- 23 Σεπ 2015, 14:06
Corto Maltese έγραψε:Μόνο που δε βγαίνει το employer reputation κάνε και μία αλλαγή στη ζωή σου - διάβασε αυτό που σχολιάζεις
Κάνε μια αλλαγή στη ζωή σου, σταμάτα να το παίζεις κουτοπονηρίδης με μισό στατιστικό στοιχείο που διαβάζεις αποφεύγοντας να εξετάσεις την ουσία του πράγματος λες και είσαι 15 χρονών.
Αυτό ήταν το αρχικό μου σχόλιο και συνέχισα αναλύοντας στην περίπτωση του δικού μου επιστητού (λολ για το επιστητού).
Η ΑΣΟΕΕ σαν οικονομική και επιχειρηματική σχολή που είναι, μπορεί να έχει κάποιους κορυφαίους καθηγητές δεν παύει όμως να έχει και αρκετούς:
- ΛΕΠΟΥΡΕΣ
- ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ
- ΑΝΗΨΙΟΥΣ
που στην πλειοψηφία τους είναι για τα ρέματα ή βαριούνται να ασχοληθούν.
Η συνειδητή απομάκρυνση από την αγορά εργασίας δρα
καταδικαστικά για τους φοιτητές καθώς στην πλειοψηφία τους (συντριπτική) μπαίνουν στην εν λόγω σχολή έχοντας στο μυαλό τους και το θέμα της αποκατάστασης.
Αυτός που πάει να σπουδάσει μάρκετινγκ (λολ για το σπουδάσει) για δική του καλλιέργεια και μόρφωση (λολ για το μόρφωση) να του βγάλετε μια φωτογραφία και να την κολλήσετε στα προπύλαια.
Όλοι οι άλλοι που τους αφορά η επαφή με την αγορά εργασίας θέλουν και επαφή με εταιρείες και οι καθηγητές να είναι μέσα στην αγορά και να μην τους διδάσκουν μπαρούφες.
Αυτά ΔΕΝ υπάρχουν και υποβαθμίζουν τους αποφοίτους της.
Εγώ πέρασα 6 χρόνια σε αυτή τη σχολή (4+2) και ότι έμαθα στο αντικείμενο μου το οφείλω 10% στη σχολή (Βου και Α --> ΒΑ) και 90% στα μαγαζιά στα οποία δούλεψα με ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη σχολή.*
Οπότε τις έρευνες αυτές και τις κατατάξεις τις αφήνω να τις διαβάζουν όποιοι χάνοι τις βρίσκουν ευεργετικές στην απογευματινή χώνευση.
* Αν κανάς Red Garland θέλει πιο ποιοτικά δεδομένα να γελάσει, πολύ ευχαρίστως.
"I've seen things you people wouldn't believe; Attack ships on fire, off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the darkness at Tannhauser gate. All those moments will be lost, in time. Like.. Tears... In rain"