Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#12909 Μετά τις τελευταίες βροχές είδαν οτι οι υαλοκαθαριστήρες του Α5 καθα ρίζουν μια χαρα μετά απο 4 χρονια στο δρόμο και 5 απο τη παραγωγη.Οπότε δε του αλλαζω.
Σημαντικό ρόλο παίζει βεβαια το κλειστο γκαραζ αλλα και το συστημα που δεν τους αφήνει ποτε στην ίδια θέση και τους χαμηλώνει οταν δεν χρησιμοποιούνται.
Άβαταρ μέλους
By elteo
gakost έγραψε:Εγώ πάντως Bosch δεν ξαναβάζω τρίζαν απίστευτα και εκνευριστικά αν και κράτησαν πολύ. Να πληρώνεις παραπάνω και να τρίζουν..... δεν λέει.

+1 οι Bosch είναι ότι πιο crap έχω βάλει. Εχουν χαλάσει σε όλα τους τα προϊοντα. Και στις μπαταρίες για τον φούτσο είναι.

Εχω Valeo. Απίστευτοι. 2 χρόνια ήλιο-βροχή καθαρίζουν τέλεια χωρίς τον παραμικρό θόρυβο. Οι Bosch στο 6μηνο τρίζαν σαν τον Πουλικάκο στο Juropro. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#13078 Όταν τρίζουν και είναι ένταξη φατσικά, με ένα πανάκι με ασετον καθαρίζουμε το μαχαίρι τους.
Συνήθως φταίει η όχι κατακόρυφη θέση τους, ως προς το κρύσταλλο. Έτσι σε κάποια κίνηση λειτουργούν σαν ξύστρες και όχι σαν σκουπίστρες όπως θα έπρεπε!.
antonis-team
Άβαταρ μέλους
By kacey
Stilskin έγραψε:http://www.ebay.co.uk/itm/700-2-x-700-mm-Scheibenwischer-Ersatz-Gummi-f-Bosch-Aerotwin-Wischergummis-/301020543935?pt=DE_Autoteile&hash=item461638fbbf

Χρήστης φόρουμ προτείνει αυτά τα λάστιχα για τους Aerotwin και δηλώνει πολύ ευχαριστημένος απο την απόδοση τους.

απο αυτον ειχα παρει και στις 5 μερες πανω αρχισαν να τριζουν, και θελουν καθαρισμα. Αμα τους καθαριζεις, ολα οκ για αλλες 4-5 μερες και μετα παλι τα ιδια. Και προφανως δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να καθομαι να καθαριζω υαλοκαθαριστηρες καθε 4-5 μερες, ποτε δεν το εκανα τα 15 χρονια που οδηγω και δεν συνεβαινε κατι τετοιο. Ή ηταν καλοι και καθαριζαν+δεν ετριζαν μεχρι να φθαρουν (χωρις να τους καθαριζω), ή ηταν μαπα και ειχαν θεμα απο την αρχη.
Άβαταρ μέλους
By Stilskin
kacey έγραψε:
Stilskin έγραψε:
απο αυτον ειχα παρει και στις 5 μερες πανω αρχισαν να τριζουν, και θελουν καθαρισμα. Αμα τους καθαριζεις, ολα οκ για αλλες 4-5 μερες και μετα παλι τα ιδια. Και προφανως δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να καθομαι να καθαριζω υαλοκαθαριστηρες καθε 4-5 μερες, ποτε δεν το εκανα τα 15 χρονια που οδηγω και δεν συνεβαινε κατι τετοιο. Ή ηταν καλοι και καθαριζαν+δεν ετριζαν μεχρι να φθαρουν (χωρις να τους καθαριζω), ή ηταν μαπα και ειχαν θεμα απο την αρχη.

Αρα λίγο λαχείο η φάση σύμφωνα με την εμπειρία σου. Σκεφτόμουν μόνο για λάστιχα αντικατάστασης αλλά τελικά ή θα αγοράσω πάλι τους Aerotwin με 25 ευρώ και διάρκεια ζωής 3 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#13873 Χονδροειδέστατα σκουπίστρα εννοώ, όταν κατά την κίνηση του ο καθαριστήρας σερνόμενος ξαπλώνει ελαφρά προς την κατεύθυνση της κίνησης του.
Δεν ξύνει, μα παρασύρει το νερό.
antonis-team
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#15293 Σήμερα υπάρχουν μάκτρα που είναι πολύ ακριβά. Μίλησα με τον προμηθευτή μου. Μόλις παραλάβει θα μου στήλη της Valeo λάστιχα. Τα θυμάμαι από παλιά , ήταν πολύ καλά. Θα σας ενημερώσω που μπορείτε να τα βρείτε!.
Antonis-team.
Άβαταρ μέλους
By tzakos
antonis-team έγραψε:Οι καθαριστήρες είναι σαν του ελαστικούς τροχούς του αυτοκινήτου και χειρότερα από πλευράς χρόνου ζωής.
Πρέπει να στέκονται κάθετα στο τζάμι, για να ζoρiζονται το ίδιο στο πήγαινε έλα.
Τα σκέτα καλά λάστιχα είναι ακριβά, και τα προτιμώ σε ακριβούς καθαριστήρες.
Οι μέσου μεγέθους καθαριστήρες χρεώνετε 15ε περίπου το ζευγάρι. Σε καλή ποιότητα.
Εάν καθαρίζετε τα τζάμια σας κάθε μέρα, δεν χαλάνε λιγότερο από 3 χρόνια. Με την βροχή δεν χαλάνε, με το βρόμικο τζάμι χαλάνε!. Με τον πάγο χαλάνε. Με το χιόνι χαλάνε.
Μα σε κάθε service το σωστό συνεργείο τα ελέγχει.
Antonis-team.

Μάστορα ξεχνάς τον ήλιο,που τον έχουμε μπόλικο εδώ στην χώρα μας.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#15446 Υπάρχουν υαλοκαθαριστήρες με λάστιχα που αντέχουν πολλά χρόνια (τους πουλάνε με εγγύηση για την ζωή του αυτοκινήτου).

Δεν χαλάνε κάθε 1-2-3 χρόνια τα λάστιχα, να σκίζονται και να αφήνουν γραμμές.
Μπορεί ακόμα και καινούριοι να μην σκουπίζουν τόσο καλά όσο οι άλλοι με τα μαλακά λάστιχα αλλά δεν σκίζονται ποτέ.
Έχω τέτοιους υαλοκαθαριστήρες 7 και 15 ετών που δεν έχουν σκιστεί τα λάστιχα και ακόμα σκουπίζουν (οι παλιοί) χωρίς να αφήνουν γραμμές.

Δεν υπάρχουν υαλοκαθαριστήρες που τρίζουν - είπαμε τους επιδιορθώνω με 3 ευρώ. :s_smile
Κρατάνε μέχρι να σκιστούν τα λάστιχα και να αρχίσουν να αφήνουν γραμμές.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#15764 Σίγουρα και η YV ακτινοβολία καταστρέφει τα μάκτρα!.
Η θερμοκρασία τα βουλκανιζάρει και σκληραίνουν.
15 ετών μάκτρα και να δουλεύουν?. Θα πεινάσουμε !!!!!.......
Antonis-team.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Dodger έγραψε:Τrico, είτε ολόληρους είτε μόνο λαστιχάκια. Έχω το παρμπρίζ μου ήσυχο (και καθαρό) :s_smile

Tελικά έβαλα Trico ολόκληρους σε πρατήριο καυσίμων BP.Καλοι φαίνονται.16 ευρω έδωσα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#25983 που μπορω να δω τις διαστασεις υαλοκαθαριστηρων ανα μοντελο?
θελω να παρω ενα ζευγαρι απο amazon αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι φοραει το C5