Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
kostis20 έγραψε:Καλα όσα γραφονται για το VAG είναι αλήθεια.Εγω θυμαμαι να γράφω για τις καταναλώσεις λαδιών των FSI ακόμα ,και να μην ανοιγει μύτη απο τον τύπο.
Το θέμα είναι οτι το VAG είναι μια ιδιωτική επιχείρηση,όσο και αν τη στηριζει το γερμανικό κράτος.
Οι συγκρίσεις που γίνονται με το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα μόνο άκυρες μου φαίνονται .Σαν να βρήκαμε ευκαιρία να πουμε οτι για όλα τα δεινα μας φταίνε οι Γερμανοι και όχι εμείς.Συγνώμη αλλα ετσι και όλο το χρέος να μας χαρίσουν πάλι σε 10 χρόνια τα ίδια θα χρωστάμε. :(

συμφωνώ ότι γενικεύσεις του στυλ vw=κλέφτες άρα αυτοί φταίνε που η Ελλάδα χρωστά κλπ είναι λάθος!
Η χολή όμως που βγαίνει για το συγκεκριμένο γκρουπ είναι δικαιολογημένη διότι όλοι ξέραμε για την αναξιοπιστία τους στην πράξη, όλοι βλέπαμε την αβάντα που είχαν από τον ειδικό τύπο που ...τάιζαν με διαφημίσεις και αμάξια για δοκιμές παίρνοντας ως ανταπόδοση διθυραμβικές κριτικές και πρωτιές σε συγκριτικά , και φυσικά όλοι τσατιζόμασταν που μέχρι και υπάλληλοι τους έγραφαν στα φόρουμ για να πικάρουν να μειώσουν τους κατόχους άλλων αυτοκινήτων! Στο παλαιό φόρουμ γινόμασταν μπίλιες κάθε φορά που ανοίγαμε το στόμα μας για να πούμε κάτι ενάντια στο γκρουπ και στο τέλος θεωρούμασταν και γραφικοί έως fanboys.
--------------------------
Το θέμα πλέον είναι να βγει κάτι από όλο αυτό το νταβαντούρι...να αλλάξουν οι τρόποι μέτρησης ρύπων και κατανάλωσης συνολικά και για τους πάντες! Εκτός και αν πιστεύετε ότι μόνο στο γκρουπ κλέβουν στις μετρήσεις...
Εγώ λέω ότι απλά έκλεβαν περισσότερο από τους άλλους λόγω ανικανότητας να τους ανταγωνιστούν στα ίσα! Θα δείτε ότι αν η έρευνα γενικευτεί θα τους πάρει η μπάλα όλους του κατασκευαστές! Τότε θα τσακωνόμαστε για το πια εταιρεία έκλεψε λιγότερο....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#166257 Το ότι τελικά όλοι ακολούθησαν την λύση των μικρών τούρμπο πάντως, δείχνει πως τα TFSI μοτέρ ήταν το μέλλον. Γιατί και δύναμη είχαν και χαμηλή κατανάλωση. Οι ατμοσφαιρικοί, θα μπαίνουν προς το παρόν μόνον σε υβριδικά.
Όσο για το μοτέρ της VW με τον υπερσυμπιεστή και το τούρμπο, εξακολουθώ να το θεωρώ εξαιρετική ιδέα όταν βγήκε. Απλώς ξεπεράστηκε λόγω των νεότερων τούρμπο που πετυχαίνουν το ίδιο πράγμα με πιο απλό τρόπο.
Δεν υπάρχει σύγκριση ενός τούρμπο μοτέρ με ενός ατμοσφαιρικού. Το λέω ως κάτοχος ενός υπερεξελιγμένου της δεύτερης κατηγορίας. Χάνει παντού και πάντα και σε κάθε σύγκριση.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By criuser
#166262 Για το κάψιμο λαδιών το γερμανικό τριμπούρδελο το είχε από την δεκαετία του 70 που είχα την πρώτη και τελευταία εμπειρία μαζί του . Εκαιγαν τότε τα πάντα . Γκόλφ , σιρόκο , πασσάτ , πόλο , 80 και 100 . Τότε αλλάζαμε κάθε 2500 χλμ λάδια και έχαναν 1 κιλό σε κάθε αλλαγή . Μέχρι να το μάθουμε και να κυκλοφορούμε με το λιοτρύβι μαζί :lol: , είχανε καεί φλάντζες είχανε θέματα καπάκια και πολλά ακόμη . Αλλά ο ειδικός τύπος είχε βρεί την λύση . Είναι σπόρ και καίνε .

Σπόρ τα τριμπούρδελα με 50 άλογα από 1300 κ.εκ και 75 από 1600 .

ΗΦ Για ρώτα τους κάτοχους τουρμποκομπρέσορες πως πήγαινε το αμάξι τα καλοκαίρια με την ζέστη .
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#166265 Ως συνήθως θεός! :-)

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
criuser έγραψε:Για το κάψιμο λαδιών το γερμανικό τριμπούρδελο το είχε από την δεκαετία του 70 που είχα την πρώτη και τελευταία εμπειρία μαζί του . Εκαιγαν τότε τα πάντα . Γκόλφ , σιρόκο , πασσάτ , πόλο , 80 και 100 . Τότε αλλάζαμε κάθε 2500 χλμ λάδια και έχαναν 1 κιλό σε κάθε αλλαγή . Μέχρι να το μάθουμε και να κυκλοφορούμε με το λιοτρύβι μαζί :lol: , είχανε καεί φλάντζες είχανε θέματα καπάκια και πολλά ακόμη . Αλλά ο ειδικός τύπος είχε βρεί την λύση . Είναι σπόρ και καίνε .

Σπόρ τα τριμπούρδελα με 50 άλογα από 1300 κ.εκ και 75 από 1600 .

ΗΦ Για ρώτα τους κάτοχους τουρμποκομπρέσορες πως πήγαινε το αμάξι τα καλοκαίρια με την ζέστη .

To 80ρι μας απο το 91 μέχρι το 2007 και 300.000χλμ δεν έκαιγε λάδι, πουλήθηκε μάλιστα 3000€ :lol:
Το Golf μου στην ζέστη της Κύπρου πάει μια χαρά όπως πήγαινε και το Σιρόκο στις ζέστες τις Λάρισας.

Οι γενικεύσεις δεν προσφέρουν ούτε αποδεικνύουν κάτι :s_yes
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:Δεν υπάρχει σύγκριση ενός τούρμπο μοτέρ με ενός ατμοσφαιρικού. Το λέω ως κάτοχος ενός υπερεξελιγμένου της δεύτερης κατηγορίας. Χάνει παντού και πάντα και σε κάθε σύγκριση.

Υπερβολές. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα τα ατμοσφαιρικά. Αυτό που μετράει στην τελική είναι η καμπύλη απόδοσης και η δύναμη που δίνει η κάθε υλοποίηση. Το μεγάλο πλεονέκτημα των τούρμπο στην χώρα μας είναι ότι τα αγαπάει το Κράτος λόγω της μικρότερης χωρητικότητας για ίδια αποδιδόμενη ισχύ.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 29 Σεπ 2015, 12:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
criuser έγραψε:ΗΦ Για ρώτα τους κάτοχους τουρμποκομπρέσορες πως πήγαινε το αμάξι τα καλοκαίρια με την ζέστη .

Τι να σου πω, καλοκαίρι είχα κάνει ταξίδι με το VW Golf GT (αυτό το άθλιο με τα 170 που γίνανε 160 που μετά γίνανε 180 στα γρήγορα μικρά του group... :svivhaha: :s_biggrin ) και είχα πάθε την πλάκα. Πρώτον του έβαζες μέσα την 6η και την ξεχνούσες, 200άριζε για πλάκα, και το πλέον ενοχλητικό απ' όλα είναι πως έγραψε μέση κατανάλωση από Αθήνα-Γιάννενα με εμένα οδηγό 7.8 λίτρα/100 αν θυμάμαι καλά!
:s_crazy :s_hang
Εντάξει, δεν το έτρεχα όπως το δικό μου, αλλά αργά δεν πήγαινα με την καμία. Ότι και να πω γι' αυτό το μοτέρ σαν απόδοση είναι λίγο, όσοι δεν το έχουν οδηγήσει, απλά δεν γνωρίζουν.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
belgarion έγραψε:Ως συνήθως θεός! :-)

.

Για να μην παρεξηγηθώ αναφερόμουν στο John Oliver,απλά μεχρι να δω το βιντεο με πρόλαβαν :oops:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#166367 Μην τα μπερδεύουμε, άλλο η απόδοση, άλλο οι βλάβες, άλλο οι ρύποι, το ότι τα μοτέρ τους σκοτώνουν δεν το αμφισβητεί νομίζω κανείς, το ότι καίνει λάδια ανάλογα τις παρτίδες πάλι δεν αμφισβητείται, όσο για τους ρύπους τα είπαμε, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να τους δείξουν ποιός είναι το αφεντικό να το πω σε μια γενικότερη θεώρηση, οι Γερμανοί αν πήραν το μήνυμα και θα φανεί σε λίγους μήνες από τις αναδιπλώσεις τους σε διάφορα θέματα με διάφορα προσχήματα, αυτή είναι η γνώμη μου.
Άβαταρ μέλους
By pienaf
travelman έγραψε:Προφανώς είναι τεράστιο το πρόβλημα με τα πάσης φύσεως τζάκια και με τους ντίζελ αρχαίους καυστήρες. Πρέπει να μπει γενναία επιδότηση στο Φ.Α.

Έβαλα Φ.Α. στην πολυκατοικία τον Απρίλιο.
Έχουμε 29 Σεπτεμβρίου και – φυσικά – ΔΕΝ έχω πάρει δεκάρα από την εγκεκριμένη επιδότηση.
Λογαριασμούς όμως μου στέλνουν...
Άβαταρ μέλους
By karacop78
21 quadra έγραψε:Μην τα μπερδεύουμε, άλλο η απόδοση, άλλο οι βλάβες, άλλο οι ρύποι, το ότι τα μοτέρ τους σκοτώνουν δεν το αμφισβητεί νομίζω κανείς, το ότι καίνει λάδια ανάλογα τις παρτίδες πάλι δεν αμφισβητείται, όσο για τους ρύπους τα είπαμε, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να τους δείξουν ποιός είναι το αφεντικό να το πω σε μια γενικότερη θεώρηση, οι Γερμανοί αν πήραν το μήνυμα και θα φανεί σε λίγους μήνες από τις αναδιπλώσεις τους σε διάφορα θέματα με διάφορα προσχήματα, αυτή είναι η γνώμη μου.

Πολύ σωστός.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#166519 Το τελεσίγραφο που έδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οχημάτων της Γερμανίας (Kraftfahrt-Bundesamt), υποχρέωσε το VW Group να ανακοινώσει την άμεση ανάκληση όλων των οχημάτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Dieselgate».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τις αλυσιδωτές επιπτώσεις και το κλίμα υποψίας και αδιαφάνειας, τα στελέχη του ομίλου με επικεφαλής τον CEO, Matthias Müller, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανάκληση 11 εκατ. οχημάτων σε όλο τον κόσμο.

Η VW θα στείλει επιστολή σε όλους τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το παράνομο λογισμικό, ώστε να προσέλθουν στις κατά τόπους αντιπροσωπείες και να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της ανάκλησης, ούτε ποιοι ακριβώς κινητήρες εμπλέκονται στο σκάνδαλο, εκτός από τους 1.6 TDI και 2.0 TDI.

Το ερώτημα είναι πως η εταιρεία θα εξασφαλίσει ότι τα αυτοκίνητα θα πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπές ρύπων και συγχρόνως δεν θα επηρεαστεί η απόδοση των κινητήρων TDI. Από τα 11 εκατ. αυτοκίνητα που επηρεάζονται, τα 5 εκατ. είναι μοντέλα της VW, τα 2,1 εκατ. της Audi (A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5), και τα 1,2 εκατ. της Skoda. Τα υπόλοιπα είναι πιθανότατα της Seat, ενώ υπάρχουν και αρκετά ελαφρά επαγγελματικά.

Αναμένουμε λοιπόν τις επίσημες ανακοινώσεις για τα ακριβή οχήματα κάθε μάρκας, το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
http://www.zougla.gr/automoto/article/h ... -skandalou
Άβαταρ μέλους
By dstou
#166558 Ένα άλλο κέις ανοίγει τώρα. Τι μετατροπές θα είναι αυτές και τι παρενέργειες θα έχουν. Οι γνωστές δυο τρομάρες του ρητού δηλαδής.