Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#16524 Δεν κανω διακρισεις.
Αν και ειμαι σιγουρος οτι ειδικα για την ατομικη βομβα, ενα δημοψηφισμα στον αμαερικανικο λαο, θα αποκαλυπτε Σταλινικα ποσοστα υπερ της χρησης της.

Και οσο για το αστοχο του σχολιου, μια συμβουλη:Απεβαλλε τον φανμποισμο σου και δες τα πραγματα με καθαροτερη ματια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#16526 Μια συμβουλή κι από εμένα: Μην δίνεις συμβουλές σε ανθρώπους που δεν ξέρεις καν. Αν έχεις να γράψεις κάτι επί του θέματος, γράψε το. Αυτό που είπα εγώ είναι πως αναγνωρίζω το δικαίωμα στον λαό της Κριμαίας να είναι μέρος της Ρωσική Ομοσπονδίας αφού αυτό επιθυμεί και το δήλωσε επίσημα. Αν έχεις να πεις κάτι πάνω σε αυτό που έγραψα, ευχαρίστως να σε διαβάσω. Μαθήματα από σένα για το πως σκέφτομαι όμως δεν θα δεχθώ.
Άβαταρ μέλους
By spiros
#16538 τρελο γελιο, ο κομμουνιστης και ο wannabe να στηριζουν τον καπιταλα Ρωσο μοναρχη. :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:Όποιος πιστεύει στην αυτοδιάθεση των λαών, πρέπει να δέχεται και τις αποφάσεις τους.

Αρα να υποθέσω ότι δέχεσαι τις εξεγέρσεις στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης τέλος 80's-αρχές 90's που κατέληξαν στην εκπαραθύρωση των κομμουνιστικών καθεστώτων από τις χώρες αυτές ?
Άβαταρ μέλους
By spiros
#16546 @RZ
στηριζω το δικαιωμα σου να πας για μαλλι και να βγεις κουρεμενος, καλη ωρα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Όποιος πιστεύει στην αυτοδιάθεση των λαών, πρέπει να δέχεται και τις αποφάσεις τους.

Αρα να υποθέσω ότι δέχεσαι τις εξεγέρσεις στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης τέλος 80's-αρχές 90's που κατέληξαν στην εκπαραθύρωση των κομμουνιστικών καθεστώτων από τις χώρες αυτές ?

Αν και εκεί δεν είδαμε κάποια μετρήσιμη ποσοτική έκφραση του λαϊκού αισθήματος, δέχομαι την αποδοκιμασία όσων διαδήλωσαν κατά των καθεστώτων. Θεωρώ πως ο λόγος ήταν οι λανθασμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Όπως και να έχει, μου κάνει εντύπωση ο ιστορικός συμψηφισμός που θέλετε να κάνουμε...

@spiros: Εγώ ούτε για μαλλί, ούτε για κούρεμα πήγα. Στους Ουκρανούς πες τα περί μαλλιού και κουρέματος.
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:

Αν και εκεί δεν είδαμε κάποια μετρήσιμη ποσοτική έκφραση του λαϊκού αισθήματος,

Σαφώς και είδαμε, τις εκλογές που ακολούθησαν, οι οποίες αποδοκίμασαν τα ΚΚ και τους διαδόχους τους (πχ. στη Ρωσία)

REALZEUS έγραψε:δέχομαι την αποδοκιμασία όσων διαδήλωσαν κατά των καθεστώτων. Θεωρώ πως ο λόγος ήταν οι λανθασμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν.

Υπεκφεύγεις, σε ρώτησα κάτι σαφέστατο: δέχεσαι το αποτέλεσμα, που προέκυψε από τις "διαδηλώσεις" ?

REALZEUS έγραψε:Όπως και να έχει, μου κάνει εντύπωση ο ιστορικός συμψηφισμός που θέλετε να κάνουμε...

Προσωπικά δεν κάνω κανένα συμψηφισμό, έκανες μια δήλωση περί "αυτοδιάθεσης των λαών" και προσπαθώ να διαπιστώσω την καθολικότητά της.

Εννοείται ότι ο λαός της Κριμαίας έχει κάθε δικαίωμα αυτοδιάθεσης αλλά αυτά τα αστεία που έγιναν, με τους στρατιώτες χωρίς διακριτικά, δεν είναι ο τρόπος, που θα έπρεπε να γίνονται αυτά. Και επίσης ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, αν πχ. αύριο ψηφίσει ας πούμε ο νομός Ροδόπης ότι θέλει να ανήκει στην Τουρκία, το αποδεχόμαστε ως Ελλάδα και ως νομιμόφρων διεθνής κοινότητα ?
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:Υπεκφεύγεις, σε ρώτησα κάτι σαφέστατο: δέχεσαι το αποτέλεσμα, που προέκυψε από τις "διαδηλώσεις" ?

Νομίζω ότι ήμουν σαφής. Φυσικά και το δέχομαι αν και διαφωνώ λόγω του αποτελέσματος που είχε στους λαούς αυτούς.

nass έγραψε:Και επίσης ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, αν πχ. αύριο ψηφίσει ας πούμε ο νομός Ροδόπης ότι θέλει να ανήκει στην Τουρκία, το αποδεχόμαστε ως Ελλάδα και ως νομιμόφρων διεθνής κοινότητα ?

Η προσωπική μου άποψη είναι πως θα έπρεπε να το δεχθούμε. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το ελληνικό στοιχείο είναι σαφώς μεγαλύτερο στον συγκεκριμένο Νομό.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
g8777 έγραψε:Αν και ειμαι σιγουρος οτι ειδικα για την ατομικη βομβα, ενα δημοψηφισμα στον αμαερικανικο λαο, θα αποκαλυπτε Σταλινικα ποσοστα υπερ της χρησης της.

Image
Άβαταρ μέλους
By markvag
iant έγραψε:Στο δημοψήφισμα ο λαός είπε τι θέλει! Τώρα πια Κριμαία έγινε μέρος της Ρωσίας με βούληση των κατοίκων του χερσονήσου.
Όπως ήταν πάντοτε μέχρι το 1954.

Ποιο δημοψήφισμα;;;; Αυτό που έγινε παρουσία ξένου στρατού κατοχής;;;; Αυτό που το αποτέλεσμα που ήθελε ο ξένος στρατός πήρε σχεδόν 100% (τυχαίως βέβαια... :shifty: ) Έλα ρε iant... :s_smile

iant έγραψε:Πριν την ΕΣΣΔ χώρα ήταν Ρωσία και σε αυτήν ανήκε η Κριμαία, μετά επί της ΕΣΣΔ ανήκε στην Δημοκρατία Ρωσία.
ΠΟΤΕ όμως στην Ουκρανία. Και πάντα είχε μεγάλη πλειοψηφία Ρώσων.

Πριν την ΕΣΣΔ στη Ρωσία ανήκαν οι Πολωνία, Φινλανδία, Βαλτικές δημοκρατίες, Μολδαβία, κτλ... :s_smile

Η Ουκρανία ΔΕΝ υπήρχε ποτέ ως κράτος πριν το 1991-92... :s_smile

BTW, δεν διαφωνώ ότι η Κριμαία έχει πλειοψηφία Ρώσων κατοίκων που θα προτιμούσαν να είναι μέρος της Ρωσίας (υποθέτω βέβαια...), αλλά διαφωνώ με τον (καραπαράνομο) τρόπο που έγινε.

Επιπλέον η Τουρκική δημοκρατία είναι το διάδοχο κράτος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και άρα έχει νόημα να λέμε ότι η Κύπρος ανήκε στην Οθ. αυτοκρατορία και άρα η Τουρκία έχει κάτι να διεκδικήσει (τελείως θεωρητικά, όχι στην πράξη).

elteo έγραψε:Ισχύει αυτό. Ανέκαθεν ήταν ρωσική.

Το ίδιο και η Ουκρανία! :rtfm: Και η Λεττονία / Εσθονία ήταν ρωσικές για 300 χρόνια... :rtfm: (Hint: Πιο πολλά χρόνια απ' ότι η Κριμαία ρώσικη... :shifty: ) Και η Μακεδονία τούρκικη για κοντά 600... :shifty: Για να μην αρχίσουμε για τα ποσοστά του πληθυσμού της Μακεδονίας που διαφωνούσαν ΚΑΘΕΤΑ με την ενσωμάτωσή της στα έθνη κράτη της Ελλάδας - Σερβίας - Βουλγαρίας το 1912-13... Και για το πως "καθάρισε" η Μακεδονία από "ανεπιθύμητους"...

Η αναφορές του στυλ "ήταν ρώσικη, ελληνική, τούρκικη, κτλ" δεν έχουν κανένα νομικό ή άλλο ουσιαστικό νόημα.

Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος το πόσο δέχομαι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών... Θεωρώ ότι έχει φέρει πιο πολύ δυστυχία....
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος το πόσο δέχομαι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών... Θεωρώ ότι έχει φέρει πιο πολύ δυστυχία....

Δεν έχω αντίρρηση αν αυτό θες. Πάμε λοιπόν στο δίκιο του ισχυρού και ξυδάκι σε όποιον έχει πρόβλημα. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#16605 Στην περιπτωση της Ουκρανιας παντως το δικιο του ισχυρου φαινεται να επικρατησε αλλα anyway. Και σε καθε Αμερικανικη περιπτωση. Κατακριταιες ολες.