Σε εμένα με τα ιστορικά αλλά και τις μηχανές, δυστυχώς δεν έχει λειτουργήσει καλά. Από τη στιγμή που η γυναίκα μου απεχθάνεται οτιδήποτε το μηχανικό, ακόμα και αν την πιέσω να συμμετάσχει στο βασανιστήριο (για κάποιον που δε βγάζει γούστα από αυτό) ενός ράλι ή μιας βόλτας με τη μηχανή, μοιραία δε θα περάσω ούτε και εγώ καλά. Καλώς ή κακώς είναι κάτι που απαιτεί μια κάποια συνεχή επαφή και χρόνο που δεν είναι πάντοτε διαθέσιμα. Και μια δόση εγωισμού, φυσικά, ακόμα και να υπάρχει σε αφθονία το χρήμα...
Το ίδιο νομίζω ότι πάει και με το δεύτερο αυτοκίνητο "γούστου".
Που ακριβώς θα το χρησιμοποιήσεις και πόσο συχνά; (φυσικά και θέλουν να σε "ξεφορτώνονται", οι γυναίκες, αραιά και που από το σπίτι, αλλά συνήθως θέλουν να ξέρουν και ακριβώς που είσαι και τι κάνεις!
Καλοπροαίρετα πάντα!
Και φυσικά όταν θέλουν αυτές, όχι όταν θέλεις εσύ!!!
Σου αρκεί αυτό; ) Θα έχεις το χρόνο που χρειάζεται να τρέχεις και για τα δύο να τα συντηρήσεις;
Η οικογένειά σου δε θα ανησυχεί καθόλου γνωρίζοντας ότι πας κάπου, εξ ορισμού, με άγριες διαθέσεις;(θα πεις στην οικογένεια, ΕΓΩ πάω μια βολτα στο βουνό να το σπάσω και εσείς σκεφτείτε κάτι άλλο να περάσετε καλά; )
ΙΜΗΟ, αν δεν έχεις κάποιο σταθερό πρόγραμμα που να καθησυχάζει κάπως τα παραπάνω (πχ στο εξωτερικό να είσαι σε ένα κλαμπ και να κάνεις trackday με την περισσότερη δυνατή ασφάλεια αλλά και συγκεκριμένο πρόγραμμα), πιθανώς και να έχεις πρόβλημα στο σπίτι.
Τουλάχιστον το καλό οικογενειακό θα το ευχαριστιέσαι κάθε μέρα...
Λέω, τώρα, εγώ...
../ ___ \
(O\ | /O)
Αυτο εκανα και εγω πριν 10 χρονια,ενα σε ολα νοικοκυρεμενα(πλην καταναλωσης)
dimviii έγραψε:πολυ σωστη η τοποθετηση του Διγετιου.
Η κατανάλωση δε φαίνεται (αρκεί να βάζεις βενζίνη πάντα μόνος σου και να πετάς τις αποδείξεις)
Τα παλιά τα χρόνια έπαιζαν και καβατζολογαριασμοί, ρε γαμώτο, τώρα πας να κάνεις δήλωση και να'χεις (που άδειος θα είναι) τα βλέπει όλα φάτσα κάρτα, η γυναίκα σου.
Ρώτα και επιφανές μέλος του 4τφ που έκανε φανοποιία / βαφή σε σκαθάρι και έλεγε στη γυναίκα του ότι το έκανε με "200 ευρώ, μωρέ, σιγά", πριν κάτι χρόνια!
../ ___ \
(O\ | /O)
D-Jet έγραψε:dimviii έγραψε:πολυ σωστη η τοποθετηση του Διγετιου.
Η κατανάλωση δε φαίνεται (αρκεί να βάζεις βενζίνη πάντα μόνος σου και να πετάς τις αποδείξεις)
Τα παλιά τα χρόνια έπαιζαν και καβατζολογαριασμοί, ρε γαμώτο, τώρα πας να κάνεις δήλωση και να'χεις (που άδειος θα είναι) τα βλέπει όλα φάτσα κάρτα, η γυναίκα σου.
Ρώτα και επιφανές μέλος του 4τφ που έκανε φανοποιία / βαφή σε σκαθάρι και έλεγε στη γυναίκα του ότι το έκανε με "200 ευρώ, μωρέ, σιγά", πριν κάτι χρόνια!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
κατι μου θυμιζουν αυτα
Αν είναι να καταβάλεις πολλή προσπάθεια κάθε φορά, με προγραμματισμό και συνεννόηση από πριν και με μπόλικους περιορισμούς ως προς το τι θα κάνεις και πως, να ξέρεις ότι είσαι καταδικασμένος να το βαρεθείς μετά από λίγο χρονικό διάστημα. Όπως και το κλασσικό "έλα μωρε, θα το παίρνω κάθε μέρα στη δουλειά που ούτως ή άλλως πάω μόνος" πιστεύω πως είναι ακόμη χειρότερο γιατί έτσι καταδικάζεις το χόμπι σου σε ρουτίνα και μόλις αρχίσουν τα προβλήματα θα κοιτάς πως να το θάψεις.
Εμένα μου την έδωσε μια μέρα που έβλεπα τη μηχανή μου να σαπίζει (δεν πηγαίναμε βόλτες παρα μόνο γύρω γύρω μέσα στην πόλη-μόνος μου να πάω να την πάρω easy-rider και έτσι, δεν παίζει...) και αποφάσισα να την πουλήσω και να πάρω ένα ιστορικάκι να έχω να παίζω (όχι απαραίτητα να παω βόλτες) που δεν ανησυχώ και δεν ενοχλώ κανένα (ή έτσι νόμιζα τότες) και είπα πως δε θα σπαταλάω σε αυτό πάνω από 500-1000 ευρώ το χρόνο. Φυσικά ένα αυτοκίνητο που δουλεύει 2 φορές το μήνα και τις άλλες είναι κουκουλωμένο σε μια πιλωτή θα μαζεύει σκόνη, γατούλες αλλά και περίεργους γείτονες. Έπρεπε, λοιπόν, να προγραμματίζω χρόνο για να το βγάζω και να το καθαρίζω, κάθε φορα προτού το οδηγήσω, παλιά ρούχα για πλύσιμο (και αλλαγή για να μπεις μέσα να πας βόλτα, εκτός αν είσαι ο τιραμόλας και δε λερώνεσαι) αλλά και να βρίσκω την ώρα που δε θα μαζεύεται ο κάθε αργόσχολος να σου ζαλίζει τα @@ που θέλει να βγάλει ιστορικές στο ΟΥΝΟ. Φυσικά, με τον καιρό οι 2 φορές έγιναν 1 και η 1 μισή.
Βάλε και κάποιες αναποδιές επαγγελματικές που το 1000ρικο έπρεπε να πάει για πιο σοβαρές ανάγκες + κάποια μηχανικά προβλήματα παραπάνω (κυρίως από την ακινησία) που ήθελαν επιπλέον έξοδα και γερανούς... έγινε η δουλειά και από χόμπι έγινε βάρος... τώρα δε βγαίνει ποτε...
Δε λέω ότι είναι κανονας αυτός αλλά αυτή ηταν η εμπειρία η δική μου...
../ ___ \
(O\ | /O)
tsilis έγραψε: αρκεί να επιτρέψει ο Μάρκος..
Γιατί να μην το επιτρέψει ο Μάρκος;;;;
Πείτε... πείτε... μου βάζετε ιδέες (και διαόλια...
)tsilis έγραψε:Υ.Γ. Μάρκο, οδηγικά το ΜΧ5 είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ψάχνεις!
Έχω εμπειρία από το παλιό του Οbelix (na 90 άλογα) , που το είχα γυρίσει κάμποσο στο Kartodromo , και ακόμη το θυμάμαι με γλύκα...
Φαντάσου ένα δυνατότερο με μπλοκέ!

dstou έγραψε:Μαρκγκάβ, κάτσε στ'αυγά σου και λούσου τον Παύλο καμιά 10αριά χρόνια ακόμη, και μετά ξανανοίγεις άλλο θρεντ. Τότε να το ξαναδούμε.
@Djet: Πολύ λογικά αυτά που λες και φυσικά τα σκέφτομαι... και όσο κι αν έχω το ΜΧ-5 στην καρδιά μου (ιδίως ένα Mk2 ή 2,5) με προβληματίζουν πολύ...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Γνώμη μου είναι αν σε παίρνει να κρατήσεις την picasso και να πάρεις ένα δεύτερο για παιχνίδι.
2006 Fiat Panda 1.2 4x4 Climbing LPG off road animal
Από την άλλη δύσκολες εποχές ίσως καλύτερα να πάρεις κάποιο λίγο καλύτερο αλλά ένα. Αν βέβαια εσύ δεν έχεις λόγους ανησυχίας τότε πάσο.
Obelix έγραψε:Σε παρόμοια φάση κι εγώ με σένα Μάρκο πλέον έχω το Zafira για τις οικογενειακές μετακινήσεις και τα ταξίδια και το Rallye για να πηγαινοέρχομαι δουλειά και για παιχνίδι. Ο συνδυασμός κάλυπτει τις ανάγκες μας μια χαρά. Η αλήθεια είναι ότι ψηνομουν για μχ5 αντι για το ραλί αλλά βολευει ότι μπορώ να βάλω το κάθισμα του μικρού πίσω αν χρειαστεί.
Γνώμη μου είναι αν σε παίρνει να κρατήσεις την picasso και να πάρεις ένα δεύτερο για παιχνίδι.
Κάτι τέτοιο θα κάνω αν τελικά καταλήξουμε στη λύση των 2. Μόνο που πιθανότατα το rallye να είναι ένα ΜΧ-5...
Απλά το πιο πιθανό να μην είναι η Νίτσα το ένα...
sknipper έγραψε:Έχεις δοκιμάσει το MX5; Γιατί αν και εσύ δεν χωράς, δεν βολεύεσαι κλπ δεν έχει νόημα. Κι εγώ όμως νομίζω ότι είναι αυτό που θα πρέπει να πάρεις (και εσύ και όλοι μας) σαν δεύτερο αυτοκίνητο για εύκολη διασκέδαση με λογικά έξοδα και σχετική αξιοπιστία. Ένα MX5 ΝΒ καινούργιο ενός φίλου που είχα οδηγήσει για λίγο πάντως τέλειο μου είχε φανεί (εκτός της ασχήμιας του στα μάτια του).
Από την άλλη δύσκολες εποχές ίσως καλύτερα να πάρεις κάποιο λίγο καλύτερο αλλά ένα. Αν βέβαια εσύ δεν έχεις λόγους ανησυχίας τότε πάσο.
Φαντάζομαι να χωράω, 1,75 είμαι και λογικά κιλά (κάπου 80)... Αν δεν χωράω κι εγώ τι σκατά... για νάνους είναι αυτό το αμάξι;;;;;
Καλά, προφανώς θα το δω αυτό... Λόγους ανησυχίας...
Θεωρώ πως δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο να με φοβίζει εκεί που δουλεύω τώρα, αλλά σαφέστατα ούτε στο δημόσιο είμαι, ούτε έχω και τα εκατομμύρια στην Ελβετία...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

popolaros έγραψε:μονο εμενα δεν μου αρεσει το μχ 5 σε στοκ μορφη;
βάλε και μένα μέσα. είχα οδηγήσει το μκ2, νομιζω υπερεκτιμημένα όλα τους , πλην όμως μια κατηγορία μόνα τους.
https://jimmuclarku.blogspot.com/