Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
#167353 Και γω σημερα εκανα σερβια το λεβητα.
Αλλαξα μπεκ με ενα μεγαλυτερο, εντος προδιαγραφων, γιατι με το μικροτερο περυσι αργουσε πολυ να ζεστανει και βρωμιζε το λεβητα. Σε πρωτη δοκιμη εντο ς4-5 λεπτων τα σωματα ζεσταθηκαν. ~650 λτρ περιμενουν να καταναλωθουν.
ΥΣ. Δηλαδη επιδομα φετος γιοκ? ποτε ξεκιναει η διαθεση του κοκκινου? με τι τιμη ~1.049 στο κινησης τι να περιμενουμε για καυσης?
Άβαταρ μέλους
By otso
#167363 στα πιο καινουργια τρακτερ κανενας δεν εβαζε κοκκινο ετσι κι αλλιως , επισης στα αγροτικα κανενας , και στα παλιοτερα παλι δεν συμφερει γιατι παει εσοδα εξοδα , αν βαλεις κοκκινο δεν μπορεις να το περασεις στα εξοδα , οποτε απο αγροτια δεν παιζει.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#167369 Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου.
Στα τελειώματα της περυσινής σεζόν νομίζω είχε τιμή 0,80 - 1,00 το λίτρο (τιμές Θεσσαλονίκης/δύσβατων περιοχών).
Άρα κάπου εκεί θα παίξει αν δεν πειράξουν τον φόρο...
Άβαταρ μέλους
By nEK
otso έγραψε:στα πιο καινουργια τρακτερ κανενας δεν εβαζε κοκκινο ετσι κι αλλιως , επισης στα αγροτικα κανενας , και στα παλιοτερα παλι δεν συμφερει γιατι παει εσοδα εξοδα , αν βαλεις κοκκινο δεν μπορεις να το περασεις στα εξοδα , οποτε απο αγροτια δεν παιζει.

Νομιζεις... :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
#167464 με κολλητους τους 2 πρατηριουχους του χωριου , και με γνωστους σολη την επαρχια , τουλαχιστον εδω που ειμαι δεν νομιζω ξερω. φανταζομαι οτι σε ολη την επικρατεια ισχυει το ιδιο . που συμφερει τωρα πια αγροτη να βαλει κοκκινο;
Άβαταρ μέλους
By nEK
#167503 Προσφατα μιλησα μ καποιον κ μου ειπε οτι βαζει σε hilux κ fergyson. Τωρα αν ειχε απο παλια ή καπως αλλιως δε ξερω.
Άβαταρ μέλους
By otso
nEK έγραψε:Προσφατα μιλησα μ καποιον κ μου ειπε οτι βαζει σε hilux κ fergyson. Τωρα αν ειχε απο παλια ή καπως αλλιως δε ξερω.

κοιτα αν ειχε αγορασει περισυ με 1 ε το λιτρο κοκκινο 2 τοννους ,αλλα δεν μπορει να το περασει στα εξοδα ενω αν ειχε παρει τους 2 τοννους με 1,30ε πες αλλα θα μειωνοταν το φορολογητεο του εισοδημα κατα 2600ε και θα ειχε κερδος με 12% 310ε
δεν βγαζει νοημα . ιδιως αν παει στο 26 % η φορολογια η στο 29% που μαλλον θα παει. μιλαμε κολαση.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#167507 Επιδομα φετος δε το βλεπω να παιρνει ο κοσμος.
Mε μια γρηγορη αναζητηση για ειδησεις σχετικα με πετρελαιο θερμανσης, διαβασα οτι τωρα τον Σεπτεμβριο σε καποια φαση πληρωθηκαν οι δικαιουχοι την τελευταια δοση!! WTF!

Και μετα συζηταμε για εξισωση φορου και κολοκυθια....
Άβαταρ μέλους
By kacey
otso έγραψε:
nEK έγραψε:Προσφατα μιλησα μ καποιον κ μου ειπε οτι βαζει σε hilux κ fergyson. Τωρα αν ειχε απο παλια ή καπως αλλιως δε ξερω.

κοιτα αν ειχε αγορασει περισυ με 1 ε το λιτρο κοκκινο 2 τοννους ,αλλα δεν μπορει να το περασει στα εξοδα ενω αν ειχε παρει τους 2 τοννους με 1,30ε πες αλλα θα μειωνοταν το φορολογητεο του εισοδημα κατα 2600ε και θα ειχε κερδος με 12% 310ε
δεν βγαζει νοημα . ιδιως αν παει στο 26 % η φορολογια η στο 29% που μαλλον θα παει. μιλαμε κολαση.

κατι δεν καταλαβαινω. λες το οφελος με το νομιμο θα ηταν 310ε επειδη τα 2600 θα τα εβαζε στα εξοδα = 2600 λιγοτερα κερδη χ 12% μειον = 310. Αλλα τα 2600 που εδωσε ειναι 600ε παραπανω απο τα 2000ε που θα εδινε αν αγοραζε παρανομα με 1ε/τονο. τι δεν πιανω?
Άβαταρ μέλους
By nEK
#170924 Ρε σεις, μπορει να εχω ξαναρωτησει, αλλα τωρα ειναινποιο επικαιρο απο ποτε.
Εχω ενα σπιτι 97τμ, απο τα οποια κυριοι χωροι ειναι 86τμ.
Σκεφτομαι το κλιματιστικο να μπει σε χωρο σαλονιου με επιφανεια 47τμ. Τα υπολοιπα μεχρι τα 86τμ ειναι υπνωδωματια και κουζινα σε ξεχωριστους χωρους αλλα με εισοδους απεναντι απο τη θεση του κλιματιστικου.
Τι "κυβικα" κλιματιστικο με καλυπτει?
Το θελω κυριως για θερμανση της χλιαρες μερες του φθινοπωρου και χειμωνα καθως και για αφυγρανση. Κυρια θερμανση εχω σομπα.
Για κλιματισμο μαλλον θα χρησιμοποιηθει αλλα οι δυσκολες μερες του καλοκαιριου ζητημα να ειναινμια βδομαδα με τα δεδομενα της τελευταιας δεκαετιας.
24αρι κοιτω? να ριξω μια ματια σε κατι daikin urura ή θα καλυφθω και με αλλες φιρμες? καπου διαβασα για τα gree οτι ειναι αξιολογα μηχανηματα.
Θελω εγγυηση, ποιοτητα και αποδοση με οσομτο δυνατον οικονομικη καταναλωση.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#170954 Ξέρεις τις τιμές των ururu? Όταν κοιτούσα για κλιματιστικά ήταν ότι πιο ακριβό υπήρχε. Είχαν σχεδόν διπλάσια τιμή από αντίστοιχα κλιματιστικά με εξίσου καλό cop/eer ... Αν χρειάζεσαι αυτά που προσφέρουν (εφύγρανση, εξαερισμός, κτλ) θα το σκεφτόμουν... αλλιώς όχι :p

Επίσης, να ξέρεις ότι αν πάρεις (καλό) κλιματιστικό για θέρμανση δεν θα ξανα-ανάψεις τη σόμπα παρα μόνο (ίσως) στα μεγάλα κρύα. Σχεδόν το ίδιο οικονομικά (σε σχέση με πέλλετ τουλάχιστον), πιο γρήγορα, πιο αθόρυβα και πιο άνετα :yahoo: Μετάνιωσα που δεν πήρα ένα πιο μεγάλο ώστε να μη χρειάζομαι καθόλου τη σόμπα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#170971 Ποσο ρευμα ομως θα καψω με το κλιμα?
Εχω εξωτερικη μονωση στο σπιτι, θα κραταει ζεστη ή οταν το σβησω θα παγωσω?
Άβαταρ μέλους
By thednick
#171000 Υπολόγισε με τον COP πόσα kwh καις για απόδοση X kwh στον χώρο με το aircondition και πόσα ξύλα/πέλλετ θέλεις για ανάλογη απόδοση με τη σόμπα (με βάση τα στοιχεία του κατασκευαστή). Τις χλιαρές μέρες είμαι κατα 99% σίγουτος οτι aircondition είναι πιο οικονομικό μιας που ο COP εξαρτάται απο την εξωτερική θερμοκρασία. Όσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο η ζυγαριά ενδέχεται να γέρνει προς τη σόμπα.

Συνήθως παγώνει πιο γρήγορα ο χώρος από ότι με τη σόμπα, από την άλλη όμως με το aircondition ζεσταίνει μέσα σε 10 λεπτά.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#177726 Ειχα φωτογραφικο υλικο ρε γαμωτο απο την ανοιξη που εκανα καθαρισμα του λεβητα αλλα χαθηκε! :(
Πριν λιγο καιρο η SD που αλλαξε 3 συσκευες ... αποφασισε να παραδωσει πνευμα επομενως δεν εχω φωτογραφικο υλικο με το τι μπορει να περιεχει ενας compact λεβητας που εχει να καθαριστει δεν ξερω και 'γω απο ποτε και συνολικα απο το 2011 που νοικιαζω, εκαψα 4500 λιτρα περιπου.

Σβουρακι μαλακο στο δραπανοκατσαβιδο, ανοιγμα τις 2 πλακες απο πανω και αφαιρεση τις 4 πλακες που εχει μεσα του τοποθετημενες ζιγκ-ζαγκ για τη διαδρομη των καυσαεριων.

Σκουρια, καταλοιπα καυσης ... εβγαλα μια σακουλα τουλαχιστον 5 κιλα!! :help:
Σταχτες κτλ που εφευγαν ανεξελεγκτες τις ρουφαγε το ακροφυσιο μιας επαγγελματικης σκουπας με καδο που δανειστηκα οσο ημουν σκυμμενος με το σβουρακι και εδιωχνα απο μεσα οτι ειχε κανει κρουστα.
Αφου μαζεψα τα παντα και εμεινε λαμαρινα σκετη. Με το φακο τσεκαρα για ρωγμες η οτι αλλο παραξενο, ολα καλα!
Το φλογιστρο το ειχα καθαρισει πριν τελειωσει η περασμενη σεζον, το μπεκ ειναι σχεδον καινουριο επισης απο την περασμενη σεζον. Χρηζει αλλαγης το δοχειο διαστολης γιατι η πιεση ανεβαινει 1μισι bar πριν το οριο με το νερο στους 80 βαθμους.

Και τσακ, σημερα επειδη τοσες μερες ο καιρος ηταν σκατα, ειπα να αναψω τα καλοριφερ για μια δοκιμη.
Απο τους 16 βαθμους το νερο, πηγε στους 45 οπου λειτουργει ο κυκλοφορητης μεσα σε 4 λεπτα!
Ο λεβητας επιασε τους 80 σε μιση ωρα !!!! not bad :D

Success !! Καλο χειμωνα σε ολους :metalo: