Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#164680 Μονοημερη για Γιάννενα θα την έκανα,για Ζαγορι λόγω αποστάσεων δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.Εγώ πάντως την Μονοημερη Θεσσαλονίκη την κάνω αρκετά συχνά. Rocsta αν ερχοσουν Κονιτσα θα είχα πολλά να σου πω γιατί την ξέρω καλά λόγω δουλειάς και στρατού,για Ζαγορι θα ρωτήσω και θα σου πω γιατί δεν το ξέρω τόσο καλά.

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#164883 Εγω είχα μείνει Αρίστη.Πολύ ωραία και νομίζω οτι συμφέρει σαν βάση...Και εγώ με το Α5 είχα πάει...
Μάλλον το Jimny θα είναι ταλαιπωρία για τετοιο ταξίδι.
Άβαταρ μέλους
By nass
#166672 (Λίγο καθυστερημένα)

Στην εκδρομή του 4TF το 2004 είχαμε μείνει στο Μεγάλο Πάπιγκο αλλά και η Αρίστη είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Από εκεί πήγαμε σε μία μέρα προς Αλβανικά σύνορα - Μολυβδοσκέπαστη - γεφύρι Κόνιτσας :inlove: (και μπάνιο στο Αώο) και το απογευματάκι (τέλη Ιουνίου - μεγάλη μέρα) ενώ η υπόλοιπη παρέα συνερχόταν από κάτι ψιλά που τσιμπήσαμε το μεσημέρι :innocent: :eat: εμείς οι χιλομετροφάγοι (nass + tt) πήγαμε από Κόνιτσα - Ελαφότοπο :superman: - Γέφυρα Νούτσου - Καπέσοβο - Βραδέτο (όχι από τη σκάλα, ήμασταν με αυτοκίνητα) και περπάτημα μέχρι τη Μπελόη, ένα σημείο σούπερ θέας πάνω από το Βοϊδομάτη και το φαράγγι του Βίκου (νομίζω ανώτερο από το κλασσικό από Μονοδένδρι), όπου πετύχαμε και το ηλιοβασίλεμα. Εννοείται επιστροφή νύχτα.

Αλλο περπάτημα (εύκολο για τις περίεργες): Γέφυρα Αρίστης κατάντι παράλληλα με Βοϊδομάτη (δεξιά όχθη) έως μια εκκλησία που έχει λίγο πιο μακριά από την όχθη, αρχαία με αγιογραφίες, τσεκάρισα στο Google Maps και ίσως είναι η μονή των Αγ. Αποστόλων (σόρι δεν θυμάμαι όνομα), ήταν πολύ ωραία και σαν διαδρομή και σαν προορισμός. Στην επιστροφή, οι (πολύ) θαρραλέοι και (πολύ) θαρραλέες, μπάνιο στο Βοϊδομάτη :omg:

Και αυτό που προείπαν, Μεγάλο --> Μικρό Πάπιγκο και μπάνιο στις Κολυμπήθρες.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#179790 Για πείτε κάνα tip για τα Καλάβρυτα.
Καμιά ταβέρνα που αξίζει εκεί ή σε κάποια περιοχή παραδίπλα.
Φεύγω το άλλο ΠΣΚ με την κοπέλα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#179791 Από παλαιότερες εμπειρίες, μέσα στα Καλάβρυτα, το φαγητό ήταν μέτριο και ακριβό. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό, έχω να πατήσω το πόδι μου πάνω από 15 χρόνια.
Γενικώς έχει πράγματα να δείτε, αν και όχι η ίδια η πόλη, θέλει ψάξιμο γύρω γύρω. Η πόλη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ούτε όμορφο. Το χιονοδρομικό, υποθέτω πως θα είναι κλειστό τέτοια εποχή. Άρα ψαχτείτε για κάνα μοναστήρι και τις πολύ ωραίες λίμνες (Τσιβλού πχ).
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Από παλαιότερες εμπειρίες, μέσα στα Καλάβρυτα, το φαγητό ήταν μέτριο και ακριβό. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό, έχω να πατήσω το πόδι μου πάνω από 15 χρόνια.
Γενικώς έχει πράγματα να δείτε, αν και όχι η ίδια η πόλη, θέλει ψάξιμο γύρω γύρω. Η πόλη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ούτε όμορφο. Το χιονοδρομικό, υποθέτω πως θα είναι κλειστό τέτοια εποχή. Άρα ψαχτείτε για κάνα μοναστήρι και τις πολύ ωραίες λίμνες (Τσιβλού πχ).

Έχω πάει μια ολοήμερη με το σχολείο το 1997 στην Α' Γυμνασίου, δηλαδή δεν θυμάμαι τίποτε.
Είχαμε πάει και στην Αγία Λαύρα.

Chris έγραψε:Δεν το αναβάλεις για Ιανουάριο-Φεβρουάριο να είναι χιονισμένα;

< using some app

Φίλε δεν μπορώ. Επέλεξα μάλιστα τα Καλάβρυτα έναντι του Πηλίου για 2 λόγους: α) λιγότερα χιλιόμετρα β) έχω πάει 6 φορές και έχω μείνει Χάνια-Πορταριά-Καλά Νερά.
Άβαταρ μέλους
By nass
#179950 Περπάτημα στη διαδρομή του οδοντωτού μέχρι πχ. Ζαχλωρού -τέτοια εποχή πριν 20 χρόνια είχαμε ανέβει με τον οδοντωτό και είχαμε κατέβει όλη τη διαδρομή πίσω στο Διακοφτό, φανταστικό :inlove:
Σπήλαια λιμνών
Μετά τα σπήλαια λιμνών συνέχεια μέχρι Κλειτορία, στο Πλανητέρο έχει πεστροφείο :eat:
Βόλτα μέχρι το χιονοδρομικό και εν συνεχεία από πίσω Ζαρούχλα, καφέ στη Ζαρούχλα, ωραίο για οδήγηση, προσοχή στις πέτρες στο δρόμο. Ή μπορείτε να φύγετε από εκεί για πίσω.
Πλατανιώτισσα με την εκκλησία μέσα στο πλατάνι (μετά τη Ζαρούχλα) και μετά συνέχεια Πετσάκοι-Φτέρη, μία από τις καλύτερες ειδικές διαδρομές της Ελλάδας (αλλά έχει χαλάσει το τοποίο αφ΄ότου κάηκε το 2007, ο δρόμος βέβαια πάντα :superman: )
Και κλασσικά Μεγ. Σπήλαιο (η Αγ. Λαύρα δε λέει τίποτα)
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#179967 Στην Ζαρουχλα εχει και μια ωραια ψησταρια σε αυτο το σημειο https://goo.gl/h12K7n

Ειχαμε φαει καλα τοτε.

και αν φτασεις μεχρι λιγο παρακατω ειναι και η λιμνη Τσιβλου.
Άβαταρ μέλους
By nass
#180050 Τότε έχει μια καταπληκτική ορεινή διαδρομή πάνω από τη Ζαρούχλα που βγαίνει στο Φενεό. Προσοχή γιατί μαζεύει λάσπη.
Οπως και να χει η βόλτα μέχρι χιονοδρομικό αξίζει.
Η Φτέρη με Tiguan όχι αλλά μέχρι την Πλατανιώτισσα μπορείς να πεταχτείς.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
rocsta έγραψε:Τελικά Αρίστη κλείσαμε, τέλος Οκτώβρη.

Tέλικα πήγαμε και γυρίσαμε και θα γράψω κάποια πραγματούδια που ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιον που θα πάει προς Ζαγοροχώρια αργότερα. Με το κατσικοjimny εν τέλει, που όπως είχα γράψει δεν θα δημιουργούσε κανένα θέμα ούτε στην Εγνατία, αλλά ούτε μετά. :s_howdy
Εικόνα
Βγήκαμε από εγνατία από την έξοδο για Ζαγόρι, κάναμε καμιά 2 -2μιση ώρες (με στάσεις μέσα σε όποιο μέρος μας άρεσε) μέχρι να φτάσουμε Αρίστη. Περάσαμε δηλαδή από Μηλιωτάδες, Δίκορφο κλπ μέχρι να φτάσουμε Ασπραγγέλους και να μπούμε στην κλασσική πορεία. Συστήνεται ανεπιφύλακτα η διαδρομή αυτή, έχει πλάκα, φύση και ελάχιστα σημεία όπου έχει χώμα αντί για άσφαλτο.
Εικόνα
Δεύτερη μέρα πήγαμε προς Μονοδένδρι και μοναστήρι Αγ. Παρασκευής με πολύ ωραίο μπαλκόνι με θέα το φαράγγι και έναν τρελούτσικο παπά που έλεγε κάτι περίεργα για θρησκεία και τεχνολογίες.
Εικόνα
Πήγαμε και Μπελόη για την πιο δυνατή θέα και πιστεύω ότι και τα δύο είναι απ' αυτά που δεν πρέπει να χάσει κανείς, έχουν λίγο περπάτημα (κανά 20λεπτο) και το δέος που αισθάνεσαι δεν μπορεί να προσδοθεί από φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες πάντοτε θα αδικούν την πραγματικότητα.
Για σβήσιμο πήγαμε προς Καπέσοβο το οποίο μου εντυπώθηκε ως το πιο όμορφο χωριό που επισκεφτήκαμε. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το ηλιοβασίλεμα που έπεφτε πάνω στις πέτρινες σκεπές και στις φυλλωσιες της κεντρικης πλατειας, αλλά και η μάσα στο Θουκυδίδη που είναι στα must eat πιστεύω.
Εικόνα Εικόνα
Στα μείον ότι σου πιάνουν τον κώλο στα μπιρμπιλομπίρμπιλα και στον καφέ. Μία σβούρα είχε 9 ευρώ, ενώ ένα κολιέ με πλαστικές και ξύλινες χάντρες, και καλά handmade, 32 ευρώ :protest: Έλεος. Αναρωτιόμουν ποιος |λογοκρισία| ψωνίζει αλλά μετά από λίγο μου έφυγε η απορία, γιατί ψώνισαν οι δικοί μου... :omg:
Τρίτη μέρα πήγαμε λίγο πιο κλασσικά, στα διάφορα γεφύρια τριγύρω απ' τους Κήπους, νταξ δεν έσκισα και τα ρούχα μου. Ωραία είναι, αλλά όχι για πολλή ώρα. Περισσότερο μ΄ άρεσαν τα τριγύρω χωριά. Το Κουκούλι με τα καλύτερα λουκάνικά που έχω φάει στον Βικογιατρό στην πλατεία, και το πολύ κουκλίστικο Δίλοφο.
Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Τελευταία μέρα πήγαμε στα πιο κλασσικά Πάπιγκα με τις κολυμπήθρες τους. Αρκετός κόσμος καθώς είναι σχετικά τουρισιτικά χωριά αλλά πανέμορφα και εύκολα προσβάσιμα από Αρίστη που είχαμε ως βάση. Πολύ ωραίο και πανοραμικό σημείο για (παραδόξως φθηνό) καφέ, το ξενοδοχείο 1700 στην κορυφή του μικρού Πάπιγκου.
Εικόνα
Πολύ όμορφος και ο μικρός περίπατος ως τη μονή Σπηλιώτισσας (μας είπαν ότι θα μπορούσαμε να μπούμε και μέσα, αλλά έχει μόνο νυχτερίδες), πλάι στις οχθές του Βοϊδομάτη. Ανεβαίνοντας ψηλά εκεί στη μονή έχει και πολύ δυνατή θέα. Ωραίο και μάλλον κρυφό σημείο, δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες γιατί είχα αφήσει την μηχανή κάτω.
Και πάμε τώρα στο καλύτερο πράγμα που μπορείς να αγοράσεις με 25 ευρώ. ΤΟ καλύτερο.- Ραφτιγκ στο Βοϊδομάτη. Ναι, μπορείς να τον δεις και περπατώντας από γεφύρι Κλειδωνιάς προς το γεφύρι της Αρίστης, αλλα είναι τεράστιο κρίμα να μην μπει κάποιος μέσα στο ποτάμι και να μην βλέπει όλα τα χρώματα της φύσης γύρω γύρω και ο ίδιος στο κέντρο. Μας βοήθησε και ο ουρανός βέβαια που ήταν χωρίς κανένα σύννεφο, αλλά και η ώρα (αργά το μεσημέρι πριν το ηλιοβασίλεμα). Είχε σημεία όπου μόλις έπεφταν οι ακτίνες του ήλιου, άλλα σημεία που ήταν σκοτεινά, αλλά όλα ήταν πολύχρωμα και παντού σήκωνες το βλέμμα για να δεις έναν βράχο 500 μέτρα ψηλό. Ακολασία...
Λόγω 28ης είχε και την αναπαράσταση της μάχης, στο Καλπάκι που είχε το χάζι της. Εντυπωσιακό και το μνημείο εκεί, που υπό κανονικές συνθήκες και άλλη ημερομηνία ταξιδιού δεν θα βλέπαμε.
Στον γυρισμό προς Eγνατία, περάσαμε από Κόνιτσα, Γαναδιό (πολύ κοντινό σε αρχιτεκτονική με Ζαγοροχώρια, νομίζω ήταν οι αρχιτέκτονες των εκεί χωριών μάλιστα) και μετά μια μεγάλη παράκαμψη 2 ωρών και 90χλμ προς Γρεβενά μέσω Σαμαρίνας. Στο πρώτο μισό της παράκαμψης η φύση είναι εκπληκτική με κωνοφόρα και στο ψηλότερό της σημείο με μόνο πορτοκαλί φθινοπωρινά χρώματα :lipsealed:. Από εκεί και πέρα είναι αρκετά βαρετά και γενικά ο δρόμος αγχωτικός με πολλές κατολισθήσεις και νεροφαγώματα στο οδόστρωμα. Ο JimClark πρέπει να έχει γράψει για αυτό το κομμάτι, αλλά δεν το μελέτησα καλά :vava:
Συμπερασματικά, ήταν πάρα πάρα πολύ ανανεωτικό το ταξίδι. Σίγουρα θα ξαναπάω και παρ' όλο που θέλει αρκετή οδήγηση και μπες-βγες από αυτοκίνητο δεν κουράζει καθόλου, κυρίως λόγω της φύσης που βλέπει όπου κι αν κοιτάξει το μάτι. Για τους πεζοπορικούς τύπους δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ όπως καταλάβατε, μιας και τα ψιλοβαριέμαι αυτά. Και ξαναλέω: να κάνετε οπωσδήποτε ραφτιγκ :s_yummy .
Τελευταία επεξεργασία από rocsta και 31 Οκτ 2015, 00:40, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά