Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#166473
QsisVTS έγραψε:πάλι μου το έκανε και πάλι έστρωσε με επανεκκίνηση :hmmm:

Ποια κάρτα wifi έχεις;Εγω με intel 3945 περασα drivers απο τα 8 και ήρθε στα ίσια του.
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#167239 Ερώτηση προς απανταχού γνώστες:

Έχω στο μηχάνημα της δουλειάς μου τα αγορασμένα windows 7 32bit. Tο μηχάνημα δεν είναι κάτι σοβαρό, περίπου δεκαετίας, έχει έναν διπλοπύρηνο Athlon και 4 GB μνήμη αλλά καλή κάρτα γραφικών. Κάποια στιγμή έφαγα γείωση όταν ανακάλυψα πως τα τελευταία παιχνίδια ήθελαν απαραίτητα 64bit για να τρέξουν, οπότε για χάρη του Far Cry 4 έκανα μία δεύτερη εγκατάσταση windows 7 64bit αποκλειστικά για παιχνίδια.

Η δεύτερη εγκατάσταση έχει γίνει από dvd προέλευσης piratebay, με το activator που είχε μέσα ο κομιστής. Μου βγάζει μύνημα πως μπορώ να κάνω επιτόπου δωρεάν αναβάθμιση σε 10άρια, κατέβασε μάλιστα και τα αρχεία εγκατάστασης.

Δε θα με χάλαγε να "παίξω" με τα 10άρια, αλλά:

- Yπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πάθω καμία πλάκα από το παράνομα αναβαθμισμένο λογισμικό;
- Είναι μεγάλες οι διαφορές σε απαιτήσεις μεταξύ 7 και 10, σε βαθμό που δε θα μπορώ να παίξω κάτι που θα έτρεχε απροβλημάτιστα στα 7άρια;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#167243
kobulis έγραψε:- Yπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πάθω καμία πλάκα από το παράνομα αναβαθμισμένο λογισμικό;
- Είναι μεγάλες οι διαφορές σε απαιτήσεις μεταξύ 7 και 10, σε βαθμό που δε θα μπορώ να παίξω κάτι που θα έτρεχε απροβλημάτιστα στα 7άρια;


1) Σοβαρό όχι, ακόμα και αν κάτι πάει στραβά το διορθώνεις, αλλά φυσικά ποτέ δεν ξέρεις.... :shifty:
2) Από άποψη h/w, αν σου έτρεχαν ΟΚ τα 7αρια, τα 10 θα είναι επίσης ΟΚ. Μοναδικό ίσως πρόβλημα κάποιος driver ή κάποια εφαρμογή που δεν παίζει στο kernel των 10 (αυτό είναι σοβαρό ενδεχόμενο)
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#167245 Σ'ευχαριστώ φίλε Ace,
την ξεκινάω την εγκατάσταση!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#167255
kobulis έγραψε:Ερώτηση προς απανταχού γνώστες:

Έχω στο μηχάνημα της δουλειάς μου τα αγορασμένα windows 7 32bit.


Δεν ξέρω ποια είναι η δουλειά σου και πόσο εξαρτάται αυτή από το PC, σε μηχάνημα της δουλειάς όμως δεν θα εγκαθιστούσα σπασμένο λειτουργικό.
Ούτε παιχνίδια θα έβαζα βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#167397 Εμένα τα 10αρια μου αρέσουν πάρα πολύ και τα θεωρώ καλύτερα των 7 που είχα!
Έκανα clean install με ενα 10αρια home και το μόνο σπαστικό είναι στα updates που μου βάζει ενα bluetooth driver 3.0 και με τσατίζει διότι με δαύτον δεν δουλεύει το ασυρματο πληκτρολογιο που έχω...
Απλά τον βγάζω και ξαναπαίζει μέχρι να τον ξαναβάλει...αν μπορούσα να το εμποδίσω θα ήταν όλα τέλεια
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#167505 Έβαλα και γω τα 10άρια.Νομίζω πως είναι ακριβώς τα ίδια σε ταχύτητα με τα 8.1 αλλά με μεγάλη διαφορά μεταξύ τους το start menu.Αρχικά είχα ένα θέμα με τη φωτεινότητα που δε ρυθμιζόταν αλλά το έφτιαξα.Υπάρχει τρόπος πατώντας το εικονίδιο της μπαταρίας να μου δείχνει κατευθείαν τις επιλογές διαχείρισης ενέργειας όπως ήταν πριν;
Άβαταρ μέλους
By manosky
#167511 Στια προγράμματα του start menu δεν εμφανίζονται όλα τα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί.
Τι γίνεται γι' αυτό; Στα 7, τα 8 και σε παλιότερα δεν υπήρχε τέτοιο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#167522 Αυτά που δεν εμφανίζονται, είναι με νόμιμη άδεια χρήσης, ή "σπασμένα";

Sent through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#167529
manosky έγραψε:Στια προγράμματα του start menu δεν εμφανίζονται όλα τα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί.
Τι γίνεται γι' αυτό; Στα 7, τα 8 και σε παλιότερα δεν υπήρχε τέτοιο θέμα.


Στο "All Apps" θα τα βρείς όλα. Με δεξί κλικ και "Pin to start" στην εφαρμογή που θες, βγάζεις συντόμευση στο start menu.
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#167919 Η εγκατάσταση από τα 10άρια ολοκληρώθηκε με τη μία, και τα πάντα δουλεύουν όπως πρέπει από drivers μέχρι call of duty.

@pitt:
Το μηχάνημα της δουλειάς έχει Windows 7 αγορασμένα και όχι "αγορασμένα", ανά πάσα στιγμή σε έλεγχο μπορούν να σου ζητήσουν τιμολόγια αγοράς του software.

Ακόμα θυμάμαι τις φάτσες από ελεγκτές όταν τους εξηγούσα προ πενταετίας ότι το Ubuntu και το OpenOffice που είχα στην άλλη δουλειά είναι δωρεάν. Έτρεχε μέσω Dos emulator ένα πρόγραμμα εμπορικής διαχείρισης αγορασμένο το ...1991!!!

Για τα παιχνίδια έχεις δίκιο, χαζολογάω στο χειρότερο/παλιότερο μηχάνημα καθώς τα άλλα δύο έχουν λογιστικό πρόγραμμα και φορολογικό μηχανισμό. Αν και πολύ πολύ νεότερα, είναι κυριολεκτικα εκκλησία με περασμένα μόνο ένα antivirus , winrar και foxit reader.


.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#168276
saxon_747 έγραψε:
manosky έγραψε:Στια προγράμματα του start menu δεν εμφανίζονται όλα τα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί.
Τι γίνεται γι' αυτό; Στα 7, τα 8 και σε παλιότερα δεν υπήρχε τέτοιο θέμα.


Στο "All Apps" θα τα βρείς όλα. Με δεξί κλικ και "Pin to start" στην εφαρμογή που θες, βγάζεις συντόμευση στο start menu.

OK, πλέον εμφανίζονται, δεν ξέρω γιατί δεν τα έβλεπα όλα πριν, στο ίδιο μενού φυσικά.

Τώρα κάτι άλλο, πολύ σπαστικό.
Αν θέλω να συνδεθώ για να παίξω κάποιο παιχνιδάκι από το Store, πρέπει να βάλω τα στοιχεία λογαριασμού Microsoft.
Εντάξει αυτό.
Όμως θέλω να συνδέομαι με τοπικό λογαριασμό στον υπολογιστή, όχι με λογαριασμό Microsoft κι έτσι το έχω ορίσει στις επιλογές.
Όποτε όμως βάζω τους κωδικούς στο store ή την εφαρμογή/παιχνίδι, αλλάζει αυτόματα το login των Windows από τοπικό σε λογαριασμό MS.
Οπότε, την επόμενη φορά που θα κάνω login, θα πρέπει να ξαναορίζω τον τοπικό λογαριασμό. :roll: