Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#168563 Αν κατάλαβες ότι είμαι φαν του Άσαντ, κατάλαβες λάθος. Είμαι όμως φαν του να μην αλλάζεις τον έναν δικτάτορα με κάποιον άλλον δικτάτορα με τέτοιον τρόπο (αιματοκυλώντας την χώρα με εξωτερική παρέμβαση της CIA, Mi6 κλπ). Πριν γίνει αυτή η προσπάθεια, ο κόσμος δεν πέθαινε στην Συρία και ας ήταν πάλι ο Άσαντ το αρχηγόπουλο εκεί. Διαφωνείς με αυτή την άποψη;
Άβαταρ μέλους
By famas
REALZEUS έγραψε:Σίγουρα ο Assad σκότωσε πολύ κόσμο, αλλά:
γ) Είναι σαφώς καλύτερο να επικρατήσει ο Άσαντ, όπως ήταν καλύτερο να μείνει ο Καντάφι στην Λιβύη και ο Σαντάμ στο Ιράκ. Τώρα που έφυγαν από την μέση οι δύο τελευταίοι (δικτάτορες μεν, κρατούσαν κάποια τάξη και επίπεδο ζωής δε), είναι τρις χειρότερη η κατάσταση στις χώρες τους!!! :rtfm:

Κι εμένα μου μοιάζει η λιγότερη κακή λύση αυτή :( . Κι εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι οι εκτελεσμένοι δικτάτορες Ιράκ κ Λιβύης διατηρούσαν μια ισσοροπία στις περιοχές τους. :omg:
Άβαταρ μέλους
By IKE
rx8_drifter έγραψε:
IKE έγραψε:Σε ποιος μεγάλους αναφέρεσαι? Για Συρία φαντάζομαι μιλάμε.

Ρωσσία-ΗΠΑ προφανώς

Πιστεύεις δηλαδή ότι στη Συρία είχαν και οι 2 επιβλαβή συμμετοχή και μάλιστα ανάλογης έκτασης?
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
famas έγραψε:
γ) Είναι σαφώς καλύτερο να επικρατήσει ο Άσαντ, όπως ήταν καλύτερο να μείνει ο Καντάφι στην Λιβύη και ο Σαντάμ στο Ιράκ. Τώρα που έφυγαν από την μέση οι δύο τελευταίοι (δικτάτορες μεν, κρατούσαν κάποια τάξη και επίπεδο ζωής δε), είναι τρις χειρότερη η κατάσταση στις χώρες τους!!! :rtfm:

Κι εμένα μου μοιάζει η λιγότερη κακή λύση αυτή :( . Κι εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι οι εκτελεσμένοι δικτάτορες Ιράκ κ Λιβύης διατηρούσαν μια ισσοροπία στις περιοχές τους. :omg:

Κατά ΙΚΕ είσαι κι εσύ ΓΙΔΙ (με κεφαλαία για έμφαση) Βασίλη, σαν εμένα. Σε λίγο θα ανοίξουμε μαντρί τόσοι που μαζευτήκαμε... :lol:

ΙΚΕ για Πρωθυπουργός, μαζί με τον Λεβέντη αντιπρόεδρα. Άπειρο γέλιο!!! :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By IKE
famas έγραψε:

Σωστό αυτό με την ισοροπία, είναι καλή λύση όπως λες, ειδικά αν θεωρείς ότι τόσες εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί δεν έχουν απολύτως καμία σημασία.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#168573 Το ΓΙΔΙ είναι για ευφημισμό, σε φασιστόμουτρα μπορεί κανείς να αποδώσει πολύ σκληρότερους χαρακτηρισμούς :)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
IKE έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:

Ρωσσία-ΗΠΑ προφανώς

Πιστεύεις δηλαδή ότι στη Συρία είχαν και οι 2 επιβλαβή συμμετοχή και μάλιστα ανάλογης έκτασης?

Η Συρία ήταν κάτω απ την κυριαρχία της Ρωσσίας και η Αμερική δεν είχε ανακατευτεί ιδιαίτερα, απλά μόλις της δόθηκε κι αυτηνής η ευκαιρία να τα κάνει πουτάνα ακολούθησε κατα πόδας. Βλέπε αβαντάρισμα Τούρκων που μακέλεψαν τους Κούρδους, τους μόνους ουσιαστικά που πάλευαν τον ISIS.

To αποκορύφωμα είναι η μεγάλη πολιτική ανάλυση του businessman που προαλείφεται για πρόεδρας (θεός να μας φυλάει), αρκει 5 λεπτά για να καταλάβεις για τί μυαλά συζητάμε-->ας αφήσουμε τη Ρωσία, ο Ασσάντ δεν είναι και τόσο κακός :slap:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
rx8_drifter έγραψε:
IKE έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:

Ρωσσία-ΗΠΑ προφανώς

Η Συρία ήταν κάτω απ την κυριαρχία της Ρωσσίας και η Αμερική δεν είχε ανακατευτεί ιδιαίτερα, απλά μόλις της δόθηκε κι αυτηνής η ευκαιρία να τα κάνει πουτάνα ακολούθησε κατα πόδας. Βλέπε αβαντάρισμα Τούρκων που μακέλεψαν τους Κούρδους, τους μόνους ουσιαστικά που πάλευαν τον ISIS.

To αποκορύφωμα είναι η μεγάλη πολιτική ανάλυση του businessman που προαλείφεται για πρόεδρας (θεός να μας φυλάει), αρκει 5 λεπτά για να καταλάβεις για τί μυαλά συζητάμε-->ας αφήσουμε τη Ρωσία, ο Ασσάντ δεν είναι και τόσο κακός :slap:

http://www.nbcnews.com/meet-the-press/t ... fi-n438156
Άβαταρ μέλους
By dimik
#168579 Είναι σχεδόν αποδεδειγμένο ότι κράτη που σχηματίστηκαν από πρώην αποικίες είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθούν χωρίς την ύπαρξη κάποιου δικτάτορα.
Αυτό συμβαίνει γιατί είναι τόσο πολυφυλετικά και μάλιστα με τις διάφορες φυλές να έχουν σχέσεις μίσους μεταξύ τους που είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξουν.

Δείτε επίσης και πολλές απο τις Αφρικανικές χώρες οι οποίες τα τελευταία 40-50 χρόνια, μόλις ανεξαρτητοποιήθηκαν δηλαδή, μαστίζονται από σφαγές, εμφυλίους και αυτονομιστικά κινήματα που πνίγουν στο αίμα τις υπόλοιπες "φυλές".

Το να θέσουμε σαν αντεπιχείρημα την πολυφυλετικότητα των ανεπτυγμένων κρατών κατά την γνώμη μου λάθος καθώς υπάρχουν μερικοί σημαντικοί παράγοντες που αμβλύνουν τις όποιες διαφορές, ο πλούτος και η ανάπτυξη σε συνδυασμό με την παιδεία.
Στα γκέτο των ανεπτυγμένων δυτικών πόλεων υπάρχει φτώχεια αλλά υπάρχει και κοινωνική πρόνοια και παιδεία συν ότι κανένας δεν πεθαίνει από πείνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εμφανίζονται παρατράγουδα τύπου "Παρίσι".

Στις χώρες που συζητάμε σπάνια υπάρχουν αυτά τα 3 και αν υπάρχει κάτι από αυτά είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των φυλών-εθνών κάθε κράτους ώστε να μοιραστούν οπότε τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι διάφοροι δικτάτορες, κάποιοι το κάνουν πετυχημένα κάποιοι όχι και σίγουρα όλοι κάποια δικαιώματα καταπιέζουν αλλά προσωπικά δεν βλέπω να μπορεί να γίνει κάτι εκτός αν οι δυτικές χώρες φυτέψουν κάποιο που θα είναι πραγματικά αξιόλογος. Μέχρι τώρα το επιχείρησαν στο Αφγανιστάν και δεν μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε μετά από 10+ χρόνια προσπάθειας και υποστήριξης.
Άβαταρ μέλους
By IKE
rx8_drifter έγραψε:

To αποκορύφωμα είναι η μεγάλη πολιτική ανάλυση του businessman που προαλείφεται για πρόεδρας (θεός να μας φυλάει), αρκει 5 λεπτά για να καταλάβεις για τί μυαλά συζητάμε-->ας αφήσουμε τη Ρωσία, ο Ασσάντ δεν είναι και τόσο κακός :slap:[/quote]

Άρα πάνω κάτω τα ίδια Ρωσία και ΗΠΑ όσον αφορά τη Συρία..
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
IKE έγραψε:Το ΓΙΔΙ είναι για ευφημισμό, σε φασιστόμουτρα μπορεί κανείς να αποδώσει πολύ σκληρότερους χαρακτηρισμούς

Σε πανηλίθιους να δεις...

IKE έγραψε:Άρα πάνω κάτω τα ίδια Ρωσία και ΗΠΑ όσον αφορά τη Συρία..

Όχι, πολύ χειρότεροι οι Αμερικάνοι που ξεκίνησαν το πατιρντί.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
IKE έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:

Άρα πάνω κάτω τα ίδια Ρωσία και ΗΠΑ όσον αφορά τη Συρία..[/quote]

Eλληνικά καταλαβαίνεις, δεν είσαι jmarr :roll:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#168603 Έχω μπερδευτεί λίγο παλικάρια μου.
Κακώς έφαγαν τον Σαντάμ και τον Καντάφι, καλώς όμως έγινε η Αραβική Άνοιξη - Ταξίμ-Ταχρίρ-Σύνταγμα.
Επαναστάτες βοήθησαν στο Ιράκ, επαναστάτες στη Λιβύη, επαναστάτες στην Αίγυπτο, τη Συρία κλπ κλπ.
Το ότι όλοι οι δικτάτορες εκεί κάτω έχουν σοβιετικά όπλα και καμιά στενοχώρια δεν είχε υπάρξει όταν μακέλευαν τους λαούς τους, το προσπερνάμε.
Αμερικάνοι μην είναι και για τα άλλα ό,τι πει ο ινστρούχτορας.
Σανίδα....
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#168605 ναι και τωρα ολοι τους ειναι φιλο αμερικανοι και το πρωτο πραγμα που εκαναν ηταν να κανουν deals με τις 7 αδερφες για το πετρελαιο...

ουαου..