Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
alexandros.K έγραψε:η PSA τι δεικτη εχει?

παπ@ριες του μαρκετινγκ μου φαινονται αυτα

Έχουν διαφορές. Ο κάθε κατασκευαστής ζητάει κάποιες αλλαγές.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
21 quadra έγραψε:Ξεχωριστές προδιαγραφές έχουν τα λάστιχα για Porsche και έχουν μαρκάρισμα - N -
Porsche approved tyre: N0, N1, N2, N3, N4, N5, N6 -

http://www.tirerack.com/tires/tiretech/ ... ?techid=26
εχω βρει οτι υπαρχει ξεχωριστη ενδειξη για Audi, Jaguar,Porsche, Mercedes και Bmw

REALZEUS έγραψε:
alexandros.K έγραψε:η PSA τι δεικτη εχει?

παπ@ριες του μαρκετινγκ μου φαινονται αυτα

Έχουν διαφορές. Ο κάθε κατασκευαστής ζητάει κάποιες αλλαγές.

ο κατασκευαστης μπορει να ζηταει , το θεμα ειναι αν υπαρχουν οντως διαφορές
δλδ αν εγω βαλω σε Mercedes λαστιχο που δεν εχει την ενδειξη ΜΟ, θα γινει κατι?
ή αν βαλω το ΜΟ σε Bmw, δεν θα "κατσουν" καλα?
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
alexandros.K έγραψε:
Orestis.D έγραψε: παπαριες του μαρκετινγκ δεν ειναι, εχω δει διαφορες στο καρτελακι απο Ε σε Β σε λαστιχα με ή χωρις δεικτη... αρα καποιες ψιλοδιαφορες τις εχουν οσο να ναι.
στην καταναλωση εννοεις?
και τα PS3 εχουν καρτελακι απο C εως F , χωρις δεικτη για κατασκευαστη

Στην διασταση μου ενα λαστιχο χωρις δεικτη ειχε Ε, και με δεικτη ειχε Β, στην καταναλωση, και στο βρεγμενο πηγαινε απο C στο Β επισης.

alexandros.K έγραψε:
Orestis.D έγραψε:δεν εχει και πολυ σημασια ετσι κ αλλιως, εφοσον το βγαζουν για το αμαξι σου γιατι να μη το βαλεις? ιδια τιμη ειναι. και στις κουλες διαστασεις σα τη δικια μου ειναι λιγο-πολυ μονοδρομος... :)
εκει πονταρει το μαρκετινγκ φανταζομαι
ο Χ δεν βγαζει με δεικτη AO ας πουμε, γιατι να μην παρω απο τον Ψ που βγαζει για το δικο μου?

οσο για την κουλη διασταση, αν την εβγαζε χωρις δεικτη για κατασκευαστη, δεν θα την επαιρνες?

Συνηθως τα περισσοτερα ελαστικα βγαινουν σε ολους τους πιθανους δεικτες σε μια διασταση... Δες πχ 225/45/17 ή 225/40/18. Θα βρεις λαστιχα χωρις δεικτη και με 2-3 διαφορετικους.
Επισης μη ξεχνας οτι επειδη η κατασκευαστες γνωριζουν τι διαστασεις βαζουν στα αυτοκινητα τους, και συνηθως ειναι λιγο διαφορετικες απο μοντελο σε μοντελο, πολυ πιθανον οι προδιαγραφες που ζητανε απο τις εταιριες ελαστικων να ταιριαζουν μονο σε ενα ή δυο αυτοκινητα, αρα και στο δικο σου. Γιατι να μη χρησιμοποιησεις ενα τετοιο πλεονεκτημα?

alexandros.K έγραψε:
21 quadra έγραψε:Ξεχωριστές προδιαγραφές έχουν τα λάστιχα για Porsche και έχουν μαρκάρισμα - N -
Porsche approved tyre: N0, N1, N2, N3, N4, N5, N6 -

http://www.tirerack.com/tires/tiretech/ ... ?techid=26
εχω βρει οτι υπαρχει ξεχωριστη ενδειξη για Audi, Jaguar,Porsche, Mercedes και Bmw

Εχει και Renault, και Honda, και VW, και Ferrari, και Toyota, δε ξερω αν μου διαφευγει καποια αλλη...
Νομιζω οτι μονο ο PSA και η Fiat/Alfa, δεν εχουν.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#165034 εγω βλεπω οτι η Michelin δεν δινει πολλους δεικτες για κατασκευαστες
η Continental δινει κυριως μονο για γερμανικα αμαξια
εμενα αυτο μου ενισχύει την εντυπωση οτι υποστηριζονται μεταξυ τους οι γερμανικες εταιριες

δλδ ποια η διαφορα να μου λεει οτι το το Χ λαστιχο βγαινει σε c, d, e και f καταναλωση και με XL ή οχι ?
απο το να μου λεει το Χ βγαινει σε ΜΟ , που σημαινει C καταναλωση και XL (τυχαια παραδειματα)
πρεπει να μου πει οτι αυτο ταιριαζει σε Μερσεντες? ας μου δωσει τα χαρακτηριστικα καθε ελαστικου και να διαλεξω εγω
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#165198 Μου φαίνεται περίεργο να υπάρχουν διαφορές, αν ναι θα περίμενα να είναι μηδαμηνές και να είναι θέμα μάρκετινγκ. Ακόμα όμως κι αν υπάρχουν κάποιες διαφορές αν κάποτε αποκτήσω αυτοκίνητο για το οποίο να κυκλοφορούνε πολλά μοντέλα ελαστικών δεν θα με απασχολήσει αν έχει ή όχι την έγκριση αλλά ποιο δεν κάνει πολλά λεφτά και μοιάζει να καλύπτει τις απαιτήσεις μου (ενώ τώρα με το 225/60-15 η επιλογή μοντέλων ετοιμοπαράδοτων είναι ανάμεσα σε 2-3, και τα 1-2 είναι πανάκριβα.... οπότε ο αγώνας μου είναι στο να βρω λάστιχο και δεν έχω την πολυτέλεια επιλογής). Άντε να έδινα μέχρι 10-15 ευρώ παραπάνω στην τετράδα για το εγκεκριμένο.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
alexandros.K έγραψε::lol: :lol:
παντως καταλαβες τι θελω να πω

Κατάλαβα, αλλά μην είσαι τόσο καχύποπτος, εφόσον δεν υπάρχει σοβαρή διάφορα στη τιμή ας πάρεις με δείκτη αν υπάρχει, γιατί όχι. Πάντως εμένα δε θα με απασχολούσε κάτι τέτοιο, και τελικά τα λάστιχα που έβαλα δεν είχαν δείκτη ΑΟ.

Συγκεκριμενα τα PS3 είχαν ελάχιστα διαφορετική χάραξη με δείκτη ΑΟ DT1!!! Οπότε διαφορές υπάρχουν από ελάχιστες μέχρι αρκετές.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:Μου φαίνεται περίεργο να υπάρχουν διαφορές, αν ναι θα περίμενα να είναι μηδαμηνές και να είναι θέμα μάρκετινγκ

Θέμα γόμας είναι. Αυτό που λέγαμε παλιά "λάστιχο κατασκευασμένα ειδικά για το Χ μοντέλο". Όχι ότι δεν μπορείς να βάλεις και το generic model, αλλά το άλλο είναι πιο καλά μελετημένο για το δικό σου αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#165228 Ορεστη, δεν ειναι κακο να εισαι και λιγο καχύποπτος :shifty: :shifty:
εγω παντως ειμαι πολυ :lol: :s_biggrin

REALZEUS έγραψε: αλλά το άλλο είναι πιο καλά μελετημένο για το δικό σου αυτοκίνητο.

δλδ καθονται και κανουν μελετες για καθε κατασκευαστη ξεχωριστα
ισως και για συγκεκριμένα μοντελα
μου ακουγεται υπερβολικο
σιγουρα για να υποστηριξουν το ολο σκηνικο, θα βγαλουν και τυπους για συγκεκριμενα αμαξια
αλλά οτι το ψαχνουν και το εξειδικεύουν τοσο , εγω δεν το πιστευω
ισως πχ στις mercedes βαζουν XL επειδη ειναι γενικα βαρια αμαξια
ισως στις bmw βαζουν λιγο πιο σκληρα πλαϊνά πχ
αλλά αυτο, οτι μελετανε και κατασκευαζουν το καθε τι ξεχωριστα , πιο πολυ σε..... αμελέτητα μου κανει :s_biggrin :s_sarcastic
imho
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#165286 Καλα σε αυτοκινητα υπερ-υψηλων αποδοσεων εννοειται οτι μελετανε ενα συγκεκριμενο μοντελο με παραλλαγες ειδικα για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Απο τα παραδειγματα που εχω προχειρα, Corvette, 458, Megane RS, σιγουρα καποια Porsche GT3 κλπ...
Για την Corvette και το Megane RS, ξερω συγκεκριμενα οτι η Michelin εκανε συνεξελιξη του ελαστικου με το αυτοκινητο. Οποτε θα ηταν λιγο μακακια να πας να βαλεις εσυ καποια αλλη μαρκα απο γουστο... :vava:

Τωρα για τα απλα μοντελα γινεται καποια επεξεργασια με βαση το χαρακτηρα του καθε κατασκευαστη... Πχ το PS3 για τη BMW μπορει να χει |λογοκρισία| πλαινα, κι αυτα με το δεικτη να εχουν πιο σκληρα για να ταιριαζει στη φιλοσοφια της BMW με τα κοφτερα τιμονια κλπ. Ή η Mercedes να ηθελε ενα πιο ηρεμο λαστιχο για αθορυβο cruising...
Ο Παχυλας μου ειχε πει οτι τα PS3 με δεικτη ΑΟ εχουν ενισχυμενο το εξωτερικο block και διαφορετικη χαραξη για περισσοτερη ακαμψια στο στριψιμο πχ... :superman:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#165295 oπως και για τα evo,sti,gt-r