Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#16181 Tα all-season πρεπει να ναι τα πιο αχρηστα λαστιχα για Ευρωπαικες χωρες... Δε ξερω αν μενεις στην Ινδια ή στην Ταυλανδη αν σε βοηθανε με τις βροχες. Παντως για Ευρωπη ειναι εκτος τοπου και χρονου. Στην Αμερικη φοριουνται πολυ!
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#16260 Τα all weather, δεν είναι για Ινδία!. Είναι μια σειρά ελαστικών με καμιά εξειδίκευση!. Είναι μέτρια για όλους τους δρόμους. Όταν μάλιστα είναι και MS τότε αποδίδει περισσότερο εκεί που χρειάζεται μεγαλύτερη ασφάλεια, νερό λάσπη χιόνια.
Antonis-team.
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
KiloMeater έγραψε:Αμερική γιατί είναι τόσο διαδεδομένα όμως;

Γιατί,όπου και να μένεις έχει κωλόκαιρο!! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kostis20 έγραψε:Δε νομιζω οτι καλυπτεστε με all season Γερμανια και Αυστρια.Τα χειμερινα ειναι υποχρεωτικα.Γενικα κεντρικη Ευρωπη τα Αll season δεν τα εχω δει καθολου.Αντιθετα βορεια Αμερικη τα χρησιμοποιουν αρκετα.

κατ΄αρχήν δεν υφίσταται απαγόρευση οδήγησης ακόμη και με καλοκαιρινά. απλώς πληρώνεις πρόστιμο αν σε πιάσουν ή αν κολλήσεις την κυκλοφορία.
δεύτερον, επιτρέπονται τα all weather, αρκεί να έχουν πάνω τους το M+S . Το ίδιο και στην Αυστρία.

πηγή:
http://www.toroleo.de/static/de/tipps-t ... er-erlaubt

σε ατύχημα έχεις τρεχάματα με την ασφάλεια, ειδικά αν η θερμοκρασία είναι κάτω από 7° C.

και στη Γερμανία τα χρησιμοποιούν αρκετά, σχεδόν όλα τα μικρά και παλιά αυτοκίνητα, γιατί πολύ απλά κάθε αλλαγή κοστίζει 20€, η φύλαξη κοστίζει 40-60€ το εξάμηνο, δλδ κόστος 140€ το χρόνο μες το νερό μόνο για να αλλάξεις το σετ κ να στο φυλάξει ο ζαντάς.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#16362 Ε σχεδόν υποχρεωτικά είναι άμα δεν σε καλύπτει η ασφάλεια...Πάντως βάζουν όλοι.Όταν μιλάμε για κάτω απο 7 βαθμούς μιλάμε για σχεδόν όλο το χειμώνα.
All season δεν έχω δει ποτέ.Και το έψαχνα όταν ήμουν Κεντρική Ευρώπη.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#16363 εγω πηρα και ζαντες μαζι για να αποφευγω τις δεσμευσεις στο βαλε βγαλε κυριως περα απο το κοστος των αλλαγων, κλεισε ραντεβου (ασε που ολοι το κανουν την ιδια περιοδο ) πηγαινε εκει κτλ... δε μαρεσουν αυτα
τωρα ποτ τα εχω σπιτι, τα περναω μονος μου μια Κυριακη πρωι και τελος
Πηρα και μια διασταση μικροτερα (16 αντι για 17 που ειναι οι μαμα ζαντες) και η διαφορα στο κοστος σχεδον εβγαλε τις σιδερενιες ζαντες τσαμπα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#16364 Σχεδόν όλοι παιρνουν και άλλες ζάντες,συνήθως σιδερένιες.Στα ακριβά μοντέλα είχα δει αρκετους να φοράνε ειδικές χειμερινές ζαντες της εταιρείας,ας πουμε η Audi έχει ειδικές χειμερινές ζάντες,
Εγω αφηνα τα χειμερινά για αποθήκευση στο βουλκανιζατερ οπότε δε μου έπαιρνε λεφτά για την αλλαγη.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#16480 Πιστεύω ότι όταν μένεις βόρια, χρειάζεσαι 2 κατηγορίες ελαστικά. Μα όχι ζαντάρισμα και ξεμοντάρισμα. Μπορείς και να χρησιμοποιήσεις και με/νες σιδερένιες ζάντες, μόνο που θα πρέπει να προσέξεις να έχουν το ίδιο όφσετ με της μάμα.
Antonis-team.

ΥΓ. Η φύλαξη γίνετε σε ανήλιο υπόγειο με δροσιά.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#16727 Ειναι συνηθως στη μικροτερη διασταση που παιρνει το καθε μοντελο και εχουν αλλο offset,ωστε να χωρανε να μπουν αλυσιδες ,στενοτερα λαστιχα,και εχουν καποια αντιδιαβρωτικη προστασια παραπανω.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#16744 + πλεονεκτήματα στενότερου ελαστικού σε συμπεριφορά σε χιόνι (μεγαλυτερη εδαφικη πίεση κτλ ). Νομίζω δηλαδή :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#17527 Και έτσι είναι!. Μόνον το όφσετ πρέπει να είναι το μαμά.
Της σιδερένιες συνήθως της βάφουμε για προστασία και ομορφιά!.
Σίγουρα δεν υπάρχουν ζάντες για τον χειμώνα, και άλλες για το καλοκαίρι!.
Αλλάζουν στην θέση που φορμάρετε το ελαστικό, αναλόγως των διαστάσεων του.
Antonis-team.