Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#164349 1. Bag stories (stock) Καλλιθέα -Αγαμέμνωνος 47

2. Bag stories Γλυφαδα-οδος Λαζαρακη 33.
Προτίμησε Wenger , έχω backpack , πανέμορφο εμφανισιακα κ κυρίως αθάνατο..Στο stock που σου έγραψα βρίσκεις τιμές σκότωμα...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#164551 Πως τη λένε μία υπαίθρια αγορά που έχει στο Αμστελόδαμο;;;;;;; ΓΜΤ ώρες ώρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι γερνάω έτσι που ξεχνάω πράγματα... :rant: :shifty: :lol:

Είχε καταπληκτικά χαμηλές τιμές. Είχαμε πάρει με 12 ευρώ μία βαλίτσα μεσαίου μεγέθους που ακόμα και σήμερα αντέχει μια χαρά... Δεν είναι κι κορυφή σε ποιότητα βέβαια, αλλά τη δουλειά της την κάνει... Μιλάω για 2007 βέβαια...

Σπάω το κεφάλι μου... :rant: :s_shout :s_shout
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chris έγραψε:έχει τουλάχιστον 3-4..

Τα πιάσαμε τα λεφτά μας τώρα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Morx
#165554 Απορια:

Η 12v 180w υποδοχη για ρευμα που εχει στον κουβα το σκουτερ, μου φανηκε αρκετα χρησιμη για φορτισμα smartphone & tablet. Παντα σε μια ωραια εσοχη εχω τον ανταπτορα για usb και το καλωδιακι μαζι.

Το ταμπλετ και το κινητο φορτιζουν απο την 2mA υποδοχη που εχει.
Φορτιζω συχνα πυκνα ενα Galaxy Tab 4 7" οσο το μηχανακι ειναι σβηστο...

Αν το αφησω αδειο, μεχρι να το φορτισει ποσο ζορι τραβαει η μπαταρια;;
(12v 12Ah εργοστασιακη με 12,5v στο γυρισμα του διακοπτη και 14,5~ σε λειτουργια)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Morx έγραψε:Το ταμπλετ και το κινητο φορτιζουν απο την 2mA υποδοχη που εχει.

Μάλλον κάνεις λάθος. Ίσως εννοείς 2000mA...

Sent through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Morx έγραψε:Απορια:

Η 12v 180w υποδοχη για ρευμα που εχει στον κουβα το σκουτερ, μου φανηκε αρκετα χρησιμη για φορτισμα smartphone & tablet. Παντα σε μια ωραια εσοχη εχω τον ανταπτορα για usb και το καλωδιακι μαζι.

Το ταμπλετ και το κινητο φορτιζουν απο την 2mA υποδοχη που εχει.
Φορτιζω συχνα πυκνα ενα Galaxy Tab 4 7" οσο το μηχανακι ειναι σβηστο...

Αν το αφησω αδειο, μεχρι να το φορτισει ποσο ζορι τραβαει η μπαταρια;;
(12v 12Ah εργοστασιακη με 12,5v στο γυρισμα του διακοπτη και 14,5~ σε λειτουργια)

Σύμφωνα με το gsmarena, το Galaxy Tab 4 7" έχει μπαταρία 4000 mAh ή 4 Ah. Πολλαπλασιάζουμε με την τάση για να βρούμε την συνολική ενέργεια, δηλαδή 3,7 χ 4 = 14,8 Wh

Η μπαταρία της μηχανής έχει αντίστοιχα συνολική ενέργεια 12 χ 12 = 144 Wh

Τώρα υπολογίζω οτι ο φορτιστής που μετατρέπει τα 12 σε 5 Volt έχει απόδοση της τάξης του 80%. Αντίστοιχη απόδοση έχει και ο ενσωματωμένος φορτιστής που βρίσκεται μέσα στο κινητό και διαχειρίζεται την μπαταρία. Οπότε η συνολική απόδοση του συστήματος είναι 80% επι 80% = 64% Υποθέτω οτι οι υπόλοιπες απώλειες πχ στα καλώδια είναι πολύ μικρές.

Οπότε για να φορτιστεί πλήρως η μπαταρία απαιτεί ενέργεια 14,8 / 0,64 = 23 Wh. Αυτό στα 144 της μπαταρίας αντιπροσωπεύει ποσοστό 16% περίπου.

Αν η μπαταρία της μηχανής είναι πλήρως φορτισμένη και σε καλή κατάσταση τότε το 16% είναι εντός ορίων. Γενικά στις μπαταρίες εκκίνησης μπορείς να χρησιμοποιείς το 20-25% του φορτίου. Αν αποφορτίζονται πιό πολύ τις παίρνει η κάτω βόλτα και πεθαίνουν πολύ γρήγορα.

Οπότε αν η μπαταρία είναι παλιά ή όχι καλά φορτισμένη, αυτό το 16% μπορεί να τη βάλει στην κόκκινη περιοχή. Γνωμη μου είναι να αποφευγεις να το φορτίζεις με αυτόν τον τρόπο παρα μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#165806 Ναι κανονικα, ειτε σβηστο ειτε με τον κινητηρα σε λειτουργια!
Ειναι κατω απο τη σελα φυσικα η παροχη και προστατευμενη με ασφαλεια(Aprilia SR Max 300).

Ευχαριστω πολυ τον ηλεκτρονικο του φορουμ μας για την απαντηση. :metalo:

Απο την αγορα του μεκανακιου και αργοτερα του ταμπλετ, το αφησα παμπολλες φορες απο κατω για φορτιση. Τις περισσοτερες φορες για να παρει ενα 40 με 50% φορτισης. Εν κινησει δεν τρεχει τιποτα, το ξερω.

Ο φορτιστης που αγορασα, οντως ειναι 2000mAh με εξοδο 5v !!!
Μου ειχαν ξεφυγει μερικα μηδενικα :oops:
Ζεσταινεται οσο και εκεινος των 220v που ηρθε με τη συσκευη btw αλλα τιποτα το περιεργο. Ισως να ειναι και απο τη θερμοκρασια του κινητηρα....
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#166382 Έχει κάτι στρογγυλούς κάδους ανακύκλωσης που δείχνουν απ'έξω ότι είναι για γυαλιά,μπουκάλια κλπ. Ψάχνοντας βρήκα ότι μπορούμε να πετάξουμε παλιά κινητά και μπαταρίες σε αυτούς.Ισχύει αυτό; Ακόμη,ένα παλιό μόνιτορ για το pc που δε δουλεύει και το έχω αποθηκευμένο εδώ και χρόνια πού το πετάω;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#166384 δε νομίζω πως ισχύει αυτό που λες
η αρμόδια εταιρία για ηλεκ.συσκευές είναι αυτή, συνεργάζονται οι Δήμοι και τα SMarket
http://www.electrocycle.gr/network
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#166387 Μιας και λέμε για κάδους, μπουκάλια μπύρας πού πετάμε; Στους μπλε;
Και τι διαφορά έχουν οι μπλε απ'τους πράσινους; (Βλέπω πολλές φορές μεταλλικούς-πράσινους-μπλε μαζί)
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#166391 Τα μπουκάλια μπύρας στους μπλε κάδους*
http://www.herrco.gr/UserFiles/File/175 ... kadous.pdf

Οι πράσινοι είναι για οικιακά σκουπίδια, οι μπλε για ανακύκλωση συσκευασιών, οι καφέ για οργανικά σκουπίδια.

*ή στο SM άμα θες να πάρεις και κανένα λεπτό