Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
drdino έγραψε:lolwut, σε λίγο αμάξι που παρκάρει παραθαλάσσια (αλάτι) θα έχει μεγαλύτερα τέλη από αυτό που παρκάρει ηπειρωτικά

Ειδικά αν έχει ζάντες αλουμινίου.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#165656 Το βλεπω λιγο δυσκολο να ξεφυγουν από την λογικη των κυβικων και των εκπομπών καυσαερίων αλλα ισως να μπορεσουν να βαλουν επιπλέον φορους στα πολλα αυτοκίνητα ανα οικογενεια. Πολλα γράφονται δημοσιογραφικα, τωρα ποσο πιστευτα είναι θα δουμε...
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#165663 Μακάρι να γίνουν δωρεάν φροντιστήρια για τον υπολογισμό τελών γιατί έχει αρχίσει να φαίνεται απαραίτητη η κριτική σκέψη σαν τις πανελλήνιες! Και να εκδίδεται και βεβαίωση που να γράφει ότι συνεχίζει η Ελλάδα να ανήκει στην ευρωπαϊκή ήπειρο
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#165664 Λογικα ουτε το 16 η Φιεσταρα στους δρομους!! :(
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#165698 Δυστυχώς τα τέλη κυκλοφορίας έχουν πάψει προ πολλού πια να είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη δηλαδή διόδια για τη χρήση των δρόμων απ'όπου εξοικονομούνται κατά ένα μέρος τα χρήματα για τη συντήρηση, την κατασκευή και τη λειτουργία τους. Εάν ήταν έτσι τα τέλη κυκλοφορίας θα έπρεπε να βάρυναν αναλογικά με τη χρήση.
Έτσι στην ουσία είναι άλλος ένας έμμεσος φόρος (και σαν τέτοιος για μένα de facto άδικος), ένας ακόμα τρόπος για να πάει ακόμα περισσότερο χρήμα στο τρύπιο βαρέλι του χρέους.
Με βάση τα παραπάνω και αν ισχύουν αυτά που γράφονται για τα νέα τέλη νομίζω πως είναι προς την κατεύθυνση του να είναι ο φόρος αυτός δικαιότερος.
Σαφώς και πρέπει να πληρώσει περισσότερα κάποιος που πήρε ακριβό αυτοκίνητο εν μέσω κρίσης (που σημαίνει ότι αυτή τον επηρέασε και λιγότερο), σαφώς και πρέπει να φορολογηθεί περισσότερο η οικογένεια που έχει πολλά ακριβά αυτοκίνητα-περισσότερα από τις κοινές ανάγκες της, σαφώς και πρέπει να πληρώνουν λιγότερα αυτή που τις καλές εποχές πήρανε κάποιο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού του οποίου τώρα η αξία έχει πέσει κατακόρυφα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:Σκέψεις είναι ρε Γιώργο. Άσε πρώτα να κάτσει η μπίλια... :lol:

Και τι σκέψεις! "Μια σκέψη είναι να υπολογίζονται με βάση την αξία που προκύπτει από την ασφάλεια των αυτοκινήτων".
Λες και όλοι έχουν μικτή ή έστω ολικής κλοπής με δηλωμένη αξία αυτοκινήτου!

Ε, καλά... οι ασφαλιστικές γνωρίζουν την αξία του κάθε μοντέλου... Δεν είναι απαραίτητο εγώ να έχω ασφάλεια κλοπής, οι ασφαλιστικές έχουν υπολογίσει την αξία του αυτοκινήτου μου... :)

Κι εγώ το βλέπω δικαιότερο να υπάρχει επιβάρυνση ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου, καθώς με τα κυβικά προκύπτουν εξόφθαλμες αδικίες (πχ ένα Picasso 2,0 του 2009 πληρώνει τέλη 660 + φόρο πολυτελείας, ενώ ένα Caterham 1,6 της ίδιας χρονιάς πληρώνει τέλη 265 + 0 φόρο πολυτελείας, αντίστοιχα και μία Ε200 Κ του 2009 με τέλη 300 ευρώ - και τιμή αγοράς υπερδιπλάσια του Πικάσσο)... Αντίστοιχα μία 520 του 1992 (αξίας πρακτικά μηδενικής) πληρώνει 660 ευρώ τέλη... :s_crazy και ένα ολοκαίνουριο ντηζελάκι των 20Κ αξία πληρώνει ένα τίποτα...

Βέβαια, τίθονται ζητήματα για το πόσο αξιόπιστα θα μπορεί να υπολογιστεί η αξία του αυτοκινήτου, κτλ... αλλά και πάλι αν υπάρξει στοιχειώδης λογική (δεν βάζω και το χέρι στη φωτιά γι' αυτό βέβαια... :lol: ) νομίζω πως το σύστημα θα είναι κατά τι δικαιότερο (όσο δίκαιος μπορεί να είναι ένας έμμεσος φόρος...)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
markvag έγραψε:Ε, καλά... οι ασφαλιστικές γνωρίζουν την αξία του κάθε μοντέλου... Δεν είναι απαραίτητο εγώ να έχω ασφάλεια κλοπής, οι ασφαλιστικές έχουν υπολογίσει την αξία του αυτοκινήτου μου... :)

Όσο κι΄ αν σου φαίνεται αστείο, η εμπορική αξία του αυτοκινήτου υπολογίζεται από τις ασφαλιστικές σύμφωνα με τον πίνακα του autotriti. Το γνωρίζω από προσωπική υπόθεσή μου με μεγάλη ασφαλιστική.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται (αν επικρατήσει αυτή η σκέψη) είναι κατά πόσο είναι φρόνιμο/λογικό/νόμιμο/ηθικό/δίκιο να επιβληθούν τέλη που θα βασίζονται στις απόψεις κάποιου περιοδικού ή ιστοσελίδας.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#165741 Εμένα μου άρεσε καλύτερα το σενάριο με τα τρανσπόντερ που έλεγαν πρόπερσι! :inlove:
Μου φαίνεται πιο δίκαιο και πιο ρεαλιστικό (ειδικά μετά που κατάφεραν το ταξισνετ να μην κολλάει ποτέ)! :vava: :superman:

Πέρα από την πλάκα, έτσι και ακούγαμε το κάθε σενάριο του κάθε δημοσιογραφίσκου σχετικά με την πολιτική φορολόγησης που έχει βγει τα τελευταία 6 χρόνια θα γράφαμε βιβλίο (Stephen King όμως και έτσι)...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#165803 Δλδ ένας με καγιέν τούρμπο που τώρα κοστίζει πχ 25κ λόγω απαξίωσης θα πληρώσει περίπου όσα και κάποιος που αγόρασε ένα 1600άρι καινούριο; :lol:
Μιλάμε πάω στοίχημα κάθονται σε μια αίθουσα όλοι τους και γυρίζουν τον μπάφο και λέει ο καθένας την μλκ.... την ιδέα του! :lol:

*Να βάλουμε μεγαλύτερο φόρο σε όσους αγόρασαν >1600 κυβικά από το '13 και μετά!
*Να βάλουμε μεγαλύτερο φόρο σε όσους αγόρασαν Γερμανικά!
*Να βάλουμε μεγαλύτερο φόρο σε όσους έχουν στο επώνυμό τους το γράμμα Ι!
*Να βάλουμε μεγαλύτερο φόρο σε όσους είναι μεταξύ 1.75-1.85, έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια και πάνω από 5000ε σε καταθέσεις!
*κλπ.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
xenos έγραψε:Δλδ ένας με καγιέν τούρμπο που τώρα κοστίζει πχ 25κ λόγω απαξίωσης θα πληρώσει περίπου όσα και κάποιος που αγόρασε ένα 1600άρι καινούριο;
Μιλάμε πάω στοίχημα κάθονται σε μια αίθουσα όλοι τους και γυρίζουν τον μπάφο και λέει ο καθένας την μλκ.... την ιδέα του!

*Να βάλουμε μεγαλύτερο φόρο σε όσους είναι μεταξύ 1.75-1.85, έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια και πάνω από 5000ε σε καταθέσεις!
*κλπ.

Ωπα xenos μην τους βάζεις ιδέες γιατί τουλάχιστον 2 από τις προτάσεις σου με φωτογραφίζουν

.
Άβαταρ μέλους
By elteo
xenos έγραψε:Δλδ ένας με καγιέν τούρμπο που τώρα κοστίζει πχ 25κ λόγω απαξίωσης θα πληρώσει περίπου όσα και κάποιος που αγόρασε ένα 1600άρι καινούριο; :lol:
Μιλάμε πάω στοίχημα κάθονται σε μια αίθουσα όλοι τους και γυρίζουν τον μπάφο και λέει ο καθένας την μλκ.... την ιδέα του! :lol:

*κλπ.

116 είπαμε πήρες;

ωχ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:
markvag έγραψε:Ε, καλά... οι ασφαλιστικές γνωρίζουν την αξία του κάθε μοντέλου... Δεν είναι απαραίτητο εγώ να έχω ασφάλεια κλοπής, οι ασφαλιστικές έχουν υπολογίσει την αξία του αυτοκινήτου μου... :)

Όσο κι΄ αν σου φαίνεται αστείο, η εμπορική αξία του αυτοκινήτου υπολογίζεται από τις ασφαλιστικές σύμφωνα με τον πίνακα του autotriti. Το γνωρίζω από προσωπική υπόθεσή μου με μεγάλη ασφαλιστική.

To ξέρω... Και δεν μου φαίνεται απλά αστείο... βλακώδες έως αηδίας μου φαίνεται...

Γιατί άραγε το Auto triti έχει πολύ υψηλά τις αξίες των μεταχειρισμένων;;;; :shifty: :whistlink:

Pitt έγραψε:Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται (αν επικρατήσει αυτή η σκέψη) είναι κατά πόσο είναι φρόνιμο/λογικό/νόμιμο/ηθικό/δίκιο να επιβληθούν τέλη που θα βασίζονται στις απόψεις κάποιου περιοδικού ή ιστοσελίδας.

Προφανώς και τίθενται αρκετά ερωτήματα...

Απλά εδώ να κάνω μία ακόμα υποσημείωση: Όταν έρθει η ώρα να σε πληρώσουν (γιατί πχ σου έκλεψαν το αμάξι) οι ασφαλιστικές ξέρουν πάρα μα πάρα πολύ καλά ποια είναι η εμπορική αξία του αυτοκινήτου... :iconcool: Και σε αποζημιώνουν για αξία μικρότερη απ' αυτή που πλήρωνες...
Άβαταρ μέλους
By xenos
elteo έγραψε:116 είπαμε πήρες;

ωχ! :lol:

Εδώ έδινα 300 για το μξ, πόσο να με πειράξει πια; Απλά σε αυτή την χώρα ότι και να πάρεις, μετά από 1-2 χρόνια βγαίνεις ζημιωμένος.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#166066 λες να πληρώσω λιγότερα; :lol: :lol:

Νομίζω είναι ακόμα νωρίς. Θα ακουστούν διάφορα