Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Morx έγραψε:Mahoney: 200αριζει;
Εγω: Ουτε σε γκρεμο
Mahoney: Σπίθα φαινεται, ωραιο
Εγω: Αν δε σπιναρει ταλαιπωρειται στα πρωτα μετρα

Χα, χα, χα!... "Mahoney"... :s_rofl

Σωραίος! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By drdino
#142070 http://left.gr/news/kati-trehei-me-organo-se-anartisi-sto-facebook-astynomikos-protrepei-se-vasanismoys-anarhikon

Dafuq?
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#145916 Σκηνικό Παρασκευή βράδυ:

Πλησιάζουμε το φανάρι στην Εγνατια για να στρίψουμε στη Καυταντζόγλου! Περιμένουν μερικα αυτοκίνητά με το πρώτο να ειναι περιπολικό κ ακομα πιο μπροστά ενας με σκουτερ ακρανοτος!

Αρχικα περιμένουμε ολοι μαζι να ανάψει πράσινό να στρίψουμε αριστερα, αλλα ελα που ο αλλος με το σκουτερ βαρέθηκε στη πορεία κ σφαζει το κόκκινο κ φεύγει! Αναβει μετα απο καμια 5-10δευτ. πρασινο ξεκινάω μαζι με το περιπολικό απο πισω στρίβουμε χαλαρα και αμεσως με προσπερνάνε κ επιταχύνουν! Ο αλλος στο μεταξυ φαινόταν φτανει Στρατού κ το σφάζει κ εκει!

Long Story Short, Στρατου με 3Σεμπτεμβριου που αποφάσισε να μην το σφαξει πήγε το περιπολικό διπλα του κ τον εβγαλε χαλαρα κ ωραία για να τον γράψει!

Ποσο πιο βλάκας πρεπει να εισαι μπροστα σε περιπολικό (οκ προφανώς δεν το πηρε πρεφα) ακρανοτος να σφαζεις 2 κόκκινα!
Άβαταρ μέλους
By kacey
#163808 ρε συ giannik, για δωσε λιγο τα φωτα σου.

ερωτηση: ο κοκ λεει ξεκαθαρα "ο οδηγος ειναι υποχρεωμενος να σταματαει σε σημα αστυνομικου που φοραει στολη". Μεταφραση, δεν σταματαμε σε κανεναν αλλο και ειδικα σε πολιτικα αυτοκινητο με φαρους και σειρηνες?

ερωτηση: μου λεει καποιος αστολος "αστυνομικος, σταματα κανε δειξε σουξουμουξου". ποσο τον γραφω στα @@ μου μεχρι να μου δειξει ταυτοτητα? δε μπορω να δεχτω οτι εγω πρεπει να κανω οτι μου λεει ο καθε τυχαιος παπαρας στο δρομο επειδη ισχυριστηκε οτι ειναι αστυνομικος.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#163827 Κοίτα Κώστα , πολύ σωστή η ερώτηση σου...
Πολλές φορές δεν παίζει τόσο ρόλο μόνο τι γράφει ο νομοθέτης αλλά και τι ορίζει η αστυνομκή πρακτική (εννοείται να συμφωνούν τα δυο)..
αν θες την γνώμη μου , ένα όχημα ασφαλείας δεν έχει τον ρόλο ενός έγχρωμου περιπολικού..Δηλαδή να δει π.χ μία παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και να σταματήσει τον άλλο για έλεγχο για να του γράψει κλήση..Ο ρόλος λοιπόν του συμβατικού είναι να παρακολουθήσει την πορεία του οχήματος αυτού , να ελέγξει το όχημα μέσω του ασυρμάτου από τον αριθμό κυκλοφορίας κ.λ.π και αν επιθυμεί να το σταματήσει να ζητήσει συνδρομή από έγχρωμο περιπολικό.Αν όμως και πάλι θέλει να το σταματήσει , μόνο του, θα πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε φάρο και ηχητικά σήματα προειδοποίησης (σειρήνα) και ασφαλώς πριν τον έλεγχο να επιδειχθεί η αστυνομική ταυτότητα..
Σε περιπτώσεις όμως αυτόφωρου αδικήματος π.χ κλοπή εν τω πράτεσθαι , ληστεία κ.λ.π τότε καταλαβαίνεις ότι οι συνάδελφοι με το ασφαλιτικο θα ενεργήσουν άμεσα χωρίς να ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία..
Επίσης όπως θα καταλαβαίνεις , άλλο να σταματήσεις κάποιον 3 τα ξημερώματα στα Μέγαρα μέσα στην ερημιά και άλλο στην πλ. Βάθης..
Άβαταρ μέλους
By kacey
#163913 ξεκιναω απο το τελευταιο. μου ειναι αδιαφορο το που ειμαστε. Εγω οταν ερχεται καποιος και δηλωνει αστυνομικος, πολυ απλα τον γραφω στα @@ μου μεχρι να μου δειξει καποια αποδειξη. Και δεν μπορω να δεχτω (μεχρι να μου πεις οτι ισχυει κατι διαφορετικο, οτι εγω θα πρεπει να πιστευω οποιον δηλωνει αστυνομικος).

τι λεει ο νομος? δεν μπορει ο νομος να ειναι στο περιπου, οποτε τι λεει για το θεμα της ταυτοτητας/ταυτοποιησης οτι καποιος ειναι οντως αστυνομικος?

2ον λες για "αστυνομικη πρακτικη μεν, που να συμφωνει με το νομο δε". Συγνωμη αλλα αυτο πιο πολυ σε απαντηση πολιτικου μου κανει. Εγω ξερω για το ΚΟΚ οτι λεει ξεκαθαρα αυτο. Αν δεν υπαρχει καποιος αλλος νομος που να λεει κατι παραπανω, εκει (πρεπει να) τελειωνει η κουβεντα).

Βασικα οσο διαβαζω την απαντηση σου, τοσο περισσοτερο προβλημα εχω με αυτη:
giannik1977 έγραψε:Πολλές φορές δεν παίζει τόσο ρόλο μόνο τι γράφει ο νομοθέτης αλλά και τι ορίζει η αστυνομκή πρακτική (εννοείται να συμφωνούν τα δυο)...

εμενα αυτο μου ειναι αδιανοητο. Τι σημαινει "δεν παιζει ρολο τι γραφει ο νομοθετης αλλα τι οριζει η αστυνομικη πρακτικη"? Να στο πω λιγο ωμα, στα @@ μου τι οριζει η αστυνομικη πρακτικη γιατι αν δεν ειναι αυτη που γραφει ο νομοθετης τοτε πολυ απλα ειναι παρανομη. οποτε πρεπει να σταματησει. σημερα. βεβαια μετα λες το "εννοείται να συμφωνούν τα δυο" που ακυρωνει το προηγουμενο, αν συμφωνει με αυτα που γραφει ο νομοθετης τοτε ειναι νομιμη και ειναι αυτο που πρεπει να γινεται.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#163945 ρε Κώστα μην κολλάς σε αυτό ,
ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ..
Είσαι σε μια απομακρυσμένη περιοχή , νύχτα και μπροστά σου ένα όχημα τύπου τζιπ με φιμέ τζαμια , που δεν έχεις οπτική επαφή με το εσωτερικό του (πολύ συνηθισμένο φαινόμενο) παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη..
Τι λέει ο νόμος? Το σταματάς και τον ελέγχεις επιτόπου..
Τι λέει η αστυνομική πρακτική? Τον ακολουθείς , ελέγχεις πρώτα κάποια στοιχεία μέσω τερματικού κ.λ.π και ζητάς ενισχύσεις για να τον ελέγξεις γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις πόσοι επιβαίνουν εκεί μέσα και τι μπορεί να είναι αυτοί..
Εκεί λοιπόν , Νόμος και αστυνομική πρακτική συμβαδίζουν...

θες 2ο παράδειγμα?
παραβίαση διπλής διαχωριστικής..
τι λέει ο νόμος ? Κλήση , πρόστιμο κ.λ.π
εσύ αυτόν που σταματάς , βλέπεις ότι έχει μέσα το μικρό παιδάκι του με κομμένο χέρι και το πάει στο παίδων αλαλλιασμένος...
Εκεί λοιπόν , εγώ όχι μόνο ΔΕΝ θα τον γράψω αλλά θα προσπαθήσω εφ΄όσον είναι επείγον περιστατικό να τον βοηθήσω να πάει πιο γρήγορα στο νοσοκομείο..
Άβαταρ μέλους
By kacey
#163950 ρε συ, αυτα δεν εχουν καμμια σχεση με αυτα που σε ρωταω. Εγω σε ρωταω τι υποχρεουται να κανει ο οδηγος, οχι πως θα τον αντιμετωπισεις εσυ. τι υοπχρεουται να κανει ο οδηγος οταν του κανει σημα καποιος που δεν φοραει στολη ή καποιο πολιτικο οχημα με πολιτικα ντυμενους μεσα. Και μη μου πεις για φαρους και σειρηνες, γιατι αγοραζω και εγω απο το eBay...

επισης τι υποχρεουται να κανει ο οποιοσδηποτε οταν "καποιος" του πει "ειμαι αστυνομικος, κανε το ταδε"? Εγω τους γραφω επιδεικτικα στα @@ μου μεχρι να μου αποδειξουν οτι ειναι αστυνομικοι. εσεις δεν ειστε υποχρεωμενοι να αποδειξετε οτι ειστε αστυνομικοι (χωρις στολη λεμε) ΠΡΙΝ ζητησετε το οτιδηποτε?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#163958 Διάβασε αυτό που έγραψα πάνω πάνω στο 1ο ποστ...
Πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δείξεις ταυτότητα... :oops:
Τώρα , αν και με την ταυτότητα δεν πειστείς , είναι δικό σου πρόβλημα.. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#163973 δεν το ειχα δει που εγραψες για τη ταυτοτητα :slap: . προφανως εδω συμφωνουμε, και εγω για ταυτοτητα μιλαγα.

εστω πολιτικο οχημα με πολιτικα ρουχα σου κανει ενα "ιιιοοουυυυ" και σου λενε να σταματησεις. ή δεν στο λενε καν, απλα αρχιζουν τα ιου ιου απο πισω. σταματας? δεν σου εχουν δειξει τιποτα (δεν γινεται κιολας, ετσι). τι κανεις, εφ'οσον "ο οδηγος ειναι υποχρεωμενος να σταματα σε σημα αστυνομικου με στολη"?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#164030 Εξαρτάται. Αν ήμουν στο κέντρο της πόλης με κόσμο και κίνηση θα σταματούσα.
Αν ήμουν σε Εθνική ή και σε επαρχιακή οδό χωρίς κανέναν τριγύρω, θα πατούσα γκάζι και θα έπαιρνα τηλέφωνο το 100 για να αναφέρω το γεγονός.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Pitt έγραψε:Εξαρτάται. Αν ήμουν στο κέντρο της πόλης με κόσμο και κίνηση θα σταματούσα.
Αν ήμουν σε Εθνική ή και σε επαρχιακή οδό χωρίς κανέναν τριγύρω, θα πατούσα γκάζι και θα έπαιρνα τηλέφωνο το 100 για να αναφέρω το γεγονός.

+1

.