Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#168704 Και γιατί ρε παιδιά κάποιος να θέλει να δολοφονήσει το Senna; Δηλαδή ήμαρτον. Οι λόγοι που θυμάμαι ότι ανέφερε το υποτιθέμενο άρθρο, ήταν κωμικοτραγικοί.

Κι ακόμα περισσότερο: Αν ήθελαν όντως να τον φάνε, γιατί να το κάνουν έτσι ώστε να φανεί ατύχημα (και μάλιστα με έναν εξαιρετικά τόσο δύσκολο τρόπο που -όπως λένε και κάποιοι που ξέρουν από όπλα- δεν γίνεται κιόλας) και όχι κάπου αλλού μπαμ και κάτω;

Γιατί να τον κάνουν και μεγαλύτερο ήρωα που σκοτώθηκε στον αγώνα αφού τον σιχαίνονταν τόσο; Ας πηγαίνανε ένα βράδυ στο σπίτι του να τον σκοτώσουνε. Αν μπορούν να οργανώσουν μια βολή sniper στην Ταμπουρέλο, ε, φαντάζομαι μπορούν να διαρρήξουν το σπίτι του Ayrton και να τον σκοτώσουν χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι.

Το μεγαλύτερό μου ερώτημα πάντως σε αυτήν την ιστορία είναι άλλο:







Γιατί συνεχίζω να γράφω για αυτήν; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#168705 Γιατί όλοι κατά βάθος ξέρουμε αλλά δεν μιλάμε.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#169418 Συνεχίζω εδώ για την ξεκάθαρη συνωμοσία του 2007.

sparticle στο 2015 - Formula 1 Japanese Grand Prix έγραψε:Ερώτηση όμως προς ripper: Και γιατί να του το κάνουν αυτό με τα λιωμένα ελαστικά (το οποίο ήταν και επικίνδυνο να το σκάσει σε κάνα τοίχο) και δεν "τον εγκατέλειπαν" από κάποιο άλλο λόγο, πχ μηχανικό; Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Hamilton δεν είχε και άλλη εγκατάληψη όλο το 2007 νομίζω, επομένως πάλι για στημένο θα λέγαμε :thumbsup:


Εκτός της απάντησης που δίνεις ο ίδιος, να θυμίσω ότι τελικά όντως εγκατέλειψε. Μπορεί να τον "εγκατέλειπαν" και παρακάτω, είχε ακόμα δρόμο το GP.

EDDIE_147 στο ίδιο topic έγραψε:Παρόμοια και πολύ πιο πιστευτά σενάρια μπορούν να γραφτούν για τις περισσότερες χρονιές στην F1.

Αν έπρεπε να δοθεί η κούπα στη Ferrari (Κοίμη ή Massa) με κάποιο τρόπο και να συνεχίσουν να τρέχουν τα λογότυπα της McLaren υπήρχε η δοκιμασμένη και πετυχημένη λύση 1994.
Ποινές στους οδηγούς για μη συμμετοχή σε αγώνες, θα έβγαζαν βόλτα στην πίστα τα λογότυπα ο Ντελαρόσας και κάποιο άλλο τσικό και η Ferrari θα έπαιρνε το πρωταθληματάκι της.


Για το παραπάνω και διάφορα άλλα που έχουν γραφτεί από δω και εκεί:

-Για τις "περισσότερες χρονιές" δεν έχουμε κάποιο λόγο για να συνωμοσιολογήσουμε. Για το 2007 έχουμε έναν λόγο ΝΑ
-Το πρόβλημα δεν ήταν τα λογότυπα της Vodafone, ήταν να υπάρχει αγωνία (=θεαματικότητα) μέχρι τον τελευταίο αγώνα για το πρωτάθλημα (διαχρονική επιδίωξη της FIA). Αλλιώς θα είχε τιμωρηθεί η McLaren με αποκλεισμό.
-Το 2007 ήταν τεράστιο πλήγμα για το σπορ και "δικαιοσύνη" + αγωνία μέχρι το τέλος ήταν απαραίτητα.
-Δεν χρειάζεται να είναι μπλεγμένος κανείς πλην των Hamilton - Alonso - Dennis(και 1-2 υφιστάμενους) για να λειτουργήσει το σχέδιο.
Λεπτομέρεια: Όλους τους έχουν στο τσεπάκι. Οι συνωμοσίες γίνονται πάντα με λίγα άτομα (πχ Briattore - Symonds - Piquet, ο Αρτέμης δεν ήξερε τίποτα :innocent: :shifty: )

Ας μας απαντήσει ο Eddie ( :svivhaha: λέμε τώρα) πως εξηγούνται τα παρακάτω:

-Στρατηγική που ούτε ραδίκι δεν έκανε, της McLaren στην Κίνα
-Κιβώτιο που χάλασε, και έφτιαξε, και ξαναχάλασε, και ξαναέφτιαξε.
-Προσωρινή κουλαμάρα του Καμαριού, του Μπέμπη, του Υπέρτατου, που γύριζε ένα sec κάτω από Ferrari και Λούη.

Όλα απλές συμπτώσεις.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#169428 η γωνία που όριζε το άνοιγμα των πάνω μπροστινών δοντιών του Νέλσονα Πικέ ήταν ίδια με την κάμπερ της fw14 την αποφράδα μέρα 1/5/1994
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#169477
Ας μας απαντήσει ο Eddie ( :svivhaha: λέμε τώρα) πως εξηγούνται τα παρακάτω:

-Στρατηγική που ούτε ραδίκι δεν έκανε, της McLaren στην Κίνα
-Κιβώτιο που χάλασε, και έφτιαξε, και ξαναχάλασε, και ξαναέφτιαξε.
-Προσωρινή κουλαμάρα του Καμαριού, του Μπέμπη, του Υπέρτατου, που γύριζε ένα sec κάτω από Ferrari και Λούη.


2008
- Κόκκινος σηματοδότης στα pits που χάλασε σε pit stop του Massa αλλά όχι του Κοίμη
- Υπερβολική ποινή στο Massa στην Ιαπωνία στην αρχή του αγώνα
- Γλίστριμα ( ;) του Glock που είχε βγάλει πόσους γύρους με βρεγμένη πίστα ως τότε, στο τέλος κυριολεκτικά του αγώνα

2010 :shifty: :svivhaha: :iconcool:
- Μη απόδοση ποινής στον Vettel και την RB μετά τα καραγκιοζιλίκια που έκαναν στην Τουρκία
- Πρωτοφανής (... :superman: ) πουστιά κατά της Ferrari και του Alonso στη Βαλέντσια μη δίνοντας μεγαλύτερη ποινή στο Λούη και στερώντας του την 3η θέση.
- Στρατηγική που ούτε ραδίκι δεν έκανε (γαμάτο επιχείρημα ομολογώ) της Ferrari στον Άμπου Ντάντη που δεν άφησε τον ΚΑΜΑΡΟ τον καβλιάρη να πάρει την κούπα

Θα μπορούσα να γράψω άπειρα παραδείγματα για να καταλάβεις ότι αυτά που μου λες δεν στοιχειοθετούν κομπίνα αλλά και παρόμοια συμβάντα χαρακτηρίζουν τις περισσότερες χρονιές.

Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά μπας και ξεκολλήσεις.
Τα 3 σημεία που μου αναφέρεις προϋποθέτουν 3 πράγματα:
- Στήσιμο στρατηγικής ήτοι Dennis και άλλα 5-6 άτομα της ομάδας θα γνώριζαν ότι έπρεπε να κάτσουν να φάνε γκολ
- Στήσιμο τεχνικό (κιβώτιο) ήτοι άλλα 2-3 άτομα minimum να είναι ενήμερα της κατάστασης.
- Φυσικά μιλημένοι και οι οδηγοί με πρώτο και καλύτερο τον πάντα διακριτικό Alonso :superman:

Μετράω καμιά δεκαριά νοματαίους οι οποίοι θα ήταν ενήμεροι για αυτό το αίσχος.
Θα υπήρχε δηλαδή κίνδυνος να καταστραφεί η F1 σαν άθλημα μια και καλή αν ένας από αυτούς προέκυπτε βαθύ λαρύγγι σε 5-10-x χρόνια για οποιοδήποτε λόγο (ο πιο απλός: απόλυση).
Βλέπε περίπτωση στησίματος Renault-Σιγκαπούρη 2008.
3 άτομα το ξέραν, ο ένας μίλησε μόλις απολύθηκε και γαμήθηκε ο Δίας.

Και όλα αυτά:
- με κίνδυνο να ανατραπούν μια και έξω με μια εγκατάλειψη Κοίμη :roll:
- για να πάρει τίτλο ο κουλομαρίας ο Κοίμης που τον αγαπούν οι χορηγοί και το σύστημα της F1 :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Αν έχεις δει πολύ Κυριάκο Θωμαΐδη μπορείς να "ερμηνεύεις" ότι παράξενο βλέπεις σε οποιοδήποτε άθλημα ως στημένο --> πρόβλημα σου.
Τουλάχιστον πριν μας πρήζεις τα συκώτια με ιστορίες από την κρύπτη, σκέψου και το ρεαλιστικό αντίκτυπο της θεωρίας σου.

Περαστικά
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#169486
JimClark έγραψε:η γωνία που όριζε το άνοιγμα των πάνω μπροστινών δοντιών του Νέλσονα Πικέ ήταν ίδια με την κάμπερ της fw14 την αποφράδα μέρα 1/5/1994


:lol: :thumbsup: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#169645 Εντι με το να παραθέτεις χρονιές που δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος να γίνει οποιαδήποτε συνωμοσία δε νομίζω πως απαντάς στον ripper. Βέβαια όλως τυχαίως το 2010 η Φερράρι γλίτωσε από βαριά τιμωρία με αντίστοιχο σούσουρο και στο Αμπου Ντάμπι έγινε ότι έγινε, αλλά το αφήνουμε αυτό. Επανερχόμαστε ότι οι χαριτωμενιές δεν είναι απάντηση. Η μόνη απάντηση που έχω διαβάσει από σένα στο θέμα είναι ότι απαπαπαπα δε γινονται τέτοια πράματα.


ΥΓ Γράφω για 1000στη φορά (δυστυχώς έτσι πρέπει όταν ο άλλος τρολλάρει ασύστολα) ότι δε με νοιάζει τι έγινε, πήραμε 2 τίτλους που δικαιούμασταν, αλλά πέρα από αυτό η αλήθεια είναι ότι όσα έγιναν είναι η εξαίρεση, της εξαίρεσης ω εξαίρεση και σίγουρα δεν είναι βάση για επιχειρηματολογία του στυλ ΝαιαλλαοτελευταιοςσαμουραϊεεεεεπαγκόσμιοςμεΦερράρι ναουμ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#169666 Μαλτέζε η απάντηση μου πολύ απλοϊκά είναι ότι αν επρόκειτο για στήσιμο υπήρχαν αλλοι πιο ρεαλιστικοί, πιο ασφαλείς και πιο σίγουροι τρόποι για να γίνει ή μπιζνα.
Τα σενάρια που περιγραφετε εκτός του ότι κρέμονταν από μισή κλωστή, εμπλέκουν άπειρο λαό.
Λέτε δηλαδή ότι ο Μπέρνι και ή Ferrari ίσως παίζουν στα ζάρια την αξιοπιστία και υστεροφημία τους για παρτη του Κοιμη...
Ούτε στο τόλμη και γοητεία... :vava:

Για να σε βοηθήσω στο τελευταίο ας πούμε ότι ήταν ο πιο κωλοφαρδος τίτλος...
Αλλά μην προσπαθούμε την κάθε μουρλια να την παρουσιάζουμε ως σοβαρή κουβέντα.
Θυμιζω: "πολύ συγκεκριμένες οδηγίες στους πιλότους για να μην ακουμπήσουν τις Ferrari" :rtfm:
:help:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#169673 Eγω δε λεω τίποτα. Και αυτό που λένε πάει πολύ πέρα από τον Κοίμη ο οποίος (σύμφωνα με το σενάριο) απλά ήταν ο οφελημένος.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#169675 Προσωπικα θεωρω οτι το 2007 δεν ηταν στημενο, αλλα δεν το αποκλειω, δηλαδη το συζηταω ως ενδεχομενο.

Ομως περα απο πολλα μικροπραγματα που μπορουν να γραφτουν ως επιχειρηματα το βασικο για μενα ειναι ενα.

Ο Αλονσο...

Πειτε οτι η Μακλαρεν εκανε τουμπεκι γιατι δεν την επαιρνε μετα το σκανδαλο, ο Λουης θα εμενε στην ομαδα τοτε που ηταν στα καλα της οποτε εστω οτι εκανε και αυτος τουμπεκι για να παρει κουπες στο μελλον.

Ο Αλονσο γιατι μπει στο κολπο; Ειχε ηδη γινει κωλος με τη Μακλαρεν, δεν θα εμενε και οπως φανηκε στα επομενα χρονια δε σπρωχτηκε απο πουθενα αυτος ή οι ομαδες του ως ανταποδοση... Το πιο φυσιολογικο θα ηταν να τους γραψει στα τετοια του, να παει για την κουπα και αν του εκαναν καμια μοντα ειτε απο την ομαδα, ειτε μεσω καποιας ποινης τον εχω ξακαθαρα ικανο οτι θα τους εβγαζε τα απλυτα στη φορα.

Δεν ειναι μονο αυτο, ειναι και αλλα σημεια που δεν μου βγαινει το μαγειρεμα, ομως για μενα αυτο ειναι το πιο βασικο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#169724 Τον απειλούσε η μαφία.
Δεν ξες εσύ δεν ξες εσύ... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#169725 Καλά δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο, αλλά ως συνήθως απαντάς άσχετες υπερβλακείες για να τις συγκρίνεις με τρία πολύ συγκεκριμένα ας πούμε "περίεργα" γεγονότα των δύο τελευταίων αγώνων.
Λογική απάντηση για την ταμπακιέρα φυσικά και δεν υπάρχει.

Επίσης για να ξεκολλήσεις, δεν μιλάμε για τον Raikkonen, αυτός ήταν απλά ο παράπλευρα ευνοημένος.

EDDIE_147 έγραψε:Τα 3 σημεία που μου αναφέρεις προϋποθέτουν 3 πράγματα:
- Στήσιμο στρατηγικής ήτοι Dennis και άλλα 5-6 άτομα της ομάδας θα γνώριζαν ότι έπρεπε να κάτσουν να φάνε γκολ
- Στήσιμο τεχνικό (κιβώτιο) ήτοι άλλα 2-3 άτομα minimum να είναι ενήμερα της κατάστασης.
- Φυσικά μιλημένοι και οι οδηγοί με πρώτο και καλύτερο τον πάντα διακριτικό Alonso :superman:

Μετράω καμιά δεκαριά νοματαίους οι οποίοι θα ήταν ενήμεροι για αυτό το αίσχος.


-Dennis και υπεύθυνος στρατηγικής. 2 νοματαίοι.
-Κανένα στήσιμο κιβωτίου. Έχεις δει καμιά άλλη φορά κιβώτιο να επιδιορθώνεται από μόνο του; Λούης και μόνο. 1 νοματαίος
-Alonso +1 νοματαίος
4 σύνολο

Αυτοί όλοι κι όλοι και μάλιστα με τον πιστόλι στον κρόταφο. Κιχ και φύγατε για κανά χρόνο.
Και αν δεχτείς ότι ο Αlonso δεν σήκωνε επίτηδες δεν χρειάζεται καν αυτός στο κόλπο.

Η ενδεχόμενη εγκατάλειψη Raikkonen που επαναλαμβάνεις σαν αυτιστικός σαν αντεπιχείρημα, πέρα από απίθανη σε έναν χαβαλέ αγώνα, ξεπερνιόταν πανεύκολα με μια ακόμα ποινούλα αν χρειαζόταν.

Μπορείς τώρα να γράψεις ακόμα μία ειρωνία - παπαριά (ελεύθερος σκοπευτής, Λιακόπουλος, Θωμαΐδης, δεν πήγαμε στο φεγγάρι)που περιλαμβάνει μία ακόμη απίθανη θεωρία συνωμοσίας, καθώς το μυαλό σου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ότι όταν κάποιος υποστηρίζει μία συγκεκριμένη θεωρία δεν αποδέχεται και όλες τις υπόλοιπες.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#169734
Yugo_para_siempre έγραψε:Προσωπικα θεωρω οτι το 2007 δεν ηταν στημενο, αλλα δεν το αποκλειω, δηλαδη το συζηταω ως ενδεχομενο.

Ομως περα απο πολλα μικροπραγματα που μπορουν να γραφτουν ως επιχειρηματα το βασικο για μενα ειναι ενα.

Ο Αλονσο...

Πειτε οτι η Μακλαρεν εκανε τουμπεκι γιατι δεν την επαιρνε μετα το σκανδαλο, ο Λουης θα εμενε στην ομαδα τοτε που ηταν στα καλα της οποτε εστω οτι εκανε και αυτος τουμπεκι για να παρει κουπες στο μελλον.

Ο Αλονσο γιατι μπει στο κολπο; Ειχε ηδη γινει κωλος με τη Μακλαρεν, δεν θα εμενε και οπως φανηκε στα επομενα χρονια δε σπρωχτηκε απο πουθενα αυτος ή οι ομαδες του ως ανταποδοση... Το πιο φυσιολογικο θα ηταν να τους γραψει στα τετοια του, να παει για την κουπα και αν του εκαναν καμια μοντα ειτε απο την ομαδα, ειτε μεσω καποιας ποινης τον εχω ξακαθαρα ικανο οτι θα τους εβγαζε τα απλυτα στη φορα.

Δεν ειναι μονο αυτο, ειναι και αλλα σημεια που δεν μου βγαινει το μαγειρεμα, ομως για μενα αυτο ειναι το πιο βασικο.


Λοιπόν, για άλλη μία φορά:
Ο Alonso είπε το ποίημα στην FIA, με αντάλλαγμα την μη τιμωρία του για το Stepneygate.
Ήταν άμεσα εμπλεκόμενος και άμεσα ωφελημένος από το σκάνδαλο και ήθελε να καλύψει τον κώλο του. Αν του έλεγαν ωραία δεν θα τιμωρηθείς αλλά μη περιμένεις και πρωτάθλημα αυτός θα διαμαρτυρόταν ή θα τα έβγαζε όλα στην φόρα; Ποια; Τα δικά του άπλυτα;

Μπόνους ερώτηση:
Στο βάθρο, μετά από τραγική εμφάνιση και απώλεια του τίτλου, γιατί χαμογελούσε σαν βλαμμένο;
Χάρηκε για το κολλητάρι του τον Κίμι ή ήταν από τότε σουπόρτερ;
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#169749 Ξαναλέω προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

Το μονοθέσιο της McLaren του 2007 κρίθηκε παράνομο. Η ομάδα μηδενίστηκε για το 2007 και ίσως θα έπρεπε να υπάρξει ποινή και για επόμενα έτη. Έχω την εντύπωση όμως ότι όλη η ιστορία έφερε σε μια απίστευτη αμηχανία τα αφεντικά του σπορ, καθώς φαίνεται ότι έγινε από ηλίθια πρωτοβουλία δύο μηχανικών (ή τουλάχιστον αυτό μάθαμε).

Θα ήταν δίκαιο να κατακεραυνώσουν τη McLaren και τους οδηγούς της για αυτό; Παρόλο που υποστηρίζω άλλη ομάδα, θεωρώ ότι θα ήταν πολύ άδικο και κακό για το σπορ.

Έτσι, απ' ό,τι θυμάμαι κιόλας, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός στη διάρκεια της χρονιάς.

Θυμάστε όμως ίσως το τι είχε γίνει στη Monza με απειλές σοβαρές κλπ κλπ, γιατί όπως και να το κάνουμε οι Alonso και Hamilton έτρεχαν με παράνομα μονοθέσια.

Αν κάποιος από τους δύο στεφόταν πρωταθλητής, τι θα έγραφαν την άλλη μέρα οι εφημερίδες και τα sites; Η McLaren έχει παράνομο μονοθέσιο, αλλά ο Hamilton πήρε τον τίτλο των οδηγών με αυτό;

Στο τέλος έμεινε βαθμολογικά ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου μόνο ο Raikkonen. Τελικά το πήρε στην πίστα, με όσα έγιναν, αλλά επαναλαμβάνω, ακόμα κι αν γινόταν αλλιώς, πιθανολογώ ότι είχαν ενημερώσει τους οδηγούς της McLaren ότι θα έπεφταν ποινές από το πουθενά για να το σηκώσει και πάλι ο Kimi στα χαρτιά. Για να αποφύγουν όλο αυτό που θα έκανε ακόμα μεγαλύτερο κακό στο σπορ, μάλλον παίχτηκε το όλο σκηνικό...

Yugo, ο Alonso σίγουρα δεν κρατάει εύκολα το στόμα του κλειστό, αλλά τι θα μπορούσε να πει; Ότι άξιζα να πάρω το πρωτάθλημα του 2007 και μου είπαν να πατήσω φρένο; Έτρεχε με παράνομο μονοθέσιο. Που αν δεν ήταν παράνομο, δεν θα διεκδικούσε ποτέ αυτόν τον τίτλο. Δηλαδή τι; Θα ξεσηκώνονταν οι φίλοι του Alonso ή του Hamilton για να μην ακυρωθούν; Εδώ η έρευνα της FIA απέδειξε την ενοχή της ομάδας, επιβάλοντας τα πρόστιμα. Νομίζω ότι στο τέλος όλοι κατάλαβαν ότι έπρεπε να κάνουν τουμπεκί, γιατί...είναι πολλά τα λεφτά Άρη και δε γίνεται να μην κερδίσει το νόμιμο μονοθέσιο τους τίτλους.

Επίσης μιας και είμαστε στο κατάλληλο θέμα:

Death
Stepney was killed on 2 May 2014 in a road traffic incident on the M20 motorway at Ashford, Kent, United Kingdom. The exact circumstances of his death have not been established, however. Although, according to police, his vehicle was parked, and he appeared "to have [entered] the carriageway and was then [subsequently] in collision with an articulated goods vehicle :lipsealed: ". He was pronounced deceased at the scene. A subsequent Coroner's inquest recorded an open verdict.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#169761 Το μονοθέσιο δεν ήταν παράνομο, μια χαρά νόμιμο ήταν.
Η ομάδα καταδικάστηκε για κατασκοπία (είχε όλα τα στοιχεία του άμεσου ανταγωνιστή της).