- 23 Σεπ 2015, 21:56
iomy έγραψε: βγάζει ντουμάνι λευκό καπνό. Τι είναι;
Ο λευκός (
και όχι γαλάζιος) καπνός σημαίνει δύο πράγματα:
1. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εξέλεξαν νέο Πάπα!
2. Τα καυσαέρια περιέχουν αρκετό νεράκι.
Επειδή μάλλον δεν μας αφορά η πρώτη περίπτωση, καταλήγουμε στην δεύτερη.
Από την περιγραφή σου προκύπτει ότι δεν το κάνει μόνο όταν είναι κρύο, αλλά και όταν είναι ζεστό, σωστά; Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι δεν το κάνει μόνο όταν ο καιρός είναι κρύος ή έχει αυξημένη υγρασία. Αν συμβαίνει κάποιο από τα προηγούμενα, τότε ίσως είναι φυσιολογικό καθώς ένα από τα προϊόντα της καύσης είναι και το νεράκι.
Αν δεν συμβαίνει κάποιο από αυτά, έλεγξε τα λάδια σου και πρόσεξε την υφή τους. Μήπως είναι σαν σαπουνάδα; Τσέκαρε το ψυκτικό υγρό να δείς μήπως έχει περάσει λαδάκι, ή μήπως έχει πέσει η στάθμη τους.
Πρίν κάνουμε εικασίες για πιό σοβαρές βλάβες (
καμένη φλάντζα κεφαλής, ρωγμή στο μπλόκ κλπ) έλεγξε και την στάθμη των λαδιών σου, μήπως είναι πάνω από το MAX του δείκτη.
Άσχετα με τα παραπάνω, αφού θα πάς για το σωληνάκι (
ήρθε από Γαλλία;) ας το ρίξουν μια ματιά στο συνεργείο.
Επειδή δεν με βοηθάει η μνήμη μου, θύμισέ μου αν ήταν το δικό σου που είχε κάποια ρωγμή στο κύκλωμα ψύξης.
@Alexandr, το πρόβλημα με το ντουμάνι από τα καμένα λάδια που έβγαλε ξαφνικά από το σωληνάκι του turbo δεν ξαναπαρουσιάσθηκε!
Είναι περίεργο το ότι έχασε λάδια από το ρακόρ ενώ γύριζα από την θάλασσα στο σπίτι (
χαλαρή οδήγηση, λιγότερο από 2km απόσταση με 30-50km/h ταχύτητα) και εδώ και ενάμισι μήνα που πηγαινοέρχομαι καθημερινά στην δουλειά (~60km) πατητός αλλά και μέσα στην πόλη, δεν μου παρουσίασε τίποτε! Θα το αφήσω έτσι και θα το δούμε στο service που θα κάνω σε ένα περίπου μήνα.
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...