Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
leonp έγραψε:Το μπόιλερ γεμίζει με άλατα, όπως και στα κοινά θερμοσίφωνα (σχεδόν 1 κουβά άλατα βγάζω όταν αλλάζω αντίσταση).

Τα οποία γ@μ@νε και τους μηχανισμούς στις βρύσες! :rant:

Κάποτε γι' αυτόν τον λόγο είχα βάλει μεταλλικό φίλτρο βαρέως τύπου (για να αντέχει στην υψηλή θερμοκρασία) στην έξοδο του νερού, αλλά δεν ήταν πρακτική λύση.

@soch, δίαλεξε τι θέλεις. "Τζάμπα" ζεστό νερό ή "φτηνό" ζεστό νερό;
Εγώ εδώ και 2,5 δεκαετίες χρησιμοποιώ το πρώτο...
Άβαταρ μέλους
By soch
#132386 Δεν έχεις άδικο, απλώς το "τζάμπα" θέλει αρχική επένδυση της τάξης των 2.000 € να πούμε; (αγορές + εγκατάσταση)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
soch έγραψε:Ήρθε χθες ο υδραυλικός για να συζητήσουμε την εγκατάσταση ΦΑ με επίτοιχο λέβητα. Πρότεινε γύρω στα 20.000 Kcal (για 140 τ.μ. σπίτι).
Του έκανα συζήτηση για αγορά και σύνδεση ηλιακού στο ΖΝΧ ως υποβοήθηση και με απέτρεψε. Μου είπε πως είναι τόσο οικονομική η παραγωγή ΖΝΧ από το ΦΑ που δεν συμφέρει να μπω στα έξοδα αγοράς και εγκατάστασης ηλιακού και σωληνώσεων. Ειδικά αν πάω για καλό ηλιακό.
Η άποψή σας;

Γι'αυτό και εγώ ανέφερα το Φ.Α. στο αρχικό μου post όταν ρώτησες, θέλει μερικές πραξούλες προφανώς, αλλά ίσως βγαίνει πολύ μεγάλη η περίοδος απόσβεσης του κόστους του εν λόγω συστήματος....(βέβαια σήμερα πλέον που μιλάμε, έχουν γίνει όλα π@@τ@ν@, οπότε ότι και να λέμε/υποθέτουμε είναι στον αέρα....)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#132392 Capital controls, Βαρουφάκης, ανατολή, 1+1=2...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
The Ace έγραψε:Όχι, παίζει να μην ξέρουμε από ποιον αγωγό να πάρουμε φθηνότερο αέριο.... :metalo:

Από του γείτονα

Sent through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#136510 Εξίσωση φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης & θέρμανσης... Τέλος.
Καταργείται από τον Οκτώβριο η εξίσωση του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης θα καθοριστεί στα 6 λεπτά/λίτρο και στα 33 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης.

Ο Υπουργός, εξήγησε, ότι σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ, η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια έσοδα.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό, που αποτελούσαν τη δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

http://www.4troxoi.gr/epikairotita/ella ... nsis-telos
Άβαταρ μέλους
By Chris
#136513 OMG, ποτέ δεν περίμενα να ακούσω απόφαση με τέτοια αιτιολόγηση από ελληνικό υπουργείο, respect κ. υπουργέ

edit +μείωση στις καρέκλες και τις γαλότσες που έκαιγαν ασταμάτητα κάθε χειμώνα
Άβαταρ μέλους
By criuser
#136679 Προφανώς όχι , αλλά ούτε οι προηγούμενοι την πιάσανε στο μεγάλο κομμάτι και ο κόσμος πάγωσε και ένα κάρο λεφτά έδωσαν σε επιδοτήσεις .
Άβαταρ μέλους
By nEK
#137042 Εγω ειδα το κοσμο να πεφτει με τα μουτρα σε ξυλα και πελλετ. Εδωσε δουλεια σε τδραυλικους και καυστηρατζιδες καθως και στα μαγαζια οικοδωμικων υλικων που το γυρισαν στα ενναλακτικα καυσιμα... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#167253 Ο καιρός γαρ εγγύς.........για να δούμε θα τηρηθεί εκείνη η δέσμευση περί κατάργησης της εξίσωσης των δύο φόρων, ή @@.....
Άβαταρ μέλους
By Morx
#167338 @@ πιστευω..... Εχω πετρελαιο απο την περασμενη σεζον γιατι την ψυλλιαστηλα τη ζημια.
Φουλ σερβις και ο καυστηρας, ειμαι standby για τα πρωτα κρυα! :metalo: