Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#164053 Το γνωριζω κ το εφαρμοζω το κολπο με το βρασιμο..
Ευχαριστω παιδες , θα σας σκεφτομαι οταν θα τα τρωω το βραδυ... :s_bye :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#164058 στο βρασιμο βαζεις και λιγο χυμο λεμονιου για να μεινουν τραγανες και μετα τις πετας στο λαδι και γινονται μεσα |λογοκρισία| σαν edit[mod]
Τελευταία επεξεργασία από JasonLouk και 24 Σεπ 2015, 16:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά Αιτία: Έλεος
Άβαταρ μέλους
By djalma
#164130 Μπορείς αντί για ψωμί που βάζουν οι περισσότεροι να βάλεις στο burger τριμμένη φρυγανιά. Εγώ κάνω μια συνταγή του Jamie Oliver, στο μουλτι βάζω κρόκο από 1 αυγό, 50 γρ παρμεζάνα, μια κ.σ. Dijon μουστάρδα, λίγο ταμπάσκο και τα χτυπάω. Μετά προσθέτω την φρυγανιά, βάζω και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο χτύπημα ακόμα και ανακατεύω με τον κιμά. Τότε βάζω αλάτι, πιπέρι και ίσως και κάποιο ακόμα μπαχαρικό, θυμάρι ή ρίγανη συνήθως. Σχηματίζω τα burger, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τα βάζω για λίγο στο ψυγείο για να σφίξουν. Μετά ψήσιμο στο γκριλοτήγανο και γύρισμα ανά 15-20 δευτερόλεπτα για 2 λεπτα σύνολο ανά μεριά (medium) ή 3.5λεπτά/ανά μεριά (well done).
Εδώ είναι με πατάτες φούρνου.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By manosky
#164131 Όλα καλά, πλην της ρίγανης/θυμαριού, που μετατρέπει το μπέργκερ σε μπιφτέκι το ελληνικόν.
Η δε φρυγανιά (όπως και το ψωμί) κάνει κάτι ανάλογο επίσης, μπιφτεκίζει το μπέργκερ.
Εμφανισιακώς, άψογα.

ΥΓ: εμένα δεν με χαλάει αυτό, μια χαρά μπιφτέκι θα είναι - απλώς δεν είναι το "αυθεντικό"
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#164138 Είδα πατάτες-αν και τηγανητές - και θυμήθηκα :
Τip για στρογγυλές πατάτες φούρνου :
Τις βράζετε πρώτα (καθαρισμένες ) και μόλις γίνουν, τις τοποθετείτε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.
Αφού τις αλείψετε με λίγο βούτυρο (ή βιτάμ), τις πασπαλίζετε σκόρδο και αλατοπιπερορίγανη και τις ψήνετε στο γκρίλ για 3-4 λεπτά / πλευρά.
Ούτε στεγνώνουν , ουτε είναι σκληρές , κάνουν τραγανή κρούστα και ... λιώνουν στο στόμα ! :eat:
Άβαταρ μέλους
By Chris
dimitrisB έγραψε:Ούτε στεγνώνουν , ουτε είναι σκληρές , κάνουν τραγανή κρούστα και ... λιώνουν στο στόμα ! :eat:

Έτσι ακριβώς μου γίνονται χωρίς να τις περάσω πρώτα από κατσαρόλα, κατευθείαν φούρνο με αλατοπίπερο και ρίγανη, νομίζω ότι κυρίως παίζει ρόλο να πετύχεις το σωστό πάχος
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#164144 Διευκρινίζω πως αναφέρομαι σε αυτόν τον τύπο "κοπής" : Εικόνα
(Αν και γκουγκλαρισμένη η φωτό, το αποτέλεσμα που περιέγραψα είναι ακριβώς αυτό, ελάχιστα πιό ξεροψημένο)
Άβαταρ μέλους
By gianik
Geo f1 έγραψε:Γιαννη μου..
Οχι το μαντήλι σου..
Αλλά ανεβασε καμια φωτο να χορτάσει το ματακι μας.

< 3

:thumbsup:
Γιωργο μου τα burger βγηκαν καταπληκτικα...Δεν προλαβα να βγαλω φωτο..
Με μισο κιλο κιμα εφτιαξα 6 , οπως ακριβως η συνταγη του Πετρετζικη..
Μαμα κ μικρος γλυφοντουσαν.
Σωταρησα με βουτηρο ροδελες κρεμυδιων κ τις καραμελωσα με λιγο μπαλσαμικο+τυρι +ντοματα+μπεικον+bbq sauce κ στο πιατο συνοδευα κιματιστα πατατακια ruffles... :s_yummy
Στο τελος (κλασσικος ελληναρας) ηπια κ μια αθερμιδη green cola... :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By gianik
#164162 Θοδωρη δεν προλαβα να τηγανησω πατατες. :innocent:
Ετρεχα σαν πουστης να παραλαβω κατι χαλια κ εναν πινακα κ ηρθα στο τσακ σπιτι...