Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By markvag
#162873 Βασικά ευχαριστώ τον νεκρόλαγνο ( :metalo: :shifty: ) D-Jet για τις πραγματικά πολύ ωραίες προτάσεις! :inlove:

Όσο όμως κι αν μ' αρέσουν, πολύ απλά δεν παίζουν. Δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε το χρήμα να ασχολούμαι με αυτά τα κοσμήματα. Ίσως αν ποτέ έχω 3ο αμάξι... :inlove:

Επειδή αν τελικά καταλήξουμε στη λύση 2 αυτοκινήτων εγώ θα κυκλοφορώ καθημερινά και στη δουλειά με το ΜΧ-5 ή MR2 ή όποιο τελικά πάρω (δεν μπορώ να με φανταστώ να έχω ένα αμάξι που μ' αρέσει να οδηγώ και να παίρνω ένα κουτί κάθε μέρα... :protest: ), δεν παίζει να κυκλοφορώ με ένα πραγματικά κλασσικό αμάξι...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
REALZEUS έγραψε:Προτάθηκαν μια χαρά ΜΧ-5 και MR-2 πάντως σε αυτά τα λεφτά. Αλλά ας μην το κουράζουμε άλλο όπως είπες συνονόματε. Ας κρίνει ο ενδιαφερόμενος. :iconcool:

Εγώ θα κοίταζα μόνο το sporty 1.8 mk2.5, πάντως (και δεν είναι φτηνό).
Το 1.6 είναι μάλλον βαρετό για να κάνεις χαβαλέ σε πίστες και έτσι και αξίζει να πάρεις μόνο το NA, το πρώτο, με τα 115 άλογα για βόλτες στην παραλία να σου φυσάει ο αγέρας τα μαλλιά (αν δεν είναι λιωμένο ή καγκουρεμένο και καταφέρεις να μη σου σαπίσει παίζει να πάρεις και τα λεφτά σου πίσω με κέρδος αν το βαρεθείς).
Τα μίστερ-του δεν κοπανάγανε ρουλεμάν στροφάλου ή λάθος θυμάμαι;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#162900 Βασικά, έχω ακούσει ότι έχει θέμα το μοτέρ με κατανάλωση λαδιού (για το 1,8vvti της toyota μιλάω)... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#162902 Για τα MR2 μου είχε πει κάτοχος ότι ο κινητήρας αυτού του μοντέλου είχε θέμα και πολλά μέλη του κλειστού MR2 club (για όσους γνωρίζουν :shifty: ) είχαν αλλάξει μοτέρ ακόμα και πάνω από 1 φορά.
Αν θυμαμαι σωστά το θέμα προέκυπτε από πρόβλημα στη λίπανση λόγω θέσης του κινητήρα.

Ίσως όμως αυτά δεν ήταν ΑΡΙΣΤΑ, οπότε αλλάζει. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#162903 θα τα ειχανε σκαλισει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#162904 Μπααααα

Και γνωστό μου (συμφορουμίτικο) Avensis είχε θέμα με αυτό το μοτέρ... Έκαιγε όσο λάδι έλεγε η VW ότι είναι φυσιολογικό (1lt / 1000χλμ) :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#162911 Δεν μιλάω για κατανάλωση αλλά για φάση πήρα το μοτέρ επ' ώμου.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#162927 Παντως με ενα μξ 1.6 (βρισκεις κ ενα με τον μικρο κομπρέσσορα), μπλοκε κ ρολλ μπαρ, νομιζω την υπερκανεις τη δουλεια σου. Φθηνα λυνεις κ το θεμα της ζεστης του τουνελ (μονωση).

Εδιτ: + 1 μπακετ σκαφη

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#162945 Λόγω εγκάρσιας τοποθέτησης και αυξημένων πλευρικών επιταχύνσεων υπήρχε θέμα λίπανσης. Νομίζω και η Lotus με τον ίδιο κινητήρα έκανε αλλαγές στη λίπανση για το λόγο αυτό.

Τελικά ο ενδιαφερόμενος τι σκέφτεται; Έχει καταλήξει κάπου;
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#162947 ιδιοκτητες λοτους βαζανε αντλια για να ανεβασουν την πιεση του λαδιου

προβληματα τετοιου ειδουν υπηρχαν κατω απο καθεστως εντονης πιεσης, κυριως σε πιστα.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#162948 Eίχαν θέματα με τους προκαταλυτες , είχαν θέματα με τις λιπανσεις και έτσι επαιρνες το μοτέρ στο χέρι μαζί με το πουλί να κάνουνε παρέα.
Λύνονται πάντως τα θεματά του, λένε, με αφαιρέσεις προκαταλυτων και δεν ξέρω τί άλλο..(αντλίες που είπαν τα παιδιά?). :hmmm:

Τώρα προς τον αγαπημένο μου D Jet
Όλα καλά και όλα ωραία , αλλά Αλεξανδρε για χρήση ως δεύτερου ,περιστασιακά διασκεδαστικού, τα πιο σύγχρονα είναι μακράν.
Για τα Mx, γιατί μόνο sporty?
Μια χαρά είναι και τα απλά 1.8
Όσο για το 1.6, μπορεί να γίνει διασκεδαστικό με λίγες αλλαγές.
Για τα na με τις προϋποθέσεις που εβαλες, είναι ζήτημα αν βγαίνει ένα στα 2 χρόνια και. όταν προκύπτει οι ιδιοκτήτες "ού γαρ οίδασι τί ζητούσι" ..
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#162956 Κι εγώ νομίζω ότι η έννοια αυτοκίνητο διασκέδασης δεν σημαίνει απαραίτητα σπορ αυτοκίνητο από αυτά που θέλεις να γράφεις χρόνους. Και με αυτή την έννοια νομίζω ότι και o D-jet πρότεινε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Που όμως, θα συμφωνήσω με προηγούμενους, απαιτούν ειδικό κοινό και δεν θα τα θεωρούσα μοντέλα ευρείας αποδοχής (υστερούν σε αξιοπιστία, ευκολίες, ασφάλεια). Κακά τα ψέματα, το ΜΧ5 είναι εξαιρετική περίπτωση για αυτοκίνητο διασκέδασης ακόμα και στην πιο απλή του και απείραχτη μορφή.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
tsilis έγραψε:Eίχαν θέματα με τους προκαταλυτες , είχαν θέματα με τις λιπανσεις και έτσι επαιρνες το μοτέρ στο χέρι μαζί με το πουλί να κάνουνε παρέα.
Λύνονται πάντως τα θεματά του, λένε, με αφαιρέσεις προκαταλυτων και δεν ξέρω τί άλλο..(αντλίες που είπαν τα παιδιά?). :hmmm:

Τώρα προς τον αγαπημένο μου D Jet
Όλα καλά και όλα ωραία , αλλά Αλεξανδρε για χρήση ως δεύτερου ,περιστασιακά διασκεδαστικού, τα πιο σύγχρονα είναι μακράν.
Για τα Mx, γιατί μόνο sporty?
Μια χαρά είναι και τα απλά 1.8
Όσο για το 1.6, μπορεί να γίνει διασκεδαστικό με λίγες αλλαγές.
Για τα na με τις προϋποθέσεις που εβαλες, είναι ζήτημα αν βγαίνει ένα στα 2 χρόνια και. όταν προκύπτει οι ιδιοκτήτες "ού γαρ οίδασι τί ζητούσι" ..

http://www.mazda.gr/mx5/MX5_brochure.pdf

Καλησπέρα Γιατρέ μου! :s_smile
Θυμάμαι (κάπου κάτω κάτω στο μυαλό μου είναι, αν φτυαρίσω τα σκατά που έχουν σωρευτεί απο πάνω πρώτα) ότι το σπόρτυ είχε όλα τα καλούδια που ήθελες από ένα απλό MX-5 αλλά με την ασφάλεια ότι έχουν μπει εργοστασιακά. Αν δεν κάνω τραγικό λάθος (υπάρχουν ειδικοί εμεξολόγοι εδωπέρα)πέρα από το σωστό 1.8 μοτέρ, είναι το 6άρι στάνταρ και το μπλοκέ (που νομίζω όλα τα 1.8 είχαν), τα μεγαλύτερα εργοστασιακά φρένα της σειράς, επιπλέον κάποια δεσιματάκια στο σασί του εδώ και εκεί και κάτι, περισσότερο καλλωπιστικού τύπου, εξτράκια και διακοσμητικά.
Έξω βλέπω ότι η έκδοση "sport" (υποθέτω το ίδιο πράμα) γενικά τσιμπάει αρκετά παραπάνω σε τιμές...

Το ΝΑ είναι το αρχέτυπο και πλέον παίζει καθαρά σε άλλα λημέρια από βολτες στις πίστες και ντριφτοπαρέες...
Εικόνα
Αλλάζει το κοινό, αλλάζουν και οι τιμές...Αν δεν είναι εντελώς εργοστασιακό δεν αξίζει καν να το σκέφτεσαι.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
tsilis έγραψε:Όσο για το 1.6, μπορεί να γίνει διασκεδαστικό με λίγες αλλαγές.

Πως λέει το τραγούδι , λίγο λίγο και το λίγο γίνεται πολύ...
Ο καλός φίλος (καλή του ώρα) ξεκίνησε με απλό 1.6 (ημικλασσικάκι, ωραίο και ευχάριστο ροντστεράκι και τίποτα παραπάνω) και κατέληξε με ένα τέρας που είχε 1.8 μπλοκέ, αναρτήσεις μπετό, μπάρες απο εδώ και από εκεί, κάτι εξάφτερους (εξαπτέρυγα; :hmmm: ) συμπλέκτες, μπουριά και σκούπες (νομίζω στο τέλος μπήκε και ο κομπρέσσορας και δέσαμε) και τελικά έφαγε $$ και το αμάξι δεν μπορούσες να το πας έξω από την πίστα χωρίς να χοροπηδάει... :oops:

edit: το βρήκα
https://www.youtube.com/watch?v=WHqMpmFsKBI
:metalo:
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#162988 :lol: :lol:
Όχι έτσι ρε παιδί μου! :lol:

Ένα μπλοκεδακι , άντε και ένα κοντύτερο κορωνοπηνιο του μερακλή την ώρα που ανοιγεις το διαφορικό ,φτάνει και περισσεύει στο 1.6!

Για το σπορτυ καλά θυμάσαι, αλλά δεν είναι απαραίτητη έκδοση, αφ'ης στιγμής είναι πανάκριβη σε σχέση με τα άλλα.