Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
markvag έγραψε:OK... πολύ απλά δεν μπορώ να το πιστεψω ότι όλο αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο. Μιλάμε για κάτι τόσο περίπλοκο και μεγάλο σε διάρκεια που το ανθρώπινο μυαλό δεν πιστεύω να μπορεί να το οργανώσει και να το κρατήσει σε εφαρμογή... Το συγκρίνω κάπως με ιστορίες με λέσχη Μπίλντεμπεργκ, Σιών, κτλ...

Το ότι δεν τους χαλάει, ΟΚ συμφωνώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το οργανώνουν και εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες!

Οι πετρελαιαδες δεν εχουν κανενα σοβαρο λογο να μοιρασουν τα λεφτα τους με αλλους, ειδικα άσκοπα, και για αλλους πιθανον λιιιγο διαφορετικης θρησκειας (εμεις τους βλεπουμε ολους μουσουλμανους, αυτοι εχουν διαφορές ΜΛ ΚΚΕ, ΚΚΕ ΜΛ και πιθανα σοβαροτερες μεταξυ τους). Οσα φραγκα και να δωσουν για τζαμιά και παπαδαριο να στειλουν για κατηχηση ειναι πολυ λιγοτερα (και χωρις καθολου σκοτουρες) απο το να τους εχουν εκει να τους ταϊζουν. Το βιντεακι που εβαλες ειχε μια ωραια γελοιογραφια επι τουτου.

Λεφτα και θεληση να υπαρχουν και ολα γινονται, και το μονο που σιγουρα δεν λειπει απο τους θρησκευτικους ηγετες στην Αραπιά ειναι αυτα τα δυο.
Οσον αφορα το "τοσο περιπλοκο και μεγαλο σε διαρκεια"**, λογικα σκεφτεσαι απο τη μια, αλλα:
- οι Αμερικανοι κατεβηκαν στη Σαουδικη Αραβια και υποσχεθηκαν στον βασιλια υποστηριξη για το "νεο" του κρατος και την ευρυτερη οικογενεια του (οπερ "αν εισαι φιλος μας θα φροντισουμε να μη σας κουνιεται κανεις απο τους αλλους, θα γαμεις") με ανταλλαγμα προνομιακη μεταχειριση και τιμες για το προϊον του. Πότε? Τη δεκαετια του '30. Λες να σκεφτοντουσαν σε οριζοντα 10ετιας?
- Η μοιρασια του Τσωρτσιλ και του Σταλιν μετα τον πολεμο (εκεινο το χαρτακι με τα ποσοστα) ηταν λες για τα επομενα 2-3 χρονια μονο?
- Τα αεροπλανακια που κατι φαινομενικα τιποτενιοι σωληνες τους κανουν κατι χιλιαρικα, σχεδιαζονται για καμμια 20ρια χρονια πτησεων τουλαχιστον, σωστα?
- Μη παμε μακρια, εδω στο Λαμογισταν, ο δικος μας ο αειμνηστος σε τι οριζοντα αποσκοπουσε οταν σκεφτηκε το κολπο "μοιραζω λεφτα και διοριζω στο Δημοσιο"?

Α, παρεπιπτοντως για τα προσφυγικα δικαιωματα κλπ κλπ, καπου διαβασα οτι οι προσφυγες στην Τουρκια δια νομου δεν επιτρεπεται να εργαστουν, fuck OHE και συνθηκες. Για χαζους τους περασες τους Τουρκους? Για να τολμησουμε να ψελλισουμε κατι τετοιο εδω...

** Εδω σχεδια 10ετιας και παραπανω κανουμε εμεις οι κοινοι θνητοι ρε συ, σε στυλ "θα μαζεψω λεφτα να παρω δικο μου σπιτι".
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#167570 Ας μην αναλωνόμαστε με το παγκόσμιο γίγνεσθαι γιατί και περίπλοκο είναι και πρόκειται για πακτωλούς χρημάτων που διακινούνται για σκοπούς κάθε άλλο ειρηνικούς.

Ας μείνουμε στα δικά μας, πάλι σε προσωπικό επίπεδο θα αναφερθώ ότι δίπλα μου δεν θέλω ούτε τους καυγατζίδες, ανάγωγους για να μην τίποτα άλλο Αλβανούς, ούτε τους μεθυσμένους Άγγλους, ούτε τους φασαριατζήδες μεθυσμένους από τις μπύρες Γερμανούς.

Δεν ταιριάζει ο τρόπος ζωής μου και η ψυχοσύνθεση μου, αυτά για να μη θεωρηθώ ότι τα έχω μόνο με τους Μουσουλμάνους με τους οποίους έκανα 8 χρόνια στα καράβια με Ινδικά πληρώματα, για εμάς τους αξιωματικούς είχαμε καμαρώτους Ινδούς Καθολικούς, αλλά στη μηχανή και στην κουβέρτα ήταν Μουσουλμάνοι, δεν λέω ότι δεν ήταν αξιοπρεπείς ή καυγατζίδες αφού ήταν διαλεγμένα γκρούπ από την LOF ( London Oversise Frighters ) με Αγγλική σύμβαση αλλά ο τρόπος ζωής τους και οι μυρωδιές τους είναι ακόμα μετά από τόσα χρόνια στα ρουθούνια μου, έχω πάει και 4 φορές στις Ινδίες, Ταϋλάνδη, Φιλλιπίνες, δεν τους γουστάρω, είμαι τελείως διαφορετικοί, το ίδιοι και οι άραβες, λιγότερο διαφορετικοί αλλά διαφορετικοί.

Με αυτούς τους ανθρώπους ( Ινδούς ) έκανα 8 χρόνια και όλοι τους με κοίταγαν στα μάτια γιατί τους σεβόμουνα και κρατούσα τις αποστάσεις σε αντίθεση με τους περισσότερους δικούς μας που τους φερόντουσαν σαν ζώα, μη μου κολλήσει κανείς τη ρετσινιά του ρατσιστή γιατί δεν είμαι, απλά δεν ταιριάζει ο τρόπος ζωής μας / μου με αυτούς τους λαούς ούτε με τις μυρωδιές τους, αυτά για να είμαι ξεκάθαρος.

Όσο για τα Τούρκικά γκέτο θα πω ότι πήγαινα συχνά στο Αννόβερο για κάποια χρόνια και μου έλεγαν οι ντόπιοι Γερμανοί και Έλληνες ότι δεν τολμούσε η αστυνομία να μπεί εκεί μέσα, ζούνε όπως στην Τουρκία με τα σφάγια τους στις αυλές και με το Τουρκικό τρόπο ζωής και τη βρωμιά τους, όλα αυτά δεν είναι ανεκτά από τη Γερμανική κοινωνία και όμως για πολλούς λόγους τους έχουν free στα γκέτο τους να ζούνε με τους δικούς τους νόμους και τρόπο ζωής.

Το καλοκαίρι του 1989 πήγα Οδικώς στο Μιλάνο μέσω Γιουγκοσλαβίας για να χαζέψω τις Δαλματικές ακτές και γενικά τη διαδρομή, στα διόδια του βελιγραδίου υπήρχε ουρά πολλών χλμ από τις χιλιάδες Τούρκων που επέστρεφαν στη γερμανία από τις διακοπές τους στην Τουρκία, οι περισσότεροι είχαν 200άρια Mercedes και επάνω στις σχάρες είχαν κλουβιά με κότες, μικρά γουρούνια και κάθε είδος τροφίμψν που μπορεί να βάλει ο νούς, κάναμε 3.5 ώρες να περάσουμε τα διόδια, οι εικόνες βρωμιάς και συχαμάρας μας έχουν καρφωθεί στο μυαλό, δεν θα γουστάρω λοιπόν δίπλα μου όλο αυτό τον βρώμικο μουσουλμανικό τσεγκενομαχαλά, αρκετούς έχουμε ήδη που έχουν ριζώσει εδώ, δεν θέλουμε και δεν αντέχουμε άλλους.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#167597 Επιτέλους το ξεκαθαρίσαμε. Δεν είσαι ρατσιστής εναντίον των μουσουλμάνων είσαι γενικώς ξενοφοβικός απέναντι σε όποιον είχε την ατυχία να μην είναι ΕΛΛΗΝ
Άβαταρ μέλους
By criuser
#167611 Ισως απλά γιατί στο μαγαζάκι μου γουστάρω ανθρώπους με τα ίδια μυαλά ? Ακόμα και άλλους που θα θελήσουν να έχουν τα ίδια μυαλά . Αλλά δεν γουστάρω να έχω κάποιους που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι τους χρωστάω κάτι . Γιατί τότε θα πρέπει να τους θυμίσω ότι οι δικοί μου παπούδες έχασαν την ζωή τους για να μπορούν να είναι ελεύθεροι . Δεν την κοπάνησαν και δεν έγιναν κουραμπιέδες .
Αν λοιπόν τους αφήσω να μου επιβάλλουν δικές τους απόψεις , όπως γίνεται ήδη σε πρώην αποικιοκρατικές χώρες που ηθικά δεν έχουν δίκιο να αρνούνται να τους δέχονται , αφού πρώτοι εκείνοι πήγαν εκεί και τους εκμεταλλεύτηκαν , τότε θα είναι σαν να λέω στους παππούδες μου ότι τζάμπα έχασαν την ζωή τους και δεν έζησαν και εκείνοι σαν κουραμπιέδες .

Ξέρω ότι δεν περνάω το αριστερόμετρο , αλλά πίστεψε με δεν με νοιάζει καθόλου .

Χτές στην πλατεία Βικτωρίας μια παρεούλα από χρήσιμους ηλίθιους μαζί με δουλέμπορους , απείλησαν γερόντια και καταστηματάρχες επειδή φώναζαν ότι η κατάσταση αυτή τους έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα , υγείας , ασφάλειας και οικονομικά . Απαράδεκτο , αλλά έχουμε τις αριστερές ιδεοληψίες .
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Corto Maltese έγραψε:Επιτέλους το ξεκαθαρίσαμε. Δεν είσαι ρατσιστής εναντίον των μουσουλμάνων είσαι γενικώς ξενοφοβικός απέναντι σε όποιον είχε την ατυχία να μην είναι ΕΛΛΗΝ

Όχι ξενοφοβικός, βρωμοφοβικός είμαι, φαίνεται ότι δεν έχεις εμπειρία από άλλους λαούς τόσο ξένους προς εμάς.
Μια οικογένεια Αλβανών έχουμε στη γειτονιά και μας κάθε τρείς και μια έρχεται το 100 για τους καυγάδες τους, έχουν αγοράσει ένα μικρό σπίτι μονοκατοικία το οποίο το μετέτρεψαν σε κοτέτσια που τα νοικιάζουν σε άλλους Αλβανούς και έχουμε χάσει την ησυχία μας, δεν γουστάρω να ξυπνάω μέσα στη μεσάνυχτα από φωνές και σπασίματα και την αστυνομία, ζώ σε μονοκατοικία σε ένα δρόμο ούτε 100 μέτρα χωρίς κίνηση, γιατί να πρέπει να ανεχτώ τους κατσιρούμπηδες στο όνομα μιας ανοχής που με ενοχλεί στην καθημερινότητα μου ?
Για να δείξω ότι είμαι υπέρ των μεταναστών και όχι ρατσιστής ?
Όποιος και να με ενοχλούσε τα ίδια θα έλεγα, οι απέναντι μου είναι Κύπριοι που έχτισαν ένα διόρωφο, μέχρι πρίν 2 χρόνια που παντρεύτηκαν τα παιδιά τους είχαμε ειδικά το καλοκαίρι σκηνές απείρου κάλους, 2 τα ξημερώματα, το τζίπ από κάτω να δουλεύει μαρσαριστό λόγω aircon και η άλλη στο παράθυρα και να συζητάνε λες και ήταν στα χωράφια μόνοι τους, μετά από τις αρκετές παναγίες έβαλαν μυαλό, τώρα έχουμε ησυχάσει τελείως αλλά φάγαμε πακέτο μια δεκαετία, και σε αυτή την περίπτωση είμαι ξενοφοβικός ?

Απέναντι μου πάλι είναι άλλο διόρωφο με μια καθηγήτρια που όλο το καλοκαίρι με τον άντρα της παίζουν τάβλι στο μπαλκόνι μέχρι τα ξημερώματα και κάθε σάββατο έχουν φίλους στο μπαλκόνι τους και γίνεται της πόπης από τις φωνές μέχρι τις 2-3 το πρωϊ, οι κόρες τους σπουδάζουν και όταν λείπουν οι γονείς τους φέρνουν 5-10 ζευγάρια στο μπαλκόνι και με τα ουρλιαχτά τους τρίζουν τα ντουβάρια στο στενό μας και αναγκαζόμαστε να κλεινόμαστε σαν τα ποντίκια στο σπίτι με τα aircodition, και εκεί έχουν πέσει οι παναγίες και έχουν συμμαζευτεί κάπως, σε 1-2 χρόνια που τα πουτανάκια τους θα ηρεμήσουν θα ηρεμήσουμε τελειωτικά και εμείς, και εκεί ξενοφοβικός είμαι με τους Γιαννιώτες ?

Θα έλεγα να δούμε πως έχουν τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση γιατί έχουμε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό, ας πάψουν οι κορώνες από όσους δεν έχουν μεταναστευτικές ορδές στην πόρτα τους και ας σκεφτούμε και την καθημερινότητα αυτών που έχουν αναστατωθεί πλήρως.

Ξαναλέω ότι πρέπει να τους φερθούμε με τον καλύτερο τρόπο αλλά για να ξεποστάσουν και να φύγουν και όχι να μας κατσικωθούν εδώ, δεν είμαστε στο 2000 ούτε στο 2005, ζούμε στο 2015 που δεν έχει σχέση από ότι θυμόμαστε σαν ζωή, είμαστε σε πόλεμο, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και κρατιώμαστε με τα δόντια. υπάρχουν άνεργοι γύρω μας, υπάρχουν συσσίτια, υπάρχουν εξιοπρεπείς στους σκουπιδοτενεκέδες που θα έπρεπε να έχουν τη ίδια συμπάθεια και συμπαράσταση με τους μετανάστες, λυπάμαι αλλά σκέφτομαι περισσότερο αυτούς από τους άλλους όσο και να προσπαθώ να είμαι δίκαιος και συμπονετικός, επιλέγω πρώτα τους δικούς μας και μετά από το όποιο περίσσευμα συναισθήματος, αντοχής ή ότι άλλο για τους ταλαίπωρους ξεσπιτωμένους για την κατάσταση των οποίων δεν ευθύνομαι / ευθυνόμαστε.

Αν το καλοσκεφτείς είμαστε υπό κατάληψη από τα κύματα των προσφύγων και τουλάχιστον η δική μου καθημερινότητα δεν μου επιτρέπει πια φιλανθρωπικές πολυτέλειες, βοήθησα στην αρχή όσο μπορούσα μα εδώ πρόκειται για ατελείωτες ορδές που ξεπερνάνε τις αντοχές μου σε όλα τα επίπεδα, όσοι μπορούν ας προστρέξουν, εγώ τελείωσα, παραδόθηκα, δεν μπορώ άλλο ούτε υλικά ούτε συναισθηματικά, βάλτε μου τις ταμπέλες που σας βολεύουν αν έτσι θα νιώσετε καλύτερα και περισσότερο ανθρώπινοι γιατί πολλοί νιώθουν περισσότερο άνθρωποι όταν κατηγορούν τους άλλους για απανθρωπιά ειδικά πίσω από το πληκτρολόγιο χωρίς να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
trident1971 έγραψε:Αναποδα:
Πιστευεις οτι η Τουρκια και τα κρατη του Κολπου** που ανεκαθεν χρηματοδοτουν αδρα τους μουτζαχεντιν ολης της υφηλιου, ΔΕΝ βλεπουν με καλο μάτι την επιβαρυνση της Ελλαδας (τουλαχιστον) η μεν, και της Ευρωπης οι δε, για εκπληρωση των σκοπων τους ο καθενας?

...

Ζομπια δεν εχει η θεωρια ?
Τις ιδιες πιπες (οι μουσουλμανοι εισερχονται στην Ευρωπη, οχι λογω της πεινας και των πολεμων στις χωρες τους, αλλα ως μερος ενος γενικευμενου σχεδιου «ισλαμοποιησης» της Ευρωπης) ελεγε κι Μπρειβικ. Αυτος ανελαβε και δραση.

Οι πολιτισμικες διαφορες δεν μπορουν να καταληξουν σε συγκρουσεις αν τα υποκειμενα δεν εχουν συγκροτηθει σαν πολιτικες ομαδες που εχουν ζωτικους σκοπους και συγκεκριμενες αναφορες (χειροπιαστα αγαθα).
Οι μουσουλμανοι που ερχονται στην Ελλαδα και την Ευρωπη εχουν συγκροτηθει σε πολιτικες ομαδες ? Ειναι τζιχαντιστες τρομοκρατες ? :lol:
Kαθως καμια κοινοτητα δεν ζει απο πολιτισμικες αξιες και μονο , καμια δεν ξεκιναει μια συγκρουση προς χαρη αυτων και μονο.

Το επιχειρημα "φιλος/κουμπαρος/ξαδερφος/μπατζανακης ζει/δουλευει εκει και ξερει" εχει πλακα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#167729 Που να μην εγραφα δηλαδη οτι οι πολεμοι ειναι ανεξαρτητοι απο το υπολοιπο, και βολευουν oσους ονειρευονται επεκταση του Ισλαμ. Μαθαμε και για τον Μπρεϊβικ, για τη δικη σου δραση αναμενουμε ακομα.

αεροζολ έγραψε:Οι πολιτισμικες διαφορες δεν μπορουν να καταληξουν σε συγκρουσεις αν τα υποκειμενα δεν εχουν συγκροτηθει σαν πολιτικες ομαδες που εχουν ζωτικους σκοπους και συγκεκριμενες αναφορες (χειροπιαστα αγαθα).Οι μουσουλμανοι που ερχονται στην Ελλαδα και την Ευρωπη εχουν συγκροτηθει σε πολιτικες ομαδες ? Ειναι τζιχαντιστες τρομοκρατες ? :lol:
Kαθως καμια κοινοτητα δεν ζει απο πολιτισμικες αξιες και μονο , καμια δεν ξεκιναει μια συγκρουση προς χαρη αυτων και μονο.

Το επιχειρημα "φιλος/κουμπαρος/ξαδερφος/μπατζανακης ζει/δουλευει εκει και ξερει" εχει πλακα.

Oh really? Τι χειροπιαστα αγαθα ειχαν ή θα αποκτουσαν οι τυποι που σκοτωσαν καμποσους στο περιοδικο? Παρθενες και πιλαφια? Αυτοι που γαμησαν το Λονδινο ή την Νεα Υορκη?

Meanwhile in Ντοϊτσλαντ

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός τους
«Καμπανάκι» από την γερμανική αστυνομία για τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών

-Περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες εκτιμάται ότι έφτασαν στη Γερμανία μόνο τον Σεπτέμβριο,
-Υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγουν από τον έλεγχο τα βίαια επεισόδια μεταξύ των αιτούντων άσυλο σε κέντρα υποδοχής της Γερμανίας, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες εκτιμάται ότι έφτασαν στη Γερμανία μόνο τον Σεπτέμβριο, δηλαδή όσοι έφτασαν στη χώρα στο σύνολο του 2014, ενώ οι γερμανικές αρχές αναμένουν ότι ως το τέλος του έτους συνολικά 800.000 με ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη χώρα.

«Υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων να ξεφύγει από τον έλεγχο», προειδοποίησε ο Ράινερ Βεντ μιλώντας στην εφημερίδα Bild.

«Η εμπειρία μας μας λέει ότι σε πολλά μέρη σημειώνονται δυστυχώς πολύ στοχευμένες και καλά προετοιμασμένες βίαιες συγκρούσεις σχεδόν καθημερινά με εθνοτικά ή θρησκευτικά κίνητρα», πρόσθεσε.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε 15 αιτούντες άσυλο την Τρίτη με την υποψία ότι είχαν εμπλακεί σε έναν καυγά στο κέντρο υποδοχής του Σουλ στη Θουριγγία, στη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι, όπως μετέδωσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός MDR.

Και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ έχει επίσης προειδοποιήσει για τη βία στα κέντρα υποδοχής προσφύγων. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF χθες Πέμπτη δήλωσε ότι μέχρι πρόσφατα οι πρόσφυγες ήταν ευγνώμονες που βρίσκονταν στη Γερμανία, όμως αυτό έχει αλλάξει για κάποιους.

«Απεργούν διότι δεν τους αρέσουν τα καταλύματα και προκαλούν προβλήματα διότι δεν τους αρέσει το φαγητό. Χτυπούν ο ένας τον άλλο στα κέντρα», είπε ο ντε Μεζιέρ.

«Πρόκειται ακόμη για μια μειοψηφία, αλλά πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι όποιος έρχεται στη Γερμανία (…) θα πρέπει να δεχθεί να πάει όπου τον στέλνουν, να συμμετέχει σε μια δίκαιη διαδικασία και να σέβεται το νομικό μας σύστημα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Τι χειροπιαστα αγαθα εχουν αυτοι που σκοτωνονται με εθνοτικα ή θρησκευτικα κριτηρια?

Οι τσακωμενοι ειναι οργανωμενες πολιτικες ομαδες? Αυτοι που εχουν κανει τα κεντρα μεταναστων μπουρδελα και βιαζουν οποια παει τουαλετα ειναι οργανωμενες πολιτικες ομαδες?

Πρεπει να ειναι οργανωμενοι καποιοι ΠΡΙΝ μπουν σε μια χωρα για να κανουν τρομοκρατικη επιθεση? Που το γραφει αυτο? Ειναι καποιου ειδους manual που μονο εσυ γνωριζεις και τηρειται απαρέγκλιτα?

Δεν μπορουν να οργανωθουν ΑΦΟΥ μπουν και μεινουν εκει? Οι δυο τυπαδες που αποκεφαλισαν τον Αγγλο στρατιωτη μεσα στη μεση του δρομου ηταν φρεσκοι και ηρθαν ετοιμοι? Ο μαγκιτης της ISIS που αποκεφαλιζε τους ομηρους στα βιντεο που εμενε και εργαζοταν ως DJ προτου στρατολογηθει?

Το επιχειρημα με φιλους δεν σου αρεσει, το επιχειρημα του Quadra "πηγα και ειδα" σου κανει?

ΥΓ
Επειδη σε εχω ξαναπιασει στα πρασα παλιοτερα να αντιγραφεις αυτουσια κειμενα και να τα πασαρεις ως δικα σου... κανε μας τη χαρη να μη μηρυκαζεις χωρις να παρουσιαζεις και την πηγη. Λιγη τσιπα δεν βλαπτει. Αντε μπραβο.

https://kondylis.wordpress.com/2009/01/06/h/

Η «σύγκρουση των πολιτισμών» και οι απόψεις του Σάμιουελ Χάντινγκτον

Οταν ο Samuel Huntington, υιοθετώντας μιαν έκφραση του Bernard Lewis, ανακήρυξε τη «σύγκρουση των πολιτισμών» ως το αποφασιστικό φαινόμενο της αρχόμενης κοσμοϊστορικής εποχής, ένα ρίγος διαπέρασε ευρείς κύκλους στη Δύση.........

...Αν οι πολιτισμοί ήταν αναλλοίωτες ουσίες και οι συγκρούσεις το αναπόδραστο αποτέλεσμά τους, τότε οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους πολιτισμούς θα παρέμεναν αμετακίνητες, ήτοι οι φιλίες και οι έχθρες θα ζούσαν αιώνια· επίσης θα έπρεπε η αυτοσυνειδησία τους να επιβιώνει κάθε εσωτερικής και εξωτερικής αλλαγής. Αλλά η ιστορική εμπειρία μάς διδάσκει κάτι πολύ διαφορετικό. Η τοποθέτηση ενός πολιτισμού απέναντι στους άλλους και στον εαυτό του μπορεί να αλλάξει αργότερα ή ταχύτερα. Τούτη η διπλή αλλαγή επιτελείται λόγω ανατροπών στη διάταξη των ιστορικών υποκειμένων. Η λογική όμως της διάταξης αυτής είναι από την ουσία της πολιτική, επομένως η πολιτική λογική καθορίζει τελικά τις ιστορικά βαρύνουσες ερμηνείες των πολιτισμών. Οι πολιτισμικές διαφορές δεν είναι καν δυνατόν να καταλήξουν σε συγκρούσεις αν τα πολιτισμικά υποκείμενα δεν έχουν συγκροτηθεί ως πολιτικές ομάδες, οι οποίες από την πλευρά τους ερμηνεύουν την έννοια του πολιτισμού σύμφωνα με τους σκοπούς τους. Οι πολιτικοί σκοποί ­ προπαντός όσοι συνάπτονται με αγώνες αυτοσυντήρησης ­ επικρατούν κανονικά απέναντι στη φωνή του πολιτισμού (και της φυλής). Μια συγκροτημένη ομάδα μπορεί να επισείει τη σημαία του πολιτισμού της όποτε αυτό της φαίνεται πολιτικά σκόπιμο, οι καθαυτό πολιτισμικές μέριμνες όμως διόλου δεν καθορίζουν τις συγκεκριμένες πράξεις της, και μάλιστα παραμερίζονται μόλις βρεθούν σε αντίθεση με ζωτικούς σκοπούς. Θα ήταν ανόητο να υποθέσουμε ότι οι Ιάπωνες (ή έστω και οι Κινέζοι της Ταϊβάν) θα ρυθμίσουν στο μέλλον τις σχέσεις τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη μια, και την Κίνα, από την άλλη, με κριτήριο την πολιτισμική συγγένεια. Επίσης θα πλανιόταν οικτρά όποιος θα έθετε υπό αφόρητη πολιτική και στρατιωτική πίεση τη Ρωσία πιστεύοντας ότι ανήκει έτσι κι αλλιώς στον χριστιανικό πολιτισμικό κύκλο και επομένως δεν θα μπορούσε να συμμαχήσει ποτέ με την Κίνα εναντίον της «Δύσης». Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν τους Τούρκους από τους Ρώσους ως τοποτηρητές στον Καύκασο. Και πολλοί Αραβες συνεργάζονται με «απίστους» εναντίον των «φονταμενταλιστών» ομοθρήσκων και ομοεθνών τους....

:svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kostis20 έγραψε:Το θείο μου στη Κω βέβαια περισσότερο τον ενοχλούν οι Έλληνες γειτονες του πάρα οι μετανάστες.
Όλα σχετικά είναι...

Και εμενα με ενοχλουν αφανταστα οι Ελληνες γειτονες και τους αποκαλω "τσίρκο". Λειπουν τα ζωα ευτυχως, αλλα εχουμε κλόουν, σαλτιμπαγκους κλπ. Εχουμε κατι Ρωσοφωνους στην παραδιπλα πολυκατοικια, ακουγονται σπανια, πιο πολυ τα παιδακια τους, που ειναι λογικο και αναμενομενο.
Δεν συνδεεται το ενα με το αλλο ομως.

Φυσικα, η αποψη του θειου σου, συμφωνα με τον αεροζολ, "εχει πλακα". :shifty:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#167751 Δεν καταλαβα τι πλάκα έχει... :hmmm:
Τέλος πάντων για να μη δημιουργουνται και εντυπώσεις 2-3 φίλοι μου που έχουν μαγαζιά στο λιμανι στην Κω φέτος έφαγαν τρελή ήττα γιατι δε σταυρώνουν πελάτη με τίποτα...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kostis20 έγραψε:Δεν καταλαβα τι πλάκα έχει... :hmmm:
Τέλος πάντων για να μη δημιουργουνται και εντυπώσεις 2-3 φίλοι μου που έχουν μαγαζιά στο λιμανι στην Κω φέτος έφαγαν τρελή ήττα γιατι δε σταυρώνουν πελάτη με τίποτα...

O αεροζολ λεει οτι εχει πλακα, οταν το επιχειρημα "ο θειος μου/φιλος μου κλπ" δεν τον συμφερει. Δες το ποστ του
Οι υπολοιποι ανθρωποι το δεχονται ως εχει οταν καποιος αναφερει ενα τετοιο πραγμα.

Προφανως θα φαγανε ηττα οι ανθρωποι που λες, γινοταν της ζουρλης. Εξαρτωμενο απο ποιος θα τους ρωτησει, πιθανον να βγουν φασιστες ή μισανθρωποι ή ταλαιπωροι Ελληνες.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#167766 Ναι ΟΚ...Δικαίωμα του καθένα να πιστευει οτι θέλει ,όπως ειναι και δικαίωμα δικό μου να πιστευω οτι θέλω.
Για τη Κω συγκεκριμένα που εχω ζήσει τοσα χρόνια και ξέρω το μισό νησι ... :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από kostis20 και 02 Οκτ 2015, 16:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Spartan
Corto Maltese έγραψε:Επιτέλους το ξεκαθαρίσαμε. Δεν είσαι ρατσιστής εναντίον των μουσουλμάνων είσαι γενικώς ξενοφοβικός απέναντι σε όποιον είχε την ατυχία να μην είναι ΕΛΛΗΝ

αεροζολ έγραψε:Οι πολιτισμικες διαφορες δεν μπορουν να καταληξουν σε συγκρουσεις αν τα υποκειμενα δεν εχουν συγκροτηθει σαν πολιτικες ομαδες που εχουν ζωτικους σκοπους και συγκεκριμενες αναφορες (χειροπιαστα αγαθα).

Είναι απίστευτο πόσο πολτό σας έχουν κάνει το μυαλό οι ιδεολογίες-ιδεοληψίες σας πάντως.

Ο ένας (quadra) σου εξηγεί απλά όμορφα κι ωραία, οτι πολιτισμικά απλά διαφέρει τρομακτικά από όλους αυτούς τους ανθρώπους και γι΄αυτό δεν μπορεί να συνυπάρξει μαζί τους* (και όχι μόνον με αυτούς, αλλά και με άλλους που είναι πιο κοντά πολιτισμικά, αλλά δεν έχουν μάθει να συνυπάρχουν σε κοινωνία) κι ο άλλος (αυτός που -πχ- απαιτεί να σεβαστούν όλοι οι υπόλοιποι την ενόχλησή του από το χτύπημα της καμπάνας τις Κυριακές και να σταματήσει πια αυτή η "πρακτική" γιατί θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματά του, αφού δεν είναι χριστιανός και δεν θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένος να υφίσταται τις "παραξενιές" των άλλων), τον χαρακτηρίζει ρατσιστή-ξενοφοβικό κι 'ΕΛΛΗΝ..! (δηλαδή και καλά, Ελληναρά-απόγονο των Αρχαίων Ελλήνων, τέκνο του Διός και απόγονο του Ηρακλή και του Αριστοτέλη, γηγενή, αυτόχθων και πραγματικό.... Πελασγό!!!)

Για τον αεροζόλ, τί να πεις τώρα μετά απο το παραπάνω...? Σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

* το ίδιο κι εκείνοι, γιατί θα έπρεπε άλλωστε...? Απλά αυτοί αν είχαν τη δύναμη, θα σου επέβαλαν με το λεπίδι να ενστερνιστείς το δικό τους τρόπο ζωής, σε αντίθεση με εμάς (τους ευρωπαίους εννοώ) που είμαστε ανεκτικοί (that's an understatement βέβαια, που λεν και στο χουριό 'μ) και λόγω του πολιτισμικού μας επιπέδου δεν το διανοούμαστε καν....
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#167779 Οι τελευταίες σελίδες του παρόντος με έχουν ταξιδέψει ΚΑΝΟΝΙΚΑ. :lol:

Πάντως, νομίζω ότι συμφωνώ με τα συντρόφια :lipsealed: στο εξής:
Οι ταξικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους τους διαχωρίζουν πολύ περισσότερο από τα θρησκευτικά τους πιστεύω και την ιθαγένειά τους.