Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#168693 Για την Αίγυπτο;

REALZEUS έγραψε:
manosky έγραψε:Έχω μπερδευτεί λίγο παλικάρια μου.
Κακώς έφαγαν τον Σαντάμ και τον Καντάφι, καλώς όμως έγινε η Αραβική Άνοιξη - Ταξίμ-Ταχρίρ-Σύνταγμα.
Επαναστάτες βοήθησαν στο Ιράκ, επαναστάτες στη Λιβύη, επαναστάτες στην Αίγυπτο, τη Συρία κλπ κλπ.
Το ότι όλοι οι δικτάτορες εκεί κάτω έχουν σοβιετικά όπλα και καμιά στενοχώρια δεν είχε υπάρξει όταν μακέλευαν τους λαούς τους, το προσπερνάμε.
Αμερικάνοι μην είναι και για τα άλλα ό,τι πει ο ινστρούχτορας.
Σανίδα....

Random words generator? :lol:

Σού έχω ακόμα μερικές:
https://en.wikipedia.org/wiki/Equipment ... my#Pistols

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_G ... ent#Iraq_2

Θα ήθελα σχολιασμό καθώς και το γιατί οι αμερικανοκίνητοι δικτάτορες ήταν καθάρματα, αλλά οι άλλοι ήταν αναγκαίοι ηγέτες (το ίδιο θα πήγαινε και σε όλους τους στρατηγούς και δικτάτορες της Ανατολικής Ευρώπης - που δυστυχώς δεν τους φορτωθήκαμε κι εμείς για καμιά 40ριά χρόνια να ψάχνουμε για καλτσόν και μοσχοσάπουνα στα λιμάνια και τη μαύρη αγορά).

Αν δεν μπορείς να πεις κάτι, δεν πειράζει, κατανοώ.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#168697 Καταλαβαίνεις ότι λες ασύνδετα πράγματα; :dizzy: Έχουμε τα εξής δεδομένα:

1) Οι χώρες αυτές είχαν Σοβιετικό/Ρωσικό οπλισμό.
2) Έγιναν επεμβάσεις των Αμερικανών και έπεσαν τα καθεστώτα σε Ιράκ, Αίγυπτο και Λιβύη. Επίσης ποιός είπε ότι καλώς έγινε η όποια αραβική άνοιξη; Έχεις δει τι έχει γίνει; Στην Αίγυπτο κυβερνάει ο Στρατός και στο Ιράκ κανείς!

Κι εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο ινστρούχτορας μας είπε κάτι. Αδυνατώ να σε παρακολουθήσω. :s_crazy

Την χαζομαρούλα με τα καλτσόν σας την μαθαίνουν κάπου; Το ότι είχαν όλοι εργασία, υγεία, παιδεία, στέγαση, φως-νερό-τηλέφωνο, συγκοινωνίες κλπ ξέχασαν να σας το πουν στην κατήχηση; :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By manosky
#168702 Α, νόμιζα ότι θα ήταν πιο εύκολο.

Πρόσεξε πιο καλά:
- οι δικτάτορες έσφαζαν τους λαούς τους με οπλισμό και διπλωματική βοήθεια από τους καλούς ξένοι
- αυτοί οι δικτάτορες κάποια στιγμή έπεσαν με επεμβάσεις από τους κακούς ξένοι

- είχαμε οδυρμό για το δεύτερο
- είχαμε μακρόχρονη αδιαφορία ή και στήριξη για το πρώτο

Είτε κάποιος έδινε γραμμή, είτε υπήρξε ομαδική τύφλωση. Διαλέγουμε ό,τι νομίζουμε σωστότερο.

Τώρα, για τα καλά των ανατολικών, δεν χρειαζόμαστε ινστρούχτορες τύπου iant, μας αρκούν οι πατεράδες μας που πήγαιναν για δουλειές στα λιμάνια και τις μεγάλες πόλεις του ανατολικού μπλοκ και της ΕΣΣΔ και φρικάριζαν.

Από διήγηση:
σε μεγάλη πόλη της Ανατολικής Γερμανίας ο κόσμος περίμενε για παγωτό.
Ναι, είχαν και παγωτό.
Ένας παγωτατζής και καμιά 100στή άτομα στην ουρά.

Μεγάλο ξενοδοχείο της Βουδαπέστης, όπου ο υπάλληλος έβγαζε 2-3 μερίδες, ενώ περίμεναν να φάνε 5. "Τόσο είμαι υποχρεωμένος σήμερα, καληνύχτα".

Κοινόβια για στέγη.

Τηλέφωνο άμα ήξερες τον ΟΤΕτζή και περίμενες καμιά 10ριά χρόνια - αν δεν ήσουν "ενοχλητικός" εσύ ή το σόι σου.

Τρόφιμα με δελτίο, αλλά τρόφιμα δεν υπήρχαν. Μισό κιλό κόκκαλο για σούπα με κάτι δράμια κρέας - το ψαχνό το είχαν πάρει οι του κράτους.

Δεν ξέρω αν μπορούσες να τα μάθεις αυτά εκεί που έζησες και σπούδασες ή στα είπαν κάποιοι, κρίμα όμως δεν είναι τόσων χρονών άνθρωπος να τρως παπάτζα που προοριζόνταν για αγράμματους των 70's;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#168709 Δύο πράγματα: οι εν λόγω δικτατορες πολλες φορές είχαν βοήθεια και εξοπλισμό και από τους "κακούς ξένοι ", οι οποίοι στη συνέχεια τους πούλησαν, κ δεύτερον τουλάχιστον στη Λιβύη γνωρίζω προσωπικά ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο άθλια όσο τα περιγράφεις....(εκτός αν αναφέρεσαι αποκλειστικά στο πρώην ανατολικό μπλοκ).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
manosky έγραψε:Πρόσεξε πιο καλά:
- οι δικτάτορες έσφαζαν τους λαούς τους με οπλισμό και διπλωματική βοήθεια από τους καλούς ξένοι

Που; Στην Συρία; Στην Λιβύη; Άνοιγε ρουθούνι πριν την επέμβαση των ξένων εκεί; Είχαμε πρόσφυγες; Γενικά για τι πράγμα μιλάς; :dizzy:

manosky έγραψε:Από διήγηση:
σε μεγάλη πόλη της Ανατολικής Γερμανίας ο κόσμος περίμενε για παγωτό.
Ναι, είχαν και παγωτό.
Ένας παγωτατζής και καμιά 100στή άτομα στην ουρά.

Μεγάλο ξενοδοχείο της Βουδαπέστης, όπου ο υπάλληλος έβγαζε 2-3 μερίδες, ενώ περίμεναν να φάνε 5. "Τόσο είμαι υποχρεωμένος σήμερα, καληνύχτα".

Κοινόβια για στέγη.

Τηλέφωνο άμα ήξερες τον ΟΤΕτζή και περίμενες καμιά 10ριά χρόνια - αν δεν ήσουν "ενοχλητικός" εσύ ή το σόι σου.

Τρόφιμα με δελτίο, αλλά τρόφιμα δεν υπήρχαν. Μισό κιλό κόκκαλο για σούπα με κάτι δράμια κρέας - το ψαχνό το είχαν πάρει οι του κράτους.

Δεν ξέρω αν μπορούσες να τα μάθεις αυτά εκεί που έζησες και σπούδασες ή στα είπαν κάποιοι, κρίμα όμως δεν είναι τόσων χρονών άνθρωπος να τρως παπάτζα που προοριζόνταν για αγράμματους των 70's;

Φαινόμενα ελλείψεων υπήρξαν μόνο από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και μετά όπου το σύστημα άρχισε να καταρρέει με τις εξυπνάδες του Γκόρμπι. Από εκεί και πέρα, για κάθε "κοινόβιο" εκεί, υπήρχαν 10 άστεγοι στην Δύση! Διαλέγεις και παίρνεις! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By manosky
ArrowsFA1 έγραψε:Δύο πράγματα: οι εν λόγω δικτατορες πολλες φορές είχαν βοήθεια και εξοπλισμό και από τους "κακούς ξένοι ", οι οποίοι στη συνέχεια τους πούλησαν, κ δεύτερον τουλάχιστον στη Λιβύη γνωρίζω προσωπικά ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο άθλια όσο τα περιγράφεις....(εκτός αν αναφέρεσαι αποκλειστικά στο πρώην ανατολικό μπλοκ).

Μα γι' αυτό ήταν κακοί και τους βρίζουμε.
Τους άλλους είχαμε στα μετάξια και δεν έτρεχε και τίποτα όταν σκότωναν.
Για το δεύτερο, σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, αναφέρομαι στο ανατολικό μπλοκ, ναι.
Η Λιβύη του δήθεν σκηνόβιου Μουαμάρ, ήταν μια τυπική δικτατορία, γλίτωσε τον υπαρκτό. Γι' αυτό δεν ήταν τόσο χάλια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#168947 Τσάμπα τσακωνόσαστε νομίζω...
Κάποτε κι εμένα μου φαινόταν καλή η Αραβική Άνοιξη, πλέον όχι και τόσο.... :lipsealed:
Οι άραβες δυστυχώς, δεν είναι έτοιμοι για δημοκρατία. Καμία αραβική χώρα δεν έχει πραγματική δημοκρατία, οπότε το να λες πως θα κάνουμε δημοκρατικό το Ιράκ ή την Συρία και να φύγει ο Σαντάμ ή ο Ασάντ, είναι μια ουτοπία που στο τέλος δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.
Το Ιράκ και ο Σαντάμ ήταν καλός όταν οι ΗΠΑ τους έβαλαν απέναντι στο Ιράν; Μετά που αυτονομήθηκε ήταν κακός όμως...
Η Συρία πάλι, σαν το μοναδικό κράτος με Ρωσική αναφορά στην περιοχή (όλα τα άλλα είναι αμερικανοκρατούμενα μέχρι το κόκκαλο), ήταν διαρκώς στόχος και η ιστορία με την ISIS έδωσε την ευκαιρία.

Από την επαφή μου με αυτούς τους ανθρώπους (Ιορδανία και Κατάρ έχω πάει, ενώ είχα και συνάδελφο από το Ιράκ που έλεγε ακριβώς το ίδιο) έχω να πω πως καμία εκτίμηση δεν έχουν στην δημοκρατία και αρέσκονται σε δικτάτορες. Χρειάζονται μερικές γενιές ακόμη για να εμπεδωθεί κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους. Επιπλέον, υπάρχει και το πρόβλημα του εξτρεμισμού, που μόνον δικτάτορες τελικά μπορούν να αντιμετωπίσουν.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mjacob έγραψε:Στο ανατολικό μπλοκ δεν είχαν φαγητό ούτε με δελτίο όμως.

Να φανταστείς ότι όταν πηγαίναμε εκδρομή στη Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία κλπ παίρναμε ταπεράκια με κιοφτέδες από εδώ. :lol:

Φρέσκα κουλούρια:

Δύο τουρκικά F-16 παρενοχλήθηκαν από άγνωστο MIG-29 για πέντε λεπτά ενώ περιπολούσαν στα σύνορα με την Συρία, μετέδωσε η Hurriyet, επικαλούμενη ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

«Δέκα μαχητικά F-16 περιπολούσαν στα σύνορα με την Συρία. Κατά την διάρκεια της αποστολής δύο από τα F-16 μας παρενοχλήθηκαν από ένα αγνώστου εθνικότητας MIG-29 το οποίο τα στοχοποίησε επί 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα» τόνισε σχετικά το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

http://www.koutipandoras.gr/article/152 ... rkika-f-16
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Anonymous Founder έγραψε:Τσάμπα τσακωνόσαστε νομίζω...
Κάποτε κι εμένα μου φαινόταν καλή η Αραβική Άνοιξη, πλέον όχι και τόσο.... :lipsealed:
Οι άραβες δυστυχώς, δεν είναι έτοιμοι για δημοκρατία. Καμία αραβική χώρα δεν έχει πραγματική δημοκρατία, οπότε το να λες πως θα κάνουμε δημοκρατικό το Ιράκ ή την Συρία και να φύγει ο Σαντάμ ή ο Ασάντ, είναι μια ουτοπία που στο τέλος δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.
Το Ιράκ και ο Σαντάμ ήταν καλός όταν οι ΗΠΑ τους έβαλαν απέναντι στο Ιράν; Μετά που αυτονομήθηκε ήταν κακός όμως...
Η Συρία πάλι, σαν το μοναδικό κράτος με Ρωσική αναφορά στην περιοχή (όλα τα άλλα είναι αμερικανοκρατούμενα μέχρι το κόκκαλο), ήταν διαρκώς στόχος και η ιστορία με την ISIS έδωσε την ευκαιρία.

Από την επαφή μου με αυτούς τους ανθρώπους (Ιορδανία και Κατάρ έχω πάει, ενώ είχα και συνάδελφο από το Ιράκ που έλεγε ακριβώς το ίδιο) έχω να πω πως καμία εκτίμηση δεν έχουν στην δημοκρατία και αρέσκονται σε δικτάτορες. Χρειάζονται μερικές γενιές ακόμη για να εμπεδωθεί κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους. Επιπλέον, υπάρχει και το πρόβλημα του εξτρεμισμού, που μόνον δικτάτορες τελικά μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Όταν είχε ξεκινήσει η αραβική άνοιξη έλεγα στους φίλους για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει και με αποκαλούσαν τρελό, συντηρητικό, κυνικό κλπ κλπ κλπ. Η πραγματικότητα είναι ότι έχω πάρα πολλούς φίλους αιγύπτιους και μερικά πράματα φαινόταν ξεκάθαρα. Όλες οι χώρες αυτές είναι χώρες με ελάχιστη δημοκρατική παράδοση και με πλήρως ελεγχόμενο πολιτικό προσωπικό. Σε αυτές τις χώρες υπάρχουν μόνο 2 πράματα. Ο στρατός και το ισλάμ. Ο στρατός είναι ο στυλοβάτης του εκάστοτε προέδρου-δικτάτορα-βασιλιά (όπως θέλετε πείτε τον λίγα αλλάζουν) οπότε η αραβική άνοιξη τι έκανε; Έβγαλε το στρατό από την εξίσωση. Οπότε τι έμενε; Το ισλάμ ή η αναρχία ή η πιθανότητα να δημιουργηθεί πολιτικό προσωπικό, δημοκρατική παράδοση και πολιτική ισχύς με έλεγχο του στρατού εντός 2 ή 3 μηνών που κράτησαν οι εξεγέρσεις. Ε εντάξει όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι το δεύτερο ενδεχόμενο ήταν πέρα από κάθε ουτοπική επιδίωξη, άρα το Ισλάμ ήταν δεδομένο ότι θα έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος ακόμα και σε περίοδο αναρχίας. Όπερ και εγένετο.

Τωρα όταν όλα αυτά αντιμετωπίζονται με λογύδρια και δεκάρικους που απευθύνονται σε δυτικό κοινό που δεν έχει την παραμικρή επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα και με συναισθηματικούς όρους όπως χασάπης, σφαγές, εκληματίες, δυνάστευση, το θέμα είναι για γέλια και για κλάματα.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#169006 Κι εγώ έλεγα ότι στην Αίγυπτο θα σφάζονταν και μετά θα είχαμε είτε στρατιωτική δικτατορία, είτε ισλαμικό κράτος.

Το αυτό συμβαίνει φυσικά και με τους ίδιους τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα και οι οποίοι, αν δεν μπουν στην πρέσα όπως θα τους κάνουν οι Γερμανοί πχ, δεν θα καταλαβαίνουν και πολλά για ευρωπαϊκά κεκτημένα, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές αηδίες.

Επίσης, το ίδιο -όχι στον ίδιο βαθμό- ισχύει και για τη φίλη Τουρκία. Γι' αυτό οι προσπάθειες "να τα βρούμε" έχουν πέσει στο κενό. Δεν είμαστε "ίδιοι", όπως πχ οι Γάλλοι με τους Άγγλους και τους Γερμανούς ή οι Ισπανοί με τους Γάλλους κλπ.

Τα υπόλοιπα είναι ευσεβείς πόθοι που κουτουλάνε στην πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
manosky έγραψε:Κι εγώ έλεγα ότι στην Αίγυπτο θα σφάζονταν και μετά θα είχαμε είτε στρατιωτική δικτατορία, είτε ισλαμικό κράτος.

Το αυτό συμβαίνει φυσικά και με τους ίδιους τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα και οι οποίοι, αν δεν μπουν στην πρέσα όπως θα τους κάνουν οι Γερμανοί πχ, δεν θα καταλαβαίνουν και πολλά για ευρωπαϊκά κεκτημένα, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές αηδίες.

Επίσης, το ίδιο -όχι στον ίδιο βαθμό- ισχύει και για τη φίλη Τουρκία. Γι' αυτό οι προσπάθειες "να τα βρούμε" έχουν πέσει στο κενό. Δεν είμαστε "ίδιοι", όπως πχ οι Γάλλοι με τους Άγγλους και τους Γερμανούς ή οι Ισπανοί με τους Γάλλους κλπ.

Τα υπόλοιπα είναι ευσεβείς πόθοι που κουτουλάνε στην πραγματικότητα.

Έχω μια ένσταση στο bold, πιστεύω έχουμε περισσότερες ομοιότητες στην ψυχοσύνθεση και στην συμπεριφορά παρά διαφορές σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Βαλκάνιους, ειδικά των δυτικών και βορειοανατολικών Βαλκανίων που πλησιάζουν περισσότερο στους Ευρωπαίους. Με άλλα λόγια εμείς και οι γείτονες μας (Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία) πλησιάζουμε περισσότερο τους Τούρκους σε συμπεριφορά από ότι οι Σέρβοι, οι Μαυροβούνιοι, οι Ρουμάνοι κλπ.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#169011 Δια,

επι εποχης Χαφεζ αλ Ασσαντ, τοτε ειχε βομβαρδισει και ισοπεδωσει 2 πολεις στη Συρια που ηταν προπυργεια διαφωνουντων. Λοιπον ναι ειχε σκοτωσει ομοεθνεις του. Ομως μονο ετσι κρατιοντουσαν αυτα τα κρατη σε ηρεμια. Ετσι που εγιναν τωρα εχουμε φυλαρχους να ελεγχουν περιοχες (Λιβυη) και ομαδες φανατικων να θελουν να κουμανταρουν τα κρατη αναλογα με το ποιος τους πληρωνει... Ετσι αμαχοι πληρωνουν βαρυ τιμημα με εξορια απο τα σπιτια τους για να γλυτωσουν την οικογενεια τους. Ο Πουτιν πιστευω να εξωλοθρευσει την ISIS και να ηρεμησουν καπως τα πραγματα για τους πληθισμους εκει.