Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
nido έγραψε:Ερώτηξις προς φίλους πεζουλάκηδες:
Αν αλλάξουμε το μαμά στέρεο με κάποιο aftermarket που είναι συμβατό (με αντάπτορα) με τα χειριστήρια στο πλάι του τιμονιού, παίζει να μας δείχνει και στο display του αυτοκινήτου (εκτός απ' το δικό του) τις πληροφορίες που βλέπαμε πριν, όπως σταθμό, track στο CD & χρόνο, κλπ?

Χλωμό, δεν θυμάμαι να έχω πετύχει τέτοιο ανταπτορα. Στο 307 που άλλαξα απλά δούλευαν τα χειριστήρια.
Άβαταρ μέλους
By nido
#168399 Δηλαδή το συγκεκριμένο data path κόβεται....
Η κάπως έτσι...
Άβαταρ μέλους
By Lippi
mousatos έγραψε:Το ιδανικό είναι το
Quartz INEO First 0W - 30

http://www.total.co.uk/lubricants/autom ... visor.html

Tο μανουαλ της πεζό για το 308 - ΙΙ eHDi συμφωνεί με τον drdino
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#168818 Νέο φρούτο από το 206. Συνεχόμενος θόρυβος σαν φτερωτή (?), σαν να ακούγονται οι βαλβίδες (?), ο οποίος αυξάνει ένταση και συχνότητα όσο αυξάνονται οι στροφές. Σε χαμηλές σαλ ακούγεται περίπου σαν καϊκι ή σαν να βρίσκει πλαστικός ανεμιστήρας πάνω στο πλαίσιό του, στις υψηλές σαλ είναι σαν να βαλβιδίζει χοντρά. Πάνω από τις 3-4Κ είναι ο πιο δυνατός θόρυβος που ακούγεται :dizzy: Μάλιστα η ένταση αλλάζει αν είναι ανοιχτή ή κλειστή η πεταλούδα. Αρχική διάγνωση από τη Peugeot μάλλον το κιβώτιο (??), αφού βαλβίδες λέει δεν μπορεί να είναι, ούτε κάτι άλλο εντός κινητήρα, και άρα προφανώς μιλάμε για κατέβασμα, άνοιγμα, επισκευή (ότι χρειάζεται), κλείσιμο, ανέβασμα, με minimum κόστος ένα 500αρικο (εντελώς ROM εκτίμηση, μπορεί να ανέβει αρκετά, όχι πάνω από 1000ρικο όμως).

Ιδέες, προτάσεις, εκτίμηση για το ορθόν του κόστους ? :help:
Άβαταρ μέλους
By nido
#168829 Το κιβώτιο τι δηλαδή να έχει πάθει?
Πέρα από θόρυβο, όσον αφορά τη λειτουργία, παρατηρείς να έχει αλλάξει κάτι?
(βάλτο και στο PSclub αν δεν το έκανες ήδη)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#168833 Ο μηχανικός υποπτεύεται κάποια μικροζημιά (ρινίσματα ? ράγισμα ?) στον πρωτεύοντα, γι'αυτό και ακούγεται συνεχώς. Επειδή όμως δεν μπορούσε ούτε να εγγυηθεί, ούτε να εκτιμήσει τη ζημιά, μου είπε ότι ναι μεν μάλλον αυτό, αλλά δεν ξέρουμε αν όντως είναι αυτό, ή τι άλλο. Και φυσικά το disclaimer ότι "ναι μεν σήμερα δουλεύει, αλλά δεν ξέρουμε αύριο, φαίνεται να πηγαίνει ΟΚ σήμερα αλλά μη το ζορίζεις γενικότερα και βλέπουμε". Και η εκτίμηση είναι πολύ χοντρική, εκτιμώντας ότι δεν θα χρειαστεί πολλά πράγματα για να έρθει στα ίσα του, και ότι δεν θα επεκταθεί η ζημιά περισσότερο....

Δεν μπορώ και να το αποσύρω γ@#$ω το κέρατό μου....
Άβαταρ μέλους
By xenos
#168894 Ακούγεται μόνο σε πορεία; Με κάθε ταχύτητα; :hmmm:
Αν δεν το θέλεις, χαρισέ το, κάποιοι θα το θέλουν.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#168897 Είμαι -είμαστε για την ακρίβεια- έτοιμοι να το δώσουμε για να πάρουμε το επόμενο, οπότε αν τελικά το αποφασίσουμε θα το φτιάξουμε και μετά θα το πουλήσουμε. Αλλά είναι το γαμώτο της υπόθεσης, συν ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια ζητάει σχεδόν κάθε χρόνο από 500 μέχρι 1000+ ευρώ.... :s_sad

Τεςπα, θα γίνει πιο διεξοδική συζήτηση με τη σύζυγο για τις πιθανές επιλογές μας, και μπορεί αύριο-μεθαύριο να ανοίξω σχετικό thread στις Συγκρίσεις για το νέο :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
The Ace έγραψε:
Τεςπα, θα γίνει πιο διεξοδική συζήτηση με τη σύζυγο για τις πιθανές επιλογές μας, και μπορεί αύριο-μεθαύριο να ανοίξω σχετικό thread στις Συγκρίσεις για το νέο :shifty:

Ζμπορτίφφφφ κι εσύ;;;; :shifty: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
markvag έγραψε:
The Ace έγραψε:

Ζμπορτίφφφφ κι εσύ;;;; :shifty: :lol: :lol:

Με πιάνεις βλέπω..... :shifty:

Η δική μου κατεύθυνση θα είναι αλλαγή του 206 με μεσαίο που να μας καλύπτει πλήρως (99% Golf ή Focus, καινούριο ή φρέσκο μεταχείρο παίζεται), ώστε όταν πλέον δεν έχουμε ανάγκη τους χώρους της C5 (σε 1-2 χρόνια υπολογίζω) να πάρουμε 2ο πιο "ελεύθερου χρόνου", 2+2, και φυσικά πιο σβέλτο και από τη C5 και από το -όποιο- πάρουμε τώρα...
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 05 Οκτ 2015, 15:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#168903 Πριν μερικά χρόνια που τα λεφτά ήταν πολλά για κατέβασμα, άνοιγμα, επισκευή, ανέβασμα κιβωτίου σε αντιπροσωπεία για το Punto Sporting μου είχα δώσει κάτω από 400€.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#168904 *Υποθέτω* ότι τα 500€ ήταν για το σύνολο της επισκευής, δηλαδή κατέβασμα/ανοιγοκλείσιμο/ανέβασμα + όποιο γρανάζι/αξονάκι χρειαστεί αλλαγή, συν φυσικά φλάντζες και λάδια-ξύδια-μύδια....Να πω την αλήθεια δεν μου χτύπησε και τόοοοοσο άσχημα σαν ποσό (πέραν του γαμώτο της υπόθεσης που προανέφερα), αλλά σχετικές εμπειρίες από άλλα -ή παρόμοια- μοντέλα θα βοηθήσουν στην εκτίμηση κόστους/οφέλους....
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#168905 Μα για το σύνολο της επισκευής μιλάω και εγώ.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#168973 Σε αναζήτηση μοτέρ για το 308 (1.6 turbo 16V HDI, 9HZ) ποια άλλα μοντέλα κοιτάζουμε;