Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#166133 Σημερινό περιστατικό... είχα καιρό να εκραγώ στον δρόμο, αλλά σήμερα ένας τα κατάφερε.

Ξεκινάω δηλώνοντας ότι, όπως έχω γράψει στο παρελθόν, είμαι της θεωρία του Νίκου Γκάλη: λειαπ ή κάρφωμα δίνουν 2 πόντους, μόνο που το 2ο ξοδεύει περισσότερη ενέργεια. Έτσι κι εγώ δεν τρέχω (σχεδόν) ποτέ χωρίς λόγο και σε θέση και χρόνο που δεν θα μου δώσει κέρδος στη διαδρομή μου.

Δρόμος με δύο ρεύματα κυκλοφορίας, 2 λωρίδες σε κάθε ρεύμα, νησίδα στη μέση. Έχουμε ξεκινήσει από φανάρι, είμαι στη αριστερή λωρίδα γιατί προσπερνάω κάποιους αργούς, πιάνω δεξιά και πηγαίνω εξαιρετικά χαλαρά: 5η με 60km/h σε όριο 50, βγαίνοντας αριστερά μόνο για να περάσω κανέναν πιο αργό ή για να αποφύγω κανένα παρκαρισμένο. Στο αυτοκίνητο βρίσκεται η γυναίκα και το παιδί. Από την αριστερή λωρίδα με περνάει ένα Corsa C σε άσχημη κατάσταση (χτυπημένος προφυλακτήρας μπροστά και πίσω κτλ). Σε κάποιο σημείο που η νησίδα σταματά βγαίνει από τον κάθετο δρόμο ένα φορτηγό. Διαβάζοντας την κατάσταση, δηλαδή ότι το φορτηγό θα σταματήσει για να ελέγξει, οπότε θα κλείσει την αριστερή λωρίδα, παραμένω δεξιά κόβοντας στα 50 για σιγουριά. Ο οδηγός του Corsa δεν κατάλαβε απολύτως τίποτε, οπότε εξαναγκάστηκε σε φρενάρισμα πανικού (πώς δεν είδε το φορτηγό δεν εξηγείται επιστημονικά). Φτάνοντάς τον από δεξιά τραβάει μια τιμονιά δεξιά για να φύγει από το φορτηγό (άρα να μπει στην λωρίδα μου), την ώρα ακριβώς που περνούσα δίπλα του και σε σημείο που θα πετύχαινε 100% το παιδί αν έπεφτε πάνω μας. Κόψιμο του τιμονιού δεξιά στον ελεύθερο χώρο (μπήκα ουσιαστικά στο άνοιγμα του κάθετου στενού), τον απέφυγα και συνέχισα τον δρόμο μου, ευρισκόμενος πλέον τουλάχιστον 50m μπροστά του και κινούμενος και πάλι με 5η και 60. Τότε, ο τύπος σπάει το Corsa (κυριολεκτικά άκουσα τον Twinport - μην ξεχνάτε ότι έχουμε ακριβώς το ίδιο στην οικογένεια - μέσα στην καμπίνα του Astra) και προσπαθεί να με περάσει από την αριστερή λωρίδα για άγνωστο λόγο (μέχρι να καταλάβω λίγα δευτερόλεπτα αργότερα). Αφού καταφέρνει να βρεθεί δίπλα μου κάνει και 2η τιμονιά δεξιά. Ήταν ένδειξη απειλής; Φοβόταν μήπως μπω στην αριστερή και τον κόψω από το φρενάρισμα πανικού στο κόκκινο φανάρι που βρισκόταν μπροστά μας; Ποιος ξέρει; Όπως και να έχει, εκεί κατάλαβα ότι κάτι παίζει με τον τύπο. Του ρίχνω ένα κορνάρισμα (περισσότερο τσίμπημα κόρνας) για να καταλάβει ότι ενοχλεί με αυτό που κάνει και δεν δίνω σημασία. Ακούω κάτι γαλλικά από μέσα από το αμάξι, κόβει και τι μου λέει; Πιο πίσω με έκλεισες και αυτό στο έκανα για να μάθεις που πας να μου σφηνωθείς μπροστά...!!! Εντάξει, λέω, ο άνθρωπος έχει εμφανώς πρόβλημα αντίληψης, οι νοητικές του λειτουργίες είναι σε στάδιο νεογέννητου ουρακοτάγκου, ψυχολογικά δεν είναι καλά με το ξύλο που τρώει από αφεντικό και γυναικά, είναι και το παιδί στο αμάξι, δώσε τόπο στην οργή, μένουν άλλα 200-300m για το κόκκινο φανάρι, οπότε θα αλλάξουμε διαδρομή και θα φύγουμε από τον επικίνδυνο. Στην συνέχεια, αφού τον άφησα να περάσει μπροστά, τον είδα ότι έπαιζε με το φρένο για να πέσω πάνω του (εξαιρετικά αποτυχημένες προσπάθειες, θα έλεγα). Τότε, καρφώνω 2α, ανεβάζω στροφές, πηγαίνω από το πλάι και ετοιμάζομαι για προσπάθεια εξουδετέρωσης της απειλής με χτύπημα πίσω από τον δεξί πίσω τροχό. Φοβήθηκε γιατί κατάλαβε ότι το σοβάρεψα; Αποφάσισε ότι "έμαθα το μάθημά μου;" Ποιος ξέρει; Πάντως, όταν είχα φτάσει σε σημείο να είμαι έτοιμος να τον πετάξω από το δρόμο (μετά θα υπήρχε πλήρης εξουδετέρωση της απειλής) έκανε αριστερά και σταμάτησε τελείως, πέφτοντας σχεδόν στην νησίδα, ώστε να περάσω. Μετά, και με την βοήθεια των παρκαρισμένων, τον έκλεισα, του τράβηξα και μία όπισθεν για να μειώσει την απόστασή του από εμάς και με πολύ ξεκάθαρο και έντονο ύφος του είπα πως οποιαδήποτε απειλή ή έστω και κίνηση προς εμάς την θεωρώ 2η απειλή εναντίον του παιδιού και θα τον λιώσω στην μέση του δρόμου, ενώ ήδη έχω ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. Ήταν και δύο παιδιά από ένα συνεργείο (ή κάτι τέτοιο) εκεί, τους φώναξα ότι είναι μάρτυρες πως τον ενημέρωσα και, όταν άναψε το φανάρι πράσινο, ενώ χτυπιόταν από πίσω (μόνος του χτυπούσε το τιμόνι και έλεγε να πάω πιο μπροστά - αδύνατον, αφού υπήρχαν άλλα οχήματα στο φανάρι - για να προλάβει να περάσει με το πράσινο), κρατήθηκε εξαιρετικά μακριά, ενώ εγώ πήγαινα με 20 και ήθελα να δω αν θα κάνει πως πλησιάζει το αυτοκίνητο σε απόσταση <5m, ώστε να πατήσω το 100 που το είχα ήδη πληκτρολογήσει στο κινητό.

Ήταν μια εξαιρετικά ενοχλητικό περιστατικό, από αυτά που δεν θες να σου συμβαίνουν, ειδικά παρουσία του παιδιού. Αλλά και μόνος να ήμουν ήταν εντελώς αψυχολόγητο αυτό που έγινε, αφού ούτε έκλεισα κανέναν, ούτε καν λωρίδα είχα αλλάξει εκεί που θεωρούσε ότι τον έκλεισα, ούτε και πιεζόμουν ιδιαίτερα σήμερα, αφού, λόγω προβλημάτων με το έμψυχο δυναμικό της Διεύθυνσης που ανήκω, έχω (ελπίζω προσωρινά) χάλια πρόγραμμα και ξεκινούσα μάθημα στις 12:30, ενώ ήταν μόλις 10:30, άρα είχα άφθονο χρόνο για να πάω στο σχολείο. Τέλος πάντων, ελπίζω να μην μου τύχει ξανά κάτι παρόμοιο γιατί και ο μικρός γκρίνιαζε όταν του φώναξα του άλλου (πάντα, όταν τσακωνόμαστε, έστω και λίγο, μας φωνάζει για να μην μαλώνουμε) και δεν θέλω να βλέπει τέτοια στο δρόμο, ώστε να μην γίνει νευρικός οδηγός. Τουλάχιστον, όπως έλεγε και η γυναίκα μου, ξέσπασα λιγάκι τα νεύρα μου από την πίεση των τελευταίων ημερών.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#167128 σημερα μου την ειπε πεζος γιατι εγω σταματησα σωστα στη διαβαση σε φαναρι (πιο πισω της, οχι πανω της) και δεν μπορουσε να συνεχισει τη πορεια του περνωντας πισω απο αυτους που ειχαν σταματησει πανω στη διαβαση.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#167203 :lol: έπρεπε να απαντήσεις Κώστα !!!

Σήμερα Πέμπτη , μην πετύχω κανάν συμφορουμίτη στην Βουλ/νης ή στα Λιμανάκια... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#167208 :lol:
φόρα ροζουλί κολλητή ποδηλατική dry fit μπλούζα και θα σε ξεχωρίσω εγώ.. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By panos2171
giannik1977 έγραψε::lol: έπρεπε να απαντήσεις Κώστα !!!

Σήμερα Πέμπτη , μην πετύχω κανάν συμφορουμίτη στην Βουλ/νης ή στα Λιμανάκια... :iconcool:

Tη στήνετε στους κοντράκιδες; Στήνουν ακόμα όπως παλιά, δηλαδή έχουν μάζωξη;
Άβαταρ μέλους
By kacey
giannik1977 έγραψε::lol: έπρεπε να απαντήσεις Κώστα !!!

απαντησα ρε φιλε*, αλλα βαριεμαι τον καθε βλαμμενο "καθωςπρεπει" εδω μεσα να μου ζαλιζει τα @@.

*αρχικα (και για μια φορα μονο, παγια τακτικη) απαντησα ευγενικα. μετα οχι.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#168137 Ελικόπτερο πετούσε απίστευτα χαμηλά, σε βαθμό να τραντάζεται το κρεβάτι μου. Σήμερα στις 16.20 στη Βουλιαγμένη.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#168565 νταξ κλασσικο, υπήρχαν κ άλλα πριν, έμεινε αυτο... Τι να κάνει ο άνθρωπος...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#168589 Σημερινό αυτό...

Για να φύγω από το σπίτι μου υπάρχουν 2 τρόποι, μέσα από στενά και οι δύο. Το ένα στενό βγαίνει σε κεντρικό, όπου τώρα γίνονται έργα για το μετρό και αλλάζει συχνά η διαρύθμιση...

Στη γωνία του στενού με τον κεντρικό υπάρχει ένα ψιλικατζίδικο μεγάλο όμως που έχει μέχρι και πάνες για μωρά και είναι ανοιχτό 24/7. Συχνά λοιπόν υπάρχουν αμάξια σταματημένα εκεί μπροστά και καμιά φορά όταν βγαίνεις από το στενό είναι λίγο στριμόκωλα τα πράγματα...

Σήμερα λοιπόν είχαμε ένα λασπωμένο και ψηλωμένο Wrangler με τεράστια τρακτερωτά λάστιχα να έχει σταματήσει έτσι ώστε να κλείνει το μισό στενό. :rant: Εδώ και καμιά βδομάδα έτσι όπως έκαναν τον κεντρικό έχει στενέψει στο σημείο εκείνο και δεν είχα χώρο να βγω... Βλέπω τον τύπο του jeep (καλοντυμένος κάπου στα 30 στυλ γενικότερο πλουσιόπαιδου) να βγαίνει από τη θέση του οδηγού ατάραχος και τον κορνάρω κάνοντάς του και σήμα με τα χέρια "πως θα βγω εγώ;;;". Για να εισπράξω κάτι πολύ θυμωμένο και άσχημο, το οποίο ευτυχώς δεν άκουσα (κλειστά παράθυρα). :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:

Ρε πούστη μου... έχεις κλείσει το μισό δρόμο και ζητάς και τα ρέστα από πάνω;;;; :rant: :rant: :rant: Πρέπει σε κάθε διασταύρωση να έχει έναν γερανό της τροχαίας για να συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι;;;;; :rant:

Το κλου της υπόθεσης είναι ότι είχε χώρο να πάει πιο μπροστά (συγκεκριμένα είχε κάπου 5-6 μέτρα χώρο μπροστά του), απλά στα @@ του... :rant: :rant: :rant: Έπρεπε να του το πει κάποιος για να μετακινήσει το παπάρι του... :rant: Μόνος του δεν έφτανε μέχρι εκεί...

Και φυσικά την Παρασκευή είχαμε και πάλι τον κλασσικό |λογοκρισία| που έκλεισε την πιλοτή χωρίς ν' αφήσει τηλέφωνο... :rant: :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#168674 Ξεκινάω με γυναίκα και παιδί για το σπίτι των γονιών μου. Θα αφήσουμε το παιδί και μετά θα πάμε για μια δουλειά οι δύο μας. Η γυναίκα με έχει πρήξει γιατί είχα ανοιχτό παράθυρο με 30km/h και ήμουν λίγο φορτωμένος. Μπροστά και για 1km κλούβα φορτωμένη μέχρι τον θεό. Ο οδηγός φαινόταν τσιγγάνος, από όσο μπορούσα να δω από τον καθρέφτη του. Οδήγηση στη μέση του δρόμου, κινητό, χάσαμε 3 φανάρια χωρίς λόγο αφού πήγαινε με 20km/h. Στο τελευταίο φανάρι, και αφού δεν έλεγε να ξεκινήσει, του κόρναρα. Η γυναίκα μού έκανε παρατήρηση και συμφώνησα να μην κορνάρω ξανά σε κανέναν.

Φεύγουμε για την δουλειά και πέραν την πλάκας που έκανα σε έναν με ένα καλό αυτοκίνητο (AMG έκδοση, αλλά δεν γράφω παραπάνω λόγω γκρίνιας στο παρελθόν), αφού τον περνούσα με 5η και 60 όπου και οπότε ήθελα, παρά τα πολλά λίτρα καύσιμου που κατανάλωνε (η cpu καταναλώνει γλυκόζη όμως) τα πράγματα ήταν ήσυχα, με την εξαίρεση 3 περιστατικών, ακριβώς ιδίων, που έλαβαν χώρα εντός διαδρομής μίας ώρας. Σε όλες τις περιπτώσεις ήμουν στην ακραία λωρίδα, just cruising με PSL+10 το πολύ, και πετάχτηκαν 3 φορές οδηγοί από διπλανές λωρίδες κόβοντας δεξιά ή αριστερά 2-3 λωρίδες, για να βγουν από την εθνική ή την παραλιακή κτλ. Πήγαιναν πιο αργά ή είχαν σταματήσει σχεδόν, καθρέφτη δεν είχαν δει, έστριψαν τιμόνι και "βγήκε ο χάρος παγανιά". Σε καμία περίπτωση δεν πάτησα κόρνα. Στο τελευταίο περιστατικό η γυναίκα βγήκε από τα ρούχα της. Πάντα μια κόρνα, ρίξε και μια μούντζα, δεν βλέπεις τί έκανε; Στην εθνική οδό έκοψε 2 λωρίδες δεξιά και σταμάτησε μπροστά μας (είχε δίκιο, φρένο από τα 90 στα 20) για να δει πού να πάει. Σήμερα, μάλλον, ήταν η μέρα τους... Οδηγοί της Κυριακής.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
pipinos1976 έγραψε:...Σήμερα, μάλλον, ήταν η μέρα τους... Οδηγοί της Κυριακής...

Ίσως από τα καλύτερα που έχει πει ο Καββαθάς (ή ο Δήμου ήταν ?), οι "Νικολάκηδες της Κυριακής". Μαζί με παπούδες, γιαγιάδες και νέες γκομενότσες, είναι εντελώς φάση "βγήκε ο χάρος παγανιά" :s_devil