Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
The Ace έγραψε:Το θέμα με τον Ecoboost είναι ότι (α) από ότι έχω καταλάβει οι διαφορές μεταξύ 100-125-140 ίππων είναι καθαρά και μόνο το πρόγραμμα, και (β) ότι με τον 125 και πάνω ξεφεύγουμε από τα 17Κ, εκτός και αρχίσω να κάνω "εκπτώσεις" και πω π.χ. aftermarket navi (200 αντί 800€) και aftermarket παρκοραντάρ (80 αντί 250€) και aftermarket κάμερα (100€ αντί 250€) κλπ, οπότε θα πέσει η τιμή αλλά θα γίνει λίγο τσίρκο το αυτοκίνητο με τα καλώδια και τις οθόνες....

Αν δεν κάνω λάθος το 140άρι έχει άλλαγές και σε hardware. Τώρα όλα αυτά τα μπιμπλίκια που αναφέρεις είναι απαραίτητα; Αν όχι, με 15 χιλιάρικα καθαρίζεις στο 125άρι. Μέχρι και Focus υπάρχει σε αυτά τα χρήματα!
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#169379 Αυτά που αναφέρω ως extra εξοπλισμό είναι αυτά που έχουν αποδειχτεί χρήσιμα για μένα και τη σύζυγο (ειδικά το navi). Το θέμα είναι ότι, τουλάχιστον στο Fiesta, ως εργοστασιακά add-ons αυτά τα τρία κοστολογούνται περίπου στα 1200€, ενώ τα καλύτερα αντίστοιχα aftermarket να βάλεις, πάνω από 300-400€ δεν θα πάνε. Γι'αυτό και λέω ότι αυτή η απόφαση θα παρθεί επιτόπου, λαμβάνοντας υπόψη και τι είδους παροχές και δωράκια θα πάρουμε από την αντιπροσωπεία. Πάντως ναι, με 13,5Κ παίρνεις το 100αρη, και με σχεδόν 15Κ το 125αρη, λογικά κάπου εκεί θα κινηθούμε (δηλαδή μεταξύ 13 και 15Κ)....
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#169411 Αν και βλέπω ότι μάλλον έχεις καταλήξει(και δεν σε αδικώ,έχω οδηγήσει το fiesta με τους 100 ίππους και είναι πολυ καλό στο δρόμο),να πω και εγώ 2 σκέψεις.Πρόσφατα οδήγησα το νέο Corsa και αυτό που μου έκανε εντύπωση σε μια μικρή βόλτα στην Εγνατία ήταν το πόσο ήσυχο και σταθερό ήταν με 170χλμ/ωρα,έχουν ένα αρκετά συμπαθητικό νέο κινητήρα με 6αρι κιβώτιο και σε καλές τιμές,ιδίως αν πετύχεις κανένα ετοιμοπαράδοτο.Επίσης τις προάλλες κάναμε μια βόλτα 5 άτομα με ενα Yaris 1300 στα Τζουμέρκα,και από κακή συννενόηση(ποτέ μην εμπιστευτείτε παππού με λευκό Lancer που θα σας πει ότι ο δρόμος είναι όλος ασφαλτος :rant: ) κάναμε 15 χιλιόμετρα σε αρκετά κακό χωματόδρομο και το άτιμο με 50.000χλμ δεν έκανε ούτε τσικ,όταν το δικό μου κάνει σαν κουδουνίστρα στην Εγνατία.Σε ότι αφορά το Clio,θα έλεγα ότι το αδικείς αν νομίζεις οτι είναι μόνο για την πόλη,έχει το μεγαλύτερο ίσως μεταξόνιο στην κατηγορία,στρίβει μια χαρά,ταξιδεύει άνετα,έχει όμως άλλα περίεργα των Γάλλων,που δεν θα με έκαναν να το συστήσω εύκολα.Και με βάση τα χιλιόμετρα που έγραψες(περίπου 10.000/έτος) δεν βλέπω λόγο να πας σε πετρέλαιο.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#169433 Αν τυχόν έμπαινε στην εξίσωση και η οικονομία και το αυτόματο κιβώτιο, θα πρότεινα να δείτε και το υβριδικό Yaris. Από ότι βλέπω το δίνουν πλέον από 15,5χιλιάρικα, ενώ με 1-1,5 παραπάνω λογικά θα παίρνεις καλή έκδοση με navi κλπ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#169473 Τα έχω κοιτάξει και τα δύο, κυρίως το Corsa με το 1000αρι, αλλά με την πιο συντηρητική διαμόρφωση με εντελώς βασικά πράγματα (π.χ. isofix, διπλό πάτο πορτμπαγκάζ, τρίτο προσκέφαλο κλπ) βγαίνει τελική γύρω στα 16,5Κ, δηλαδή 1,5Κ πάνω από το Fiesta Titanium με τον 125αρη με τα ίδια βασικά που ανέφερα. Το μοναδικό συν για το Corsa είναι το 6αρι κιβώτιο. Όπως και αν το δεις, δεν βγαίνει υπέρ του Corsa η σύγκριση :lol:

Το Yaris ναι μεν αλλά, με το μικρό μοτέρ δεν πάει, ενώ στο hybrid το χαντακώνει το CVT. Είναι λίγο πιο ακριβό και σημαντικό πιο αργό από όλα τα άλλα μοντέλα. Το συν εδώ είναι ότι έχει το σύστημα πολυμέσων στο βασικό εξοπλισμό από Active και πάνω, οπότε μπορείς να πεις ότι με 16Κ καθάρισες....
Άβαταρ μέλους
By belgarion
The Ace έγραψε:Τα έχω κοιτάξει και τα δύο, κυρίως το Corsa με το 1000αρι, αλλά με την πιο συντηρητική διαμόρφωση με εντελώς βασικά πράγματα (π.χ. isofix, διπλό πάτο πορτμπαγκάζ, τρίτο προσκέφαλο κλπ) βγαίνει τελική γύρω στα 16,5Κ, δηλαδή 1,5Κ πάνω από το Fiesta Titanium με τον 125αρη με τα ίδια βασικά που ανέφερα. Το μοναδικό συν για το Corsa είναι το 6αρι κιβώτιο. Όπως και αν το δεις, δεν βγαίνει υπέρ του Corsa η σύγκριση

Το Yaris ναι μεν αλλά, με το μικρό μοτέρ δεν πάει, ενώ στο hybrid το χαντακώνει το CVT. Είναι λίγο πιο ακριβό και σημαντικό πιο αργό από όλα τα άλλα μοντέλα. Το συν εδώ είναι ότι έχει το σύστημα πολυμέσων στο βασικό εξοπλισμό από Active και πάνω, οπότε μπορείς να πεις ότι με 16Κ καθάρισες....

Οκ εμένα μου είχαν δώσει αρκετά καλύτερη τιμή για ένα που είχαν στην έκθεση εδώ στα Γιάννενα με το μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού αν θυμάμαι καλά,ήταν όμως προ cc.Το φιέστα έχει πολύ ανταγωνιστικες τιμές.Ibiza που έχει πολύ καλό πακέτο προσφορών και είναι φθηνότερο και από το πόλο?
Α και το γιαρις με τον d4d και το εξαρι είναι γρήγορο και πολύ οικονομικό, δεν ξέρω πόσο θα κόστιζε με τον εξοπλισμό που θες...
.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#169487 To σαν ΣΒΤ κιβώτιο είναι που απογειώνει το Γιάρις.Γούστα είναι αυτά βέβαια, δεν κάνει π.χ. για κικιζιές. Και θα πάρεις πίσω και φράγκα λόγω οικονομίας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#169506 Και πόσο κοστίζουν οι μπαταρίες σε μερικά χρόνια (8;;; 9;;;) που θέλουν αλλαγή;;;; :lol: :metalo: 4 χιλιάρικα;;;; (πραγματικά δεν ξέρω...για το civic hybrid που είχα δει κάποτε, κάπου εκεί έκαναν) :dizzy:

Νομίζω ότι έτσι όπως είναι διαμορφωμένες οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα (με συντριπτική διαφορά υπέρ του ντήζελ) αν θέλεις οικονομία παίρνεις ντήζελ. Αν το υβριδικό καίει 5 lt/100km και το ντήζελ τα ίδια, το υβριδικό θέλει 7 ευρώ / 100 χλμ, ενώ το ντήζελ 5,5...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
belgarion έγραψε:....Ibiza που έχει πολύ καλό πακέτο προσφορών και είναι φθηνότερο και από το πόλο?...

Ωπ, για κάποιον που προτείνει συνεχώς Ibiza και Leon για vfm προτάσεις, πως μου ξέφυγε αυτό ? :)

Βλέπω ότι το FR πάει στα 14,5Κ με τον 1000αρη και στα 15,5Κ με τον ACT, με σχεδόν ότι θέλουμε στον εξοπλισμό. Σίγουρα αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά...
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#169519 Γελαω με το οτι επεσε σαν προταση το Fiesta Black. Εδω εγω που μαι και μικρης ηλικιας με το προ fl Sport δεινοπαθω στις κακοτεχνιες... Ενα εκατοεικοσιπενταρι 5θυρο ειναι ο,τι πρεπει.
Navi μπαινει δυσκολα aftermarket και χαλαει την εικονα του εσωτερικου..

.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#169537 Τα φορδ δεν τα πολυπήγαινα, μέχρι που πήρε ένας κολλητός φίλος φιέστα 125άρι. Μιλάμε πολύ ωραίο αμαξάκι και σίγουρα θα το έψαχνα αρκετά προς τα εκεί σε αυτή την κατηγορία. Φυσικά 5θυρο! :rtfm: μην κάνεις καμιά μλκία! :lol: )
Επίσης μου αρέσει πολύ, εξωτερικά το κλιό κ με καλό μοτεράκι.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
markvag έγραψε:Και πόσο κοστίζουν οι μπαταρίες σε μερικά χρόνια (8;;; 9;;;) που θέλουν αλλαγή;;;; :lol: :metalo: 4 χιλιάρικα;;;; (πραγματικά δεν ξέρω...για το civic hybrid που είχα δει κάποτε, κάπου εκεί έκαναν) :dizzy:

Έχουν 10 χρόνια εγγύηση αν θυμάμαι καλά.
Τότε δεν ξέρουμε πόσο θα έχουν.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#169703 Καλά, μεταξύ των δυο του θέματος, το Fiesta είναι πολύ μπροστά. Το χαίρομαι κάθε φορά που το οδηγώ. Επίσης, μετά από 11 χρόνια συμβίωσης (και συνολικά 300.000 χλμ) με 2 Focus, μπορώ να συμπεράνω με σχετική αςφάλεια ότι τα αυτοκίνητα της εταιρείας είναι αξιόπιστα και, κυρίως, φθηνά στη συντήρηση. Κάτω από το μέσο όρο, σε αντίθεση με τα VW.
Το δίλημμά μου θα ήταν Fiesta ή το υβριδικό (και μόνο αυτό) Yaris :hmmm: