Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#147509 Αξίζει -οικονομικά- να φτιάξω ένα battery pack 8.4v 6400mah για ένα φως ποδηλάτου που έχω ή να παραγγείλω από εξωτερικό όταν και αν μπορέσω; Πόσο θα μου κοστίσει σε ένα ηλεκτρολογείο;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#156483 Λοιπον guys,
εχω την εντυπωση οτι τελευταια μπαινει μπρος πιο συχνα ή/και αδικαιολογητα (για εμενα) το βεντιλατερ.

1) Πχ σημερα, ανεβαινα Κηφισο απο Π.Ραλλη μεχρι Μαρουσι, ~3000 στροφες, κανα 110-120 χλμ πανω-κατω, με 5η. Φτάνοντας Αττικη οδο στα διοδια, το ακουσα να λειτουργει. Εφτασα στον κομβο Κηφισιας χωρις να το σκισω, κανα 100αρι χλμ. Το εσβησα στο Καρφουρ για κανα 10λεπτο και μετα εκανα κανα χλιομετρο το πολυ σε στενο μεν, αλλα ανοιχτο δρομο. Οταν παρκαρα τελειωτικα, παλι δουλευε.

2) Σε αλλες φασεις, σε διαδρομες οχι ιδιαιτερα απαιτητικες, (στην πολη μεν αλλα οχι σταματα-ξεκινα, πολλα φαναρια, πολλη κινηση) παλι αρχισε να παιζει, χωρις να το εχω ξεσκισει...

3) Ενω σε αλλα αυτοκινητα εχω δει οτι ο οδηγος σβηνει το αυτοκινητο και το βεντιλατερ συνεχιζει, σε εμενα δεν το εκανε ποτε, αν σβησεις, τελος. Να υποθεσω οτι ειναι θεμα σχεδιασης?

Υπαρχει καποια αποψη για το θεμα? Ειδικα το πρωτο, αν δεν με απατα η μνημη μου δεν συνεβαινε σε τετοιο βαθμο παλιοτερα.

Τα υγρα ειναι 5ετιας με κανονικη σταθμη, ο θερμοστατης το ιδιο, γνησιος.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#156548 Πλύνε (εξωτερικά) το ψυγείο και βλέπεις.

Αν είναι βρώμικο έχει διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#156658 Και μένα μου φαίνεται ότι στο δικό μου δούλευε πολύ τώρα τελευταία, μπορεί να έχουν ψιλοψιλοβράσει τα υγρά και να έχει μικροφυσαλλίδες και να μην δουλεύει τόοοοοσο αποδοτικά. Υπό Κ.Σ. κυκλοφορίας, βλέπεις καμιά διαφορά στο δείκτη θερμοκρασίας ? Επίσης ρίξε και μια ματιά στο ψυγείο, μπορεί να έχεις μαζέψει καμιά σακούλα και να μην το έχεις πάρει πρέφα...
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
trident1971 έγραψε:Λοιπον guys,
εχω την εντυπωση οτι τελευταια μπαινει μπρος πιο συχνα ή/και αδικαιολογητα (για εμενα) το βεντιλατερ.

1) Πχ σημερα, ανεβαινα Κηφισο απο Π.Ραλλη μεχρι Μαρουσι, ~3000 στροφες, κανα 110-120 χλμ πανω-κατω, με 5η. Φτάνοντας Αττικη οδο στα διοδια, το ακουσα να λειτουργει. Εφτασα στον κομβο Κηφισιας χωρις να το σκισω, κανα 100αρι χλμ. Το εσβησα στο Καρφουρ για κανα 10λεπτο και μετα εκανα κανα χλιομετρο το πολυ σε στενο μεν, αλλα ανοιχτο δρομο. Οταν παρκαρα τελειωτικα, παλι δουλευε.

2) Σε αλλες φασεις, σε διαδρομες οχι ιδιαιτερα απαιτητικες, (στην πολη μεν αλλα οχι σταματα-ξεκινα, πολλα φαναρια, πολλη κινηση) παλι αρχισε να παιζει, χωρις να το εχω ξεσκισει...

3) Ενω σε αλλα αυτοκινητα εχω δει οτι ο οδηγος σβηνει το αυτοκινητο και το βεντιλατερ συνεχιζει, σε εμενα δεν το εκανε ποτε, αν σβησεις, τελος. Να υποθεσω οτι ειναι θεμα σχεδιασης?

Υπαρχει καποια αποψη για το θεμα? Ειδικα το πρωτο, αν δεν με απατα η μνημη μου δεν συνεβαινε σε τετοιο βαθμο παλιοτερα.

Τα υγρα ειναι 5ετιας με κανονικη σταθμη, ο θερμοστατης το ιδιο, γνησιος.

Επειδή το τελευταίο εξάμηνο ψάχτηκα κι εγώ γενικά με το θέμα ψυγείο-θερμοστάτης-ψυκτικό-βεντιλατέρ, θα πω τα εξής:
1) Ακόμα και τα λεγόμενα long life ψυκτικά υγρά (τύπου ΟΑΤ στο δικό μου αμάξι) πρέπει να αλλάζονται στα 5 χρόνια μάξιμουμ. Το τσέκαρα στις προδιαγραφές του δικού μου αλλά και να το γκουγκλάρεις θα σου βγάλει το ίδιο από όλους πρακτικά τους σοβαρούς παρασκευαστές ψυκτικών υγρών αυτοκινήτου.
2) Στο δικό μου αυτοκίνητο-κινητήρα ο θερμοστάτης αρχίζει να ανοίγει στους 92 και είναι πλήρως ανοικτός στους 107 βαθμούς, το βεντιλατέρ λειτουργεί μεταξύ 99-101 βαθμών (97 πρώτη σκάλα, 99 δεύτερη, 101 τρίτη). Ο κατασκευαστής δίνει ενδεδειγμένες θερμοκρασίες ψυκτικού κινητήρα από 80-110 βαθμούς. Αν για κάποιο λόγο ξεπεραστούν οι 110 βαθμοί το βεντιλατέρ παραμένει σε λειτουργία και με τη μηχανή σβηστή. Το παρατήρησα και χτες σε ταξίδι προς Αθήνα όπου μετά από παρατεταμένες ανηφόρες με 2 άτομα και λειτουργία μηχανής συνεχόμενα για 50 λεπτά η θερμοκρασία ψυκτικού ήτααν 99 βαθμοί με εξωτερική 33 βαθμούς. Έσβησα τη μηχανή για μια στάση 5 λεπτών οπότε η θερμοκρασία ψυκτικού ανέβηκε μέχρι τους 112 και έβαλε μπροστά το βεντιλατέρ χωρίς να λειτουργεί η μηχανή.
Φαντάζομαι ανάλογα λειτουργεί το όλο κύκλωμα ελέγχου και στο δικό σου.
Σε ότι αφορά τη συχνότητα λειτουργίας του βεντιλατέρ θεωρώ αρκετά πιθανό να έχει να κάνει και με την μη αλλαγή του ψυκτικού αλλά και πιθανότατα με τυχόν θέμα εξωτερικού (κυρίως) καθαρισμού του ψυγείου σου.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#156694 O δεικτης θερμοκρασιας ειναι σε ενα σημειο χειμωνα καλοκαιρι, ακομα και με 4 ατομα σε χωματινα μονοπάτια στην Ανδρο δεν κουνιοταν, ενω το βεντιλατερ δουλευε υπερωριες.
Οταν λεω "τελευταια" το εκανε και το χειμωνα, απλα ειχα αλλα πραγματα σοβαροτερα να ασχοληθω.

Το βεντιλατερ απαξ και σβησω, δεν λειτουργει, τελος. Θερμοκρασιες δυστυχως δεν μπορω να δω απο OBD2.

Θα δω για καθαρισμα, εχω ενα πρασινο ζουμι που ειχα παρει για αιρκοντισιον, και ενα ψεκαστηρι. Κατι θα κανει.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#156698 H λειτουργία του ανεμιστήρα με key off εξαρτάται από την υλοποίηση κι από το αν είναι PAAT (Powered At All Times).
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#163948 Είναι αμιγώς τεχνική απορία:
Βλέπουμε στο yt πανάκριβα αυτοκίνητα, να κάνουν φιγούρα περνώντας κοντά από κόσμο, σπινάρωντας ,και πολλά από αυτά φεύγουν από το δρόμο, όπως ένα κοινό αυτοκίνητο.
Αυτό συμβαίνει, επειδή(ς) έχουν απενεργοποιήσει τα διάφορα συστήματα πρόσφυσης;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
BASSstarlet έγραψε:Είναι αμιγώς τεχνική απορία:
Βλέπουμε στο yt πανάκριβα αυτοκίνητα, να κάνουν φιγούρα περνώντας κοντά από κόσμο, σπινάρωντας ,και πολλά από αυτά φεύγουν από το δρόμο, όπως ένα κοινό αυτοκίνητο.

Μάλλον απενεργοποιούν τα συστήματα ενεργοποίησης της κοινής λογικής τους.
Άβαταρ μέλους
By drdino
BASSstarlet έγραψε:Είναι αμιγώς τεχνική απορία:

Είτε αυτο, είτε είναι κουλάδια είτε οδηγούν με τους αγκώνες. Είτε όλα τα προηγούμενα μαζί.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#163967 Σε default ρυθμίσεις, νομίζω κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να κάψει λάστιχα ή/και να σβουρίξει, ηθελημένα ή αθέλητα. Άρα ναι, μάλλον απενεργοποιούν τα εν λόγω συστήματα για να κάνουν επίδειξη....αν παρατηρήσεις, σε αυτά τα videάκια στην αρχή βλέπεις τον οδηγό να πειράζει/πατάει/ψαχουλεύει κάτι, το πιθανότερο είναι ότι απενεργοποιεί τα όποια DSC/ESP/TCS ή αλλάζει στο πιο "αναίσθητο" πρόγραμμα (π.χ. Corsa/Race κλπ) αν μιλάμε για super/hyper cars...
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#166068 Καποια σύγχρονα αυτοκίνητα, εχουν το σύστημα να φρενάρει μονο του το αυτοκινητο αν αυτο καταλαβει οτι εχει καποιο εμπόδιο μπροστα του, αλλα ο οδηγός δεν πατάει το φρένο.
Αυτο το σύστημα ειναι (πιστευω) ρυθμισμένο να πατάει ανάλογα το φρένο, ανάλογα με την ταχύτητα που εχει το αμαξι εκείνη την στιγμη.

Τωρα, αν πάρουμε αυτο το αυτοκινητο και το οδηγήσουμε σε ελληνικη άσφαλτο σαπούνι, με ελαστικα τετραετίας (συνηθισμένο στον τόπο μας), ποσο καλα θα τα παει οέο;