Anonymous Founder έγραψε:Ε, δεν έχω καλύτερη γνώμη και για το Jetta πάντως!
Ο λόγος που ανέφερα το συγκεκριμένο είναι γιατί πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο.
Να στο πω διαφορετικά.
Κάνει 22 χιλιάρικα, έχει άπειρους χώρους, πολύ καλό εξοπλισμό, είναι άνετο*, ήσυχο στο δρόμο, οικονομικό, σβέλτο, έχει καλή οδική συμπεριφορά και είναι πιο ποιοτικό απ΄ότι νομίζεις.
Τι ψάχνει ο μέσος αγοραστής?
*οκ, ίσως το προτιμούσα χωρίς ημιάκαμπτο ο οποίος δίνει το παρόν σε έντονες ανωμαλίες. Σε μικρολακούβες όμως δεν τον καταλαβαίνεις καθώς επίσης και στον ανοιχτό δρόμο, πχ σε παρατεταμένες. Είναι καλά ρυθμισμένος.
Α, και ποτέ δεν είπα πως τα Skoda δεν έχουν καλή ποιότητα. Απλώς τα θεωρούσα βαρετά μέχρι παρεξήγησης, βάλε στον λογαριασμό και το diesel, και ολοκληρώθηκε η εικόνα.
Η ερώτηση είναι απλή και με το χέρι στην καρδιά: με δικά σου λεφτά θα το αγόραζες ποτέ;
(φανταζομαι το μεσος το προσδιοριζεις αναλογως με τις ανησυχιες περι αυτοκινησης)
Anonymous Founder έγραψε:Υποθέτω ο μέσος αγοραστής κάτι τέτοιο ψάχνει, αλλά δεν θεωρώ εσένα και εμένα μέσο αγοραστή...
Α, και ποτέ δεν είπα πως τα Skoda δεν έχουν καλή ποιότητα. Απλώς τα θεωρούσα βαρετά μέχρι παρεξήγησης, βάλε στον λογαριασμό και το diesel, και ολοκληρώθηκε η εικόνα.
Η ερώτηση είναι απλή και με το χέρι στην καρδιά: με δικά σου λεφτά θα το αγόραζες ποτέ;
Να απαντήσω εγώ;
ΝΑΙ θα το ξανααγοραζα...
Γιατί με 22.000 που διεθετα , ήθελα χώρους , ροπή , καλή ποιότητα κατασκευης, φτηνή (σχετικα) συντήρηση κ όλα αυτά στα προσφέρει μια octavia...
Εν τω μεταξύ τόσα χρόνια στη δουλεια , τις έχω δοκιμάσει κ σε ακραίες πολλές φορές συνθήκες οπότε ήταν εύκολη η επιλογή μου.
Anonymous Founder έγραψε:Υποθέτω ο μέσος αγοραστής κάτι τέτοιο ψάχνει, αλλά δεν θεωρώ εσένα και εμένα μέσο αγοραστή...
Νομίζω συμφωνούμε κι επειδή όντως δε θεωρώ τον εαυτό μου μέσο αγοραστή, πιθανόν να αγόραζα κάτι άλλο (μεταχειρισμένο).
Ναι, δεν είναι πισωκίνητο, ούτε έχει κοφτερό τιμόνι και ακραίο στήσιμο για να είναι διασκεδαστικό, αλλά κάνει τη δουλειά του άριστα.
Το diesel πάντως που λες, δεν είναι απαραίτητα κακό. Δεν ακούγεται τίποτα. Ούτε καταλαβαίνεις ότι είναι diesel.
Ως ένα γενικό σχόλιο, έχω ανακαλύψει ότι πολλά αυτοκίνητα έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν τρομερές ομοιότητες.
bibendum έγραψε:και τι αγοραζει ο μη μεσος οικογενειαρχης αγοραστης με 22000;
(φανταζομαι το μεσος το προσδιοριζεις αναλογως με τις ανησυχιες περι αυτοκινησης)
Πως τον εννοείς τον "μη μέσο" οικογενειάρχη? Μη μέσο ως προς τι? Μπορεί να αγοράζει από μεταχειρισμένο MX5 + Nitsa μέχρι καινούριο Golf.

εδιτ... βρίσκομαι Πράγα για ένα επαγγελματικό ταξίδι και βλέπεις ΜΟΝΟ φορτωμένα Skoda.
ως μεσο οικογενειαρχη αγοραςτη παντως φανταζομαι καποιον που δεν εχει ιδιαιτερες ανησυχιες για το αυτοκινητο. Τον ενδιαφερει να ειναι ευρυχωρο, ανετο στις μετακινησεις και να κανει ανετα ταξιδια. Σε αυτην την περιπτωση ειναι πολλη καλη επιλογη η Οκταβια.
Οσο ανεβαινουν οι απαιτησες ξεκιναμε ν απεχουμε απο το μεσο αγοραστη.
βεβαια εκει ανεβαινει και το αντιτιμο. Ιδανικη περιπτωση ειναι μια cla shooting break για οικογενειαρχη αλλα εκει πας στα 40+k
Οπότε, δεν υπήρχε περίπτωση ν' αγοράσω απλώς αυτοκίνητο γιατί έχει μεγάλους χώρους. Θα προτιμήσω το στριφτερό και ας με εκνευρίζει κάθε φορά στο φόρτωμα.
Σαν παράδειγμα το λέω...
Το εν λόγω Skoda σίγουρα δεν απευθύνεται σε "ανήσυχο οικογενειάρχη¨. Υπάρχουν άλλες εκδόσεις του, που είναι καλύτερες γι' αυτή την δουλειά. Και πάλι, κατ' εμέ δεν συγκρίνονται με άλλες λύσεις από BMW, Mercedes, Volvo to name a few...
Φυσικά η παράμετρος κόστος μπαίνει εδώ, αφού οι καλές λύσεις, κοστίζουν εύκολα 10 ή και 15Κ παραπάνω...
Εγώ αν ήμουν οικογενειάρχης, θα διάλεγα station, πίσω κίνηση ή τετρακίνηση (με προτίμηση στην πρώτη), αυτόματο κιβώτιο και ένα σκασμό εξοπλισμό για να γουστάρω. Αυτό, με πάει αναγκαστικά κάπου στα 50Κ. Καληνύχτα ζωή, κάθομαι εκεί που είμαι τώρα και στο μέλλον, κοιτάζω μόνον στα μεταχειρισμένα.
θαρρω και αυτος που πηρε σκοντα, θα ηθελε να εχει καμια cla τουρμπατη αλλα καθησε στ αυγα του εκτος και αν ειναι τυπου πατερα μου που μπαινει σε παναμερα και γυρναει μετα και μου λεει το δικο μου περισσοτερο μ αρεσει

(Επειδη εκανα πολλα χλμ σε Εθνική Οδο. Μετα σκεφτηκα οτι εντος πολης δε θα πολυβολευει κλπ. και εκατσα στ αυγα μου! [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT]
.
Anonymous Founder έγραψε:Το τι αγοράζει ο μέσος αγοραστής πάντα μου ήταν αδιάφορο. Εμένα με ενδιαφέρει τι αγοράζω εγώ και τι μου αρέσει εμένα.
Οπότε, δεν υπήρχε περίπτωση ν' αγοράσω απλώς αυτοκίνητο γιατί έχει μεγάλους χώρους. Θα προτιμήσω το στριφτερό και ας με εκνευρίζει κάθε φορά στο φόρτωμα.
Σαν παράδειγμα το λέω...
Το εν λόγω Skoda σίγουρα δεν απευθύνεται σε "ανήσυχο οικογενειάρχη¨. Υπάρχουν άλλες εκδόσεις του, που είναι καλύτερες γι' αυτή την δουλειά. Και πάλι, κατ' εμέ δεν συγκρίνονται με άλλες λύσεις από BMW, Mercedes, Volvo to name a few...
![]()
Φυσικά η παράμετρος κόστος μπαίνει εδώ, αφού οι καλές λύσεις, κοστίζουν εύκολα 10 ή και 15Κ παραπάνω...![]()
Εγώ αν ήμουν οικογενειάρχης, θα διάλεγα station, πίσω κίνηση ή τετρακίνηση (με προτίμηση στην πρώτη), αυτόματο κιβώτιο και ένα σκασμό εξοπλισμό για να γουστάρω. Αυτό, με πάει αναγκαστικά κάπου στα 50Κ. Καληνύχτα ζωή, κάθομαι εκεί που είμαι τώρα και στο μέλλον, κοιτάζω μόνον στα μεταχειρισμένα.
![]()
Αμφιβάλω αν ο μέσος οικογενειάρχης μπορεί να δαπανήσει 35 χιλιάρικα για αυτοκίνητο.
Νομίζω θα θυσιάζει το "ανήσυχο" κομμάτι τις εξίσωσης για την άνεση για όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Βασικά μιλάμε για VAG αυτοκίνητο με άλλο περίβλημα, ξεκάθαρα.
Μια χαρά deal είναι, πάντως -ξανά- δεν είναι τόσο άσχημο όσο το κάνεις να φαίνεται.
giannik1977 έγραψε:Νικολα το αμαξι εχει μπλε δοντι;
Το έβαλα έξτρα, ναι έχει και είναι φοβερά χρήσιμο.
Από την οθόνη αφής έχεις πρόσβαση στις επαφές και δυνατότητα να δημιουργήσεις favorites ενώ στη κεντρική οθόνη ανάμεσα στα όργανα βλέπεις το call list και το ελεγχεις από το πολυλειτουργικο τιμόνι.
Είναι φοβερό!
< >
.