xenos έγραψε:Δεν καταλαβαίνω γιατί όλες αυτές οι βαρύγδουπες δηλώσεις του στυλ:
"Οι Γερμανοί κορόιδεψαν", "εξοντωτικά πρόστιμα" και σχεδόν όλο το ποστ του 21.
Καταρχάς γιατί λέμε οι Γερμανοί ενώ πρόκειται για ένα μόνο γκρουπ που έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο;![]()
Αντιλαμβάνομαι ότι η γενίκευση δεν είναι σωστή πρακτική αλλά, διάβασε το ποστ σου κάπως έτσι:
"Οι Έλληνες κορόιδεψαν", "εξοντωτικά πρόστιμα" και σχεδόν όλο το ποστ του 21.
Καταρχάς γιατί λέμε οι Έλληνες ενώ πρόκειται για ένα μόνο γκρουπ που έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο;

Το παραπάνω θα μπορούσε εύκολα να προέρεχεται από κάποια από τις κωλοφυλλαδες τους που έψαχναν στην Αθήνα την κυρία Φανή που έπαιρνε από τον ΟΤΕ σύνταξη 3000ευρώ από τα 43 της για να δείξουν, στη γερμανική κοινή γνώμη, την "αλήθεια" στην Ελλάδα.
Μόνο στην περίπτωση της VW αφορά διπλάσιο τζίρο από το ΑΕΠ της Ελλαδίτσας...
Προσωπικά, μπορώ να δικαιολογήσω την οργή του 21q.
Εκεί που έχεις απόλυτο δίκιο είναι εδώ:
Κατά δεύτερον, ok εταιρία είναι με σκοπό μόνο το κέρδος που πήρε ένα ρίσκο να εξαπατήσει και τώρα θα την φάει. Δλδ τι παραπλάνηση τρομερή δέχτηκε ο καταναλωτής; Του είπαν το αμάξι σου βγάζει 10x NΟx και κατάλαβε κάτι;klein! Εδώ οι μισοί ιδιοκτήτες δεν ξέρουν τι κάνουν όλα τα κουμπάκια στο ταμπλώ, θα καταλάβει από ρύπους;
Σε λίγους μήνες δεν θα το θυμάται κανένας και η ζωή θα συνεχιστεί. Αν βγάλει καμιά προσφορά δε -30% στα diesel το group, εκεί να δεις πως τα ξεχνάμε όλα!
Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο...
Σχεδόν όλες οι μεγάλες οικογένειες των γερμανικών κολοσσών βαρύνονται με σκάνδαλα αλλά και ποινικά αδικήματα που αν ήταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα (ή ήταν μικροί και ασήμαντοι) θα τους είχε φάει η μαρμάγκα. Στη χώρα αυτή, όμως, η ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα, ειδικά όταν είναι εξαγώγιμη, είναι κάτι σαν άφεση αμαρτιών. Είναι αυτό που το έλεγαν κάποιοι κύριοι πριν 70 χρόνια και δεν ντρέπονταν να το βαπτίσουν "Gemeinwohl" ενώ δεν είχαν πρόβλημα να χρησιμοποιούν σκλάβους για να το πετύχουν.
Αλλά δε βαριέσαι... αν κάνει μια καλή προσφορά, όλα πιθανώς θα ξεχαστούν και πάλι, συμφωνώ...
../ ___ \
(O\ | /O)
Η απάντηση είναι πως όταν η VW αναγκαστεί να αφαιρέσει το παράνομο λογισμικό και τοποθετήσει το σωστό προς συμμόρφωση με τους νόμους περί ρύπων στις ΗΠΑ τα αυτοκίνητα της θα έχουν χαμηλότερη ιπποδύναμη ,ροπή και μεγαλύτερη κατανάλωση , το μεγάλο της χαρτί γκάζια και οικονομία δηλαδή που το διαφήμιζε έντονα για να κτυπήσει τα υβριδικά πάει πέταξε , αρχίστε να σας αρέσει ο κώλος του prius
γιατί θα τα βλέπετε τώρα πολύ μα πάρα πολύ!
21 quadra έγραψε:xenos έγραψε:...
To πόστ του Quadra σε ενόχλησε, ο παγκόσμιος τύπος έτσι αναφέρεται με τις ίδιες βαρύγδουπες δηλώσεις άρα γιατί ενοχλήθηκες μόνο με το δικό μου πόστ ? Όλοι λένε ότι οι Γερμανοί κορόϊδεψαν, τι έπρεπε να γράφουν δηλαδή ?
Αν σε λίγους μήνες ξεχαστεί έτσι απλά μένει να το δούμε, αν όμως σε λίγους μήνες έχουν γίνει σημαντικές ανακατατάξεις σε πολλά που αφορούν τις αυτοκινητοβιομηχαίες και τις προδιαγραφές και ελέγχους για τους ρύπους δεν θα είναι τόσο απλό, νομίζω ότι χάνεις τη μεγάλη εικόνα και μένεις στο ποιος κατάλαβε τι κάνει το κάθε κουμπάκι και λαμπάκι ενώ δεν είναι αυτό το θέμα αλλά όταν κάποιος αγόρασε ένα αυτοκίνητο γιατί έχει χαμηλούς ρύπους και δεν είναι έτσι όπως του είπανε, και αν αύριο σκάσει κάτι αντίστοιχο με τις MBW / AUDI / Merc τότε σίγουρα ο Αμερικάνος νιώθει ότι τον κορόϊδεψαν οι Γερμανοί, αν δεν το δέχεσαι είναι πρόβλημα σου.
Καταρχάς δεν με ενόχλησε το ποστ σου, διάλογο κάνουμε. Και γιατί να με ενοχλήσει; Έχω κάποιο κέρδος;
ή εσύ απλά θέλεις να το κάνεις να φανεί έτσι;
Επίσης απορώ πραγματικά αν κάποιος αγοράζει αυτοκίνητο με βάση τους ρύπους. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να μπαίνει στον δακτύλιο ή να ψηφίζει οικολόγους. Κανέναν άλλο!
Για το αν θα γίνουν παγκόσμιες ανακατατάξεις ή τπτ, θα φανεί στο μέλλον φυσικά. Εγώ απλά τυχαίνει να πιστεύω το δεύτερο.
xenos έγραψε:Επίσης απορώ πραγματικά αν κάποιος αγοράζει αυτοκίνητο με βάση τους ρύπους. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να μπαίνει στον δακτύλιο ή να ψηφίζει οικολόγους. Κανέναν άλλο!
Για την εσκεμμένη απάτη των γερμανών δεν χρειάζεται να πω κάτι, τα δικαστήρια θα ρίξουν τα εκατομμύρια πρόστιμα που πρέπει, είδα ότι η Ελβετία μπλόκαρε ήδη τις πωλήσεις VAG, το πράγμα έχει πάρει το δρόμο του....
...αλλά πραγματικά δεν ξέρεις ποιος αγοράζει αυτοκίνητο βάσει ρύπων ? Το ότι περισσότερες από τις μισές "δυτικές" χώρες έχουν τέλη ή/και άλλες επιβαρύνσεις/διευκολύνσεις βάσει ρύπων δεν μας λέει κάτι ?
Βέβαια μιλάμε κυρίως για COx, αλλά και τα NOx παίζουν ρόλο σε αρκετές από αυτές τις χώρες....
αν όμως σε λίγο καιρό δούμε τον Δρ. Σόϊμπλε να παρακαλάει τον Ντράκι για χαλάρωση πως θα μας φανεί ?
Vagnar έγραψε:Έμαθε για τα NOx ο Έλληνας (Αθηναίος/Θεσσαλονικείς) και αγχώθηκε για την ρύπανση από τα diesel, ενώ κάθε χρόνο καίει άπειρο πετρέλαιο στους καυστήρες ή οτι άλλο βρει στο τζάκι για θέρμανση..
Εγώ δεν καιει πετρέλαιο στον καυστήρα μου, του εχω βάλει μαγνιτακια και υδρογόνο.
MONMAN έγραψε:Κάποιοι επιμένουν ακόμα, και τι έγινε το ΝΟx που πήγε 10Χ φορές ποιος το καταλαβαίνει και λοιπά .
Η απάντηση είναι πως όταν η VW αναγκαστεί να αφαιρέσει το παράνομο λογισμικό και τοποθετήσει το σωστό προς συμμόρφωση με τους νόμους περί ρύπων στις ΗΠΑ τα αυτοκίνητα της θα έχουν χαμηλότερη ιπποδύναμη ,ροπή και μεγαλύτερη κατανάλωση , το μεγάλο της χαρτί γκάζια και οικονομία δηλαδή που το διαφήμιζε έντονα για να κτυπήσει τα υβριδικά πάει πέταξε , αρχίστε να σας αρέσει ο κώλος του priusγιατί θα τα βλέπετε τώρα πολύ μα πάρα πολύ!
Πόσο θα πέσει δηλαδή?
< >
htanso21 έγραψε:Vagnar έγραψε:Έμαθε για τα NOx ο Έλληνας (Αθηναίος/Θεσσαλονικείς) και αγχώθηκε για την ρύπανση από τα diesel, ενώ κάθε χρόνο καίει άπειρο πετρέλαιο στους καυστήρες ή οτι άλλο βρει στο τζάκι για θέρμανση..
Εγώ δεν καιει πετρέλαιο στον καυστήρα μου, του εχω βάλει μαγνιτακια και υδρογόνο.
Έχω μια υποψία οτι, οτι και να καις, αν η θερμοκρασία είναι πάνω από ένα όριο και υπάρχει αέρας, μια χαρά θα παραχθούν NOx..