Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#164498 Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες. Γιαννενα μεσα δεν με ενδιαφερει προσωπικα (θα δω τι θα πει και η παρεα).
@hf Μετσοβο εχω παει αρκετες φορες, αλλα λογικα θα περασουμε ξανα.
@belgarion Ζαγορι πρωτη φορα θα παω, Γιαννενα εχω ξαναρθει 2-3 φορες.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#164501 Να το πω και αλλιώς,αν θες πιο άγρια φύση,ποτάμια, ενδιαφεροντες οδηγικα δρόμους και μια επαφή με τον κόσμο των συνόρων πας Κονιτσα.Και γυρνάς,δεν μένεις στην Κονιτσα κατά την ημέρα. Αν θες γραφικά χωριά,καλντεριμι, κόσμο πας προς Ζαγορι

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rocsta έγραψε:Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες. Γιαννενα μεσα δεν με ενδιαφερει προσωπικα (θα δω τι θα πει και η παρεα).
@hf Μετσοβο εχω παει αρκετες φορες, αλλα λογικα θα περασουμε ξανα.
@belgarion Ζαγορι πρωτη φορα θα παω, Γιαννενα εχω ξαναρθει 2-3 φορες.

Ένα βράδυ αξίζει να πάτε Γιάννενα, είναι πολύ ωραία, ειδικά αν δεν βρέχει. :s_biggrin
Επιμένω πως για κάποιον που πρώτη φορά θα πάει Ζαγόρια, το ιδανικό είναι να μείνει σ' αυτά, η Κόνιτσα δεν έχει ουσιαστικά σχέση μ' αυτά σε ύφος και στυλ. Ωραία είναι και κάποια μικρά χωριά σαν το Δίλοφο, που νομίζεις πως είσαι πραγματικά στην μέση του πουθενά (αν και παλιά είχε και ένα ωραίο καφέ εκεί, πάνε χρόνια που δεν έχω πάει όμως -πάνω από 10 :lipsealed: ).
Αν είσαι στο Κεντρικό Ζαγόρι, πας εύκολα παντού, θα δεις και Κόνιτσα μαζί με Πάπιγκο μια μέρα, αλλά θα μπορέσεις να πας και αλλού (πχ Καπέσοβο ή και Βραδέτο, γιατί όχι; ).
Γι' αυτό και επιμένω λοιπόν στην παραμονή στο Ζαγόρι. Τώρα, αν βρείτε και αλλού κάτι πολύ πιο οικονομικό, σκεφτείτε το, εγώ την γνώμη μου λέω. Α, και υπάρχουν πολλών ειδών ξενώνες, η πιο γαμάτη φάση είναι να μην είναι καινούρια κατασκευή αλλά να βασίζεται σε παλιό αρχοντικό. Στο Πήλιο και στην Δημητσάνα που έχω μείνει σε τέτοιους, είναι άλλη η αίσθηση!
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#164514 Εννοείται ότι αν έχετε μέρες μπορείς να τα συνδυάσεις όπως λέει και ο .. Αξίζει μια μέρα για Αρίστη Παπιγγο και ή Κονιτσα ή Μολυβδοσκεπαστο και στο Μοναστήρι και πάνω στο χωριό.Πες περίπου τι σας αρέσει να βλέπετε να κάνουμε και πιο εξειδικευμενες προτάσεις

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Για Ασπραγγέλους, προτείνω το παρακάτω:
http://virginiahouse.gr/

Κι εγώ αυτό. Με μια επιφύλαξη γιατί έχουν περάσει 7-8 χρόνια από τότε που πήγα. Τότε ήταν εξαιρετικό.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
belgarion έγραψε:Εννοείται ότι αν έχετε μέρες μπορείς να τα συνδυάσεις όπως λέει και ο .. Αξίζει μια μέρα για Αρίστη Παπιγγο και ή Κονιτσα ή Μολυβδοσκεπαστο και στο Μοναστήρι και πάνω στο χωριό.Πες περίπου τι σας αρέσει να βλέπετε να κάνουμε και πιο εξειδικευμενες προτάσεις

Λογικά πάμε για 4 διανυκτερεύσεις.
Επειδή είμαστε 6 άτομα με 2 περίεργες (όχι η δικιά μου, είναι νορμάλ) που ίσως μας δυσκολέψουν σε διαδρομές με πεζοπορία, δεν θέλω να τους τρέχω. Όχι πολύ δυσπρόσιτες επιλογές δηλαδή, ίσως και καμία διαδρομή με αμάξι αν πάω με το jimny. Είδα αυτές: http://www.zagoroxoria.gr/2nd-section/d ... inito.html
Επίσης, θα ταλαιπωρηθώ πολύ ΑΝ πάω με χαμηλωμένο 147; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#164622 Κοίτα γενικά πρόβλημα με το αμάξι δεν θα έχεις τουλάχιστον στο Κεντρικό Ζαγόρι,εκτός και αν έρθεις την περίοδο των Μουσωνων.Προς το δυτικό-Παπιγγο δηλαδή-το μονο πρόβλημα είναι οι πολλές στροφές.Το Ανατολικό δεν το ξέρω καλά,μονο μια φορά Βωβουσα έχω πάει,αλλά είναι πιο έρημο και με αρκετά μεγάλες αποστάσεις.Από που θα έρθετε?

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rocsta έγραψε:
belgarion έγραψε:Εννοείται ότι αν έχετε μέρες μπορείς να τα συνδυάσεις όπως λέει και ο .. Αξίζει μια μέρα για Αρίστη Παπιγγο και ή Κονιτσα ή Μολυβδοσκεπαστο και στο Μοναστήρι και πάνω στο χωριό.Πες περίπου τι σας αρέσει να βλέπετε να κάνουμε και πιο εξειδικευμενες προτάσεις

Λογικά πάμε για 4 διανυκτερεύσεις.
Επειδή είμαστε 6 άτομα με 2 περίεργες (όχι η δικιά μου, είναι νορμάλ) που ίσως μας δυσκολέψουν σε διαδρομές με πεζοπορία, δεν θέλω να τους τρέχω. Όχι πολύ δυσπρόσιτες επιλογές δηλαδή, ίσως και καμία διαδρομή με αμάξι αν πάω με το jimny. Είδα αυτές: http://www.zagoroxoria.gr/2nd-section/d ... inito.html
Επίσης, θα ταλαιπωρηθώ πολύ ΑΝ πάω με χαμηλωμένο 147; :hmmm:

Θα ταλαιπωρηθείς αν πας με το Jimny όχι με την Alfa! :lol:
Τα Ζαγοροχώρια έχουν ΠΑΝΤΟΥ άσφαλτο, πουθενά δεν θα χρειαστεί να πατήσεις χώμα. Εγώ με το χαμηλό 120i έχω πάει παντού και δεν είχα πρόβλημα.
Εγώ θα πρότεινα να πας με την Alfa σε κάθε περίπτωση, όχι με το Jimny, θα σου βγάλει την παναγία σε τέτοιο ταξίδι, ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο. Τα Ζαγόρια είναι σούπερ αναπτυγμένα, ακόμη και οι περίεργες δεν νομίζω να έχουν θέμα. Πεζοπορίες έχει και μικρές του μισάωρου, πχ από το Μικρό στο Μεγάλο Πάπιγκο με το ενδιάμεσο πέρασμα από τις Κολυμπήθρες.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#164628 Ειμαι μαθημενος και με jimny ταξιδευω με 120 παντως.
Καμια αλλη τετοια προταση μικρης πεζοποριας;

Άβαταρ μέλους
By JimClark
#164637 κ γω τα έχω γυρίσει όλα με τον τιράντα, δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα.

Δρακόλιμνη όχι, ήδη έχει μονοψήφιο αριθμό βαθμών θερμοκρασίας, δεν έχει λουλούδια και μάλλον 90% θα έχει αντάρα, είναι καθαρά ορειβατική κ@βλα.

Καλό θα ήταν περπατητό να κάνετε κομμάτι του φαραγγιού του Βίκου, από το Μονοδένδρι, προς την Αγ. Παρασκευή (να 20 λεπτά περπάτημα σε καλντερίμι φτιαχτό) + μετά όσο αντέχετε από άποψης ιλίγγου στο στενό μονοπάτι
Εικόνα

Επίσης, πάνω από το Μονοδένδρι στην τοποθεσία οξυά
Εικόνα

επίσης, συμπληρώνοντας ιδέες, είναι ωραίο και το μονοπάτι από γεφύρι Κλειδωνιάς προς το άλλο γεφύρι του Βοιδομάτη (πάλι) στο δρόμο Αρίστης Παπίγκου.
Εικόνα

Επίσης, περπάτημα θα μπορούσε να είναι και όλο το μικρό Πάπιγκο, αποκλειστικά περπατητό, αφήνεις αμάξι έξω, με ενδιάμεση στάση στις βάθρες / οβίρες / κολυμπήθρες / καταρράκτες / νερομπλούμια, όπως θες πες το, οχι όμως περπάτημα από το Πάπιγκο στο μικρό Πάπιγκο εξ ολοκλήρου...

+ όλα τα προηγούμενα που ειπώθηκαν. Προσωπικά αγαπημένα χωριά, είναι τα ήσυχα που βρίθουν ηρεμίας κ "χαρακτηριστικών" στοιχείων των ζαγοροχωρίων, το Δίλοφο και το Κουκούλι. (Και η Ελάτη είναι κ γαμώ, αλλά δυστυχώς νεκρή από κόσμο ...)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rocsta έγραψε:Ειμαι μαθημενος και με jimny ταξιδευω με 120 παντως.

Να, βλέπεις, για τέτοια ακριβώς ταλαιπωρία μιλούσα! :lol:
Αν έρχεσαι από Θεσσαλονίκη, θα κάνεις πολλαπλάσιο χρόνο, ενώ και στις μετακινήσεις θα σε κουράσει κατ' εμέ.
Αν έρχεσαι από κάτω, ακόμη χειρότερα, ο δρόμος είναι χάλια και τα 120 με Jimny είναι αυτοκτονία.
rocsta έγραψε:Καμια αλλη τετοια προταση μικρης πεζοποριας;

Ό,τι είπε ο JimClark. :metalo:
Αν πάτε Γιάννενα, υπάρχει και ο γύρος του νησιού, ενώ πολύ ωραία διαδρομή είναι και η παραλίμνια, ξεκινώντας από τα καραβάκια και όσο αντέξετε. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#164655 Με αφετηρία Θεσνικη αξίζει μια μονοημερη προς τα εκεί? 2 οδηγοί, αναχώρηση πολύ πρωί και γυρισμο αργά βράδυ εύκολα

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Anonymous Founder έγραψε:
rocsta έγραψε:Ειμαι μαθημενος και με jimny ταξιδευω με 120 παντως.

Να, βλέπεις, για τέτοια ακριβώς ταλαιπωρία μιλούσα! :lol:
Αν έρχεσαι από Θεσσαλονίκη, θα κάνεις πολλαπλάσιο χρόνο, ενώ και στις μετακινήσεις θα σε κουράσει κατ' εμέ.
Αν έρχεσαι από κάτω, ακόμη χειρότερα, ο δρόμος είναι χάλια και τα 120 με Jimny είναι αυτοκτονία.

Kαι εγώ έτσι έλεγα όταν πρωτοδηγούσα jimny και πήγαινα πάντα μέχρι 90χαω. Μια ιδέα είναι όλα :innocent:

JimClark έγραψε:κ γω τα έχω γυρίσει όλα με τον τιράντα, δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα.

Mε τον τιράντα ρε Ξενοφών πας και σε φυτευτή πέτρα εσύ. Εγώ ούτε σε άσφαλτο με λακούβες δεν πάω με το δικό μου :svivhaha:
Νταξ, μάλλον με κόκκινη θύελλα θα πάω.

Ευχαριστώ ξανά όλους για τις προτάσεις, περιμένω και belgarion για κανά tip.

JasonLouk έγραψε:Με αφετηρία Θεσνικη αξίζει μια μονοημερη προς τα εκεί? 2 οδηγοί, αναχώρηση πολύ πρωί και γυρισμο αργά βράδυ εύκολα

Ρε Jason 2.5 ώρες δρόμος είναι, τί να τον κάνεις τον 2ο οδηγό; :Ρ
Με πιο φθηνή βενζίνη πάντως το έχουμε κάνει 2 φορές το να ξεκινήσουμε νωρίς το απόγευμα από Θεσσαλονίκη, να χλαπακιάσουμε Μέτσοβο και πάλι πίσω πριν τις 12, και το καταευχαριστηθήκαμε.