Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#157819 Απο τους πιο ωραιους καφεδες τον τελευταιο καιρο , οταν παιρνω απ εξω ------>καφεκοπτειο ο Βραζιλιανος !
Εχει δοκιμασει κανεις;
Εχει 2-3 καταστηματα ανοιξει κ παει φουλ..
Άβαταρ μέλους
By fot
#161567 Μιας και σιγά σιγά ο καιρός κρυώνει και πάλι, ξεκίνησα την αναζήτηση καφετιέρας φίλτρου.
Θέλω να διαθέσω 30-40 ευρώ για μια καφετιέρα, η οποία θα δουλεύει συνήθως μια φορά την μέρα για 1-2 καφέδες. Δοκίμασα coffee press αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος, λόγω της μεγάλης ποσότητας των "σκουπιδιών" που μένουν...
Τι έχετε να προτείνετε σε αυτά τα χρήματα; Επίσης τι καφέ χρησιμοποιείτε;;
Άβαταρ μέλους
By manosky
#161579 Στο παραπάνω, μήπως ξέρει κανείς αν μια πλαστική καφετιέρα ΦΙΛΤΡΟΥ των 15-20 ευρώ έχει διαφορά από μια "καλή" που πάει γύρω στα 80;

Δηλαδή, χάρτινο φίλτρο, νεράκι, σουρώνει ο καφές, έχει διαφορά η φθηνή από την ακριβή;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
manosky έγραψε:...μια πλαστική καφετιέρα ΦΙΛΤΡΟΥ των 15-20 ευρώ έχει διαφορά από μια "καλή" που πάει γύρω στα 80;
Δηλαδή, χάρτινο φίλτρο, νεράκι, σουρώνει ο καφές, έχει διαφορά η φθηνή από την ακριβή;

Καμία, μα καμία απολύτως. :rtfm:
Έχω και Krups των 100€, και Bosch των 50€, αλλά και 2 Blue Sky των 10€/τεμ του CRFR, σε σπίτι-γραφείο-εξοχικό.
Πέραν της αισθητά ποιοτικής διαφοράς στο υλικό του πλαστικού της κατασκευής και στο design που μπορεί να επηρεάζει την απόφαση επιλογής , η "απόδοση", η "ταχύτητα" και η "διατήρηση ζεστού" στην όλη διαδικασία της παρασκευής του καφέ, είναι απολύτως η ίδια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#161664 2 διαφορές που μου έρχονται στο μυαλό είναι το αποσπώμενο φίλτρο που πλένεται και δεν χρειάζεται χάρτινα ανταλλακτικά και ο χρονοδιακόπτης, το να ξυπνάς τα χειμωνιάτικα πρωινά και να μυρίζει το σπίτι καφέ είναι :metalo:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
dimik έγραψε:2 διαφορές που μου έρχονται στο μυαλό είναι το αποσπώμενο φίλτρο ....

:s_whiteflag
Ο manosky ήταν σαφέστατος, όπως πάντα και επ΄ αυτού απάντησα :
manosky έγραψε:....... Δηλαδή, χάρτινο φίλτρο, νεράκι, σουρώνει ο καφές, έχει διαφορά η φθηνή από την ακριβή;

Περιέγραψε "κοινώς" μιά καφετιέρα φίλτρου, απλούστατη σε λειτουργίες, με μηδενικούς αυτοματισμούς, με χάρτινο φίλτρο βάζω-βγάζω.
Χαίρω πολύ πως υπάρχουν αυτοματισμοί (πχ η Krups που έχω διαθέτει το χρονοδιακόπτη για να ετοιμάζει καφέ "τή διαταγή σου, άμα τω εγερτηρίω" :iconcool: ), ή βαλβίδα ασφαλείας ώστε οταν αποσύρεις την κανάτα να σταματάει τυχόν ροή απο το φίλτρο, δεξί-αριστερό άνοιγμα θέσης φίλτρου, κλπ, κλπ !
:)
Άβαταρ μέλους
By manosky
#161698 Επειδή σκέφτομαι για καφετιέρα γραφείου (όχι του δικού μου), ο χρονοδιακόπτης μού είναι αδιάφορος.
Το δε πλενόμενο φίλτρο, θέλει...πλύσιμο και δεν λέει όταν τελειώνει η δουλειά κι είσαι κουρασμένος να πλένεις, πόσο μάλλον αν το ξεχάσεις, πετρώσει ο καφές και την επόμενη φορά βλαστημάς. Ενώ με το χάρτινο, στα σκουπίδια και κανένα πρόβλημα.
Design δεν ενδιαφέρει, σε κουζίνα θα είναι, δεν τη βλέπουν πελάτες.
Αριστερό-δεξιό άνοιγμα, αυτά ενδιαφέρουν μόνο τους πολιτικούς. :p

OK, κατάλαβα, μένουμε με την πλαστικούρα. :lol:

fot έγραψε:.......Επίσης τι καφέ χρησιμοποιείτε;;

Οτιδήποτε πίνεται ευχάριστα. Σε αυτή την κατηγορία ΚΑΙ ΜΟΝΟ, οι καφέδες φίλτρου του εμπορίου δείχνουν μια χαρά.
Οποιοσδήποτε καφές όμως αλέθεται σε καφεκοπτείο, είναι ΟΚ, αν αρέσει η γεύση.
Αποφεύγουμε "αρωματικούς" καφέδες, που έχουν μέσα χημικά αρωματικά (ψεκάζουν τους κόκκους αφού ψηθούν).
Το βασικότερο είναι η φρεσκάδα. Παίρνεις πχ ένα σακουλάκι αλεσμένου καφέ 250 gr και σε -2-3 μέρες είναι χώμα, ακόμα και κλειστός σε βάζο.
Άρα, αγοράζουμε συχνά 150 γρ φρεσκοαλεσμένο που αρκεί για 2-3 μέρες κι όλα καλά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#161758 Πάντως το πλενόμενο φίλτρο το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και δεν είναι τόσο τραγικό το πλύσιμο του, σε 1 λεπτό έχει καθαρίσει και φτιάχνεις καφέ, το θεωρώ απείρως βολικότερο και οικονομικότερο μακροπρόθεσμα. Ακόμα και να έχει μείνει καφές στο φίλτρο όλη μέρα με ένα χτύπημα στο πλάι φεύγει και μετά πλένεται στον νεροχύτη κανονικά.

Έχω αυτή την μηχανή με πλενόμενο φίλτρο την οποία αν θυμάμαι καλά την πήρα 30+€ και έχει βγάλει τα λεφτά της με το παραπάνω.

Εικόνα

edit: επίσης με το πλενόμενο φίλτρο γλιτώνεις τα καντήλια το πρωί που θα ξυπνήσεις και θα ανακαλύψεις ότι έχουν τελειώσει τα χάρτινα φίλτρα. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#165779 Στον CM800 μου έχω ένα θέμα στην άλεση, ακόμα και στο 10 βγαίνει πολύ χοντροαλεσμένος. Δεν θυμάμαι αν σε κανένα καθάρισμα τον συναρμολόγησα λάθος, όσοι έχετε graef σε τι επίπεδο παίζετε; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#165810 Στον CM 70, με διαβαθμίσεις απο το 1 έως το 25, με 1-2-3 κλπ δυνατότητα ρύθμισης, αλέθω συνήθως στο 11, σπανιότερα στο 12.
Όμως δεν γίνεται να κάνεις λάθος στην επανατοποθέτηση των εξαρτημάτων, μετά το καθαρισμό.
Διάβασε ξανά το μανουαλ του CM 800 στα περί καθαρισμού του συστήματος άλεσης, μήπως υπάρχει κάποιο τερτίπι (και σε pdf στο νετ).
Άβαταρ μέλους
By Chris
#166043 Ξέρει κανείς αν, και με τι ουσία, "νοθεύεται" ο ελληνικός; Λουμίδη παίρνω πάντα αλλά έτυχε και άνοιξα τώρα μια συσκευασία που πήρα επί δημοψηφίσματος, και επειδή είχαν αδειάσει τα ράφια, είναι μάρκα του σ/μ, νομίζω αβ αλλά δεν είμαι σίγουρος. Εκτός του ότι είναι πιο χοντροκομμένος και μένουν κόκκοι στο κουτάλι όταν τον ανακατεύω στη φωτιά, έχει κάτι μικροσκοπικά πλακέ σωματίδια, σχεδόν πράσινα. Εικόνα

Μεγάλη πόρτα θα διαβώ;

< using some app
Άβαταρ μέλους
By drdino
dimitrisB έγραψε:Στον CM 70, με διαβαθμίσεις απο το 1 έως το 25, με 1-2-3 κλπ δυνατότητα ρύθμισης, αλέθω συνήθως στο 11, σπανιότερα στο 12.
Όμως δεν γίνεται να κάνεις λάθος στην επανατοποθέτηση των εξαρτημάτων, μετά το καθαρισμό.
Διάβασε ξανά το μανουαλ του CM 800 στα περί καθαρισμού του συστήματος άλεσης, μήπως υπάρχει κάποιο τερτίπι (και σε pdf στο νετ).

:)

Τον έκανα φύλλο και φτερό χθες και επανήλθε η τάξη.