: αποφασιζουμε να παμε εκδρομουλα χθες που ειχα γενεθλια, σε ενα σπιτι που εχει (το δικο μου το βαρεθηκαμε :lol: ) με σκοπο στο γυρισμο να κανουμε και μια παραλια sightseeing, να την αφησω εκει, να πιουμε και το καφεδακι νωρις το πρωι για να γυρισω πισω Λάρισα για δουλεια και ξανα σ'αυτη το μεσημερι.

Ολα καλα λοιπον, τα γιορτασαμε ωραια τα γενεθλια μου, της φορεσα και το μπουφαν σαν γνησιος κουπεας :rtfm:
Σε παρακαμπτηριο διοδιων (ΡΕ |λογοκρισία| 1,4€ ηταν ... καθε φορα που τα τσιγκουνευομαι το μετανιωνω) ... λιγο πριν στριψω σε καθετο αξονα, ΔΕΞΙΑ οπως κανουν ολοι ... βλεπω ενα αυτοκινητο στα 200-300 μετρα, να εχει βγει χωρις να κοιταξει και ξαναμπαινει απο την αλλη μερια κανοντας δηλαδη αναστροφη επιτοπου, οπου επροκειτο να μπω εγω.
Φτανω στην τυφλη στροφη μετα απο μερικα δευτερολεπτα, μπαινω με 20-30 https://goo.gl/maps/EevYRjqnPT62
Και καθως πλησιαζω στην επομενη αριστερη, εκεινος εβγαινε με ΟΠΙΣΘΕΝ απο το συνεργειο στα δεξια κατα πανω μου, ακριβως οταν ειχα τοποθετηθει στη στροφη.

Ξαπλα, δεν προλαβα να κοψω εγκαιρως... Μπουφαν (Dainese aspide D-dry), γδαρμενο. Εκανε αψογη δουλεια.
Κρανος, να πω παλι καλα που φορουσα το "προχειρο" εννοωντας πολυχρησιμοποιημενο? Φουλ γδαρμενο ασχημα με σπασμενη ζελατινα. Μποτακια, κομπλε εκαναν τη δουλεια τους επισης. Το παντελονι επισης με μοναδικο φαλτσο, ενα καψιμο εξωτερικα απο το γονατο και καταγμα λεκανης, δεν σκιστηκε δεν εχει κανενα σημαδι!

Σηκωνομαι, ξεντυνομαι, ποναω λιγο. Οσο περναει η ωρα ολο και περισσοτερο.
Ο μηχανικος που οδηγουσε ειδοποιησε τον πελατη του, δεν καταλαβα για ποτε ηρθε και τι εγινε ακριβως. Ο μηχανικος παραδεχεται το σφαλμα του, ο πελατης που τον ξερει καλα απ'οτι φαινεται γκρινιαζει εκει λεει κατι ψιλες. Ειχε παει για σερβις σε φρενα αποτι καταλαβα.

Πιανουμε μια φιλικη δηλωση, ολα τα στοιχεια κατω και γραφει ακριβως οτι εγινε με το αγχος του να ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΩ.
Η τροχαια ερχεται, μετα απο 1μιση ωρα. Το ατυχημα εγινε στις 09:45
10 ακριβως τους ειδοποιησα, ενα τεταρτο εκαναν να ερθουν και ενα τεταρτακι ακομα για να συνταξουν την εκθεση τους.
Παλιομαλακες. Τελοσπαντων, ηταν 11+ και εγραψαν την ωρα του ατυχηματος που δηλωσαμε, παπαρες!

Κραταμε τα αντιγραφα, εκεινος να φερνει νερο, να διπλοτριπλοτσεκαρει και εγω να κοιταω τις ζημιες.
Μπουφαν, κρανος, γαντια, καρινα, χουφτα, ουρα, προστατευτικο εξατμισης, φλας, πλαισιο του φλας, μπροστα φτερο, γαμω την πουτανα μου. Υπογραφει στην φιλικη δηλωση οτι ευθυνεται... και εγω απο μεριας μου οτι ευθενεται ο ΧΧΧ-1234 μαζι με ενα ωραιοτατο αρχιτεκτονικο σχεδιο απο τον δικο του ασφαλιστη για το πως εγινε το ατυχημα.
Κερναει ενα νερο ακομα, προσφερεται να κερασει και καφε, φιλικος τελειως, συμπαθης ενταξει.
Κουβεντουλα να τελειωσει ο ασφαλιστης του τη δικη του δηλωση δινουμε τα χερια και φευγω για Λάρισα.
Ο πονος ακομα υποφερτος.

Φτανω Λάρισα, αλλαζω και παω καρφι με τον εγωισμο θιγμενο για τις γρατζουνιες και το πουταναριο της δεξιας μεριας... στον ασφαλιστη. Κανω και εκει τη δηλωση μου.

Στο δρομο για συνεργειο λοιπον, να παρω μια εικονα του κοστους επισκευης (γιατι καθε πλαστικο σε σκουτερ, βαμμενο ξεκιναει απο τα 60€ ... ενδεικτικα η καρινα ειναι στα 180€, η ουρα αλλα τοσα και το πλαινο πανελ ενα 40αρι + το φλας καμια 30αρια, το προστατευτικο εξατμισης μια 30αρια επισης, φτερο 100€ ... κτλ).
Καθως πηγαινω για το συνεργειο, 19 χρονων κοριτσακι, αποφασιζει σε δρομο 2 λωριδων, να το κοψει καθετα εκει που πηγαινει ωραια απο ΤΕΡΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ... σε τερμα δεξια κατα πανω μου ενω ημουν με 50-60χλμ/ω.
Με "κλεινει" χωρις να ξερω κατα που να παω... ενω φρεναρω, την κορνα δεν την ακουσε οταν ξεκινησε τη μανουβρα της επειδη ειχε ακουστικα ψειρες στ'αφτια ... και λιγο πριν την κοπανησω να σκεφτομαι "Οχι ρε πο#στη μου, γαμω την πανα...." "οχι παλι, αν ειναι δυνατον" κτλ. Με βρισκει στο τιμονι με το δικο της, στο ποδι με το πεταλ της και ξαπλωνεται με τα μουτρα. Σταματαω τη σηκωνω και την βαζω στο πεζοδρομιο στη σκια, ο κοσμος να κοιταζει. Ανοιγω σελα της δινω το κερασμενο νερο να ξεπλυνει αιματα.
Γονατα, αγκωνες, παλαμες, ωμοι ... μπαχαλο. Παιρνω ενα πανι της περναω την αλυσιδα της σιαζω τη σελα και το τιμονι.
Οι αλλοι να με ρωτανε οταν ειδαν πως συνηλθε η πιτσιρικα, εισαι οκ εσυ; επαθες κατι; Τηλεφωνουσα στους γονεις της να τους πω τι και πως, ηρθαν στο 5λεπτο. Ηρθαν κατα πανω μου χωρις καμια επιθετικοτητα, να ρωτανε και εκεινοι, εσυ, εισαι ενταξει; Επεσες; Χτυπησες; Που λερωθηκες;; Η μηχανη;;
Δειτε το μηχανακι να λεω... απο τα δεξια ο ενας πριν μερικες ωρες, απο τα αριστερα η δικια σας.
Βγαλτε συμπερασμα. Φυγαμε αφου ηρθε η αστυνομια και κατεγραψε και αυτο το συμβαν :dizzy:
Με αυτα και με αυτα ξεμπερδεψαμε. Ζητησαν συγνωμη, η μικρη πρεπει να ακουσε ασχημα πραγματα... ας ελπισουμε λοιπον....

Παω συνεργειο. Καθως μιλαω με τον ιδιοκτητη της αντιπροσωπειας και λεμε περι ζημιων, περι μαλακιας στον εγκεφαλο, περι εκτιμητη και τα σχετικα.... μια ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΗ κηλιδα λαδια ακριβως απο κατω.
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ :lol: Νταξει αν ηταν δικη μου, γιατι επεσα ανασκελα με φακο να κοιταω απο το αγχος μην επαθε και εκει κατι... θα το παθαινα σιγουρα. Παλι καλα ηταν αλλος πριν απο εμενα εκει.

1) Αυριο θα φανει πιστευω αν η φιλικη δηλωση επιασε τοπο και ο αλλος δεν αποποιηθηκε ποιος-ξερει-τι.
Θελω να πιστευω οτι θα ειναι το ιδιο ξηγημενος οπως εκεινος που με κοπανησε στο φαναρι.
2) Μπουφαν κρανος γαντια λενε μονο δικαστικα. Δικαστικα με εκεινον η με την ασφαλιστικη του; Τι να κανω με αυτα;;
Εκεινος δε θελω να αναμειχθει περαιτερω εννοειται, μια χαρα τιμιος φανηκε για την ωρα.
Θελω μονο να παρω την αποζημιωση και γινει ξανα καινουριο το 4 μηνων αρκουδακι μου.
Οι ασφαλιστικες μας ειναι στον φιλικο διακανονισμο.
3) Αυριο πρωι ακτινογραφια και βλεπουμε ... ειναι 17:30 και ποναει η λεκανη στα πλαγια οπως και χτυπησα απιστευτα πολυ. Δε μπορω να στηριξω βαρος.

4) ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΑΝΕ ... ΝΑ 'ΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΕΙΠΑΝΕ ... απο 'δω και περα θα απανταω "θα βαλω τα δυνατα μου αλλα δεν υποσχομαι τιποτα" ... γιατι οπως φαινεται θελει μεγαλη κωλοφαρδια απλα να κυκλοφορεις οχι στους κωλοδρομους... αλλα αναμεσα απο ενα ματσο ηλιθιους για να βγεις αγρατζουνιστος.

15200χλμ σε 4 μηνες, μετα απο -αλλο-ενα-σερβις- ....

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#169611 Morx περαστικά σου και σιδερένιος και εσύ και το μηχανάκι σου,μια ένσταση μόνο,εφόσον πονάς και δεν μπορείς να βάλεις βάρος πήγαινε τώρα στα επείγοντα,και για ιατρικούς και για νομικούς λόγους
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#169629 Θα συμφωνησω και γω. Δεν ξερεις ποτε τι ταλαιπωρια μπορει να σου δημιουργησει ενας τραυματισμος. Καλο ειναι να τα προσεξεις ολ αυτα αν και αχρειαστα να ναι.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#169647 Morx, σου εύχομαι να είσαι πολύχρονος και ευτυχισμένος! :s_howdy
Τα πλαστικά και τα δερμάτινα θα φτιαχτούν, μη σκάς.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#169679 Ω ρε μορξ, τι σου μελε να πάθεις.. Με δυσκολία το διάβασα, περαστικά, και μακάρι να έχει κάτι ελαφρύ η μέση σου

< using some app
Άβαταρ μέλους
By kovathe
belgarion έγραψε:Morx περαστικά σου και σιδερένιος και εσύ και το μηχανάκι σου,μια ένσταση μόνο,εφόσον πονάς και δεν μπορείς να βάλεις βάρος πήγαινε τώρα στα επείγοντα,και για ιατρικούς και για νομικούς λόγους

+1
Καλά ρε συ δεν πηγες νοσοκομειο αμέσως?