Τα σενάρια αντικατάστασης έπαιξαν μεταξύ του "αντικαθιστούμε 1-προς-1 τα αυτοκίνητά μας" (δηλαδή μικρό με μικρό και -αργότερα- μεγάλο με μεγάλο) και του "αντικαθιστούμε το μικρό με μεγάλο και αργότερα βλέπουμε για το μεγάλο -> μικρό", αλλά οικονομικοί κυρίως λόγοι μας οδηγούν στο πρώτο. Δηλαδή στη θέση του 206 θα έρθει αντίστοιχης κατηγορίας μοντέλο.
Χωρίς να υπάρχει κάποια υποχρεωτική και αναγκαστική επιλογή μοντέλου, οι βασικές παράμετροι είναι: μικρό (segment B), 5θυρο/5θεσιο, μικρός κυβισμός αλλά δυνατό μοτέρ (άρα μάλλον turbo), το θέμα βενζίνη vs. diesel να το σκεφτούμε (η διαφορά στη τιμή βγαίνει από τα τέλη περίπου στη 2ετία) αλλά εγώ προτιμώ βενζίνη. Επίσης κοιτάμε αρχικά για πολύ φρέσκο μεταχειρισμένο, κάτι που έχει ξεμείνει σε αντιπροσωπείες ή κάτι με πολύ λίγα χλμ και αρκετά καινούριο, max 1-1,5 έτος. Αλλά έχουμε στην άκρη του μυαλού μας και το καινούριο, με τις ευκολίες πληρωμής, τη διαμόρφωση όπως το θέλουμε, την εγγύηση (και την πιθανή επέκταση αυτής) κλπ. Φυσικά η παράμετρος της τιμής παίζει σημαντικότατο ρόλο, άρα αποκλείονται τα μικρά από Audi, BMW, Merc.
Εγώ προσωπικά θα επέλεγα Fiesta, αλλά καθώς η σύζυγος γουστάρει το Golf αλλά δεν μας ταιριάζει εδώ, βάζουμε δίπλα-δίπλα και το Polo. Άλλοι κατασκευαστές και πιθανά μοντέλα: 208, C3, Clio, 500L, Jazz, Swift, αλλά χωρίς να τα έχω μελετήσει ιδιαίτερα, τα έχω πιο κάτω στην κατάταξη για διαφόρους λόγους.
Για ρίξτε ιδέες, προτάσεις και πιθανές επιλογές.....

) της έχει κολλήσει το Golf από τις 9-10 φορές που βρέθηκε συνοδηγός σε Golf συναδέλφου της (επίσης δικηγορίνας). Επί του διλήμματος Fiesta ή Polo δεν έχει κάποια σοβαρή άποψη, κοινώς αν επιμείνω πάμε σε Fiesta.