Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#168759 Καλά κάποια στιγμή να σας πω για το τελευταίο μου sservice ΚΤΕΟ (εκείνο που είχα πάρει το Picasso για αντικατάσταση ντε!) το οποίο για πλάκα κόστισε 1800 ευρώ....

Έχω καταλάβει Γιατί αλλάζουν ΟΛΟΙ αμάξια στην τετραετια που λήγει η εγγύηση (και έχουμε δικαίωμα δω να ξανά πάρουμε αφορολόγητο)
Απλά δεν αξίζει να φτιάχνεις τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#168765 Το έχουν κάνει να μην αξίζει να φτιάχνεις τίποτα. Κινείται η αγορά νέου ΙΧ έτσι. Για σκέψου το ανάποδα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#168768 Αφού πήρα τα μαθήματα μου κατέληξα ότι δύο λύσεις υπάρχουν. Η μαθαίνω το μαστροΑχμετ και παω εκεί (υπάρχουνε τέτοιοι εδώ κυρίως Τουρκοι, τα μαθαίνω Τώρα αυτά τα κόλπα) η κατεβάζω το αμάξι Ελλάδα για σερβις .
Άβαταρ μέλους
By GTS
The Ace έγραψε:
KiloMeater έγραψε:....Μου λένε ααααα πολύ minor-εύκολο... Αλλά θέλουμε το αμάξι 3 μέρες εδώ!!! Μα τι θα κάνουν...;
Του λέω πόσο πάει χωρίς ασφάλεια μου λέει όχι πολύ....600!!!! Τι λέτε ρε....Μου λέει άμα πας αντιπροσωπεία τα διπλά, και το πιστεύω χαλαρά...

Holy dented door Batman !!! :s_omg

3 μέρες και 600€ ? Και αυτό είναι το minor ? Ή δεν μας τα περιγράφεις καλά, ή εκεί που είσαι πολλαπλασιάζουν τα πάντα x3, δεν εξηγείται αλλιώς. Σε οποιοδήποτε αντίστοιχο μαγαζί εδώ, με απόδειξη και τα πάντα όλα, πάνω από 150-200€ ανά panel/ζημιά δεν χρεώνουν, ούτε και αν στο πλύνει μετά η Kate :hmmm:

Προφανως γιατι το κοστος της εργασιας είναι υψηλο εκει. Ολοι θελουν μεγαλους μισθους αλλα να πληρωνουν τπτ. Προφανως δεν δουλευει ετσι η οικονομια.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#168790 Ναι ρε συ, το ξέρω, είχα αντίστοιχες εμπειρίες όταν ήμουν Βέλγιο. Απλώς ακόμα και εκεί, που έχουν περίπου x1.5 μισθούς (τους καλούς καιρούς, εκεί ήμουν αρχές του '00, όχι σήμερα), δεν χρεώνανε 600€ για ένα "minor" περιστατικό, γι'αυτό μου φάνηκε τόσο περίεργο...α, και φυσικά όντως, τι στο διάλο θα κάνουν 3 μέρες ?

Πάντως και Βέλγιο όλοι όσοι είχαν κρατήσει αυτοκίνητα εκτός εγγύησης, είχαν μάθει με το μικρό όνομα όλους τους Τούρκους -κυρίως- αλλά και Πολωνούς μάστορες :s_wink
Άβαταρ μέλους
By kostis20
KiloMeater έγραψε:Καλά κάποια στιγμή να σας πω για το τελευταίο μου sservice ΚΤΕΟ (εκείνο που είχα πάρει το Picasso για αντικατάσταση ντε!) το οποίο για πλάκα κόστισε 1800 ευρώ....

Έχω καταλάβει Γιατί αλλάζουν ΟΛΟΙ αμάξια στην τετραετια που λήγει η εγγύηση (και έχουμε δικαίωμα δω να ξανά πάρουμε αφορολόγητο)

Εγώ έχω αντίθετη εμπειρία.Αν το ψαξεις λίγο θα τα κάνεις όλα πολυ οικονομικά.
Εχω όμως την απορία τι άλλαξαν στη C5 και στα ποσα χιλιομετρα για να φτάσει ο λογαριασμός 1800 ευρω?
Άβαταρ μέλους
By bibendum
KiloMeater έγραψε:... η κατεβάζω το αμάξι Ελλάδα για σερβις .

φιλος που μενει Γερμανια μου ελεγε αυτο το πραγμα. Κανονιζει παντα διακοπες 15+ ημερων και κατεβαινει με το αμαξι του εδω και του αλλαζει τα παντα. Κυριως η εργατοωρα ειναι που αυξανει το κοστος
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#168914 Ε απο Στουτγκαρδη δεν ειναι και κοντα η Τσεχια.

Οταν κατεβαινει Ελλαδα τον βολευουν και αλλα πραγματα που το κατεβαζει αμαξι μαζι του.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#168923 Για τον Kilo λέω.220 χμ είναι η Πραγα.Εγω πηγαινα Βιεννη για καφε -φαγητο...Έχει και εκπτωτικό χωριο στα σύνορα...
Πάντως Στουτγκαρδη είναι ο κολλητός μου και είναι αρκετα δικτυωμένος στο θέμα.Συντηρει σχετικά οικονομικά ένα ΜΙΝΙ & ένα volvo που έχει.Το 3ο είναι απο την εταιρεία.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
kostis20 έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Καλά κάποια στιγμή να σας πω για το τελευταίο μου sservice ΚΤΕΟ (εκείνο που είχα πάρει το Picasso για αντικατάσταση ντε!) το οποίο για πλάκα κόστισε 1800 ευρώ....

Εγώ έχω αντίθετη εμπειρία.Αν το ψαξεις λίγο θα τα κάνεις όλα πολυ οικονομικά.
Εχω όμως την απορία τι άλλαξαν στη C5 και στα ποσα χιλιομετρα για να φτάσει ο λογαριασμός 1800 ευρω?

Λοιπον βγαινω off topic τωρα, ας το διορθωσετε αν χρειαζεται

παω να αφησω το αμαξι για ετησιο σερβις και κατι μαζεματα. συγκεκριμενα ηθελα το ΚΤΕΟ το ετησιο (το σηματακι στο παρμπριζ) και να τσεκαρουνε τη μανισια μπαταρια γιατι εκανε κατι περιεργα) το αμαξι 5ετιας εχει 45Κ χλμ.
πηγα στην αντιπροσωπεια γιατι και κανεναν αλλο δεν ηξερα και ηθελ κι οχημα αντικαταστασης και να μιλαμε και αγγλικα....
τους λεω αυτα τα 3 θελω, οτι αλλο μιλαμε.
με πηρανε τηλεφωνο οτι εχουνε φαγωθει τα φρενα να τα αλλαξουμε; λεω οκ.
μπαταρια kaput αλλαγη, οκ? οκ λεω
παω να πρω το αμαξι (το κρατησανε 3 ημερες) και βλεπω 1800
εμεινα... καθομαι να διαβασω
τα εργατικα απιστευτα πηγανε χιλιαρικο σχεδον αλλα περιλαμβανανε και κατι αλλο που δεν το ηξερα
εκει γιναμε κωλος , εκανα γραπτο παραπονο (αν κι τα πληρωσα δε δεχοτανε και το αμαξι δεν το δινανε) και εκκρεμει
ανοιξανε καπακι κινητηρα γιατι εχανε λαδι απο μια βαλβιδα
περυσι που ειχα παει για ΚΤΕΟ παλι το ειχανε γραψει αυτο ως minor αλλα το γειωσα, ουτε ειχα καταλαβει τι ηταν (στα γερμανικα παντα ολα) ουτε εβλεπα πουθενα λαδια λεω καλα αστο...
φετο μου ειπανε δε γινοτανε να μην το φτιαξουνε, μου το βρηκανε major και το εγραφε το report αντιστοιχα ως major θεμα με υπογραφες του μηχανικου κτλ.... φυσικα αλλαξανε και τα παντα, λαδια, μπουζι, υαλοκαθαριστηρες φιλτρα κτλ και παλι δε με ρωτησανε

επισης εχουνε βρει αυτη τη φορα καποια Minor στην αναρτηση και τα εχουνε αναφερει στο report αν και με περασανε αλλα σιγα μη με ξαναδουνε του χρονου(κατι οτι ειναι πορωδης αλλα δεν το πιανω γιατι ειναι πολυ τεχνικο στα γερμανικα και απλα δεν θελω να ασχοληθω, δεν το εχω χωνεψει ακομα)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kostis20 έγραψε:Καλα αμά ανοιξαν και καπάκι ...

+1
τοτε δικαιολογουνται αυτα τα χρηματα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#169154 Δε δικαιολογώ ότι το ανοίξανε χωρίς να μου πούνε, εκεί έχουμε τη διαμάχη.
Κατά τα άλλα δηλαδή για αυτό το πακέτο Ελλάδα πόσο θα πήγαινε;