Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By Morx
#169005 Α!! Και κατι αλλο που θυμηθηκα (#denProlabaToEdit)

Το κρυο που εχω φαει σαν χιλιομετροφαγος σε δυο τροχους με χειμερινα γαντια Goretex στα χερια το εκτιμησα στο δικο μου μηχανακι που εχει "χουφτες". Χουφτες σε εισαγωγικα, αφου δεν βρισκονται στο τιμονι, αλλα μπροστα στο φερινγκ ως προεκτασεις - spoilers. ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Ακομα και στα σκουτερ τυπου μπανιερας, που εχουν το τιμονι πιο πισω σε σχεση με το φερινγκ ... δεν τρωνε τα χερια σου τον αερα αμεσα. Μονο οτι στροβιλιζεται και αυτο εχει σημαντικη διαφορα προς οφελος σου.

Ειπαμε, χιλιομετροφαγος, σωστα; Η εποχιακος χιλιομετροφαγος δηλαδη γιαλατζι μηχανοβιος; :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#169218 Επειδή θα εξυπηρετεί το καθημερινό σπίτι-δουλειά-σπίτι, θέλω ιδανικά να:

*είναι ~300cc
*έχει καλή οδική συμπεριφορά/φρένα
*έχει μεγάλους τροχούς
*μην είναι ογκώδες
*μην είναι ζημιάρικο κ να είναι σχετικά νορμάλ κ κατανάλωση/συντήρηση

Εννοείται να μην βρέχεσαι κλπ κ μία μικρή ζελατίνα μπροστά δεν πειράζει. Το sh νομίζω με καλύπτει σχετικά (εξωτερική εμφάνιση δεν με τρελαίνει, αλλά το θεωρώ αποδεικτό), αλλά παίζουν στα 3κ για μοντέλα '09. Και που κ που βρίσκεις κ κάποια με ABS.
Tα beverly έχουν το καλό ότι έχουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα κ λίγο καλύτερη τιμή σχετικά και σε πιο φρέσκα μοντέλα. Βέβαια εκείνα με ABS είναι αρκετά ακριβά = δεν αξίζει τον κόπο. Από την άλλη η φήμη τους από γνωστούς δεν είναι και η καλύτερη.
Έλεγα να δώσω μαξ 2.5κ (εδώ 3400 έδωσα το fazer που ήταν και μηχανάρα σε σχέση με αυτά! μου κακοφαίνεται! :x ).
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
xenos έγραψε:...

Καλησπέρα...
Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείς πιο σοβαρά 2 παραμέτρους:
α) Πόσο είσαι σίγουρος ότι θέλεις 300ρι και
β) Τι σημαίνει "μεγάλοι τροχοί" για εσένα

Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν έχεις πρόθεση να το βγάλεις εκτός πόλης, ότιδήποτε πάνω από 125κ.εκ. θα σε καλύψει (ανάλογα με τα κιλά σου, βέβαια). Επειδή είσαι έμπειρος μοτοσυκλετιστής, πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα επιδόσεων για το σκούτερ, είτε 150 είναι είτε 300 θα ξενερώσεις αμέσως, αλλά έχεις καλύτερες πιθανότητες να εκτιμήσεις την άνεση και την οικονομία που προσφέρει, που είναι και η ουσία αν το σκεφτείς. Αν πάρεις απόφαση ότι δε θα το πηγαίνεις πάνω από 110-120 στον ανοιχτό δρόμο, ακόμα και ένα 150ρι έχει εξαιρετικά καλές επιταγχύνσεις από στάση και ρεπριζ για τη χρήση μέσα στην πόλη (από στάση και μέχρι τα 80 τουλάχιστον).

Όσο αφορά τους μεγάλους τροχούς, προσωπικά πιστεύω ότι αν είναι μεγαλύτεροι από 12-13 ίντσες είσαι εντάξει (η στροφορμή έχει εξίσου να κάνει και με τη μάζα του στροφείου ειδικά στην περιφέρεια, αρα έχει σημασία και το πόσο χοντρά λάστιχα έχει). Δεν είναι τυχαίο που πολλοί κατασκευαστές στα κορυφαία μοντέλα τους δεν επιλέγουν 17αρια αλλά χοντρά 14-15αρια που νομίζω ότι είναι κάπου στη χρυσή τομή μεταξύ ευελιξίας και ασφάλειας.
Ούτως ή άλλως μετά το fazer θα χρειαστεί αρκετά ανοικτό μυαλό και υπομονή για να συνηθίσεις οτιδήποτε αυτής της κατηγορίας (αλλά μακρόπνοα πιστεύω ότι θα είσαι χαρούμενος με την επιλογή σου).

Το 300sh δεν είναι τυχαίο που είναι best seller. Αν αντέχεις τη φάτσα του (εμένα μου θυμίζει παπί με στεροειδή) ΙΜΗΟ μην κοιτας ούτε πόσο έδωσες τη fazer ούτε 3 κατοστάρικα πάνω ή κάτω, πάρε το καλύτερο που μπορείς. Για το ABS δεν έχω εμπειρία, αλλά για το CBS της Honda, επειδή έκανα αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα με το αδερφάκι του Sh, το @150, μπορώ να σου πω ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και ασφαλές, μόλις το συνηθίσεις(αν αποφασίσεις να μην προσπαθείς να το δεις σα μοτοσυκλέτα, φυσικά).

Με βάση τα όσα έγραψα πιο πάνω, νομίζω ότι μπορείς να βολευτείς και με ένα 150sh (όσο γίνεται πιο καινούργιο πχ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6857507/ ) αλλά αν θέλεις ΄σωνει και καλά 300ρι μπορείς να δεις και άλλα με λίγο μικρότερους τροχούς (πχ sportcity http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6815278/ ). Θα επέφευγα οτιδήποτε αερόψυκτο και μάλλον θα προτιμούσα κάποια εταιρία που εμπιστεύομαι από τις μηχανές της (αγία τετράδα και piaggio group). Πέρα από τα μπλιμπλίκια αξεσουάρ(Σ) τα περισσότερα kymco/sym/tcb κλπ μου φαίνονται ελεεινά από πλευράς ποιότητας. Για εμένα έχει σημασία να μην παράγει σιχαμένο ήχο (όλα τα ασιατικά αερόψυκτα αλλά και τα ιταλικά leader/quasar) αλλά και κραδασμούς (το 150ρι της honda είναι απλά μαγευτικό).

Τέλος, η γνώμη μου είναι ότι τα σκούτερ γερνάνε πολύ πιο γρήγορα από τις μοτοσυκλέτες (κυρίως λόγω των πλαστικών μερών και επειδή γενικά τα σκίζεις κάθε μέρα μέσα στην κίνηση). Ενώ, λοιπόν, μια μηχανή με 30-40Κχλμ δε θα με προβλημάτιζε ιδιαίτερα, ένα σκούτερ με τόσα χλμ το θεωρώ γερασμένο.
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By xenos
#169333 Νομίζω η διαφορά 150-300 θα είναι μεγάλη σε επιδόσεις και όχι αρκετά μεγάλη σε κατανάλωση. Τώρα είμαστε στα γεράματα για 150άρι 4χρονο; :hmmm: :help: Σίγουρα πάντως δεν θα βγαίνει εκτός πόλης. Δεν έχω χρόνο και σίγουρα διάθεση για κάτι τέτοιο.

Οτιδήποτε με μικρούς τροχούς έχω καβαλήσει μου φαίνεται "κάπως", γι αυτό λέω για sh/bev. To CBS πάει πακέτο με το ABS μόνο φαντάζομαι; :hmmm:

Τα διάφορα sym κλπ κ εγώ τα κοιτάζω με δυσπιστία, καθώς βλέπω ότι πάσχουν πολύ σε ποιότητα. Εμένα πάντως όταν δεν είναι έξω, θα είναι σε υπόγεια πάρκινγκ, οπότε ο ήλιος θα το βλέπει ελάχιστα.
Σχετικά με αυτό που λες με την ηλικία, γείτονας είχε ένα sh 150 και έκανε με αυτό, λόγω δουλειάς, 130κ χλμ! :lipsealed: Ξαναπήρε το ίδιο σε 300 νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#169353 Καπως θα σου φανουν ολα τα σκουτερ αν η εμπειρια σου ειναι μονο με μοτοσυκλετες.
Γενικα τα sh θεωρουνται ασπαστα και υπαρχουν πολλα με πανω απο 100Κ χλμ.
Το cbs ειναι ανεξαρτητο του ABS, καλο ειναι να υπαρχει το δευτερο. Στο νεο sh300 το καταργησαν το CBS.
Για δες αυτα. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6426624/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7006878/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5785397/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6515259/ ακριβοτερο αλλα μαλλον καλυτερο.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
xenos έγραψε:Νομίζω η διαφορά 150-300 θα είναι μεγάλη σε επιδόσεις και όχι αρκετά μεγάλη σε κατανάλωση. Τώρα είμαστε στα γεράματα για 150άρι 4χρονο; :hmmm: :help: Σίγουρα πάντως δεν θα βγαίνει εκτός πόλης. Δεν έχω χρόνο και σίγουρα διάθεση για κάτι τέτοιο.

Μαλλον είμαι παρόμοια περίπτωση με εσένα: Πούλησα την αγαπημένη μου μηχανή επειδή δεν τη χρησιμοποιούσα και αφού τελικά χρειαζόμουν (κολοκύθια, δεν άντεχα χωρίς πες καλύτερα) ένα δίτροχο για μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη πήρα ένα σκουτεράκι (2η φορά που το εκανα, υπόψιν, την πρώτη στα 25 μου όταν ξεκίνησα ένα μεταπτυχιακό και ήθελα κάτι αξιόπιστο που να μη με απασχολήσει για 2-3 χρόνια).

ΙΜΗΟ, Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορέσεις να το κάνεις με το 300ρι μέσα στην πόλη και ένα 150ρι θα σε ρεζιλέψει...το Sh βγάζει 15-16 αλογάκια με 125 κιλά, δεν μπορώ να φανταστώ που θα κολώσει... και γούστα παραπάνω να έχει, εδώ που τα λέμε μετά το fazer πόσο πιστεύεις ότι θα τα κρατήσει;

Το CBS στα σκούτερ χόντα είναι εντελώς πρωτόγονο, με μια ντιζούλα μπροστά στο μασκάκι που όταν πατάς το πίσω σου πατάει και λίγο το μπροστά, δεν έχει σχέση με το ABS, ούτε νομίζω πως συνδυάζεται. Υπάρχει αντίστοιχο, το C-ABS που βάζει στα cbr αλλά αυτό είναι καθαρά ηλεκτροϋδραυλικό (και brake by wire, αν σου λέει κάτι αυτο).

Σχετικά με αυτό που λες με την ηλικία, γείτονας είχε ένα sh 150 και έκανε με αυτό, λόγω δουλειάς, 130κ χλμ! :lipsealed: Ξαναπήρε το ίδιο σε 300 νομίζω.

Ναι, μηχανικά, αν έχεις να τα σκας για σωστή συντήρηση, δεν έχουν περισσότερα προβλήματα. Στα γύρω γύρω πάσχουν (πλαστικά που τρίζουν και ασπρίζουν, χρώματα και φώτα που θαμπώνουν, περιφερειακά του στυλ όργανα ντιζουλες παραντιζούλες κι ατέρμονες, καλάμια που τρέχουν κάθε 20Κ χιλιόμετρα κλπ κλπ). Αν δε σε πειράζει να το συντηρείς ή να ζεις με αυτά τα θεματάκια τότε δεν έχεις πρόβλημα. Επιπλέον, αν δεν κάνεις μόνος σου τη συντήρηση, είναι δυσανάλογα ακριβό γιατί ακριβώς έχει δύσκολη προσβασιμότητα για να κάνεις τα βασικά, τουλάχιστον σε σχέση με τα παπιά ή τις μηχανές.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Νίκος Παππάς έγραψε:Καπως θα σου φανουν ολα τα σκουτερ αν η εμπειρια σου ειναι μονο με μοτοσυκλετες.
Γενικα τα sh θεωρουνται ασπαστα και υπαρχουν πολλα με πανω απο 100Κ χλμ.
Το cbs ειναι ανεξαρτητο του ABS, καλο ειναι να υπαρχει το δευτερο. Στο νεο sh300 το καταργησαν το CBS.

Συμφωνώ και δεν το συγκρίνω σε τπτ με το fz. Μέσο βασικής μετακίνησης θα είναι, να ναι οικονομικό, λίγο άνετο και να παίρνει κ λίγα ψώνια πάνω.

Νίκος Παππάς έγραψε:http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6426624/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/7006878/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5785397/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6515259/ ακριβοτερο αλλα μαλλον καλυτερο.

1. τον έχω πάρει, δεν έχει boοk service και γενικά μου τα έλεγε παράξενα....
2. 3κ με 40κ χλμ,...... οκ στα νορμάλ επίπεδα.
3. πάμε στο 07, όλο κ πιο πίσω με ότι συνεπάγεται σε γήρανση πλαστικών κλπ. Δεν θέλω να πάω τόσο παλιά εκτός αν βρω κάποιο σε πάρα πολύ καλή τιμή.
4. Λίγο πιο ακριβό + έμπορος (που τους αποφεύγω)

Απλά βλέπω αυτές τις τιμές κ λέω μήπως να έπαιρνα κανένα πιο μηχανάκι, αλλά από την άλλη πάλι αχρησιμοποίητο θα μείνει με, μόνο εντός, μετακινήσεις.
Άβαταρ μέλους
By xenos
D-Jet έγραψε:Μαλλον είμαι παρόμοια περίπτωση με εσένα: Πούλησα την αγαπημένη μου μηχανή επειδή δεν τη χρησιμοποιούσα και αφού τελικά χρειαζόμουν (κολοκύθια, δεν άντεχα χωρίς πες καλύτερα) ένα δίτροχο για μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη πήρα ένα σκουτεράκι (2η φορά που το εκανα, υπόψιν, την πρώτη στα 25 μου όταν ξεκίνησα ένα μεταπτυχιακό και ήθελα κάτι αξιόπιστο που να μη με απασχολήσει για 2-3 χρόνια).

ΙΜΗΟ, Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορέσεις να το κάνεις με το 300ρι μέσα στην πόλη και ένα 150ρι θα σε ρεζιλέψει...το Sh βγάζει 15-16 αλογάκια με 125 κιλά, δεν μπορώ να φανταστώ που θα κολώσει... και γούστα παραπάνω να έχει, εδώ που τα λέμε μετά το fazer πόσο πιστεύεις ότι θα τα κρατήσει;

Κάπως έτσι, απλά τώρα όντως θα χρειαστεί commuter και ψάχνω κάποιο κατάλληλο στα $ μου. Νόμιζα ότι θα ναι πιο εύκολο, να πω την αλήθεια.
Γούστα δεν περιμένω να βγάλει. Δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου, αλλά δεν με πειράζει κιόλας πλέον.

D-Jet έγραψε:Το CBS στα σκούτερ χόντα είναι εντελώς πρωτόγονο, με μια ντιζούλα μπροστά στο μασκάκι που όταν πατάς το πίσω σου πατάει και λίγο το μπροστά, δεν έχει σχέση με το ABS, ούτε νομίζω πως συνδυάζεται. Υπάρχει αντίστοιχο, το C-ABS που βάζει στα cbr αλλά αυτό είναι καθαρά ηλεκτροϋδραυλικό (και brake by wire, αν σου λέει κάτι αυτο).

Ναι, μηχανικά, αν έχεις να τα σκας για σωστή συντήρηση, δεν έχουν περισσότερα προβλήματα. Στα γύρω γύρω πάσχουν (πλαστικά που τρίζουν και ασπρίζουν, χρώματα και φώτα που θαμπώνουν, περιφερειακά του στυλ όργανα ντιζουλες παραντιζούλες κι ατέρμονες, καλάμια που τρέχουν κάθε 20Κ χιλιόμετρα κλπ κλπ). Αν δε σε πειράζει να το συντηρείς ή να ζεις με αυτά τα θεματάκια τότε δεν έχεις πρόβλημα. Επιπλέον, αν δεν κάνεις μόνος σου τη συντήρηση, είναι δυσανάλογα ακριβό γιατί ακριβώς έχει δύσκολη προσβασιμότητα για να κάνεις τα βασικά, τουλάχιστον σε σχέση με τα παπιά ή τις μηχανές.

Αυτό που λες με το cbs, νόμιζα ότι είναι πιο "έξυπνο". Εδώ με το fazer, σχεδόν πάντα μόνο μπροστινό πατούσα (4πίστονες :inlove: ).
Συντήρηση θα κάνω σε "γνωστό" μάστορα (σε "" γιατί οι μάστορες δεν πιάνονται ποτέ φίλοι), οπότε με λογικό κόστος. Τα θαμπωμένα φώτα με εκνευρίζουν όμως!

Απλά η λογική πάει:
μην πάρω πάλι μηχανή, άχρηστη θα πάει (αν κ τρώγομαι :( ) ==> άντε ας πάρω ένα sh300 να χει τα όλα του ==> μα καλά, 3 κ 3.5κ για ένα γαμω μτχ σκούτερ;;; :x ==> μήπως να πάρω ένα ψευτοbeverly να την βγάλω πιο φθηνά; ==> μήπως ξενερώσω τελικά; ==> μήπως να πάρω μηχανή; :innocent: Και πάλι από την αρχή.... :s_hang
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
xenos έγραψε:Απλά η λογική πάει:
μην πάρω πάλι μηχανή, άχρηστη θα πάει (αν κ τρώγομαι :( ) ==> άντε ας πάρω ένα sh300 να χει τα όλα του ==> μα καλά, 3 κ 3.5κ για ένα γαμω μτχ σκούτερ;;; :x ==> μήπως να πάρω ένα ψευτοbeverly να την βγάλω πιο φθηνά; ==> μήπως ξενερώσω τελικά; ==> μήπως να πάρω μηχανή; :innocent: Και πάλι από την αρχή.... :s_hang

Ακριβώς το ίδιο σκεπτικό έχουμε...
Δεν υπάρχει απόλυτη λύση, όπως και η όποια λύση δεν είναι για όλους.
Αν δεν έχεις απόλυτη ανάγκη τους χώρους και τις ανέσεις του σκούτερ ίσως μια μικρότερη/ελαφρύτερη μηχανή είναι καλύτερη περίπτωση (πχ ένα δικυλινδράκι μέχρι 500, ένα 2.5ράκι μονοκύλινδρο, ένα περισσότερο on on-off κλπ κλπ).
Εικόνα
arpem.com/motos/modelos/derbi/flash/2008/derbi-mulhacen-125-cafe/derbi-mulhacen-125-cafe-rd.jpg
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
xenos έγραψε:Απλά η λογική πάει:

Εδω εισαι.. 2950€
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6885961/
Καινουριο !! με 3595€
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6902347/
Αξιοπρεπεστατο μικρο μοτοσυκλετακι.\

Μεχρι και versys βρισκεις http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6984705/

Το σκουτερ μπορει να σε χαλασει ασχημα με αυτα που γραφεις
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Νίκος Παππάς έγραψε:/

Το ιναζούμα είναι πολύ ωραίο μηχανάκι αλλά έχει 2-3 βαρβάτα μειονεκτήματα:
Είναι βαρύ, είναι φτηνοκατασκευή (και φαίνεται αν το δεις απο κοντά), έχει πολύ κοντό γρανάζωμα και έχει και τσιμπημένη συντήρηση (κάθε 5Κχλμ βαλβίδες- οπως παλιά :lol: !!).
Υπάρχουν άπειρα zx, cbr (ειδικά αυτο είναι και παράδοξα άνετο), μικροί δούκες κλπ κλπ με κάτω από 3 χιλιάρικα και max πενταετίας που αξίζουν περισσότερο τα λεφτά τους, ΙΜΗΟ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
D-Jet έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:/

Το ιναζούμα είναι πολύ ωραίο μηχανάκι αλλά έχει 2-3 βαρβάτα μειονεκτήματα:
Είναι βαρύ, είναι φτηνοκατασκευή (και φαίνεται αν το δεις απο κοντά), έχει πολύ κοντό γρανάζωμα και έχει και τσιμπημένη συντήρηση (κάθε 5Κχλμ βαλβίδες- οπως παλιά :lol: !!).
Υπάρχουν άπειρα zx, cbr (ειδικά αυτο είναι και παράδοξα άνετο), μικροί δούκες κλπ κλπ με κάτω από 3 χιλιάρικα και max πενταετίας που αξίζουν περισσότερο τα λεφτά τους, ΙΜΗΟ.

Δεν τα ηξερα αυτα που λες. Δεν κανει τοτε.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6805157/ Αυτο ;; Και με abs, μπαγκαζιερα και μοντελο του '11 και με 3Κ
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6882810/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#169574 Για καθημερινή μετακίνηση, το scooter είναι ό,τι καλύτερο. Κι εγώ ζηλεύω μερικές φορές και σκέφτομαι να πάρω ένα! :lol:
-Είναι άνετο, οικονομικό (σε σχέση με μεγάλη μηχανή εντός πόλης), δεν βρέχεσαι, δεν κρυώνεις, δεν τρέχεις πολύ (άρα κινδυνεύεις λιγότερο), πλέον έχουν εξαιρετικά φρένα και θα πηγαίνεις παντού ατσαλάκωτος.

Προτείνω κάτι σαν αυτό που κοιτάς, ή και Yamaha X-max αν φτάνουν τα λεφτά αν και δεν ξέρω εκεί τι παίζει με ABS κλπ.

Μην πάρεις μηχανή, αν το θέλεις για μετακίνηση. Αν είναι και για διασκέδαση, ΟΚ, αλλά πλέον είσαι μπαμπάς και μάλλον δεν είσαι για τέτοια...
:s_crazy
Άβαταρ μέλους
By xenos
#169576 Δεν έχω και το χρόνο πλέον για ιδιαίτερες βόλτες κλπ.
Ρε παιδί μου, αυτά τα street 250αράκια μου φαίνονται λίγο αστεία. Νομίζω μόνο σε πιτσιρικάδες που δεν φτάνει το δίπλωμά τους ταιριάζουν μόνο. :oops:
D Jet, βρήκα λύση ρε συ. Θα πάρουμε από κοινού μία μηχανή κ ένα σκούτερ και κάθε λίγο θα τραμπάρουμε! Τι λές; :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Για καθημερινή μετακίνηση, το scooter είναι ό,τι καλύτερο. Κι εγώ ζηλεύω μερικές φορές και σκέφτομαι να πάρω ένα! :lol:
-Είναι άνετο, οικονομικό (σε σχέση με μεγάλη μηχανή εντός πόλης), δεν βρέχεσαι, δεν κρυώνεις, δεν τρέχεις πολύ (άρα κινδυνεύεις λιγότερο), πλέον έχουν εξαιρετικά φρένα και θα πηγαίνεις παντού ατσαλάκωτος.

Προτείνω κάτι σαν αυτό που κοιτάς, ή και Yamaha X-max αν φτάνουν τα λεφτά αν και δεν ξέρω εκεί τι παίζει με ABS κλπ.

Μην πάρεις μηχανή, αν το θέλεις για μετακίνηση. Αν είναι και για διασκέδαση, ΟΚ, αλλά πλέον είσαι μπαμπάς και μάλλον δεν είσαι για τέτοια...
:s_crazy

Παπουδι alert !!!!! :lol: :lol: :lol:
Να σου δωσω το σκουτερ μια εβδομαδα να δεις την γλύκα ;; Να μου δωσεις το Ducati να το ξεκαπνισω ;;
Και αν σου αρεσει τοσο πολυ να σου δωσω και 1000€ και ειμαστε ενταξει. :s_roses
( σιγα μην σου αρεσει, σε 1-2 μερες θα με ψαχνεις να τα αλλαξουμε παλι ) :lol:

Με εξαιρεση τα νερα στον δρομο, γιατι στην βροχη θες αδιαβροχα ετσι και αλλιως, και τους χωρους να κουβαλησεις ψωνια απο ΣΜ, δεν υπαρχει τιποτα που να κανει καλυτερα ενα σκουτερ απο μια μοτοσυκλετα στα ιδια χρηματα.